Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Glasbeni zapisi v formatu 24/192, ali so res nesmiselni?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
canyonn

Pridružen/-a: Pon Apr 2009 15:53
Kraj: kanal

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2014 14:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

prenosnik reagira na vse el.povezave,sam imam na napajalcu compa odstranjeno ozemljitev,ker drugače rata neka zanka in slišiš močan brum
kako pa je mišljeno shildanje kartice?ali kar celega compa?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041775119
NCC2000

Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28
Kraj: Slovenia

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2014 15:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

..če motnjo slišiš, je to fajn... kolko je takih, ki jih ne ...

V PC-ju vse živo vpliva na končni isplen. Podatki so res arhivirani v digitalni obliki, ampak pretok le teh in obdelava pa se dogaja pri visokih freqvencah in v teh škatlah šprica vse.

Nekaj o mojem plavanju glede PC kot sound mašina najedeš tu http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=979&start=375 in pa še mogoče kakšno stran nazaj ali dve.

Vsekakor pa tudi tu velja, da manj je več.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2014 15:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz imam novejši prenosni računalnik ,pa nikakor ne prebavljam zvoka z njega,če ga priključim na ojačevalec...sem ga probal že na već ojačevalcev in receiverjev a zame to ni to...medtem ko moja hčerka z svojim prenosnikom prav uživa ...priklopljenega ima na marantza mr 250 in dvosistemske zvočnike..mlade očitno nič ne motijo popačenja in dretje na visokih tonih.. Rolling Eyes

Nazadnje urejal/a drago67 Tor Mar 04, 2014 15:43; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
fuego

Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2014 15:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uf, kakšen brum. To sem jaz imel, ko sem imel priklopljen PC preko interne zvočne na ojačevalec. Odkar imam DAC je čista tišina tako preko USB-ja kot preko optike. Po moje je tudi malce odvisno kakšno osnovno ploščo imaš v compu. Sam si ga vedno sam sestavim po komponentah. Tega imam že 9 let in dela BP.
JanezBlond

Pridružen/-a: Sre Okt 2009 9:50
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2014 16:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
jaz imam novejši prenosni računalnik ,pa nikakor ne prebavljam zvoka z njega,če ga priključim na ojačevalec...sem ga probal že na već ojačevalcev in receiverjev a zame to ni to...medtem ko moja hčerka z svojim prenosnikom prav uživa ...priklopljenega ima na marantza mr 250 in dvosistemske zvočnike..mlade očitno nič ne motijo popačenja in dretje na visokih tonih.. Rolling Eyes

Zvok iz računalnika preko intere zvocne kartice je krš.
Za boljši zvok obvezno rabiš vsaj kak zunanji dac z ločenim napajanjem.
Nazaj na vrh
canyonn

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2014 18:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj je po vašem boljše za predvajat pretočne hi rez posnetke, comp ali streaming mašine tipa Naim ,Linn ......pa saj je tudi striming player neke vrste comp.?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041775119
uroš

Pridružen/-a: Sre Dec 2013 18:30
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2014 21:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PD

Nazadnje urejal/a uroš Tor Mar 15, 2016 01:38; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
uroš

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2014 21:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PD

Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2014 21:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

canyonn je napisal/a:
Kaj je po vašem boljše za predvajat pretočne hi rez posnetke, comp ali streaming mašine tipa Naim ,Linn ......pa saj je tudi striming player neke vrste comp.?

Po mojih izkušnjah je najslabša možnost iti ven iz kompa preko analognih izhodov. Krš od krša, o tem ne bom izgubljal besed, preskočim kot da ne obstaja.

Druga najslabša varianta je vlečit ven spdif. Znotraj računalnika vlada živi kaos kjer ima vgrajena zvočna kartica, ki izvaja občutljive procese pretvorbe v spdif, nikakršne pogoje za delo.

Iti ven preko usb-ja pa je tako tako. Lahko je rezultat slab, soliden ali vrhunski, odvisno od znanja, koliko volje in časa za probavanje ima človek in pa denarja. Pričakovat odličen rezultat iz prve je misija nemogoče, bo treba nekaj sebe vložit notri. Če se človek ne želi ubadat s tem, rad bi pa dober rezultat, potem je "trotl ziher" varianta mac mini => usb dac. V IOS okrožju ne rabiš znat veliko na to temo. Tu ne rabiš nobenih gonilnikov in ubadanjem z njihovimi nastavitvami, na usb priklopiš dac in že nativno laufa hi-res material. Inteligenten softver za predvajanje ala Audirvana tekom predvajanja naloži glasbo v memorijo, ubije vse nenujne procese v ozadju, zaklene usb vhode in se platforma osredotoči na streamanje v zunanji dac. Za še boljši rezultat se v mac miniju zamenja vgrajeni hard disk s SSD diskom, ki zdaj niso več tako dragi kot nekoč, vgradi več RAMA, se malo pošpila z različnimi usb kabli, dober zunanji usb dac ki ima galvansko/optično ločen vhodni usb del, da drek preko 5V linije ne udarja v dac, pa je performansa že fejst huda. Za top of the pops pa premostitev notranjega switcherskega napajalnika v mac miniju z zunanjim linearnim pa zmaga. Je pa tu slaba stran bolj švoh podpora tabličnemu upravljanju, kar od Appla ne bi pričakoval. Meni osebno taka komocija pomeni veliko in ravno zato več streamam preko skviza kot mac minija.

Kot že pravim zgoraj je vhodni del v usb dacu zelo pomemben, ki mora biti imun na svinjarijo ki poleg koristnih podatkov udarja iz računalnika. To ni enostavno izvedit kot se šika, razne poceni bližnjice ala usb dac za 20-100 eur pozabit, se je treba krepko bolj stegnat.

Cenjen hrvaški audiofil in bloger (verjetno vsi poznate projekt Aqua room) že lep čas poganja z mac minijem svoj Classe/Wilson sistem v poštimani poslušalnici. Lahko bi si človek privoščil bilokak state of the art izvor, pa laufa s tem mališanom in je zelo zadovoljen.

http://tooloud.co/mac-mini-tweak/

Lahko tudi z windows bazirajočo mašino seveda, zakaj ne, no tu je treba znati več. Ali zadnje čase se veliko govori o audiofilskem Linuxu. Mislim, da soforumaši že probavajo to in bi bilo zanimivo slišat kako šljaka. Je pa s tem izbira zunanjega usb daca omejena, ker se ne štekajo vsi z Linuxom.

Ali pa streamer, ki prejema podatke preko neproblematičnega LAN omrežja in potem on izven kaosa ki vlada v računalniku opravlja pretvorbo v spdif za zunanji dac. So pa v poceni streamerčkih poceni rešitve, ki se tudi negativno odražajo v zvoku (kot recimo v squeezeboxu switcherski regulatorji, ki vnašajo šum in dobro dene tweak, pa prekonektirat digitalni izhod,...) no tega sranja je na kupu v računalniku dosti več. Če je streamer na nivoju Linna potem mogoče niti ne rabiš zunanjega daca ker ta vgrajen notri čisto zadovoljuje, odvisno od apetita.
Nazaj na vrh
fuego

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2014 21:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:

Ja normalno da na integrirano zvočno pa po možnosti še MP3 -ji slabše kvalitete, da to ne more zvenet. Ko boš dal pa še enih 200€ za en DAC je pa to druga zadeva. Jaz sem pa ravno pri sebi opazil, da mi ne paše zvok vinilov. Se mi bolj dopade FLAC, zvok je bistveno čistejši in bolj razločen. Ravno danes sem imel čas in sem malce šaltal med FLAC-i, med njimi so bili tut vinil ripi. Zvok vinil ripov je bil kar nekako zadušen, vmes se je slišalo nekaj podobnega nekemu šumu, ki me je čez cel posnetek motil. Kot, da bi gledal sliko čez neko mal bolj umazano šipo. Tut resolucija ni bla glih za dol past, pa so vse 24/192 vinil ripi. Očitno je nekaterim bolj všeč malce koloriran starinski zvok vinilov. Men je všeč, da se vse razločno sliši oz. imam všeč moderen zvok.
simon740

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2014 22:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fuego je napisal/a:
drago67 je napisal/a:

Ja normalno da na integrirano zvočno pa po možnosti še MP3 -ji slabše kvalitete, da to ne more zvenet. Ko boš dal pa še enih 200€ za en DAC je pa to druga zadeva. Jaz sem pa ravno pri sebi opazil, da mi ne paše zvok vinilov. Se mi bolj dopade FLAC, zvok je bistveno čistejši in bolj razločen. Ravno danes sem imel čas in sem malce šaltal med FLAC-i, med njimi so bili tut vinil ripi. Zvok vinil ripov je bil kar nekako zadušen, vmes se je slišalo nekaj podobnega nekemu šumu, ki me je čez cel posnetek motil. Kot, da bi gledal sliko čez neko mal bolj umazano šipo. Tut resolucija ni bla glih za dol past, pa so vse 24/192 vinil ripi. Očitno je nekaterim bolj všeč malce koloriran starinski zvok vinilov. Men je všeč, da se vse razločno sliši oz. imam všeč moderen zvok.

Pravkar poslušam Miles Davis - Kind of Blue (1959) [24 bit FLAC] [vinyl]
in opažam, da tudi meni ni preveč všeč..preveč dodatnega šuma (ga itak že sam Vincent ima preveč Very Happy) in primesi, ki niso potrebne. Vsaj za moj skromen okus. Klasični FLAC-i mi veliko bolj dišijo...
Nazaj na vrh
uroš

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2014 22:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PD

Nazaj na vrh
canyonn

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2014 22:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Audiofill ,fino je to pojasnjeno,torej Mac mini še kak zunanji disk? in tablica,al rabimo tudi monitor.?A kar tamali mac za 500 euro + friziranje .?
Classe preamp procesor CP-800 ma platformo za mace in gre verjetno uredu skup.
Se pravi dobrega jurja za dober hi rez predvajalnik.
Nazaj na vrh
fuego

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2014 22:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

uroš je napisal/a:
Dobro no, vinyl rip je pa jasno največja neumnost na svetu (od iznajdbe narezanega kruha). Samo sklepanje o zvoku vinila na podlagi vinyl ripov je še večja.

Sem tista generacija, ki smo kupovali vinile, ko še ni bilo CD-jev. Moram rečt, da sem bil prav vesel, ko so se pojavili CD-ji. Najprej ni bilo šuma, bolj glasno so igrali, pa še manj dela je bilo z njimi. Pred leti sem tudi sam malce zaradi nostalgije spet začel malce nabavljat vinile, si kupil Thorensa. Samo me je kmalu minilo. Sedaj sem že kaka 2 meseca pretežno na FLAC-ih in moram rečt, da sploh ne pogrešam več ovitkov, muske mam tolk, da je ne uspem preposlušat. Ko se naveličam enostavno potegnem dol kaj novega. Zaenkrat sem navdušen.
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2014 22:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

canyonn je napisal/a:
Audiofill ,fino je to pojasnjeno,torej Mac mini še kak zunanji disk? in tablica,al rabimo tudi monitor.?A kar tamali mac za 500 euro + friziranje .?
Classe preamp procesor CP-800 ma platformo za mace in gre verjetno uredu skup.
Se pravi dobrega jurja za dober hi rez predvajalnik.

Če je glasbena kolekcija obsežnejša od vgrajenega hard diska potem je treba dodati zunanji disk. Izbere se takšen s firewire priklopom in ne usb-jem. Če bi izbral takega z usb priklopom, bi lahko disk interferiral z usb dacom, ker so usb vodila občutljiva, tega pa ne želimo, zato se temu izognat če se le da. Je pa v zadnjem času malo težje najti firewire disk ko gre vse na usb 3.0 in so bolj redki. Lahko se poceni kupi samo ohišje za disk s firewire priklopom in se notri zmontira disk.

Mac mini ima dve usb liniji, vsaka po dva usb priklopa, torej skupaj štirje usb priklopi. Na eno izmed linij je že interno priklopljen bluetooth oddajnik (za brezžično miško/tipkovnico), zato treba za usb dac izbrati ono drugo linijo, da se slučajno ne bi teplo. Na kateri je kaj interno priklopljeno vidiš v nastavitvah.

Za upravljanje rabiš monitor ker ima Apple slabo tablično podporo. To me jezi ker monitorja niti pod razno nočem v poslušalnici, tak prehistorik pristop me ne interesira, želim s tablico navigirati znotraj glasbene kolekcije brez monitorja, miške, tipkovnice. In to jim je mana. Obstaja sicer iTunes integracija z ipadom in pa softver za predvajanje Jriver ima svojo tablično aplikacijo, mogoče ti bo všeč.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Naslednja
Stran 11 od 12

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu