Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Lampe, menjava, alternative za Sovtek E88CC
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 23, 2014 19:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekaj sem dolžan razjasnit.

Nisem trgovec kot je Kalimero in do danes nikomur nisem prodal niti ene lampe, niti je ne nameravam v doglednem času.

Morda sem videti čuden, ker se mi zdi prav, da soaudiofilu s foruma ponujam na posodo toliko lamp iz svoje zbirke.
Ok, potem sem pač čuden, ampak ni ne prvič in zih ne zadnjič..

It s a dirty work, but somebody got to do it. Laughing

Biti prvo človek in nato audiofil, pa karkoli že to drugo je..
ro-bi

Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55
Kraj: črna

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 23, 2014 21:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

29V je popolnoma dovolj. Tiste simulacije na takih napetostih ne delajo najbolje.
Sem n aredil že nekaj preampov z ecc88 in od 35 do 45V napajanja in je delalo zelo dobro.
Sovtek so bile po mojih izkušnjah , malo medle in zvok je bil debel. Najdi kakšno EI niš ecc88. So za ceno odlične- nevtralne.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kalimero

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 21:25
Kraj: Šmartno pri Litiji

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 24, 2014 00:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ro-bi je napisal/a:
29V je popolnoma dovolj. Tiste simulacije na takih napetostih ne delajo najbolje.
Sem n aredil že nekaj preampov z ecc88 in od 35 do 45V napajanja in je delalo zelo dobro.
Sovtek so bile po mojih izkušnjah , malo medle in zvok je bil debel. Najdi kakšno EI niš ecc88. So za ceno odlične- nevtralne.

Imaš prav Robi in tudi ti Jože. Tukaj sem jaz naredil napako. Popolnoma sem spregledal, da gre tu za topologijo, ki se imenuje Cathode-Coupled Amplifier (pred leti jo je seciral John Broskie - www.tubecad.com). V tej vezavi, s temi voltažami, kot jo navaja proizvajalec, je THD manjši od 0.01%. Žal sem gledal in naredil simulacijo samo z eno triodo. Ojačanje v tem primeru je samo 1.4x. Verjetno je proizvajalec želel samo malo lampaško obarvat zvok. To se vidi tudi iz sheme, ker gre potem signal na operacijski ojačevalec, ki poskrbi za dokončno ojačanje pred močnostno stopnjo.
Vseeno pa ne razumem zakaj so za vezni kondelc uporabili navaden 10uF elektrolit.
CCS je tu nastavljen na 5mA (Jože) - tako po simulaciji, kot po napetostnih test pointih, ki jih navaja proizvajalec (imam njihov service manual).
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu