Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Audio Physic - kje jih je možno slišati?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 14, 2012 07:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsi imate prav. Razliko vidim v vprašanju "zakaj se nekdo loti DIY!?"
Smisel DIY samo zato, da bi nekaj sam naredil ali da bi prišparal kak evro, je lahko hitro pod vprašajem, če nimaš dovolj bogatih izkušenj.
LP Jernej

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 14, 2012 08:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

AudioPhysic ima zelo izpiljene študije okoli kretnice (impulse response), notranjih odbojev, izgub energije. Dvomom da mu lahko povprečen DIY parira tudi z veliko dražjimi komponentami. V isti sapi je res, da je ustanovitelj te firme začel kot DIY. In tako večina drugih.

Pri DIY je najbolj smešno to, da povprečen DIY (=brez znanja in smisla) z nadpovprečno dragimi sestavinami - naredi podpovprečne izdelke, hahahahaha....
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 14, 2012 08:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekoč smo živeli v stari Jugi in če smo hoteli kaj imeti, je bilo potrebno zavihati rokave. Če je lampaš v Italiji stal 100, sem si ga doma naredil za 5 !

Ampak od začetka sem vedno uporabil material, ki ga dobiš, če pometeš delavnico. Samo če sem po naročilu repliciral kak projekt, sem uporabil malo boljše materiale.

Drugače pa še danes preklinjam dan, ko sem stopil na to pot! Mar bi si kupil, bi si že zdavnaj dal mir..
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 14, 2012 08:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fantaziranja o ceni sestavnih delov in končnega izdelka so samo odraz nizkega nivoja tega foruma, s takim poenostavljanjem pridemo samo do tega, da je pri zvočnikih še relativno dobro razmerje, v kakem ojačevalcu ali predojačevalcu gre še bolj za pest kondenzatorjev in uporov po par centov..

Žalostno , da vsak ki zna zbiti skupaj dva kosa lesa in vanj priviti kak poceni driver že misli , da ko mu doda še kak centimeter boljšega kabla in dražji kondenzator že ima izdelek ki zlahka parira vsemu na trgu, mogoče samo izgled rahlo šepa vse ostalo pa ni ablema..
Nazaj na vrh
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 14, 2012 09:46    Naslov sporočila: Re: Audio Physic - kje jih je možno slišati? Odgovori s citatom

DOLAR je napisal/a:
Pozdravljeni,

Mogoče kdo ve kje se da v Sloveniji slišat Audio Physic Scorpio in Focal Electra floorstanderje?

lp

Vprašaj Vučkič Igorja (V-commerce), možakar je včasih prodajal AP. Verjetno ti bo najbolj znal svetovat kako in kaj. Tukaj imaš link: http://www.hi-fi-center.si/

Lp
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 14, 2012 09:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala.
Nazaj na vrh
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 14, 2012 11:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pardon, vem, da tale diy diskusija ne spada semle.
Mislim, da smisel Diy-a praviloma ni samo prišparanje €. To je približno tako kot kuhanje. Ena dobra kmečka gostilna ima zelo dober golaž s kruhovimi knedeljni, ki košta 10 €. In dobim idejo, da bi sam naredil tak golaž. Prvič je soliden, za pojest, ampak to še ni to. Naslednjič dam noter malo rdečega vina in je že bolje. V tretje zavijem knedeljne v folijo pred kuhanjem, da ne razpadejo, itd. Sedaj znam narediti zelo dober golaž, ki sicer (še vedno) ni tak kot v tisti gostilni, ampak je moj, čeprav me še vedno žuli da nekaj ni v redu, ampak mogoče samo psihološko. In niti slučajno mi v prvi vrsti ni šlo zaradi denarja, saj sem npr. vedno kupil malo preveč mesa in čebule, pa cele vreče začimb, in kakšna packarija je bila to po kuhinji. Ampak ravno ta packarija je čar tega, pa čeprav nisem prišparal niti €. Sedaj pa že nekaj let delam vrhunske pice, ampak za še boljšo bi moral imeti krušno peč Smile
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 14, 2012 11:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

se strinjam a ne sodi sem, ampak DRAGO67 je začel nakladati o nategu kako je Vifa visokotonec zanič in kako za 3000 eur doma narediš bistveno boljši zvočnik...

Vsaka čast filozofom ampak kapo dol pred Audio Physic vedo kaj delajo za sicer res ne drobiž, ampak danes ni več nič dobrega ravno zastonj...
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 14, 2012 18:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sahinian imajo notri driverje ranga 10$-40$

Pa še cela falanga old scholl zvočnih skrinj.

Pa mi najdite znalca z doktoratom in komplet softversko ready-made podporo, ki zna to danes spravit skupaj.

Ni poanta kaj in kako, ampak kdo. Moja izkušnja in globoko prepričanje je, da igrajo samo zvočniki, za katerimi stoji konkretno ime in priimek. Stari inženirji so celo življenje posvetili tej "umetnosti kuhanja". Takih pa sedaj žal skoraj ni več-in tisti igrajo.

Diy...elektronika ok., ampak zvočniki.....C'mon!'Shocked'
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 14, 2012 22:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

VOJKO
žal se moram strinjati, trideset let nazaj je bil marsikateri zvočnik boljši od večine današnjih, zelo malo napredka,žal

ne strinjam pa se, da je z elektroniko dosti drugače, tudi vsak dan nove aparature, ena dražja od druge, na prste pa lahko prešteješ omembe vredne...tudi tu moraš ogromno zhnati da sam kaj vsaj zadovoljivo dobrega narediš, seveda igra vse hitro, kako pa je že druga zgodba
Nazaj na vrh
audio_holic

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 15, 2012 02:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če želi kdo slišati Audio Physic zvočnike v živo, mu ni treba it v Švico ampak le do zastopnika v Zagrebu - Audiodream

http://audiodream.hr/

Cool
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 15, 2012 09:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
VOJKO
žal se moram strinjati, trideset let nazaj je bil marsikateri zvočnik boljši od večine današnjih, zelo malo napredka,žal

ne strinjam pa se, da je z elektroniko dosti drugače,

Ma ja, saj je šla cela tehnika v maloro. Doma imam fen od stare mame, ki ji ga je sestra po vojni poslala iz USA, pa dela ko urca. Pa "Frigidare" hladilnik sta imela celo življenje, in je še vedno v kleti-in dela.

Dober sansui (AU717 recimo) in kake Celestion Ditton ali SL600 si je lahko privoščil vsak občan, kaki AR, Mission 720 pa so bili po 70-150$, si si jih kot mulc komot privoščil s poletnim delom.

Vrhunska reprodukcija je bila res dostopna vsakomur, da ne govorim o spodobni. Tega zdaj ni več.

Za kvalitetno identičen setup moraš danes h Kantetu, reče se mu high-end, in odkartat +10.000€, pa ojačevalec inženirsko niti v sanjah ne bo narejen kot AU717. To me res žalosti.....

Še vedno se lahko vsi učijo kako se naredi korekten integrirc, dualmono, kvaliteta delov...pa zaradi kvalitete seveda življenjska doba dvakrat daljša od tega, čemur se danes reče high-end(vsaj entry level zagotovo)
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 15, 2012 11:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

VOJKO
lepo da si dal kot primer Sansuija, se zelo strinjam, sam sem imel 719 in več manjših, odlični ojačevalci še danes, malo manj stikal in več direkt povezav pa so za vedno in to brez kakega eksotičnega materijala, ko zamenjaš vse kondenzatorje in par kritičnh uporov zadeva tudi po 30 letih super igra-mislim da je bil moj letnik nekje 82, kupljen pri slavnem LUX HIFI v Luxemburgu, ena garaža blizu postaje.....
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 15, 2012 13:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
VOJKO

ne strinjam pa se, da je z elektroniko dosti drugače, tudi vsak dan nove aparature, ena dražja od druge, na prste pa lahko prešteješ omembe vredne...tudi tu moraš ogromno zhnati da sam kaj vsaj zadovoljivo dobrega narediš, seveda igra vse hitro, kako pa je že druga zgodba
Se ne bi mogel bolj strinjat.
Zato sem DIY sunil v rit in se lotil upgrada že tako dobrih in zrelih tovarniških zvočnikov, ki jihlahko slišim preden jih vbodem.
Ko take poslušaš in nato nadgrajuješ, vsakemu hitro postane jasno, kaj je upgrade, kaj pa downgrade že tako dobrega zvočnika, saj se da tudi odlične tovarniške zvočnike zamehurit, če si "zelo prepričan v svoj prav".

Če pa nisi totalno cepljen v to smer, skapiraš skozi preučevanje zasnove, kaj vse je avtor naredil, da so dobro ratali in česa, drugačnih znanj in materijalov, morda ni imel pri roki. Tega, kar ti imaš.

Najkondenzatorji- ne obstajajo.
Obstajajo sonično zbalansirani, z muzikaličnim karakterjem, ki ponavadi ne spadajo med najdražje, kjer se tako in tako z top modeli proizvajalci kondijev bolj kurčijo kot ne.
Komur rata te super odprto zveneče drage pošasti, ki so dokaj pogosto "preveč razkrivajoče" in ne toliko muzikalične, zajhat v sistem, pa klobuk dol, saj ve res veliko ali pa čara ali pa......
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 15, 2012 13:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdaj pa manjka samo še kak petelin, ki bo na dan privlekel neke kable in opozoril koliko je dal zanje in kako hud vpliv imajo pa danes kabli. Rolling Eyes
Če se ne motim naj bi se tema navezovala na AP zvočnike.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu