| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
snifix
Pridružen/-a: Pon Sep 2009 20:31 Prispevkov: 208 Kraj: Komenda
|
Objavljeno: Ned Dec 11, 2011 13:42 Naslov sporočila: |
|
|
| tromba je napisal/a: | Zakaj subwoofer?
Snifix, Pioneerja nisi slišal in veš, da boš to rabil. Če se da, pojdi najprej poslušat in nato delaj zaključke oz. načrte za naprej. Seveda pa napravi, kakor želiš. |
res je, nisem ga slišal, imam pa začasno postavljeno (sposojeno) od sony-ja en mikro sistemček, ki naj bi imel 35w rms pa ni tiste globine pri basu...
ga bom šel definitivno poslušat, če bo zvok zadovoljiv še toliko bolje, ker mi ne bo treba wooferja v spalnico tlačit
lp, Matej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
snifix
|
Objavljeno: Ned Dec 11, 2011 13:44 Naslov sporočila: |
|
|
| tromba je napisal/a: | Zakaj subwoofer?
Snifix, Pioneerja nisi slišal in veš, da boš to rabil. Če se da, pojdi najprej poslušat in nato delaj zaključke oz. načrte za naprej. Seveda pa napravi, kakor želiš. |
nikakor mi pa ne gre iz glave, kako fantastično je igral Nad c715 v kombinaciji z Cambridge audio zvočniki in Kef aktivnim subom, še zdaj se mi sline cedijo - ampak tisto je čisto drug price range
lp, Matej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Dec 11, 2011 14:20 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: |
Tale pasivena kretnica je popolnoma, popolnoma odveč, naredi ti še fajn štalo, saj je aktivni sub sam po sebi aktivna kretnica.
|
Aktivni sub zagotovo ni sam po sebi aktivna kretnica.
| mestn pu je napisal/a: |
Samo z regulacijo strmine reza v Hz, (gumbom-slektorjem reza izraženim v Hz), zlahka, na uho, prilagodiš strmino reza in frekvenčno ujemanje z midbasom mikro sistema.
|
Aktivni subi praviloma nimajo regulacije strmine reza. le-ta je fiksna in določena s konstrukcijo filtra.
Imajo pa regulacijo rezne frekvence.
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
snifix
|
Objavljeno: Ned Dec 11, 2011 19:43 Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj sem probal priklopit na sposojenem Sony stolup sub preko izhoda za slušalke vendar potem zvočniki ne delajo. Predvidevam, da bo na Pioneerju enako, kar pomeni, da rešitev ni uredu. Prvo gem ta teden na poslušanje Pioneerja, potem pa iščemo rešitve dalje.
lp, Matej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 1012 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 11, 2011 22:14 Naslov sporočila: |
|
|
Še nisem naletel na napravo, ki bi bila tako trapasto zasnovana, da bi ob priklopu slušalk zravan peli tudi zvočniki. .ker pač to ni logično. . _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
snifix
|
Objavljeno: Ned Dec 11, 2011 22:43 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala ker si me razsvetliv. In rešitev po tvoje je?
lp, Matej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

|
Objavljeno: Ned Dec 11, 2011 23:24 Naslov sporočila: |
|
|
pelješ zvočnije iz suba. .
Drugače verjetno ne gre, ker dvomim da ima posebej sub out tvoja zadeva. Ali katera koli druga STEREO zadeva. _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Ned Dec 11, 2011 23:29 Naslov sporočila: |
|
|
| Logitech 2.1ali kaj podobnega in zadeva rešena. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

|
Objavljeno: Ned Dec 11, 2011 23:51 Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče je vseeno smotrno premisliti o ne-upgradanju takšnih sistemčkov, ki so, dokler so sami sebi namen, povsem upravičen nakup. Narejeni so zato, da zadovoljijo povsem povprečnega uporabnika oz., da igrajo v kuhinji, ko si pripravljaš najljubšo jed in med tem ujameš še kakšno dokaj verodostojno noto, kateri pa tisi moment tako ali tako ne posvečaš večjega dela pozornosti. .ali v tvoje primeru, da te zaziblje v spanec (predvidevam) kakšna chill out elektronika
Dokler bo radio intakten in bo služil prvotnemu namenu bodo vsi okoli njega zadovoljni. Sicer pa je to, kot bi na Atosa navil 21 palična kolesa in potem skušal dirkati. .bi bil sigurno hitrejši s tisimi 14 palčnimi  _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
snifix
|
Objavljeno: Pon Dec 12, 2011 00:01 Naslov sporočila: |
|
|
ve veliki meri se s tabo strinjam, zato ga grem pa ta teden poslušat potem se bom pa odločil. Samo ko sem pa videl kaj lahko zmore tak malček v kombinaciji s subom sem bil pa čisto slinast
lp, Matej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Dec 12, 2011 10:49 Naslov sporočila: |
|
|
Če se pogovarjamo o predelavi in če potrebujemo signal iz slušalk - je potreben POSEG od znotraj v konektor za slušalke - zato da ne izklopi zvočnikov. Če ste že iz te enostavne zadeve naredili problem, kaj bi šele z ostalimi posegi ?
Sicer pa - zakaj ne bi raje razmišljal o avtoradiu ? Oni so dandanes pravi tehnološki koncentrat. Izdelaš napajanje (kar bi tako ali tako hotel narediti), zvočnike daš po meri, sube tudi, izhode iz pre-ja imaš 2 ali več. Imajo 4 ojačevalce, tako da si celo omisliš biamping. Taboljši imajo tudi daljinski upravljalnik.
Osebno kot izvor radio zvoka v mojem sistemu uporabljam Blaupunkt mod.Bremen. Ta ima celo tercoktavni ekvalajzer z mikrofonom. Pa kretnico za sub-out, ki jo po mili volji spreminjaš. Zvok iz radia se direktno kosa z lampaškim Leak tunerjem, ki zaradi Blaupunkta sedaj samo nabira prah.
Pa akumulatorsko vrhunsko napajanje mu še nameravam dodeliti. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
|
Objavljeno: Pon Dec 12, 2011 11:46 Naslov sporočila: |
|
|
Ambasador,
ideja je super, vendar,
a smo v tvojem primeru še v podobnem cenovnem razredu, kot je tisti pioneer? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Dec 12, 2011 13:51 Naslov sporočila: |
|
|
| tromba je napisal/a: | Ambasador,
ideja je super, vendar,
a smo v tvojem primeru še v podobnem cenovnem razredu, kot je tisti pioneer? |
Če je moj primer Blaupunkt Bremen, smo na 700Eur in nekaj svetlobnih let naprej v zvoku. Če je moj primer nasplošno avtoradio pa ima Pioneer modele od manj kot sto evrov naprej. Zvočnike ki so po kvaliteti podobni tistim iz mikro sistemov lahko kupiš za nekaj evrov (modeli za računalnik).
Po zvoku pa po mojem mnenju vsak Pioneer avtoradio preseže mikro sisteme.
Saj govorimo o hifi-ju ? Ali sem zgrešil forum ? _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
snifix
|
Objavljeno: Pon Dec 12, 2011 18:34 Naslov sporočila: |
|
|
Avtoradio je zanimiva rešitev, vendar meni ne pride v poštev zaradi:
1) Nima alarma
2) Nima sleep timerja
Drugače me pa zanima koliko kompliciran je poseg narediti dodaten preout, če odpreš komponento in iz izhoda za slušalke potegneš ven še 1 preout za sub? Se na konektor za slušalke na pine samo pricine 3 kable (levo, desno in masa) in na drugi strani na en RCA ali je potrebno dajati še kakšne upore vmes? Se signali iz konektorja za slušalke sesštejejo (l+d) in peljejo na en RCA za sub, ali lahko potegneš iz izhoda za slušalke samo eno stran iz ozemljitev? Zakomplicirano napisano, upam, da me razumete kaj sem mislil.
lp, Matej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
|
Objavljeno: Pon Dec 12, 2011 22:13 Naslov sporočila: |
|
|
Ambasador,
kdo pa pravi, da nisi na pravem forumu?
Snifix,
kompliciraš. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|