Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Predelava mikro hi-fi-ja ? Je možno?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
snifix

Pridružen/-a: Pon Sep 2009 20:31
Kraj: Komenda

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 11, 2011 13:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tromba je napisal/a:
Zakaj subwoofer?

Snifix, Pioneerja nisi slišal in veš, da boš to rabil. Če se da, pojdi najprej poslušat in nato delaj zaključke oz. načrte za naprej. Seveda pa napravi, kakor želiš.

res je, nisem ga slišal, imam pa začasno postavljeno (sposojeno) od sony-ja en mikro sistemček, ki naj bi imel 35w rms pa ni tiste globine pri basu...

ga bom šel definitivno poslušat, če bo zvok zadovoljiv še toliko bolje, ker mi ne bo treba wooferja v spalnico tlačit

lp, Matej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
snifix

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 11, 2011 13:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tromba je napisal/a:
Zakaj subwoofer?

Snifix, Pioneerja nisi slišal in veš, da boš to rabil. Če se da, pojdi najprej poslušat in nato delaj zaključke oz. načrte za naprej. Seveda pa napravi, kakor želiš.

nikakor mi pa ne gre iz glave, kako fantastično je igral Nad c715 v kombinaciji z Cambridge audio zvočniki in Kef aktivnim subom, še zdaj se mi sline cedijo - ampak tisto je čisto drug price range Sad

lp, Matej
Nazaj na vrh
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 11, 2011 14:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:

Tale pasivena kretnica je popolnoma, popolnoma odveč, naredi ti še fajn štalo, saj je aktivni sub sam po sebi aktivna kretnica.

Aktivni sub zagotovo ni sam po sebi aktivna kretnica.

mestn pu je napisal/a:

Samo z regulacijo strmine reza v Hz, (gumbom-slektorjem reza izraženim v Hz), zlahka, na uho, prilagodiš strmino reza in frekvenčno ujemanje z midbasom mikro sistema.

Aktivni subi praviloma nimajo regulacije strmine reza. le-ta je fiksna in določena s konstrukcijo filtra.
Imajo pa regulacijo rezne frekvence.

LP Jernej

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
snifix

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 11, 2011 19:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdaj sem probal priklopit na sposojenem Sony stolup sub preko izhoda za slušalke vendar potem zvočniki ne delajo. Predvidevam, da bo na Pioneerju enako, kar pomeni, da rešitev ni uredu. Prvo gem ta teden na poslušanje Pioneerja, potem pa iščemo rešitve dalje.

lp, Matej
Nazaj na vrh
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 11, 2011 22:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še nisem naletel na napravo, ki bi bila tako trapasto zasnovana, da bi ob priklopu slušalk zravan peli tudi zvočniki. .ker pač to ni logično. .
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
snifix

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 11, 2011 22:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala ker si me razsvetliv. Rolling Eyes In rešitev po tvoje je?

lp, Matej
Nazaj na vrh
luka79

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 11, 2011 23:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pelješ zvočnije iz suba. .

Drugače verjetno ne gre, ker dvomim da ima posebej sub out tvoja zadeva. Ali katera koli druga STEREO zadeva.
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 11, 2011 23:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Logitech 2.1ali kaj podobnega in zadeva rešena.
Nazaj na vrh
luka79

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 11, 2011 23:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče je vseeno smotrno premisliti o ne-upgradanju takšnih sistemčkov, ki so, dokler so sami sebi namen, povsem upravičen nakup. Narejeni so zato, da zadovoljijo povsem povprečnega uporabnika oz., da igrajo v kuhinji, ko si pripravljaš najljubšo jed in med tem ujameš še kakšno dokaj verodostojno noto, kateri pa tisi moment tako ali tako ne posvečaš večjega dela pozornosti. .ali v tvoje primeru, da te zaziblje v spanec (predvidevam) kakšna chill out elektronika Smile

Dokler bo radio intakten in bo služil prvotnemu namenu bodo vsi okoli njega zadovoljni. Sicer pa je to, kot bi na Atosa navil 21 palična kolesa in potem skušal dirkati. .bi bil sigurno hitrejši s tisimi 14 palčnimi Wink
Nazaj na vrh
snifix

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 12, 2011 00:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ve veliki meri se s tabo strinjam, zato ga grem pa ta teden poslušat potem se bom pa odločil. Samo ko sem pa videl kaj lahko zmore tak malček v kombinaciji s subom sem bil pa čisto slinast Smile

lp, Matej
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 12, 2011 10:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če se pogovarjamo o predelavi in če potrebujemo signal iz slušalk - je potreben POSEG od znotraj v konektor za slušalke - zato da ne izklopi zvočnikov. Če ste že iz te enostavne zadeve naredili problem, kaj bi šele z ostalimi posegi ?

Sicer pa - zakaj ne bi raje razmišljal o avtoradiu ? Oni so dandanes pravi tehnološki koncentrat. Izdelaš napajanje (kar bi tako ali tako hotel narediti), zvočnike daš po meri, sube tudi, izhode iz pre-ja imaš 2 ali več. Imajo 4 ojačevalce, tako da si celo omisliš biamping. Taboljši imajo tudi daljinski upravljalnik.
Osebno kot izvor radio zvoka v mojem sistemu uporabljam Blaupunkt mod.Bremen. Ta ima celo tercoktavni ekvalajzer z mikrofonom. Pa kretnico za sub-out, ki jo po mili volji spreminjaš. Zvok iz radia se direktno kosa z lampaškim Leak tunerjem, ki zaradi Blaupunkta sedaj samo nabira prah.

Pa akumulatorsko vrhunsko napajanje mu še nameravam dodeliti.
tromba

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 12, 2011 11:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ambasador,

ideja je super, vendar,

a smo v tvojem primeru še v podobnem cenovnem razredu, kot je tisti pioneer?
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 12, 2011 13:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tromba je napisal/a:
Ambasador,

ideja je super, vendar,

a smo v tvojem primeru še v podobnem cenovnem razredu, kot je tisti pioneer?

Če je moj primer Blaupunkt Bremen, smo na 700Eur in nekaj svetlobnih let naprej v zvoku. Če je moj primer nasplošno avtoradio pa ima Pioneer modele od manj kot sto evrov naprej. Zvočnike ki so po kvaliteti podobni tistim iz mikro sistemov lahko kupiš za nekaj evrov (modeli za računalnik).
Po zvoku pa po mojem mnenju vsak Pioneer avtoradio preseže mikro sisteme.
Saj govorimo o hifi-ju ? Ali sem zgrešil forum ?
snifix

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 12, 2011 18:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Avtoradio je zanimiva rešitev, vendar meni ne pride v poštev zaradi:

1) Nima alarma
2) Nima sleep timerja

Drugače me pa zanima koliko kompliciran je poseg narediti dodaten preout, če odpreš komponento in iz izhoda za slušalke potegneš ven še 1 preout za sub? Se na konektor za slušalke na pine samo pricine 3 kable (levo, desno in masa) in na drugi strani na en RCA ali je potrebno dajati še kakšne upore vmes? Se signali iz konektorja za slušalke sesštejejo (l+d) in peljejo na en RCA za sub, ali lahko potegneš iz izhoda za slušalke samo eno stran iz ozemljitev? Zakomplicirano napisano, upam, da me razumete kaj sem mislil.

lp, Matej
Nazaj na vrh
tromba

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 12, 2011 22:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ambasador,

kdo pa pravi, da nisi na pravem forumu?

Snifix,

kompliciraš.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 2 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu