Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

indiana line zvočniki
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
igor0203

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 23, 2009 12:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Senca je napisal/a:
igor0203 je napisal/a:
Danes me je UPS presenetil s paketom. Najprej sploh nisem vedel kaj bi lahko bilo, pa pridem dol in vidim na škatli Indiana Line. Shocked
Res pohvalno tako s strani prodajalca kot UPS-a, saj je bil paket včeraj poslan iz Italije, danes pa že pri meni.
Prvi vtisi...odlično. Priklopil sem jih na končno stopnjo Studio-SE in pognal par komadov. Odprt, dinamičen zvok, polno novih detajlov. Bas je globok, vendar kontroliran. Staga ne bi ocenjeval, ker ga v moji 2m široki sobi ne more biti na pretek. Embarassed

Prodajalec je poleg zvočnikov priložil še 10m 1.5mm zvočniškega kabla. Zares pohvalno. Sicer je poslano v originalni embalaži, vendar so zvočniki dobro zavarovani, tako da mislim da ne bi smelo biti bojazni, da se poškodujejo.
Overall...odlični zvočniki za plačano vsoto in pa še enkrat pohvale prodajalcu.

igor0203 je napisal/a:
Tannoy M1

Najprej čestitke ob novi pridobitvi, ki se je, kakor si navedel, izkazala za zelo dober nakup.

Zanimata me dve stvari glede tega:
1. Ali nisi imel ti predelanih Tannoyev?
2. Ko boš imel čas, malo bolj podrobna primerjava omenjenih zvočnikov.

Pa veliko užitkov ob poslušanju glasbe!

Ja, bili so malo predelani in sicer zamenjan visokotonski kondenzator z Jantzen Superior-Z in pa zamenjano notranje ožičenje s srebrno žico na visokotoncu in 2.5mm bakreno licno na basu.

Predelani Tannoyi so (meni) malenkost slabši od stock Arbour 5.06. Recimo Arbour igrajo malo bolj "zračno" z več detajlov na visokih in srednjih, vokali so boljši oz. lepši, bas je pri Arbour čvrst in gre zares globoko za svojo velikost. Pri Tannoy sem imel probleme, ker je bil port obrnjen nazaj, zvočnike imam pa cca. 20cm od stene in mi je dostikrat znalo boostat. Tukaj pa tega problema ni oz. se pojavi edino, če jih premalo dvigneš od tal. Trenutno jih imam dvignjene cca 3-4cm in ne opazim nobenega boostanja, bas ni zapacan. Tudi sama dinamika je precej boljša napram Tannoy M1.
Bom pa mogoče čez čas(ko se malo opogumim) zamenjal notranje ožičenje in kondenzatorje na visokotoncih. Trenutno je notri en bolj bogi kabel(mogoče 1.5mm2) in pa tisti standardni rumeni kondenzatorji na visokotoncih.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 29, 2009 21:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

glede na napisano (ajka...) me čudi da noben slo trgovec ne ponudi teh zvočnikov na našem trgu

dober zvok in konkurenčna cena, a žal jih je očitno samo na ebay.it možno kupit

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 29, 2009 22:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

igor0203 je napisal/a:
Senca je napisal/a:
igor0203 je napisal/a:
Danes me je UPS presenetil s paketom. Najprej sploh nisem vedel kaj bi lahko bilo, pa pridem dol in vidim na škatli Indiana Line. Shocked
Res pohvalno tako s strani prodajalca kot UPS-a, saj je bil paket včeraj poslan iz Italije, danes pa že pri meni.
Prvi vtisi...odlično. Priklopil sem jih na končno stopnjo Studio-SE in pognal par komadov. Odprt, dinamičen zvok, polno novih detajlov. Bas je globok, vendar kontroliran. Staga ne bi ocenjeval, ker ga v moji 2m široki sobi ne more biti na pretek. Embarassed

Prodajalec je poleg zvočnikov priložil še 10m 1.5mm zvočniškega kabla. Zares pohvalno. Sicer je poslano v originalni embalaži, vendar so zvočniki dobro zavarovani, tako da mislim da ne bi smelo biti bojazni, da se poškodujejo.
Overall...odlični zvočniki za plačano vsoto in pa še enkrat pohvale prodajalcu.

igor0203 je napisal/a:
Tannoy M1

Najprej čestitke ob novi pridobitvi, ki se je, kakor si navedel, izkazala za zelo dober nakup.

Zanimata me dve stvari glede tega:
1. Ali nisi imel ti predelanih Tannoyev?
2. Ko boš imel čas, malo bolj podrobna primerjava omenjenih zvočnikov.

Pa veliko užitkov ob poslušanju glasbe!

Ja, bili so malo predelani in sicer zamenjan visokotonski kondenzator z Jantzen Superior-Z in pa zamenjano notranje ožičenje s srebrno žico na visokotoncu in 2.5mm bakreno licno na basu.

Predelani Tannoyi so (meni) malenkost slabši od stock Arbour 5.06. Recimo Arbour igrajo malo bolj "zračno" z več detajlov na visokih in srednjih, vokali so boljši oz. lepši, bas je pri Arbour čvrst in gre zares globoko za svojo velikost. Pri Tannoy sem imel probleme, ker je bil port obrnjen nazaj, zvočnike imam pa cca. 20cm od stene in mi je dostikrat znalo boostat. Tukaj pa tega problema ni oz. se pojavi edino, če jih premalo dvigneš od tal. Trenutno jih imam dvignjene cca 3-4cm in ne opazim nobenega boostanja, bas ni zapacan. Tudi sama dinamika je precej boljša napram Tannoy M1.
Bom pa mogoče čez čas(ko se malo opogumim) zamenjal notranje ožičenje in kondenzatorje na visokotoncih. Trenutno je notri en bolj bogi kabel(mogoče 1.5mm2) in pa tisti standardni rumeni kondenzatorji na visokotoncih.

M-1 špilajo na stojalih 1-1,5 m od stene, bookshelfi so samo po nazivu... Wink
In šele v tem položaju pokažejo vse, najbolje vsaj 3m narazen in potem je to predvsem zelo "nezatežen", muzikaličen zvočnik z zelo velikim zvokom in finimi detajli..
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 29, 2009 23:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kumer je napisal/a:
glede na napisano (ajka...) me čudi da noben slo trgovec ne ponudi teh zvočnikov na našem trgu

dober zvok in konkurenčna cena, a žal jih je očitno samo na ebay.it možno kupit

lp

LP

Naš trg je eden najslabših trgov v Evropi in morda tudi izven nje ...
Naši audiofili so med najbolj konzervativnimi ... So sicer zelo načitani,
a imajo povečini malo izkušenj v poslušanju zato ne verjamejo svojim ušesom in raje kupijo priznano firmo, ki ima v znanem časopisu dober_plačan test ...
V svetu, pride kupec v trgovino in v nekem cenovnem razredu posluša...Tisto kar mu je všeč kupi, če je še občutno ceneje od " znane firme" je še toliko bolj srečen...Garancija pa tako in tako velja za vse in vse se enako kvari ...Tudi ni nesrečen, če mu komponenta po pol leta ni všeč jo pač proda in si kupi novo... S tem si šola občutek in "zvočno" napreduje ...
Pri nas se kupec odloča zelo, zelo dolgo...Med tem časom nima ničesar, zato tudi ne dobi izkušenj...Ravno zato kupi narobe in tudi zopet ne ve kaj bi rad !!??
~~~
Poznam primer, ko je "izbirčnež" v več kot 10 letih kupil samo zvočnik,ki ga ima še sedaj zapakiranega v škatli !!!
Za ostale komponente še nima niti približno rešitve !!!
Ima pa zbirko večine najbolj znanih revij za več kot 10 let nazaj in "točno ve kak kaj zveni"seveda samo iz revij !!!!!!
~~~

Če ni nakupa ni ponudbe...Torej je na kupcu več kupovati in bo več ponudbe ...To je pač ekonomija !!!!!!!!
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 30, 2009 00:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:

Ima pa zbirko večine najbolj znanih revij za več kot 10 let nazaj in "točno ve kak kaj zveni"seveda samo iz revij !!!!!!

To je tisto pravo. Revijo v roke, pogledat prvo stran testa in slike, potem hitro prelistat do konca testa in prebrati Conclusion. Potem pa vse poslušajoče zamorit s svojim znanjem Laughing
Nazaj na vrh
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 30, 2009 09:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

stormsonic je napisal/a:
ajka je napisal/a:

To je tisto pravo. Revijo v roke, pogledat prvo stran testa in slike, potem hitro prelistat do konca testa in prebrati Conclusion. Potem pa vse poslušajoče zamorit s svojim znanjem Laughing

Embarassed Dodal bi še samo - in izkušnjami! Shocked
Nazaj na vrh
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 30, 2009 09:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka, si morda slišal tudi HC serijo, ali samo musa.

hvala
LP
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 30, 2009 10:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Izkušnje so zelo moreče... Laughing

Še posebej za ljudi, ki kupujejo audio kložje vsevprek, potem pa na koncu vbodejo točno tisti kos audio kložja, ki ga je konkretni nekdo z izkušnjami malce dodelal, vanj zmečljejo dodelave "človeka z izkušnjami" in presrečno živijo z s tem kosom....

In človeku z izkušnjami napišejo, da je sokriv, da so prej kupovali vsevprek zaradi takih kot je on.. Wink

M1 igrajo dobro, hvala. Laughing

So del 6 sistemskih zvočnikov katerih koncept je prekompliciran za razlagat, 5881 ojačevalec, ki ti je tako všeč zaradi moje dodelave, pa sem še malo dodelal in nato pospravil v omaro, ker trenutno nimam časa za brkljanje po njem..
Dodelav in predelav ne objavljam več, je bilo preveč trpečih in tega si res ne želim povzročat.. Wink
Nazaj na vrh
igor0203

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 18, 2009 20:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da malo obudim temo... Je še kdo kupil Indiana Line zvočnike? Vtisi so zaželjeni.
Kolega je kupil HC serijo in pravi da špilajo superiorno napram prejšnjim(AIWA od stolpa Smile ).
Nazaj na vrh
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 18, 2009 21:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

igor0203 je napisal/a:
Da malo obudim temo... Je še kdo kupil Indiana Line zvočnike? Vtisi so zaželjeni.
Kolega je kupil HC serijo in pravi da špilajo superiorno napram prejšnjim(AIWA od stolpa Smile ).

Ja, čudn, a ne !!?? Shocked
igor0203

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 18, 2009 21:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čudn Laughing Laughing
Nazaj na vrh
kumer

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 18, 2009 21:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

edina napaka il zvočnikov je v tem da so samo v eni ali max dveh barvah

torej očitno tudi na ta način zmanjšujejo stroške...

nekaterim pač rdeča barva ne paše v prostor

LP
Nazaj na vrh
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 18, 2009 21:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, teško zadostiš WAF-u !!! Very Happy
glasba

Pridružen/-a: Tor Dec 2009 12:30
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 13, 2010 22:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fotru so od starosti prepereli stari zvocniki na Marantz reciverju in bi rad nove. Jaz sem ga zapalil za te italijane Very Happy. glasbo poslusa vedno bolj tiho.
(Musik für Träumen Very Happy )
MUSA 105
MUSA 205
Arbour 4.04.
Arbour 5.06
...

ce je kdo slisal primerjavo zgoraj omenjenih manjsih boxov mi naj pove kateri so najbolj uravnotezeni ali vsaj katera serija Arbour ali Musa.
Nazaj na vrh
kumer

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 13, 2010 23:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

na prvi strani te teme je link do teme kjer je ajka napisal

Citiram:

INDIANA LINE ,nov model Musa... Vsakokrat ko slišim te zvočnike se ne morem načudit kako proizvajalec pride skozi s tako nizko ceno ... Zvok je za to ceno (vsi modeli pod 1000€ za par) odličen ... 5+++

čeprav je verjetno za av receiver musa že predober zvočnik
lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu