| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pon Mar 01, 2010 20:18 Naslov sporočila: |
|
|
nekaj slik preden zamenjam lampo.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Tor Mar 09, 2010 13:32 Naslov sporočila: |
|
|
Moj hd23 je že nov in izdelan po zahtevah Destiny Audio iz Nemčije s 12au7 lampami , tako da si lahko moje Bendix v rit vtaknem....
Če ima kdo potrebo po njih? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Tor Mar 09, 2010 14:03 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | Moj hd23 je že nov in izdelan po zahtevah Destiny Audio iz Nemčije s 12au7 lampami , tako da si lahko moje Bendix v rit vtaknem....
Če ima kdo potrebo po njih? |
Imaš ZS! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Čet Apr 01, 2010 18:36 Naslov sporočila: |
|
|
Ob menjavi lampe kitajske 12au7 za Siemens Halske 5814a triple mica , sem naredil še nekaj slik notranjosti..
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Pet Jun 11, 2010 17:39 Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem dobil na testiranje Berni-jevo Bendix 2C51 lampico, katera paše v moj HD-22 CD-player.
Glede na prijetne izkušnje z menjavo lampic na ojačevalcu sem se takoj lotil dela in opravil zamenjavo z originalno kitajsko lampo.
Razlika je bila že po nekaj sekundah tako opazna, da sem samo gledal. Zvok se je še dodatno odprl, postal bolj natančen in predvsem veliko bolj prijeten na posluh (ali zvenijo instrumenti pravilno oz. kot original se niti ne ubadam ali obremenjujem). Manjše anomalije so se pojavile v nizkotonskem področju, kjer sta možna dva vzroka - začasna kretnica nižje kvalitete na zvočnikih (tudi ni resonančnega filtra) ali zvočniški kabli (te veliko bolj sumim) - Spirit of Hihg Silver. Imam pa doma še QED 25th Silver Anniversary in Kimber 4VS, katere bom čez čas priključil in videl oz. vedel bolj točno kako in kaj.
Priporočam pa vsem lastnikom kitajskih audio komponent, da se poigrajo s svojimi komponentami in preizkusijo kakšne druge lampe - tudi NOS so se pri meni zelo dobro obnesle, cenovno so pa zelo, zelo ugodne - od nekaj eurov naprej. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Sob Jun 26, 2010 18:56 Naslov sporočila: |
|
|
Odločil sem se da bom originalne 1uf mkp kondenzatorje na izhodu zamenjal za Mundorfe Silver/oil . Čeprav so vrednosti enake, so Silver /oil orjaški in skoraj ni bilo prostora ob elektronki..Zaenkrat se na zvoku pozna le še širina in 3d slika , končni občutki pa bodo opisani , ko se bodo uigrali...
Istočasno sem še na spodnji strani platine pregledal , če so Kitajčki res vgradili Burr/Brown 1794 čip..
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|