Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

MAZDA ECC83, EAT 803s
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 23:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

EAT cool damper je tudi krasna zadeva.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vojcb

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 01, 2010 00:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tromba je napisal/a:

Ampak tudi draga, zraven tega se mi zdi, da tudi precej zapre lampo, mislim kar se tiče hlajenja same lampe.

LP.
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 01, 2010 00:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vojcb je napisal/a:
tromba je napisal/a:

Ampak tudi draga, zraven tega se mi zdi, da tudi precej zapre lampo, mislim kar se tiče hlajenja same lampe.

LP.

Mene in Trombo je prišlka 22 evrov(s poštnino). Proizvajalec trdi, da za 10% zmanjša temperaturo lampe. Hladijo jo rebra.
Moj vtis je, da umirijo zvok!
vojcb

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 01, 2010 00:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hja, potem sem pa zgrešil ceno, oziroma nisem razumel proizvajalca-prodajalca na lanskoletnem HI-FI sejmu v Muenchnu, ko mi je rekel 8o eur. Verjetno je mislil na 4 kom.

LP.
Nazaj na vrh
tromba

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 01, 2010 14:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja,

EAT cool damperji so v bistvu alu hladilna rebra, ki s tem, ko pomagajo odvajati temperaturo lampi, podaljšajo njeno življenjsko dobo, obenem pa teflonski vstavki (V profil) v notranjosti hladilnika "stisnejo" lampo, s tem držijo hladilni rebro na lampi in posledično s tem dušijo neželene vibracije lamp, kar se pozna na bolj umirjenem zvoku.

Na strani euroaudioteam piše o tem bolj obširno.
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 01, 2010 12:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po zamenjavi 5814a Siemens in Halske s Telefunken ecc802s in Siemens 5814a SILVER PLATE, sem komaj opazil , kaj zmorejo te vrhunske lampe. Neposiljena analitičnost polna detajlov in z širokim odrom, razlika med Silver in Telefunken je minimalna razen v spodnjem področju , kjer je Silver zelo basovsko poudarjena a ne prepolna, akuratna in hitra a z občutno bolj poudarjenim basovskim področjem kot Telefunken ecc802s..stvar okusa in sistema...
Kakšne pa so razlike med Telefunken ecc802s in e82cc , da vem preden širim mojo kolekcijo?Če je ne bom uporabljal bo pa vsaj fajn dediščina.. Very Happy

Nazaj na vrh
tromba

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 01, 2010 12:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na prvi fotografiji sta lampi z oznako cca in pomeni najvišji rang 6DJ8 oz. ECC 88. Ta lampa nima veze z E82CC in tudi ni ekvivalent.

ECC802S je selected premium verzija ECC82. E82CC pa je vmes po kvaliteti. Vendar nekaj je teorija, drugo je, kako se v sistemu obnese in je treba probat.

Če se motim, naj me prosim kdo popravi.

Kakšne so omenjene po zvoku, ne vem, vem pa, da mi ECC 83 smooth plate izvrstno delujeta.
Nazaj na vrh
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 01, 2010 13:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Korektno !!! Very Happy
Ko se gre za damperje HAL-O damperji so daleč najboljši in tudi cena je ta prava. Na izbiro je več materijalov ker je tudi dobro za različne lampe in sisteme.
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 01, 2010 17:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tromba je napisal/a:
Na prvi fotografiji sta lampi z oznako cca in pomeni najvišji rang 6DJ8 oz. ECC 88. Ta lampa nima veze z E82CC in tudi ni ekvivalent.

ECC802S je selected premium verzija ECC82. E82CC pa je vmes po kvaliteti. Vendar nekaj je teorija, drugo je, kako se v sistemu obnese in je treba probat.

Če se motim, naj me prosim kdo popravi.

Kakšne so omenjene po zvoku, ne vem, vem pa, da mi ECC 83 smooth plate izvrstno delujeta.

saj zato se mi je zdelo čudno, tip je medsebojno pomešal slike,vnesel tisto z CCa in zato me je zmedlo..
lp in hvala.
Nazaj na vrh
zvocnik

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12
Kraj: Piran

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 01, 2010 17:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

markoni je napisal/a:
Korektno !!! Very Happy
Ko se gre za damperje HAL-O damperji so daleč najboljši in tudi cena je ta prava. Na izbiro je več materijalov ker je tudi dobro za različne lampe in sisteme.

s postavitvijo drugeg hal-o na elektronko je sprememba na zvok se enkrat taksna kot samo z enim. se splaca preveriti.

lp
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !

FZ
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 737 410
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 01, 2010 22:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slisal sem tudi za to varijanto 2 HAL-O damperja na eno lampo. gre se za temanjše. Potem so eni sprobal pa je bilo mogoče na meji predampiranega. Za sprobat je definitivno. Kašne lampice ziher rabe več dampiranj.
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 21:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če kdo išče čim boljšo ECC83 in ne bi želel bankrotirat, naj si prebere tole priporočilo za 6N2P.

http://www.lampizator.eu/UPGRADE/upgrade%20noval%20tubes%20to%206H6P.html

Spet sem malo preizkušal svoje ECC88 in tokrat je 6N1P-EB OTK1 še prepričljiveje deklasirala ostale ECC88, 6922 in podobne.

Preciznost in globina basov, nežnost, liričnost in bogastvo detajlov in če 6N2P zmore več, v kar ne dvomim, mora to bit hudičevo dobra ECC83. Wink

Pomembno je, da ima OTK oznako. Imam identične 6N1P-EB istega proizvajalca, ki niso OTK in niso napačne, precizen, lep bas, muzikalične, vseeno pa raketnega pogona OTK, ki jasno riše majhne mikrodetajle, medtem, ko simfonični orkester igra crescendo, ne premorejo.
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 24, 2010 20:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še malo o tem od kod "žlahtne" telefunken, aeg in siemens lampe.

Matched Pairs MINT NOS NIB AEG ECC8 Tubes. These tubes were sourced from Russian Military Production from the former CCCP. AEG, associated with Telefunken relabeled and sold these tubes in 1980s. Low microphonics and quiet tubes for sensitive amps.

Tesla ECC88 tubes were relabeled and sold by Siemens, Valvo, Telefunken etc. during 1980s when the original Western European tubes were no longer available.

In kaj pomeni ameriška oznaka JAN.

JAN Testing is a military proces for lot qualification, which makes sure that weak production series will not pass as a whole. This is a very hard way of testing, since "good" tubes must still be rejected when they come from a production series where too many have failed the JAN tests. So you take samples, you overload them for a certain time, and when too many fail the whole lot is rejected. Now of course manufacturers could still sell such tubes on the commercial market, but the military refused to take those. This is the reason why JAN tested tubes are so often agvailable as commercial tubes also!! JAN was the first choice, the rest got sold commerically.

The procedure is still used today. For this you must take a lot, say 1000 pieces. Then you must take 25 pcs out of this lot, and these must undergo stress tests by overloading them for a few hundred hours. After that they must go back to normal test procedure , as if they came out of production. Then from those 25 pcs only three may fail. If three or less, the 25 samples must be destroyed still, and the 975 other tubes have passed, and may now carry the "JAN" label. JAN = Joint-Army-Navy. Tests are done by tube manufacturers in house, must be documented , the lots must be numbered, lot numbers on the boxes, and army inspectors may visit you to check your books.

So JAN doesnt say anything about precise transconductance or anything like that. JAN means the tube has higher reliability than normal.

Done so in 1985 when these were made, but JAN testing is still used for semiconductors as well.

In kaj pomeni ruska oznaka OTK. Laughing

Otbor tiehneecheskovo kachiestva - quality controll level - they used
the stamp OTK followed by a number. The lower number the better. The
zero is if I am not mistaken the best. Zero was strictly
military;
one - also military but not for nukes, and so on. I
would like to read more about this aspect one day.

Just don't forget that in the Soviet times for producing a faulty tube
the worker could face 10 years in siberian labour camp in minus 50
degrees without gloves. These times were not funny at all.

V lampašu mi zdaj igra kombinacija OTK1 in JAN na 50-60 let starih močnostnih narabutanih iz vojaške opreme.

Lahko samo rečem, da razlika v zvoku pove, da sta si USSR in USA vojska res pridržali zase samo najboljše od najboljših lamp.

Laughing Laughing Laughing Laughing

In še zakaj 6N1P OTK in 6N2P OTK. Wink

The amplification
factor is circa 20 and I really like the sound
from this tube used as lampizator with I out dacs, that is UNTILL I
FOUND THE 6N2P.
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 06, 2010 15:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na Češkem sem našel NOS Tesla E88CC in naročil par kosov.

Ko sem paket odprl, me je sprva zmotilo, da notri ni bil model lampe iz 60ih, ki sem ga naročil, temveč model iste lampe iz konca 70ih, ki so jih Čehi delali za Telefunken, Siemens in druge proizvajalce, ki so opustili svojo proizvodnjo.
Nateg torej, ampak v moje dobro..

Seveda bom štacunarja skurcal in zahteval, da mi stauha model lampe, ki sem ga naročil in ga ima v katalogu in mi da popust.

Prvo sem zamenjal parček v ojačevalcu in že po slabi uri sem lahko ugotovil, da gre za izjemno tiho lampo, kar potrjuje tudi njena nizkotokovna zasnova in togo podnožje.
Tišina med inštrumenti je fascinatna.
Nato sem zamenjal še parček odličnih rusinj(ki imajo zaradi močnejšega toka višji noise floor) v tube DACu in v nasprotju z prejšnjimi izkušnjami z drugimi lampami, sta se oba para, v DAC in ojačevalcu zvočno lepo ujela.
Zanalašč sem v ojačevalcu z Teslo E88CC nadomestil "sestrsko"JJ E88CC, ki je narejena na istih strojih, le da današnji v JJ vgrajujejo no name elektrode, ki imajo probleme z odvajanjem toplote, podnožja pa imajo inferiorna napram Tesla Rožnov podnožjem in rezultat je padanje kapacitativnosti iz ure v uro in hitra "obraba"..

JJ nimajo za sabo dolgih ur poslušanja, torej so verjetno BP.
Tesle še niso zapečene in ulaufane.
Razlika v prezenci in telesih intrumentov, sposobnosti podajanja izraznosti glasbenikov, pa je kot dan in noč, seveda v korist Tesle, ki zaradi zelo nizkega noise floora zveni izjemno umirjeno, a niti najmanj osladno. Razz
Dobesedno je zvok ultralinearnega lampaša spremenila v zvok uglajenega triodnega, ne da bi večja dinamika ultralinaernaga izostala. Shocked
Zdaj samo upam, da bosta oba parčka Tesel tudi po ulaufavanju zvenela približno tako kot sedaj in šele takrat jih bom poskusil kombinirat z drugimi lampami iz domače "Lampoteke".

Zanimajo me izkušnje drugih lastnikov Tesla lamp, posebej tistih, ki imajo več različnih modelov in letnikov Tesle istih vrednosti.
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 09, 2010 17:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po igračkanju z čudovitimi Tesla E88CC je trenutna zmagovalna kombinacija, začuda.
Tesla, JJ (JJ sem že tolikokrat popljuval, kolikorkrat so me potem znova prijetno presenetile-odlična lampa za kombiniranje z drugimi, torej)na lampašu, 6N1P-EV OTK 1 na tube DACu.

Holografski 3D, tudi po zaslugi TE DIY napajalnega na DACu in Ruskega parčka lamp, ki je idealen za tube DAC zaradi višje napetosti ruskih lamp. . Laughing Laughing Laughing

Ojačevalne lampe so 6L6, na daleč sorodne EL34(pravzaprav so EL34 bolj sorodne šibkejši 5881 verziji 6L6 in še malce šibkejše 6V6), vendar pa je 6L6 dosti energičnejša lampa od EL34, predvsem gre dosti bolj v basovsko območje kot EL34, ki ima malce zato izrazitejše srednje in gornje srednje tone, ker ji pač manjka tisto kar je tipično za 6L6.
Globok bas(če so v špilu daljne prednice SED winged C lamp, ki so "kraljice basov"), naravnost zverinska dinamika.
Nisem pristaš B300, ker mi napram 6L6 zveni, oprostite izrazu, bolehno, s tem, da liričnost B300 v zelo veliki meri premore tudi 6L6.

Tole je najboljši opis značilnosti in različnosti karakterja 6L6 in EL34 kar sem jih kdaj zasledil.
Kitaristi ne komplicirajo, kot to počnemo audiofili, ker je zanje ojačevalec samo tool of the trade.

http://www.thegearpage.net/board/archive/index.php/t-199764.html

Kar pomeni, da moja kombinacija ECC88 na drugih topologijah kot je 6L6, verjetno igra zelo drugače.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Naslednja
Stran 11 od 12

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu