Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zakaj je reciever "slab"
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
uzitek123

Pridružen/-a: Sob Dec 2013 16:12
Kraj: OPLOTNICA

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2014 00:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na njem ni nič razen modelček motorja,kar ne ovira zračenja,stoji na polici, okoli njega ni nič,torej je zraka obilo, ohmi so na 8. Ostalo si sam ugotivil Wink
Zadeva se sicer lepo ujame z zvočniki, na dali-e sem priklopil že par drugih,tudi 300€ dražje ,sicer 5.1 receiverje,pa nisem najdel boljše štime, je pa yamaha napram drugih bolj tiha, da zvočniki pridejo do izraza potrebuje očitno preveč in se zato greje , po moje Confused
Ker mi finace ne dopuščajo nakupa, bom verjetno prvo poskušal prodati to in nekaj doplačati, pa morda mi uspe božička pregovorit, da iz kase vzamem še kakšnih 200€ Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
simonceli

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 8:36
Kraj: Komenda

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2014 18:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imamo slabe in odlične receiverje, ter slabe in vrhunske ojačevalce.
Stvar je v izbiri komponent, delov ki sestavljajo celoten sistem.

Zakaj potem receiverji iz 70ih posekajo po muzikaličnosti še danes veliko večino...ojačevalcev ?
Ker niso bili poceni. Vse se začne in konča pri denarju.
Nazaj na vrh
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 24, 2014 12:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri mojem kompletu končna sony ta-n80 ali samostojno str-V555ES ni bistvene razlike raten v moči.
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 25, 2014 00:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V AV receiverjih najdemo klasičen stereo amp, surround kanale pa poganjajo chipampi.
Zdaj si pa poskušajte predstavljat vgrajen poceni predojačevalec, ki bi vse to folgal linearno.

Dosti bolj linearen od tega čudnega mešanca je preprost mos fet amp z preprosto aktivno kretnico vgrajen v računalniške zvočnike.
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 25, 2014 13:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Težko je posplošit.
Ravno gledam načrt receiverja, kjer je 8 tranzistorskih izhodnih stopenj in 8 tranzistorskih vhodnih stopenj Very Happy
Tudi pri računalniških zvočnikih so razlike, v zvočnike za 5€ nihče ne baše MOSFETa.

Pri receiverjih je bolj pomembna slika in povezljivost z različnimi izvori, multipraktik sistem. Kvaliteta stereo zvoka je manj pomembna. Pravi čudež, da uspejo vse to spraviti v eno ohišje za takšno smešno nizko ceno (velja za cenejši rang AV receiverjev).

Tudi chipampi znajo biti zanimivi:
Za US$ 2.86 (~2.3€) se na Ebayu dobi kompleten stereo ojačevalec z TDA7297, dostavljen v SLO.
Za dodatne 3€ kupiš boljši material in zamenjaš vhodna kondenzatorja, veliki gladilni elektrolit in 0.1uF na napajalni veji.
Z dobrim reguliranim napajanjem bo tole igralo bolje kot 50% tega, kar je bilo letos moč slišati na Multimedia showu v LJ. Merjeno z mojimi ušesi. Very Happy
http://www.ebay.com/itm/TDA7297-Version-B-2-15W-Digital-Audio-Amplifier-Board-Dual-Channel-AC-DC-12V-SU-/201207717721
uzitek123

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 25, 2014 18:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mal sem brskal in našel tole http://www.bolha.com/avdio-in-video/avdio/hi-fi-komponente/av-sprejemniki/marantz-sr-4300-1296505664.html?aclct=1419429795

Ker imam problem z yamaho rx 497, ker nima optičnega priklopa, bi jo morda nadomestil z tem ,verjetno bo v stereo načinu ,kakovost glasbe slabša, bom pa vsaj lahko poslušal prek tv smart, kaj na njem.
Trenutno imam zvok iz tv preko dac-a (mala ščatlica za 20€) vezan na yamaho, a je kvaliteta slaba, pa tudi nekaj ne štima, kajti zvoka iz nekaterih strani interneta (iz tv) ne dobim do yamahe, you tube pa gre.

Al bo treba konkretno seči v žep ?
Pravzaprav bi želel imeti dober stereo ojačevalec, ki bi imel vgrajen dac....seveda čim ceneje Smile
Nazaj na vrh
NCC2000

Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28
Kraj: Slovenia

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 25, 2014 20:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

uzitek123 je napisal/a:

Trenutno imam zvok iz tv preko dac-a (mala ščatlica za 20€) vezan na yamaho, a je kvaliteta slaba, pa tudi nekaj ne štima, kajti zvoka iz nekaterih strani interneta (iz tv) ne dobim do yamahe, you tube pa gre.

Tudi sam imam tole mali škatlico, sicer za sound iz optical spdif-a na enem izmed računalnikov in je zvok vsaj za 2 razreda boljši kot iz integrirane zvočne. Tale mala škatlica za svoj denar špila čist OK, tako da mogoče še malo pobrskaj na svojem izvoru (televizorju)... preden se zaletiš v kak nakup, da ne bi bilo potem isto s****e...
Nazaj na vrh
sandi

Pridružen/-a: Sob Jan 2011 22:39
Kraj: celje

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 26, 2014 13:58    Naslov sporočila: mini DAC Odgovori s citatom

Tudi sam imam tole mali škatlico, sicer za sound iz optical spdif-a na enem izmed računalnikov in je zvok vsaj za 2 razreda boljši kot iz integrirane zvočne. Tale mala škatlica za svoj denar špila čist OK,

lahko prilepiš link za tvojo malo škatlico ali natančen podatek za kakšen dac gre.Kajti tudi mene zanima zadeva.
Nazaj na vrh
NCC2000

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 26, 2014 14:56    Naslov sporočila: Re: mini DAC Odgovori s citatom

sandi je napisal/a:

lahko prilepiš link za tvojo malo škatlico ali natančen podatek za kakšen dac gre.Kajti tudi mene zanima zadeva.

http://www.ebay.co.uk/itm/DYNAVOX-MINI-DAC-DIGITAL-ANALOG-WANDLER-DAC-/291186582630?pt=DE_TV_Video_Audio_Sonstige&hash=item43cc12a466
Nazaj na vrh
sandi

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 26, 2014 17:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hvala za poslani link.pa lahko tej napravici dejansko rečemo da je DAC v pravem pomenu besede?!
Nazaj na vrh
NCC2000

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 26, 2014 17:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sandi je napisal/a:
pa lahko tej napravici dejansko rečemo da je DAC v pravem pomenu besede?!

100% pretvori digitalni audio signal v analognega, se pravi da je.

Ali je TV z nekimi internetnimi vsebinami dober izvor zvoka v hifi verigi je pa tudi vprašanje na mestu...

Sandi, priključi ta tvoj dacek na nek drug digitalni izvor, če ti je na voljo, in ga malo stestiraj, da ugotoviš, če je propblem sploh v DA pretvorbi...
Nazaj na vrh
sandi

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 26, 2014 18:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

manjši popravek, Sandi sem se naknadno vključil v razpravo.
Nazaj na vrh
uzitek123

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 27, 2014 16:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mal gledam tole http://www.electronic4you.si/hi-fi-heimkino/hi-fi-audio/onkyo-tx-8050b-netzwerk-receiver-schwarz-130903.html in pa tole
http://www.electronic4you.si/hi-fi-lautsprecher/klipsch-rf62ii-standlautsprecher-schwarz-126392.html

Pa me zanima vaše mnenje, kajti poslovil se bom od yamahe rx497, pa bi morda zamenjal svoje dali concept6 za tele klipsche seveda pa se bojim ,da bom na slabšem.
Pri moji yamahi me moti ,ker nima vhodov hdmi ali vsaj optični....

Aja, tud kolega kupuje nekaj, danes sva se sprehodila mal po BB in Hn, pa nimajo nič pametnega, kam priporočate razen čez mejo ? Lahko v mb ali lj....Drugače pa nama je najbližje celje ,ampak ne vema za nobeno prodajalno z hi-fi
Nazaj na vrh
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 27, 2014 16:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

uzitek123 je napisal/a:

Al bo treba konkretno seči v žep ?
Pravzaprav bi želel imeti dober stereo ojačevalec, ki bi imel vgrajen dac....seveda čim ceneje Smile

Quad Vena

Micromega My Amp

Nazaj na vrh
uzitek123

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 27, 2014 19:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Confused si nisem predstavljal, da bo tako teško nadit stereo ojačevalec z FM in štirimi izhodi za zvočnike ter vsaj en vhod optike, da bi imel pa še usb Shocked . Zgleda da mi ki smo na minimalcu z plačami, ne bomo deležni tega.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 2 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu