| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Čet Jan 16, 2014 20:24 Naslov sporočila: |
|
|
CRV vsa finta je v HT bypassu stereo ojacevalca. Ob gledanju filmov morata biti prizgana oba (stereo ojacevalec + A/V receiver). Pri glasbi samo stereo ojacevalec. Da bo jasno, naj omenim, da so kabli za L in R zvocnike prikljuceni na stereo ojacevalcu. Ostali surround zvocniki pa na A/V receiverju.
So se druge alternative, ki pa imajo svoje kompromise. Tako, da bolj elegantne resitve kot je ta je ni.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37 Prispevkov: 342 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Čet Jan 16, 2014 21:03 Naslov sporočila: |
|
|
HT baypass misliš pre-amp izhod na resiverju,ali je to to ?
Jaz imam iz resiverja na končno in zvočniki so tako povezani kot si omenil. Vendar v tem primeru je predojačevalec iz resiverja,v kolikor bi imel ojačevalec bi šlo pa iz predojačevalca resiverja v predojačevalc od ojačevalca? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Jan 16, 2014 21:18 Naslov sporočila: |
|
|
Skoraj.
1. Ko gledaš film, gre zvok izvor -> receiverjev peamp -> končna stereo ojačevalca -> zvočniki.
2. Ko poslušaš glasbo, gre zvok izvor -> stereo ojačevalec -> zvočniki. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

|
Objavljeno: Čet Jan 16, 2014 21:22 Naslov sporočila: |
|
|
| Slinch je napisal/a: | Skoraj.
1. Ko gledaš film, gre zvok izvor -> receiverjev peamp -> končna stereo ojačevalca -> zvočniki.
2. Ko poslušaš glasbo, gre zvok izvor -> stereo ojačevalec -> zvočniki. |
v primeru kot imam jaz končno je pa potrebno ob poslušanju sterea imet prižgan tudi resiver ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Jan 16, 2014 21:27 Naslov sporočila: |
|
|
| Napisal sem za primer, o katerem govori delfinus. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Karl-Heinz
Pridružen/-a: Čet Jan 2014 11:12 Prispevkov: 3 Kraj: Štore
|
Objavljeno: Čet Jan 16, 2014 23:05 Naslov sporočila: |
|
|
Če bi se odločil za stereo me zanima kakšno kombinacijo ojačevalca z zvočniki bi priporočili, glede na to, da bi se poslušalo večino glasbenih zvrsti?
Na forumu sem opazil, da nekaj članov zelo hvali Klipsch zvočnike.
Zgolj informativno sem gledal na strani playroom.si in našel možno kombinacijo v vrednosti cca 2000eur:
Klipsch RF-82 II + NAD C 356BEE
Kaj menite poznavalci?
Hvala za nasvete,
lep pozdrav! |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041620787 |
|
 |
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47 Prispevkov: 659 Kraj: Ajdovscina
|
Objavljeno: Čet Jan 16, 2014 23:12 Naslov sporočila: |
|
|
| It poslušat bo treba. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Pet Jan 17, 2014 00:08 Naslov sporočila: |
|
|
CRV kot je napisal SLinch.
gledanje filmov:
prizgan A/V receiver -> povezava preko RCA pre-out L/R iz A/V receiverja na HT bypass input stereo ojacevalca. Z drugimi besedami - to je povezava L in R kanala A/V receiverjana na koncno stopnjo stereo ojacevalca.
Volume kontrola od stereo ojacevalca ne deluje tukaj. Deluje zgolj volume na A/V receiverju.
poslusanje glasbe:
CD player -> stereo ojacevalec (A/V receiver je ugasnjen). Volume kontrola na stereo ojacevalcu je aktivna. Stereo ojacevalec tu obratuje v svoji osnovni funkciji za katero je narejen.
Prednosti: V enem prostoru imas tako HT sistem in stereo sistem. Enoten sistem, a hkrati se vedno razdruzen in izkoriscen potencial glavnih zvocnikov za poslusanje glasbe kot za rabo pri gledanju filmov. V sistemu svoj smisel dobijo boljsi zvocniki, saj temu primernu nacrtujes tudi ojacevalec (s HT bypassom seveda), zvocniske kable ter seveda vse ostale audio komponente. V rabi so enotni zvocniski kabli (za LR zvocnike), ki so prikljuceni na stereo ojacevalcu, zato imajo svoj smisel tudi boljsi, ce je seveda sistem na nivoju. Volume kontrola je aktivna samo preko A/V receiverja ob gledanju filmov. Predojacevalna stopnja A/V receiverja ni faktor pri poslusanju glasbe, ker je le-ta na Off.
Vec je pa tako v ze znani temi o Ojacevalcih s HT bypassom in lahko vidis kateri ojacevalci to imajo. Vecina novodobnejsih stereo integrircev in tudi nekatere predojacevalne stopnje to sedaj ima, ker so proizvajalci pac ugotovili, da ljudje integrirajo stereo in A/V sisteme in zahtevajo tudi to.
Ce pa te se kak detajl zanima pa prasaj,
lp, d.
Nazadnje urejal/a delfinus Pet Jan 17, 2014 00:23; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Pet Jan 17, 2014 00:16 Naslov sporočila: |
|
|
CRV kot razumem tvoj sistem in interpretacijo pa imas ti A/V receiver prikljucen na obicajno koncno stopnjo. Predvajalnik za filme in CD player oz. streamer pa povezan na A/V receiver. V tem primeru seveda moras imet vse prizgano vedno. Tu je A/V receiver vedno faktor v reprodukciji stereo glasbe ali zvoka ob gledanju filmov.
edit: ce je se kaksno vprasanje glede HT bypass predlagam, da se preselimo sem, ker smo ze tako prevec ugrabili to temo.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

|
Objavljeno: Pet Jan 17, 2014 15:35 Naslov sporočila: |
|
|
| delfinus,ja jaz moram imet zmeraj vse pržgano za razliko,če bi imel itegrirc,ki ima pač on vhode za različne vire predvajanja. Drgač to ni problem,ampak ne vem pa kakšna je kvaliteta mojega resiverja sony STR -555ES zato me matra ,da bi dal predojačevalec za stereo,ampak potem ne morem na končno imet priklopljen ta resiver in moram imet fronte na dveh funkcijah? Ali imam prav ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Pet Jan 17, 2014 16:09 Naslov sporočila: |
|
|
| CRV sem ti odgovoril tukaj, ker smo ze tako ugrabili temo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Akrobat
Pridružen/-a: Pon Maj 2010 23:03 Prispevkov: 14 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Avg 25, 2014 20:55 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
da ne odpiram nove teme... ker nisem toliko vešč v prostorskem zvoku, bi vas rad prosil za nasvet, predlog... vem, da je na to temo že precej napisanega, ampak vseeno...
prijateljica bi rada imela hišni kino...preureja stanovanje, nabavila nov TV...pač filme bi rada gledala v prostorskem zvoku...ni zahtevna, nekega vrhunskeg zvoka ne potrebuje, na to se niti preveč ne spozna...ne vem, odsvetoval sem ji kaki komplet hišnega kina, raje kak 'normalen' receiver + surround zvočniki
Kar se tiče receiverja sem gledal nekaj v rangu
- onkyo tx-nr 414/525
- yamaha rx-v375
- denon avr 1910
- je še kaj podobnega v tem rangu (cca. 200 €), lahko tudi kaj malce starejšega, bolj poceni, rada bi pa imela hdmi vhode, čeprav bo imela priključen samo blue-ray
- kar se tiče zvočnikov pa je nekaj večja težava, glede na to, da ni pripravljena v začetku dat za vse skupaj preveč denarja, kaj bolj kvalitetnega pa je precej drago...zdaj kaki 'plastik fantastik' zvočnikov tipa hišnega kina najbrž nima smisla jemat...ali ima smisel pričet z dvema zvočnikova in nato postopoma nadgrajevat v komplet zvočnikov? v nekem povprečju, kakšna je dejanska razlika med 'stereo' zvočnikoma (rang tipa monitor audio bx2) in nekimi x zvočniki pri gledanju filmov? pri nekih osnovnih zahtevah...
- hvala za nasvete, predloge... _________________ And it's true we are immune, when fact is fiction and TV reality... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 876 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Tor Avg 26, 2014 22:05 Naslov sporočila: |
|
|
| Če ženska ne rabi vrhunskega zvoka potem tudi receiverja ne potrebuje pa še na to se ne spozna zato naj v kompletu nabavi en sistem 5.1 z vso potrebno kramo. Bo videla če je stvar zanimiva, in potem kupi kaj pametnega ko dobi uporabniško izkušnjo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JanosP
Pridružen/-a: Čet Sep 2014 20:03 Prispevkov: 2 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Čet Sep 11, 2014 21:09 Naslov sporočila: |
|
|
Se bom tudi jaz z začetniškim vprašanjem vsedel v to temo.
Na kratko: v spalnici imam Yamaho RN-500 in Dalijeve Concept 2.
Ker bi zvočnike nekdo rad kupil in ker je v tej kombinaciji v zgornjih frekvencah ne glede na nastavitve vse malce preveč agresivno in busy za moj okus, bi jih rad menjal without a fuss (dobesedno).
Torej, kaj bi bil naslednji nakup, ki bi naredil razliko? Ramišljam o BX2, Q 2020i ipd. - ali bi bilo za vsaj nekaj novega doživetja smiselno odšteti več?
Značilnosti zvoka glasbe, ki jo največ poslušam, so v relativno mehki indie pop/rock maniri. Dalija sta na polici, sicer stran od stene, naslednji par bom dal na stojala.
Hvala!
Nazadnje urejal/a JanosP Čet Sep 11, 2014 22:28; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mišolin
Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04 Prispevkov: 441 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Sep 11, 2014 22:18 Naslov sporočila: |
|
|
Ojla,
Concept 3 kolikor vem ne obstajajo, tako, da imaš verjetno 1 ali 2
(poglej kaj piše na zadnji strani). Te zvočnike še kar poznam (poslušam
jih na raznih obiskih že par let) in če kaj niso - niso agresivni.
Bi prej rekel da imajo konkretno zmehčane visoke tone, zademfane, zadekane in kar je še podobnih izrazov. Preden jih menjaš raje preveri,
če ni vir agresije v yamahi. Sposodi si še kak par drugih zvočnikov ali
drug ojačevalec, da preveriš v čemu je stvar. Škoda metati cekine stran,
če je problem morda drugje v verigi. Stane te nič. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|