Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Poceni media renderer, na bazi slimserverja
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 03, 2013 09:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.computeraudiophile.com/attachments/f10-music-servers/6328d1373300459-call-testers-daphile-instructions.pdf

Boot ključek moraš naredit z programom, ki je napisan.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
QwertyVZ

Pridružen/-a: Tor Jan 2012 15:35
Kraj: Varaždin

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 03, 2013 22:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

I ja sam imao problema sa pokretnjem Daphilea, na kraju se uspostavilo da USB ključ treba formatirati sa opcijama FAT32 i Allocation unit size: default allocation size (ja sam formatirao unit size sa 4096 i tako nije radilo).

Trenutno koristim Igel Thin client sa 512MB rama. To izgleda ovako nekako:http://www.parkytowers.me.uk/thin/Igel/4210/ .
Igela se nađe na E-bayu za 30 eur, bešuman je, troši malo struje i može se smjestiti na svaku policu.
Na CF kartici Igela je MPDpup linux: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=81984
Ta kombinacije je kod mene izbacila Squeezebox touch iz upotrebe dok kažeš "keks".

Trenutno se igram sa Daphileom. Sučelje LMS-a je puno bogatije opcijama, ima i podršku za veći broj fromata, (DSD over PCM također), cue sheet-ove, bolju rješenu navigaciju preko padova i smartphoneova od MPDroid aplikacije za android...

Opći dojam je takav da mpdPup distribucija lakše diše i mislim da njegov player (MPD) brže reagira (brži response) od Daphilea, ipak imam 1000MHz VIAa C7 procesor koji nije baš neki šampion brzine.
Uspio sam upogoniti Daphile da za server koristi drugo, jače PC računalo sa instaliranim LMSom i tada je response malo bolji nego li kada se LMS vrti na Igelu. Primjetio sam i da evidentno postoji razlika u zvuku u usporedbi mpdPup vs Daphile u slučaju kada se LMS vrti na drugom PCu. MpdPup je djelovao čišće i malo otvorenije. Nešto slično primjetio sam i kod mpdPupa, kada sam nabavio vanjski USB-HDD i prebacio se sa network share-a na lokalni USB disk: zvuk se nešto pročistio i popravio. Zaključujem da je definitvno bolje kada se datoteke nalaze na loklanom disku a ne na serveru, ne mogu objaske između mpdPup-a i Daphile-a (datoteke vanjskom USB -HDDu) ali za sada mi ne uspjeva, ne mogu reći da li ima nekakve razlike..
Nazaj na vrh
NCC2000

Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28
Kraj: Slovenia

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 03, 2013 22:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, ker še brskam za hw/sw kombinacijo za pc based player, sem sprobal tudi tole varianto. Ko dela, dela vse, tako kot piše, da mora delat. Le pri meni od 5-ih restartov povprečno le 2x najde željeni output device, v ostalih primerih javi no output ... in pa na androidu meni web app frizne, na winsih pa dela bp.
Predvsem zaradi no output device issua (hočem spdif out - usb out nisem niti sprobal) nad daphilom nisem preveč navdušen, čeprav sound preko spdif-a sploh ni švoh.

@dr.

ti dela web vmesnik na androidu bp?
Nazaj na vrh
dr.sah

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 03, 2013 22:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem skoraj doktoriral, da sem NAS povezal, kar mi je uspelo z pomočjo enega forumaša iz diy foruma.

Meni restarti lepo delajo, in audio device lepo najde, sem pa imel usb.
Sem pa našel en komad pri katerem mi je hreščalo notri, dočim nekaj drugih je igralo lepo.

App: probal sem Squeezepad preko ipada, in je tko tko. Kak preklop zagrabi, kakega ne. No, to mi ne pride v upoštev.

Testni pc: Lenovo X201S, i7, 8Gb ram, 250gb SSD.
Nazaj na vrh
dr.sah

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 03, 2013 22:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ssd ne pride do izraza, ker os lavfa iz ključka.
Nazaj na vrh
davor281

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 18:55
Kraj: Zimica

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 03, 2013 23:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot software predlagam še tole -

http://linux.voyage.hk/voyage-mpd

Ker uporablja mpd za predvajanje, je kar nekaj aplikacij za Android.

Kot hardware predlagam še Alix vezja - z ohišjem in CF kartico pribl. 120€.

Napajanje je druga zgodba... (Hvala stormsonic in DAVOR !!!)

Sam sem uspel sestavit še software na osnovi OpenWRT, ki pa je še v razvojni fazi.
Prednost je v tem, da se da OpenWRT tako zminimalizirat, da se ga da naložit na router.
Pogoj je seveda da ima router USB priklop, da lahko priključimo DAC.

Ko bom imel več časa, bom sestavil različico OpenWRT z novejšim jedrom in novejšo ALSA podporo.

Kdaj bom imel več časa? Enkrat decembra, če...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040/514-308
JanezBlond

Pridružen/-a: Sre Okt 2009 9:50
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 04, 2013 11:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Včeraj sem se malo špilčkal z Daphilom. Najprej sem zadevo pognal v Virtual boxu, pa mi nikakor ni uspelo prek weba konektat se na server. Potem sem zadevo namestil na USB ključek. Šele tretji PC mi je omogočil bootanje z USB Confused
Zadevo sem na brzino stestiral. Daphile mi nikakor ni prepoznal zunanjega USB diska na katerem imam glasbeno zbirko, povezava prek mrežnega diska pa je delala BP.
Ima še kdo problem s priklopom in prepoznavo zunanjega USB diska?
Nazaj na vrh
JanezBlond

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 06, 2013 19:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nikakor mi ne uspe Bootat Daphila z USB ključka. Probal z različnimi ključki in dvema računalnikoma, pa no go. Ključke sem formatiral tako v fat kot v fat32.
V fat32 mi sploh noče bootat, v fat se boota, vendar je samo črn zaslon in server se ne dvigne. Ali je komu uspelo bootat s USB ključka in kakšne nastavitve je uporabil? Probavam na malo starejšem Athlonu 3200.
Iz CDja se boota normalno. Ko sistem namestim na USB disk, pa se spet noče bootat!!!???
Tricky tale Daphile, čeprav zgleda pa obetavno... ko bodo tele buge zrihtal.
Nazaj na vrh
NCC2000

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 06, 2013 20:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja meni se je bootal z USB ključa čisto b.p.

Si namestil sistem na usb ključ po navodilih:

1. Download ISO file from http://sourceforge.net/projects/daphile/files/testing
2. Create boot media
a) Preferred: Install to USB Flash-drive using Unetbootin (available for Windows,
Linux and OS X at http://unetbootin.sourceforge.net). This way you can use
Daphile from a USB drive without installing it to a hard drive.
Nazaj na vrh
JanezBlond

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 06, 2013 20:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naredil sem točno tako, kot piše v navodilih, pa ne gre. Bom poskusil še z Rufusom.
Nazaj na vrh
NCC2000

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 06, 2013 20:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekaj ne delaš prav..
Sem pred 5min po tem postopku ponovno namestil daphile iso file z unetbootin-om za windowse, del ko šus, sprobal na dveh mašinah.
Soi zamenjal boot order na usb?
Nazaj na vrh
JanezBlond

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 06, 2013 21:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Probal sem par ključkov od 2-8 gb dobin tolr sporočilo:

SYSLINUX 4.06 EDD 4.06-pre1 Copyright (c) 1994-2011 H.Peter Anvinet al ERROR: No configuration file found No DEFAULT or UI configuration directive found!
Nazaj na vrh
NCC2000

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 06, 2013 21:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://askubuntu.com/questions/128160/trying-to-boot-from-usb

poizkusi kaj od tega .. mogoče ...
Nazaj na vrh
JanezBlond

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 06, 2013 21:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdaj sem ISO zapisal s programom Rufus in -dela!!!
Nič mi ni več jasno! Očitno z Unetbootin nekaj ni vredu.
Celo Zunaji USB HDD mi je zaznalo:)
Nazaj na vrh
Edvard

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 15:50
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 06, 2013 21:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni je daphile zalaufal, ko sem pripravil ključek, na način, kot ga je opisal QwertyVZ. Daphile sem preiskusil bolj iz firbca, kot iz želje da spet zamenjujem vir. Zadeva izgleda v konceptu zanimiva. Edini vmesnik, ki je sočasno tudi univerzalni remote, je web vmesnik. Moj Nuforce pretvornik je prepoznal takoj. Edino kar pa mi ni uspelo je to, da se na treh prenosnikih ni vzpostavilo lastno wifi omrežje na novem strežniku, kot je opisano v navodilih. Sicer pa zadeva deluje tudi po kablu. Dalje od osnovnega spoznavanja nisem šel. Ne vem kako je z diski, nasi...
Kot sem napisal, imam dovolj ”šraufanja” in različnih OS-ov v hiši in težim k poenostavitvi sistema (življenja). Ostajam na audirvani/minimac. Remote mi ni več prioriteta, malo gibanja po vsakem albumu ne škodi. Lenoba je smrtni greh, a ne? Twisted Evil
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 2 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu