| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Jan 17, 2012 10:37 Naslov sporočila: |
|
|
AJKA
razne audiofilske in 180 gramske bedarije kupujete samo taki . ki vas to zanima, mene in najbrž vsakega. ki ima vsaj 1000 in več Lpjev ne, vsak ki ima tri čiste in gramofon na katerem lahko to sliši pa kupuje plošče zaradi glasbe na njih. ne pa to kaj trgovci z meglo in revije priporočate da se fajn sliši pa čeprav je to prdenje kitov z Galapagosa. verniki pa to potem z pridom uporabljajo za kao testiranje sistema in ugotavljanje kako fajn se kaj sliši na včeraj kupljeni novi komponenti.
Ker večina nikoli ni prdenja kitov slišala v živo toliko boljše lažje jih je prepričati da je to ravno tako kot se mora slišati. vsako primerjanje z audiofili ki še niso slišali klavirja ali violine v živo je zgolj naključje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21 Prispevkov: 238 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 17, 2012 10:42 Naslov sporočila: |
|
|
| hahaha......audiofrik, ta je pa dobra.....ampak resnična, se podpišem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Jan 17, 2012 11:58 Naslov sporočila: |
|
|
Če gre osel v šolo - pride ven šolani osel...
Če tvikaš aparaturo - pride ven tvikana aparatura..
SL1200 je na trgu koliko ? 30 let. Verjamem, da je v vsem tem času Technics naredil vse znotraj danega okvirja. Imeli so mogočen razvojni oddelek in informacije iz celega sveta. Če se pa gre v težke spremembe kot so menjave krožnika, ležaja ipd - se pade v veliko višji cenovni razred, kjer so tudi konkurenti bolj naoštreni.
Naj spomnim še, da je gramofon kot kako glasbilo uglašena zadeva. Z razglašenimi ušesi ne moreš uglasiti ničesar.
1200 je lep, zaokrožen izdelek, ki v današnjem prevrednotenem hifi svetu stane veliko manj kot bi ti ga zaračunali naprimer angleži.
Najbolje se ga počasti tako, da se mu izbere ustrezno glavico, upari z ustreznim phono vhodom in postavi na antisizmično bazo. Predvsem pa je potrebno glavico precizno montirati. Eventuelna menjava headshell-a ali mata ni tvikanje.
Dober phono vhod (napram običajni komerciali) je daleko boljša poteza kot pa menjava ležaja. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Tor Jan 17, 2012 12:23 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | AJKA
razne audiofilske in 180 gramske bedarije kupujete samo taki . ki vas to zanima, mene in najbrž vsakega. ki ima vsaj 1000 in več Lpjev ne, vsak ki ima tri čiste in gramofon na katerem lahko to sliši pa kupuje plošče zaradi glasbe na njih. ne pa to kaj trgovci z meglo in revije priporočate da se fajn sliši pa čeprav je to prdenje kitov z Galapagosa. verniki pa to potem z pridom uporabljajo za kao testiranje sistema in ugotavljanje kako fajn se kaj sliši na včeraj kupljeni novi komponenti.
Ker večina nikoli ni prdenja kitov slišala v živo toliko boljše lažje jih je prepričati da je to ravno tako kot se mora slišati. vsako primerjanje z audiofili ki še niso slišali klavirja ali violine v živo je zgolj naključje. |
LP
Se strinjam, samo nisi naletel na pravega ... Spomni se, ali se pozanimaj najprej kdo je take plošče vrtel na sejmu in ne "otresaj" kar tako na splošno  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
suntrace1
Pridružen/-a: Pon Okt 2009 20:52 Prispevkov: 57 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 17, 2012 14:50 Naslov sporočila: |
|
|
| Prosim če ne speljujete teme spet v mrtve rokave. Zanimajo me modifikacije Technicsa, ker si po novem tudi sam lastim SL-1610 mk2 in bi rad čim več uporabnih informacij, brez nepotrebnega prepucavanja, če je to danes v naši družbi sploh še možno... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Jan 17, 2012 15:05 Naslov sporočila: |
|
|
brez prepucavanja ti lahko marsikdo svetuje da ga pustiš pri miru kot je ker je čisto solidna dj mašina ki pa ne bo nikoli vrhunski audiofilski gramofon, zamenjaš pa seveda lahko vse, daš tudi čisto drugo ročko , daš trafo v drugo nadstropje, audiofilske nogice za 500 eur ampak še vedno bo to predvsem Technics, če misliš da se splača pa kar izvoli, ne mene pa še marsikoga pa ne boš prepričal da z drobnimi spremembami kaj bistvenega dosežeš.
Drugo pa je če dobiš povsem razsutega z kake diskoteke, tam je vse potrebno menjati zaradi obrabe, ampak sigurno je pametneje kupiti kakega v solidnem stanju |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1775 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 17, 2012 15:10 Naslov sporočila: |
|
|
| suntrace1 je napisal/a: | | Prosim če ne speljujete teme spet v mrtve rokave. Zanimajo me modifikacije Technicsa, ker si po novem tudi sam lastim SL-1610 mk2 in bi rad čim več uporabnih informacij, brez nepotrebnega prepucavanja, če je to danes v naši družbi sploh še možno... |
kolega qva si paničen...a ne opažaš da pri nam nobeden ne jemlje resno modificiranje tega gramofona...v uvodnem textu je omenjen site za tweak...a to ni dovolj?...preberi si še enkrat ambasadorjev post...s tem postom bi lahko zaključili to temo... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
galop
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 17, 2012 16:12 Naslov sporočila: |
|
|
Če primerjam technics 1210 in pa pro ject rpm 5 ki ju imam je technics boljši in bolje narejen gramofon, pro ject ima pa lep izgled.Sicer pa vsak ima svoje veselje,osebno kakšnih velikih denarjev nebi vlagal v modifikacijo,mogoče kable ,špičke na nogah,mat... _________________ vintage , Diy |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46 Prispevkov: 345 Kraj: Škofija loka
|
Objavljeno: Tor Jan 17, 2012 17:08 Naslov sporočila: |
|
|
| Tako kot ti je napisal Abasador kakšne vaelike cekinčke vlagati v predelavo je brez veze raje si za ta denar kupiti boljšo iglo |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46 Prispevkov: 345 Kraj: Škofija loka
|
Objavljeno: Tor Jan 17, 2012 17:17 Naslov sporočila: |
|
|
No če smo že pri tem jaz sem lansko leto kupil čez 300 plošč.
Ravno včeraj se dobil plošo Ben Bogaardt o ceni nebi ker je skrivnost.
Če kdo ne vrjame lahko pride ploščo gledati cena ogleda je 20 evrotov.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Tor Jan 17, 2012 17:30 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | Fjaka
poznaš sploh koga razen naju recimo od Audio Kontakt s......v. ki bi lani zagonil krepko več kot 1000 za plošče ????? |
+1  _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Deon

Pridružen/-a: Čet Avg 2008 8:16 Prispevkov: 40 Kraj: MB
|
Objavljeno: Tor Jan 17, 2012 19:12 Naslov sporočila: |
|
|
| suntrace1 je napisal/a: | | Prosim če ne speljujete teme spet v mrtve rokave. Zanimajo me modifikacije Technicsa, ker si po novem tudi sam lastim SL-1610 mk2 in bi rad čim več uporabnih informacij, brez nepotrebnega prepucavanja, če je to danes v naši družbi sploh še možno... |
Odvisno koliko imaš veselja in spretnosti.
Par stvari, ki preverjeno delujejo v smislu boljših performans .
Če te ne moti, da bo za nekatere to vedno samo »Technics«.
Odstranit transformator, naredit zunanje AC ali celo DC napajanje.
Odstranit vso mehaniko ki povezuje pogon z ročko ( Avtomatika potem odpade )
Preverit vse ležaje na ročki, nastavit vse da nima zračnosti. Uporabit dober headshell, alu odlitek. ( Nekateri original Technics so čisto OK..)
Porihtat signalno ožičenje od mikro žičk iz ročke dalje z konkretnimi kabli, ali montirat na ohišje dobre RCA konektorje.
Porihtat maso vsega gramofona in določene dele oz. PCBje zaščitit magnetno.
Zamenjat mat z debelejšim, težjim, lahko tudi z dodatnim kovinskim podložkom.
Motor bo mirno vrtel tudi 5 KG več.
Dampirat ohišje z primernimi samolepljivimi ploščami kjer je le prostor.
itd.
lp Davorin |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Jan 17, 2012 20:48 Naslov sporočila: |
|
|
| Deon je napisal/a: | | suntrace1 je napisal/a: | | Prosim če ne speljujete teme spet v mrtve rokave. Zanimajo me modifikacije Technicsa, ker si po novem tudi sam lastim SL-1610 mk2 in bi rad čim več uporabnih informacij, brez nepotrebnega prepucavanja, če je to danes v naši družbi sploh še možno... |
Odvisno koliko imaš veselja in spretnosti.
Par stvari, ki preverjeno delujejo v smislu boljših performans .
Če te ne moti, da bo za nekatere to vedno samo »Technics«.
Odstranit transformator, naredit zunanje AC ali celo DC napajanje.
Odstranit vso mehaniko ki povezuje pogon z ročko ( Avtomatika potem odpade )
Preverit vse ležaje na ročki, nastavit vse da nima zračnosti. Uporabit dober headshell, alu odlitek. ( Nekateri original Technics so čisto OK..)
Porihtat signalno ožičenje od mikro žičk iz ročke dalje z konkretnimi kabli, ali montirat na ohišje dobre RCA konektorje.
Porihtat maso vsega gramofona in določene dele oz. PCBje zaščitit magnetno.
Zamenjat mat z debelejšim, težjim, lahko tudi z dodatnim kovinskim podložkom.
Motor bo mirno vrtel tudi 5 KG več.
Dampirat ohišje z primernimi samolepljivimi ploščami kjer je le prostor.
itd.
lp Davorin |
evo, majke mi..
naredi vse zgoraj opisano ! Pred tem se dogovori z nekom, ki ima nedotaknjeni SL1210. Po končanem tvikanju naj pride z originalom da izpeljete primerjavo z natvikancem.
Sicer pa, zakaj ne bi šel z netvikanim h nekomu, ki ga je tvikal in preveril blagodejnost posegov. Po mojem bi te hitro minilo.. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Tor Jan 17, 2012 23:40 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Pred veliko leti sem bil veliki fen Tehnicsa ... Imel sem v posesti veliko njihovih tudi legendarnih pre in končnih pa integrircev, tunerjev in seveda gramofonov, praktično vse direkt drive brez avtomatike razen tistih s tangencialno ročko in legendarnega 10 mk III ...
Tako za "inat" sem modificiral nekaj modelov, enega od njih do skrajonosti ... Obdržal sem "min" elektronike, ležaj, disk, del ročke "gimbal z ležaji" ... Baza je bila po vzoru legendarnega steklenega Marantza, ležaj in baza ročke iz marmorja ter mat in clamp iz nekega materiala podobnega akrilu ...
Kasneje ko sem imel "stružnico" in možnost nabave "eksotičnega" lesa pa sem si napravil še "pipe" ročice (trislojna rose wood in mahagonij) clamp, bazo za ležaj in ročko iz neke vrste afriškega lesa , ki je zelo trd, dober za obdelavo na stružnici, tudi za poliranje a strupen za udihavanje prahu, se ne spomnim imena ... Vse skupaj je tehtalo cca 35-40kg in je bilo vzmeteno na lastikah podobno kot ima SME gramofon, ki ga takrat še ni bilo ... Baza je bila oblikovana tako, da se je lahko montiralo tri ročke ... Teh je šlo skozi kar nekaj in je bilo lepo slišat katera kam sega ...
Rezultati so bili za tiste čase osupljivi ... Takratni nam dosegljivi in popularni jermenarji Ariston, Linn, Rega, Thorens itd. so bile kot igračke tako v videzu kot v zvoku ... Žal kakšni boljši Micro Seiki nam niso bili dosegljivi ...
So pa take modifikacije neracionalne, neekonomske, vzamejo preveč časa so pa dobre za "inat" ...
SL1200 modernejše izpeljanke so manj primerne za modifikacije,kar so omenili že drugi, imajo preveč "črev" pa še poceni niso ... Boljša izbira so Technicsi brez ročk : SL 120,150 ... ali bolj preprosti modeli z ročkami star 1200, 1500, 1800 ... Ali pa samo pogoni sp 15,25 , ki se dobijo za zmerno ceno ... Sam bi bil najbolj vesel kakšnega SP 10 MKIII, ki se pa že redko dobi ...
Za začetek je tudi kakšna Audio technica AT-LP120 zelo v redu za svoj denar pa sploh, dobiš novega kot plačaš za "zlorabljenega" Technicsa ...
Nanj dober mat, clamp , pod shell mat-ploščica, original nogice proč in kaj "čvrstega" za ozemljitev vibracij v vsaj 2-3 težjo bazo ...
120 in 150mkII kar kličeta po experimentiranju
Tehnics ročka, ki je še ostala in čaka na boljše čase  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
Deon

Pridružen/-a: Čet Avg 2008 8:16 Prispevkov: 40 Kraj: MB
|
Objavljeno: Sre Jan 18, 2012 09:45 Naslov sporočila: |
|
|
Pravzaprav tehtnih razlogov za modifikacije res ni.
Če večino tvoje LP zbirke sestavljajo mainstream rock, pop itd.
Če glasbo dojemaš elementarno in vsebinsko.
Potem je Technics te klase, dobro nastavljen in z dobro glavo absolutno dovolj kakršen je, bo izvlekel ven vsebino BP.
Če pa večino zbirke sestavljajo audiofilski LP pressingi .
Če dojemaš kvaliteto reproducirane glasbe kot tekmovalno disciplino.
Če se ali bi se rad družil z High End audio society..
Itak pozabit ta Technics, …poiskat Belt-Drive z čim debelejšim diskom.
Ali pa še boljše, kot pri avtih, imet dva gramofona.
Osebno 1200 , 1210 ..1610 itd..tudi ne bi kaj dosti tvikal.
Bodo kot so vedno cool gramofoni, kvalitetni in evergreen po dizajn.
lp Davorin |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|