Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Dr. Borivoje Jagodic
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 27, 2010 22:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mestn,

potti na DAC-u imam prvič zaradi tega, ker je bil že od začetka, drugič pa zato, ker lahko reguliram gain. Lahko si pa dodam še en fiksni izhod, za kar mislim, da tudi ne bi bilo problema.

Gigaworks sem po dveh dneh ven vrgel (naravnost v koš za smeti) in vrnil Alpsa.

Govorim iz lastnih izkušenj, kako pa drugim to dela, pa ne vem in ne morem o tem nič govorit.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
boraomega

Pridružen/-a: Ned Apr 2009 21:03
Kraj: Srbija

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 27, 2010 23:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:

Svakako, bez daljnog. Laughing
Mišljeno je samo kao obična preporuka za sve koji imaju na volju za početak limitiran budžet, a ne kao neko trajnije rešenje..

Da, kao pocetno resenje to moze proci, mada citajuci vec duze vreme vase Slovenacke forume imam dosta dobar utisak sta sve ljudi prave, kupuju i za sta daju novac. Ne verujem da bi za vecinu audiofila kod vas cak i ova skuplja varijanta (OPCIJA 2) koja sadrzi i taj ultimativni atenuator, pretstavljala poseban finansijski napor... mestn, pa to je samo nekih 175Eura! i to za kakvu klasu uredjaja. Tacno je da tu treba jos malo rada, napajanje i kutija, ali cak i sa tim tesko da ce zavrsen uredjaj preci troskove od 300-500Eura! Za ovakvu klasu uredjaja to je smesna cena.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 27, 2010 23:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

boraomega je napisal/a:
mestn pu je napisal/a:

Svakako, bez daljnog. Laughing
Mišljeno je samo kao obična preporuka za sve koji imaju na volju za početak limitiran budžet, a ne kao neko trajnije rešenje..

Da, kao pocetno resenje to moze proci, mada citajuci vec duze vreme vase Slovenacke forume imam dosta dobar utisak sta sve ljudi prave, kupuju i za sta daju novac. Ne verujem da bi za vecinu audiofila kod vas cak i ova skuplja varijanta (OPCIJA 2) koja sadrzi i taj ultimativni atenuator, pretstavljala poseban finansijski napor... mestn, pa to je samo nekih 175Eura! i to za kakvu klasu uredjaja. Tacno je da tu treba jos malo rada, napajanje i kutija, ali cak i sa tim tesko da ce zavrsen uredjaj preci troskove od 300-500Eura! Za ovakvu klasu uredjaja to je smesna cena.
Nema dvojbe, da ste tu u pravu..

Susjed, početnik, me je gnjavio kojeg Denona, Kardona i to, pa sam mu preporučio vaš Studio SE i Igora, da mu ga napravi i mislim, da su nešto dogovorili.
Ne znam kako to sada ide sa tim SEjem, ali me je kasnije susjed pitao za pretpojačalo i nisam znao šta da mu preporučim...
Ako je susjed još "ozbiljan", preporučiču mu svakako i FlatBT.

Kod nas među diyerima prevladuju vibrantni mladi i studenti, tanki s lovom, dok old pfartovi dosta "bolujemo" od mnoštva započetih-nezavršenih projekta(i ja, naravno), tako da smo na kraju priče oboji donekle vezani na postepenu nadgradnju i moj savet je bio namenjen samo takvima.
Nazaj na vrh
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 27, 2010 23:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bora, mislil sem nekaj bolj enostavnega, kot je npr. Uskok preamp ali kaj podobnega Borbelyu ali vsaj LTP in kaskoda Smile
Simulacije mi ne gredo najbolje od rok, ampak nekaj je nastalo:

Simpatično, nekaj malega H2 in H3, če se nisem kje zmotil. Samo Q3 bo umrl od stradanja Smile

Nazadnje urejal/a stormsonic Ned Mar 28, 2010 00:22; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
boraomega

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 28, 2010 00:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Very Happy Ja ovo sto sam ti poslao smatram vrlo jednostavnim!
Izgleda da ti zelis jos jednostavnije?
Ovo je jako prosta ali vrlo efikasna sema. Tu ima jako malo izoblicenja i to skoro samo H2 dok ostali tesko da bi bili merljivi. Za probu verovatno ti ne treba cak ni plocica a sav materijal ne moze preci 10Eura!

Pri izlaznom signalu od +/-5V (10Vpp) imam samo 0,0042% H2 i 0,00008% H3!!! Ovo je za LINE PREAMP. BUFFER ima samo H2 i to 0,0002% na 8Vpp. Sve je to simulacija i u praksi ce zbog nesavrsenosti komponenata to biti nesto gore, ali neka se zarez na rezultatu pomeri i za jedno mesto u desno pa je izvrsno!To je ogroman izlazni nivo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
stormsonic

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 28, 2010 00:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bora, ono o enostavnosti, to je bila šala Smile
Seveda je enostavno Laughing
Nazaj na vrh
boraomega

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 28, 2010 00:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sada ti izvini "stormsonic", ali nedovoljno poznavanje jezika ne moze da docara sve nijanse koje neki tekst sa sobom nosi pa ja ne shvatim uvek sve kako bi to shvatio neko kome je Slovenacki maternji jezik! Ako nista drugo, barem se trudim, ali i vi se trudite i trpite me sa mojim jezikom koji vama nije maternji!
Hvala!

PS: Ako budes to pokusao da napravis, vrlo ce me zanimati rezultati i tvoje impresije o zvuku, pa te molim da mi se u tom slucaju javis!
Nazaj na vrh
boraomega

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 08, 2010 22:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Stormsonic,
Da li si nesto probao sa tim 3-FET preampom? Bas sam znatizeljan!
boraomega

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 09, 2010 23:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne rade svi samo SolidState konstrukcije. Jedan DIY entuzijast "alex mm" iz Rumunije poklonio je svoje poverenje mom dizajnu cevnog preampa ADAGIO i veoma lepo to uradio! Ima i dobar broj ljudi u Sloveniji koji znaju i slusali su ADAGIO sto mi je takodje drago.

stormsonic

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 09, 2010 23:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bora, nisem še nič.
Najprej moram digitalne stvari, potem pridem do analognih Wink
Nazaj na vrh
boraomega

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 10, 2010 00:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ma nema nikakvih problema stormsonic... cisto sam bio znatizeljan da nisi mozda to vec probao?!
Samo ti radi polako i po redu. Wink
boraomega

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 10, 2010 17:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Od juce je na mom sajtu postavljena i nova jaca verzija mog dizajna DOGC-MK3 koju sam nazvao DOGC-H. To je pojacalo izuzetnih karakteristika a sada je u novoj verziji dobilo i dosta vise snage ali i mogucnost da pogoni i zvucnike vrlo razlicite impedanse. Svi fajlovi potrebni za gradnju su dati na sajtu.

Pojacalo nema nikakva podesavanja - sve se samo automatski postavlja na tacne optimalne vrednosti, ako je sklopljeno bez greske i sa kvalitetnim komponentama!!!
igor0203

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 15, 2010 12:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bora, može malo više podataka o novom pojačalu? Snaga itd.?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
boraomega

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 15, 2010 13:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na semi to vec pise Igore. Ta verzija jos nije sklopljena ali je jedan graditelj iz Sarajeva vec skoro zavrsio (fale mu 2-3 komponente) i ocekujem za koji dan rezultate. Ne bi trebalo da bude ikakvih promena sto se tice kvaliteta i zvuka. Jedino bi trebalo da bude veca snaga i mogucnost rada na razlicitim opterecenjima ukljucujuci i 4 oma a i elektrostatike. Ocekujem da sasvim lagano da 100-120W na 8 oma i oko 160-170W na 4 oma.
igor0203

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 15, 2010 13:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uh izvinjujem se, nisam bio pozoran. To, da treba da kvalitetno da igra, uopće ne sumnjam. Smile
Možda znate snagu Studia-SE na 8/4 ohma? Više me iz znatiželje zanima.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Naslednja
Stran 11 od 12

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu