Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

AV reciver
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 06, 2012 16:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam sem tudi par let peljal video signal kar mimo AV receiverja direktno na TV, zadnja 3 leta pa ne več.
Včasih se pač ponavljam:
Tudi najmočnejši upscaler iz zanič slike ne bo znal narediti HD-ja! Vendar pa bo znal iz dobro posnetega DVD-ja (a tudi iz dobrih SD kanalov) narediti sliko, ki bo zelo dober približek HD-ju!
Razlike pa so opazne in znatne le, če si stvar gledamo na HD TV z veliko diagonalo. Pri meni to pomeni 50" iz razdalje cca 3m.
Za tiste, ki preferirajo dober zvok, jim pa ostale funkcije ne pomenijo veliko:
http://www.hifi-regler.de/shop/arcam/arcam_avr360-100004775-sw.php
V najnovejši reviji AUDIO je bil izvrstno ocenjen ravno zaradi odličnega zvoka, je pa nekoliko slabše ocenjen in ga ne razganja od moči(a je ta zelo stabilna).
Cena v Nemčiji je 1800€, če pa človek stvar naroči iz Poljske (da, tam so aparati praviloma najcenejši Exclamation ), pa se nekaj prišpara:
http://geizhals.at/eu/746033
Odlično pa je bil ocenjen tudi tale:
http://www.hometheater.com/content/marantz-sr7007-av-receiver
Cene?
http://geizhals.at/eu/794693
Še vedno zelo dober zvok, pa bolje opremljen in močnejši.
Če pa dejansko velja cena, ki jo objavlja Mediamarket (namreč 1050€ Shocked Very Happy ), pa nobenemu ni kaj za razmišljat in bom še jaz razmislil o nakupu, čeprav imam doma že 2 kakovostna receiverja! Idea
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
strumf666

Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 07, 2012 01:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kul, hvala za predloge.
Arcam je izven mojega cenovnega okvira Marantz pa ne, pa vidim, da ponuja določene stvari, ki jih onkyo ne, po drugi strani ima pa slabši audyssey in manj moči... Bo treba še mal premislt.
Če imaš še kak predlog v cenovnem okviru med 800-1100€ pa prosim, če tule napišeš, ker sem že skoraj "ugrabil" temo.
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 07, 2012 15:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot sem rekel Pioneerja ne bom komentiral, ker bi ne bilo fer. Novih nisem slišal, to, da pa sem bil pred leti nad enim tedaj boljšimi (tudi dobro ocenjevanimi) Pioneerjevimi receiverji zvokovno zelo razočaran, pa ne more biti merilo, ker je to že leta nazaj. Podobno velja tudi za Onkyo: nočem dajati slabih mnenj zaradi tega, ker je moj zadnji nakup rabljenega šel nekoliko mimo.
V razredu okoli 1000€ bi se osebno odločal med Onkyjem 818, Marantzom 7007(če bi ga res dobil za 1050€) in Yamaho 1010.
Kar pa se teže tiče: dejstvo je, da postajajo receiverji vse lažji. Če je bil še nedavno standard za dober receiver preko 20kg, je sedaj to kakih 5kg manj. Ni nujno, da se mora to direktno odražati na kakovosti, čeprav imam tudi sam rajši "mrcine". Tehnika pač napreduje...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu