Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nakup hifi opreme do 4000€
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 24, 2013 10:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, a ni na sejmu ponujal Corrado nekaj primernega za tak namen. Vprašaj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 24, 2013 13:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljen,

se mi zdi, da malo lutamo v temi... Torej, če malo povzamem, novemu Hi-fi ju si namenil 4.000 Eur, kar ni malo . Za ta denar se da povsem soliden sistem, ki ti lahko da veliko zadoščenja.
Sredstva praktično namenjaš ojačevalcu in zvočnikom. Izvor ti bo v glavnem PC. Sistem naj bi služil tako poslušanju glasbe kot filmov.
Moj predlog, v budget bi dodal tudi enega bluray playerja. Praviš, da ti recimo DIY zvočniki ne bili problem, potem pojdimo to pot.

izvor: PC
izvor: bluray OPPO 103 prebavi vse kar je digitalnega - 680Eur
AV receiver Arcam AVR380 (1.550); Marantt SR7008 (1.525); Cambridge audio Azur 651 (1.665)
zvočniki: na razpolago ti ostaja ca.1.750 Eur s katerimi lahko sestaviš zeeelooo dober DIY zvočnik.
Imam pa še eno priporočilo, glede na to , da boš sistem uporabljal tudi za filme, nujno dodaj tudi centralni kanal.
V primeru, da absolutno ne želiš Bluray-a pa dodatna sredstva nameni zvočnikom.
To je seveda sistem, ki se v skladu s tvojimi namigi bolj nagiba k AV rešitvi, v primeru navadnega stereo sistema pa bi bila rešitev povsem drugačna.

Upam, da so nakazane cene realne, pobral sem jih v italijanskih spletnih trgovinah.

Lp,
Miran
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 24, 2013 13:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Oj... Zadnje dni je kar neka "kriza" v debatah na ak...ok... Mehek ali trd bas, sistem za 4000e , postavitve, diy...Če bi nekateri prebirali že stare teme, bi jim te stvari bile iz že do sedaj napisanega - jasne, brez da se nekateri sedaj trudite z nasveti glede tega, pravzaprav "entry" ranga... Tam je npr "nataknil" jacoby novega "arča", canyonn neke boxe - pa "no coment"...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 030-353370
kraljmatjaz

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 24, 2013 14:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot primer za doma narejene zvočnike, jaz uporabljam Morel enote v nekem starem projektu iz italijanske revije Audioreview.
Sodobne enote:
1 x Tweeter ET338 - 143 Eur
2 x midwoofer CAW 638 - 111 Eur
crossover ca.50Eur

skupaj 415 Eur.
Če dodamo še škatlo , pridemo tja do 500 Eur.
Se pravi da bi s prej nakazanim budgetom komot spravili skupaj tri enake kanale.

http://www.eltim.eu/

Ma to je samo en moj primer, tega je malo morje.

Lp,
Miran
kraljmatjaz

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 24, 2013 14:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Morda je za nekatere 4.000 Eur drobiž namenjen kablom, v realnem svetu pa je 4.000 eur vse prej kot enty level.

Lp,
Miran
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 24, 2013 14:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekaj njih debatira v katero gostilno naj gredo.
Pa pravi eden: ..pejmo h Kralju!
Drugi: zakaj glih tam?
Prvi: imajo dobro vino...

ok, pridejo h Kralju, gostilničar vpraša: Kaj boste spili?
Prvi reče: ..eno pivo..

ups, sedaj ne vem ali sem zgrešil temo..
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 24, 2013 14:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Res je, 4000e ni drobiž... Kriza pa izgleda "deluje"... Vse več jih je "pri Kralju" ne samo na pivu, ampak bolj na špricu ali vodi...Je pa debata tako "širša" ,z več "udeleženci"...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 030-353370
Simon Limon

Pridružen/-a: Sre Apr 2013 16:08
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2013 12:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri vsem me čudi samo to, da je želja imet filmski zvok iz 2 zvočnikov. Sicer ne vem kakšni filmi so ti priljubljeni, ampak pri 95% filmov je prostorski zvok iz vsaj 5 zvočnikov must ali pa vsaj should have. Sploh , če je glede na audio budget pri hiši že kakšen večji TV (55"+). Ma da frči okol glave, da se izmikaš. Smile
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2013 12:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če imaš svojo hišo, je 5.1 ali 7.1 za gledanje TV nujno, v blokih pa verjamem, da ni primerno, ker ne moreš razsajati ponoči. Tako je npr moj 7.1 rabljeni Yamaha receiver za 100€, pognan na 2channel JBL Control 5 +Yamaha aktivni sub, služi le toliko, da TV oddaja spodoben zvok. Za HighEnd je to neumnost in niti ne mešam sistemov. Ta TV zvok je vreden vse coknpok tja do 1000€, za ostanek si kupim diesel avto, menda ne boš v TV zvok denarja vlagal. Tle mate prav.
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2013 12:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Filmski zvok lahko poslušaš na več načinov:

'prostorsko' s petimi zvočniki ki ti brenčijo vse okoli na osnovi fantazijskega mix-a v studiu. Ker so zvočniki nujno poceni, nimajo prave timbrike, detajlov, dinamike, ekstenzije, resolucije, kohezije, konsistence, polnosti in na koncu rečeš: to je ploščat, votel, nezanimiv zvok ki še zelo utruja povrhu.

Lahko si omisliš samo dva zvočnika in se izogneš zgoraj opisanem katastrofalnem zvoku. Odrečeš se fantazijskemu mix-u, v zameno pa imaš veliko bolj normalne zvoke.

Vsakemu svoje.
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2013 13:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hmm. Pravzaprav ima vsak po svoje prav.

Šel sem to pot in se iz delfinčkovih postov ogromno naučil. Me je pa ta pot tudi kar nekaj stala (sploh glede na to kakšna je moja plača Sad ). Eksperimenti s končnimi in ojačevalci in baypasi in brumi. ni bilo konca...Je bila pa lepa pot, to pa ja hahahaha.

Rezultat. Dnevna ima dva ločena sistema (ja to pomeni tudi stereo zvočnika in fronta za AV ločena in tudi vibracijsko izolirana). Pač pomeni, da imam spredaj zdaj pet zvočnikov. Vsi ostali kompromisi so kompromisi, ki so povzročali preveč težav.

V praksi pa je danes tako, da večinoma tudi filme gledam na stereo. AV sistem počiva in mi je kar malo žal denarja vloženega ker dobim ravno pol cene če prodam in zato ne prodam. Vse skupaj pa je stalo več kot 4.000 evrov kar je ostalo doma.

In če bi se danes odločal bi nabavil stereo sistem za 4.000 evrov in o AV sploh ne bi razmišljal. V skrajnem primeru pa bi zapravil za AV sistem z vsem sranjem za max 1.000 evrov (in to rabljeno). Vse več je metanje dnarja stran.

Ampak okusi so različni in nekdo pač ima rad da frči po zraku in ko je vojna da je vojna za vse. Sam pri sebi moraš točno vedet kaj želiš. Dejstvo pa je da tudi v audio najbolje ocenjeni av-receiver na področju stereo je kompromis in ga vsak soliden integrirc precej prekaša (tehnično sicer ne znam argumentirat zakaj, ampak zvokovno je to moja izkušnja)

Zakaj sploh to pišem. Če imaš denarja in ti ni problem svetujem nabavi dva ločena sistema od napajanja dalje.

Če pa boš prisiljen v kompromise zaradi denarja pa predvsem dobro razmisli ali res potrebuješ prostorski zvok. Ker če ga res nujno ne potrebuješ, bo ti povzročal samo preglavice. Res pojdi malo poslušat naokrog in se prepričaj preden nabavljaš kaj res potrebuješ, da te ne bo preveč stalo Smile

Mogoče pa moraš prehodit to pot sam Smile
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2013 13:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri filmskem zvoku me najbolj fascinira kako:

- grmijo vesoljske ladje po vakuumu v vesolju in topovi pokajo na njih
- cvilijo avtomobilske gume po a) pesku, b) gozdnih poteh, c)makadamu
- imajo enak zvok a) zapiranje vrat avtomobila, b) udarec v fris c) padec na tla
- brenči muha po vseh zvočnikih okoli tebe, medtem ko jo gledaš pred sabo na ekranu
- repetirajo puško izza tebe (le kdo bi to bil?)
- so zvoki eksplozij standardizirani
matej

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:07
Kraj: laško

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2013 13:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:

- imajo enak zvok a) zapiranje vrat avtomobila, b) udarec v fris c) padec na tla
- brenči muha po vseh zvočnikih okoli tebe, medtem ko jo gledaš pred sabo na ekranu

Hahaha, dobra, dobra!

ambasador je napisal/a:

Hahaha na kvadrat!!! Spet en lep dan.
Nazaj na vrh
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2013 13:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bravo ambasador Laughing dobra ja

Čeprav nima veze z prostorskim zvokom. Že pri starih james bondih (katerih fan kljub tem sem še danes) mi ni bilo jasno na moji 36 cm diagonalni škatli kako da gume cvilijo na makadamu Smile
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2013 13:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:

LP

Ja, če bi bili "zvoki"in "slika" na filmu realno posneti, bi blo hudo dolgčas .
Pri pravi eksploziji praktično ni nič videt, zvočni udar je hiter in boleč, kakšenega dolgega žvenketanja in tresočih basov ni !!!
(Smo morali v JLA delat dodatne eksplozijske efekte, da so manevri dobili pozitivno oceno )
Smrt ni nič spektakularna, ni filemskih obrazov agonije , če si blizu je trenutna, kot pravi eden od naših "glasbenikov" v eni od svojih: "Smrt nima ne barve, vonja in okusa"...
Oprostitee, da smo "malo skrenuli sa puta" Wink .
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu