| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Mar 01, 2012 22:00 Naslov sporočila: |
|
|
ta gramofon in ročka sta toliko simpl da se morata na vsak način dat porihtat-nekaj mi ne gre skupaj kaj pišeš ampak vseeno, v skrajnem primeru odstranit vso avtomatiko ki tako ali tako ni za nobeno korist, ter najdi vzrok zakaj antiskating ne vleče ročke nazaj
Antiskating mora ročko vleči nazaj, če je ne je fuč, to pomeni da pero ali vzmet ki potiska ali vleče ročko nazaj ne funkcionira, vzmeti ne boš kar tako našel če ne veš kje, definitivno pa pod gumbom ki ga vrtiš v plus-minus obstaja neka vzmet, ki je vezana na os ročke, bolj se ročka pomika proti osi vrtenja bolj jo vleče nazaj, ker tako pač je v teh ročkah antiskating narejen..
če ne drugo v primeru da mečeš gramofon v smeti odkupim pokrov |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
blazheny
Pridružen/-a: Pon Mar 2011 0:50 Prispevkov: 212 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pet Mar 02, 2012 00:38 Naslov sporočila: |
|
|
Ah, saj pomojem ni vreden investicije v času in živcih.
Se se najde kaj rabljenega za male pare, kar ne more biti slabše od tegale Tehniksa. Samo rit moram vzdignit in se odpeljat iskat
Recimo tole (moram preverit če je še naprodaj):
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=7742
Hvala vsem, ki ste prispevali v to temo! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 02, 2012 18:03 Naslov sporočila: |
|
|
| blazheny je napisal/a: | Ah, saj pomojem ni vreden investicije v času in živcih.
Se se najde kaj rabljenega za male pare, kar ne more biti slabše od tegale Tehniksa. Samo rit moram vzdignit in se odpeljat iskat
Recimo tole (moram preverit če je še naprodaj):
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=7742
Hvala vsem, ki ste prispevali v to temo! |
tole raje pusti tam kjer je. na bolhi je tudi eden poceni thorens td 166 okoli 110 eur ,če se ne motim.če je z njim vse ok je neprimerno boljša zadeva. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
blazheny
|
Objavljeno: Pet Mar 02, 2012 19:54 Naslov sporočila: |
|
|
Da, res.
Naiven kot sem, sem danes kupil tega, brez ta bi tam sprobal. Sem si mislil kaj čem človeka matrat za 50 EUR.
Zadeva je fuč, ne da zvoka na kabel. Reklamiral ne bom, se mi ne da vozit še enkrat na Brezovico. V smeti.
Jebiga, bom moral pljunit za Thorensa. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
davor281
Pridružen/-a: Čet Jan 2010 18:55 Prispevkov: 210 Kraj: Zimica
|
Objavljeno: Sob Mar 03, 2012 12:16 Naslov sporočila: |
|
|
Imaš kak tester da preveriš kablovje? Mogoče kje samo kak kontakt ne štima.
Pa če probaš oba gramofona prodat na e-bayu za dele, boš dobil vsaj nekaj povrnjenega denarja za nakup Thorensa. Preden kupiš Thorensa pa preveri če je O.K. Če hočeš ti pošljem nekaj od "legendarnega" Joel-a na kaj je pri nakupu Thorensa treba bit pozoren in en članek o tem kako preverit če ima ročka napačno nastavljene ležaje.
Več o Thorensih pa na teh dveh povezavah -
http://www.thorens-info.de/html/intro.html
http://www.theanalogdept.com/thorens_dept_.htm |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040/514-308 |
|
 |
blazheny
|
Objavljeno: Ned Mar 04, 2012 16:35 Naslov sporočila: |
|
|
Zahvaljujoč nedeljskemu obisku pri audiofriku in njegovi maksimalni zavzetosti sedaj ELAC Miracord (Made in Western Germany!) špila brezhibno. Še so dobri ljudje
Vinil je pa magična zadeva. Bojim se zasvojitve
Hvala vsem! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1774 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 04, 2012 17:25 Naslov sporočila: |
|
|
| blazheny je napisal/a: | Zahvaljujoč nedeljskemu obisku pri audiofriku in njegovi maksimalni zavzetosti sedaj ELAC Miracord (Made in Western Germany!) špila brezhibno. Še so dobri ljudje
Vinil je pa magična zadeva. Bojim se zasvojitve
Hvala vsem! |
tvoj someščan ti lahko izpolni vse želje glede plošč...če te zanima , dobiš tel. na zs... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46 Prispevkov: 345 Kraj: Škofija loka
|
Objavljeno: Ned Mar 04, 2012 17:34 Naslov sporočila: |
|
|
Oko,Hobo,Izvir orginal  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 876 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Ned Mar 04, 2012 22:19 Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem nabavil Technicsa SL 1900 z direktnim pogonom pa me zanima sledeče kakšna mora biti antiskating nastavitev, in pa nastavljena teža na ročki glede na to da ima glavo Ortofon Pro Om.
Zelo me ima da bi zamenjal povezovalni kabel saj je na njem direktno nameščen takšen kot jih dobimo pri cd predvajalnikih zraven najcenejše sorte kar je možno.
Prav tako ima tudi direktni kabel za napajanje ki je tudi v istem rangu kot povezovalni.
Ali se splača oba "drota" zamenjati ali ne?
Ali raje počakam na novega projecta ki je tako ali tako v planu saj sem moral nekaj nabaviti ker mi ni dalo miru.
P.S.
Zakaj prihaja zvok iz gramofona, če je npr ojačevalnik čisto na tiho se to sliši? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
|
Objavljeno: Pon Mar 05, 2012 20:00 Naslov sporočila: |
|
|
| Analogisti rabim par odgovorov na zgornja vprašanja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1774 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 05, 2012 20:36 Naslov sporočila: |
|
|
...looooooooongplaaaaaaaay... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
blazheny
|
Objavljeno: Pon Mar 05, 2012 20:39 Naslov sporočila: |
|
|
Gugl is jor frend
Za Ortofon Pro piše od 3 do 5 gramov, torej štartaj s 3. Antiskejting malo manj.
Za ostalo ne vem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Mar 05, 2012 21:03 Naslov sporočila: |
|
|
| longplay je napisal/a: | Danes sem nabavil Technicsa SL 1900 z direktnim pogonom pa me zanima sledeče kakšna mora biti antiskating nastavitev, in pa nastavljena teža na ročki glede na to da ima glavo Ortofon Pro Om.
Zelo me ima da bi zamenjal povezovalni kabel saj je na njem direktno nameščen takšen kot jih dobimo pri cd predvajalnikih zraven najcenejše sorte kar je možno.
Prav tako ima tudi direktni kabel za napajanje ki je tudi v istem rangu kot povezovalni.
Ali se splača oba "drota" zamenjati ali ne?
Ali raje počakam na novega projecta ki je tako ali tako v planu saj sem moral nekaj nabaviti ker mi ni dalo miru.
P.S.
Zakaj prihaja zvok iz gramofona, če je npr ojačevalnik čisto na tiho se to sliši? |
Drate kar pusti pri miru.
Antiskating se natančno nastavlja s testno ploščo, ki ima posnet 300Hz ton
na začetku, sredini in koncu plošče.
Ker tega nimaš, je dovolj približna in hitra nastavitev taka, da spustiš iglo v izteku plošče (med brazdami spirale) na gladki del. Seveda bo v roku sekunde ali dveh brazda 'ujela' iglo in jo odpeljala naprej. V tistem času dokler se to zgodi glej kam vleče iglo. Če jo vleče navznoter - pojačaj antiskating. Če lebdi (ne gre ne levo ne desno) tudi malo pojačaj. Če hitro krene navzven, popusti antiskating. V praksi naj bi jo počasi vleklo navzven.
Igla se pri sledenju brazde trese - to se prenaša naprej preko ročice na ohišje. Boljše ko je vse skupaj, manj se tega sliši. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59 Prispevkov: 451 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Pon Mar 05, 2012 21:08 Naslov sporočila: |
|
|
Technics SL-1900 Fully Automatic Direct Drive Turntable
Tule najdeš navodilo za uporabo gramofona, kratko in jedrnato ti razloži precej uporabnih zadev o njem.
Teža za Ortofon Pro Om je napisana v tehničnih podatkih za to glavo, 3 - 5g. Glede na to da boš menjal celoten gramofon se niti ne splača drmat, ampak to je DJ glava, in tako visoka sila ni ravno priporočljiva za doma. Moraš pa kar nastaviti proti zgornji meji, predvajanje s prenizko silo za določeno glavo lahko povzroči še veliko večjo obrabo plošče in škodo.
Prav tako ne boš veliko pridobil z menjavo kabla. Sploh napajalnega. Čeprav povezovalni kabli res zgledajo "droti" pa imajo pravo kapacitivnost za phono kabel (ni vsak dober). Če bi res hotel izboljšati zvok bi moral menjati tudi kable v ročici, kar pa ni najenostavnejša stvar na svetu...
Zvok ob utišanih zvočnikih prihaja iz najrazličnejših virov - same vinilke, po kateri pleše igla; nosilca glave (headshell) in tankih sten ročice, ko resonirajo... Brez mehanskih vibracij gramofon ne deluje.
Antiskating - navodilo priporoča da ga nastaviš toliko kot silo igle. V praksi ga pa najnatančneje res nastaviš s testno LPjko. Samo z DJ iglo res nima smisla komplicirati, ni toliko občutljiva na natančno nastavitev. _________________ Pezzer Ritter Wenne Knecht! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
|
Objavljeno: Pon Mar 05, 2012 21:22 Naslov sporočila: |
|
|
Najprej vsem hvala za odgovore.
Kaj pa v bistvu naj naredim da mi iz samega gramofona ne bo uhajal zvok.Tako da bi ta utihnil in bi šel ves zvok po kablu v ojačevalnik ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|