| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2013 10:24 Naslov sporočila: |
|
|
| longplay je napisal/a: | | Če se meni zavrti posnetek pri isti glasnosti v MP3 in 44.1 khz razliko ločim. |
Seveda ločiš, kaj pa če ti zavrtim samo MP3, boš vedel, da je MP3 ? _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1117 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2013 12:28 Naslov sporočila: |
|
|
Se strinjam, bi mnogi "pogrnili". Je pa spet odvisno 128, 160, 320, kvaliteta originala? Recimo da bi 64kb mp3 kar ločil, brez predhodnega poslušanja 44, 48, 96khz...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2013 12:32 Naslov sporočila: |
|
|
| habo66 je napisal/a: | Se strinjam, bi mnogi "pogrnili". Je pa spet odvisno 128, 160, 320, kvaliteta originala? Recimo da bi 64kb mp3 kar ločil, brez predhodnega poslušanja 44, 48, 96khz...  |
MP3 128 ali 192 in dobro osnovo (bistvo je čim manjša "kompresija originala") _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ReturnToForever

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:47 Prispevkov: 240 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2013 13:06 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | Seveda ločiš, kaj pa če ti zavrtim samo MP3, boš vedel, da je MP3 ? |
Iztok, brez dvoma, če odstraniva vse ostale sprememnljivke in ostane
le MP3 VS CD. T.j. v mojem sistemu in z znano muziko.
Sicer pa, kdo ne sliši razlike med FM postajami, ki rolajo MP3 in nekaj preostalimi, kjer še vedno furajo vsaj CD kakovost, če se že kakšen vinil ne vrti? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2013 13:13 Naslov sporočila: |
|
|
| ReturnToForever je napisal/a: | | JAZZZ je napisal/a: | | Seveda ločiš, kaj pa če ti zavrtim samo MP3, boš vedel, da je MP3 ? |
Iztok, brez dvoma, če odstraniva vse ostale sprememnljivke in ostane
le MP3 VS CD. T.j. v mojem sistemu in z znano muziko.
Sicer pa, kdo ne sliši razlike med FM postajami, ki rolajo MP3 in nekaj preostalimi, kjer še vedno furajo vsaj CD kakovost, če se že kakšen vinil ne vrti? |
Hmm..... z vinili boš pa danes težko našel postajo na FM  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ReturnToForever

|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2013 13:31 Naslov sporočila: |
|
|
| vintagesonic je napisal/a: |
Kdor išče, ta najde:
Zunanji in notranji DJ-ji vseh veroizpovedi za gramofoni in reglerji RŠ DJ studia!
FM: Radio ŠTUDENT (Ljubljana), slišnost: LJ in bližnja okolica - 89,3 MHz (oddajnik Šance).
Radio Slovenija 1.program: Stari gramofon - Lee Morgan
ČETRTEK, 03. 11. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2013 13:35 Naslov sporočila: |
|
|
| ReturnToForever je napisal/a: | Iztok, brez dvoma, če odstraniva vse ostale sprememnljivke in ostane
le MP3 VS CD. T.j. v mojem sistemu in z znano muziko. |
Samo, mi pošlješ 5 tvojih komadov, potem pa jaz kakšnega od teh spremenim v MP3 192. Reciva, da boš ugotovil(če dobro poznaš komade).
Kaj pa, če ti prinesem nekaj tebi neznanega(moji posnetki). Boš prepoznal, da sem nekatere pretvoril v MP3 - ni potrebno reči, ta je MP3, ta ni, lahko samo rečeš, da ti nekaj ni všeč ... Za hec lahko probava.
Komadi, ki mi jih boš poslal naj bodo tisti z malo kompresije (pogoj !), saj imaš tisti meter , ki ga je prilimal Audiofil- se pravi 14 ali več
Jasno, komade bom potem pretvoril nazaj v WAV, tako da se na zunaj ne bo videlo... S kašnim pa se bom še malce poigral  _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2013 13:38 Naslov sporočila: |
|
|
| ReturnToForever je napisal/a: |
FM: Radio ŠTUDENT (Ljubljana), slišnost: LJ in bližnja okolica - 89,3 MHz (oddajnik Šance).
ČETRTEK, 03. 11. |
Radio Maribor pa se je lani poslovil od analogije. Kolega je kupil cel analogni del studia z nekaj EMTji _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2013 13:54 Naslov sporočila: |
|
|
| ReturnToForever je napisal/a: | | vintagesonic je napisal/a: |
Kdor išče, ta najde:
Zunanji in notranji DJ-ji vseh veroizpovedi za gramofoni in reglerji RŠ DJ studia!
ČETRTEK, 03. 11. |
To je res, če se zelo potrudiš res najdeš
Jaz sem bolj mislil na FM postajo, ki bi bila izključno na analogiji.
LP
Nazadnje urejal/a vintagesonic Sre Jan 30, 2013 14:23; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ReturnToForever

|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2013 13:56 Naslov sporočila: |
|
|
Iztok velja...bom danes nekaj našel in ti pošljem. In brez ditheringa, prosim.
Imam že nekaj svojih MP3/CD verzij in če se zmotim, kaj kmalu opazim, da se pohabljena verzija vrti...
Kakšnih resnih zaključkov na temo ali je 16/44k dovolj, pa iz takih testiranj ne moremo dobiti, pokažejo le sposobnosti zaznavanja poslušalca v danem trenutku.
Nekaj za petra_nn
Prosim, poglej spodnjo sliko, preberi tekst in osveži znanje iz linearne interpolacije in boš videl, da ni vse lepo v digilandiji:
Fig.3 illustrates the worst-case situation for linear interpolation, where the curvature of the signal waveform is at its greatest. For a sinewave, this occurs at the waveform's positive or negative peak, as illustrated. The black curve is the waveform, the red dots indicate adjacent sampling points symmetrically disposed about the waveform's peak value, and the blue dots indicate the interpolated values. Clearly, the error at the waveform peak is the largest. By specifying (1) the amplitude and frequency of the sinewave, and (2) how small we wish the error to be, it is possible to calculate the maximum sample spacing, and hence the sampling rate required to achieve this performance. If we take a full-scale sinewave at 5kHz as our criterion and require the maximum error to be 0.1 of a least significant bit (ie, a tenth of the quantization step size) for 16-bit coding, then the required sampling rate turns out to be 6.358MHz. For test material ripped from CD (as I've used in my simulations), the required upsampling ratio is therefore 144x. To simplify the computation, this was applied in four stages, of 2x, 3x, 4x, and 6x upsampling, respectively.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40 Prispevkov: 291 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2013 14:19 Naslov sporočila: |
|
|
| ReturnToForever je napisal/a: |
Kakšnih resnih zaključkov na temo ali je 16/44k dovolj, pa iz takih testiranj ne moremo dobiti, pokažejo le sposobnosti zaznavanja poslušalca v danem trenutku.
|
Meni pa se zdi to, da poslušalec ve, ali na svojem, ali tujem referenčnem sistemu, sliši razliko še kako pomemben zaključek. Finančno zelo pomemben  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ReturnToForever

|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2013 14:38 Naslov sporočila: |
|
|
| gash je napisal/a: |
Meni pa se zdi to, da poslušalec ve, ali na svojem, ali tujem referenčnem sistemu, sliši razliko še kako pomemben zaključek. Finančno zelo pomemben  |
Če si ti ta poslušalec, ki primerja, potem vsekakor. Če pa bi recimo na podlagi (ne)uspešnosti mojih zaznavanj sklepal, da lahko živiš z MP3, potem bi bila to napaka v sklepanju... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40 Prispevkov: 291 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2013 15:27 Naslov sporočila: |
|
|
Seveda mora vsak poslušat sam. Saj če jaz ne slišim razlik še ne pomeni, da jih ti ne.
Prav zato pa se mi zdi potrebno tak izziv, kot ti ga je ponudil JAZZZ, z odprtimi rokami sprejeti.
Še več... opraviti tak test je nujen korak za vsakogar, ki izbira izdelke glede zmožnosti "več kot 16 bitov", kar je pri streamerjih in playerjih danes marketinška sladica, ki jo marsikdo kupi, čeprav sploh ne ve kaj to dejansko pomeni. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
twom

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47 Prispevkov: 301 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2013 16:10 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | ... saj imaš tisti meter , ki ga je prilimal Audiofil |
Bi prosil za link, da se še sam poigram... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2013 16:21 Naslov sporočila: |
|
|
| peter_nn je napisal/a: | | JAZZZ je napisal/a: | | ... saj imaš tisti meter , ki ga je prilimal Audiofil |
Bi prosil za link, da se še sam poigram... |
http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=2003&highlight=dynamic _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|