Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zvočniki - Eltax Century 150
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 21, 2011 21:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poglej, tule sem bil velikokrat kritiziran ravno zaradi tega, ker sem se (morda preveč) trudil ljudem svetovati tako, da bi za svoj denar dobili kar največ.Ampak sem sodi tudi to, da sestaviš eno uravnoteženo kombinacijo.Eltax zvočniki spadajo v najnižjo tržno nišo, v t.im. standard klaso, ki je za tiste, ki na kvaliteto zvoka ne dajo veliko.Yamaha AS700 ojačevalnik pa je odlično ocenjevan aparat spodnjega srednjega razreda in pojma nimam od kod ti to, da je skoraj vse zvočnike sramotno priključit na njega??? Shocked Twisted Evil
Še več:ta ojačevalnik v kombinaciji s CD playerjem Yamaha CD-S300 da kombinacijo, ki zelo elegantno izgleda, v spregi s primernimi boxi cenovnega razreda kakih 800-1000€ pa bo zvenelo vse skupaj tako, da res kakih 90% ljudi česa boljšega niti ne rabi(naj me preostalih 10% ne vleče preveč za jezik! Wink ).
Tudi sam sicer imam rad vintage enote in nekaj tega imam tudi jaz.A to ne spremeni dejstva, da večina teh boxov v primerjavi z novejšimi dejansko zveni kot "vintage".Pa pozabimo na nostalgična občutja, gre za golo realnost!
Bi bilo pa povsem deplasirano v temi, ki se nanaša na ene najmanj kakovostnih zvočnikov, razglabljati o hi-fiju!Že do sedaj je bilo preveč!
Pa da sem konstruktiven:tole bo za relativno malo denarja zvenelo 10x bolje od Eltaxa!
www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=7148
Nisem prodajalec in ga ne poznam! Cool
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 21, 2011 22:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nisem imel namena nikogar kritizirat,ampak hočem tudi jaz ,tako kot ti pomagat po mojih močeh.Seveda so Fokal boljši kot Eltax,ma dvomim pa,da so boljši kot Monitor audio,ali Kef v podobnem cenovnem razredu,ki daleč presega 50-100€.In tukaj pridejo na plan razne vintage uspešnice,ki se jih da dobit za male pare,nudijo pa veliko.Nostalgično sem bil,dokler nisem nabavil Eminentov,vezan na kombinacijo Sipe TW in RCF MR98,ki sem jih imel v SBI 1 in Audio tecnica AT OC 9 z Rega RB300 dokler nisem dobil zdajšnjega Supexa na Brunotovi ročki.Se pa z veseljem spominjam zvoka Adventov,Cizekov,DM6,Meridian,Rhedeko,Quad,Audio static,Rogers,ITD, ITD.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
krokar

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 21, 2011 23:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vso pravico imaš seveda dajati svoje prispevke, za te zadeve forum je!Je pa že v startu narobe, da se v rubriki o hi-fiju sploh razglablja o teh Eltax zvočnikih iz supermarketa!In je kontra kot praviš ti:za Yamahin ojačevalnik bi bilo žaljivo, da bi bil na njih priključen takšen crap!Večini se (upravičeno!) o tem niti ne da razglabljat!
Nazaj na vrh
croak

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 18:08
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 22, 2011 12:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No ok Eltax odpisem ne. vprasu sm umes kaj mislite potem o dali concept 2?
Nazaj na vrh
megane

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 20:28
Kraj: Benedikt

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 22, 2011 14:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V kateri rubriki pa naj bi se potem pogovarjalo o res "low budget" zadevah?

LP, Dejan
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 22, 2011 14:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zaradi mene tudi tule! Cool Itak je to stvar moderatorja, pa postov itak nikjer ni prav veliko in bi bilo čudno, če bi še te, ki so, omejeval.Le odziva tule ne bo pravega, če se bo govorilo o zvočnikih za 50€.To se tako vidi!
Nazaj na vrh
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 22, 2011 14:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
Zaradi mene tudi tule! Cool Itak je to stvar moderatorja, pa postov itak nikjer ni prav veliko in bi bilo čudno, če bi še te, ki so, omejeval.Le odziva tule ne bo pravega, če se bo govorilo o zvočnikih za 50€.To se tako vidi!

Edin, če kdo proda skoraj nove JBL Control One za 50.- € !? Wink
krokar

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 22, 2011 17:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A, to pa že! Very Happy
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 22, 2011 23:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj bi se človek mučil in kombiniral?

Med malimi oglasi najdete za 55 € prenosen glasbeni stolp (center) znamke
AIWA (2x26 W), trojni CD izmenjevalec, dvojni
kasetofon, daljinsko upravljanje, pripadajoči zvočniki...
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 23, 2011 16:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Croak
Dali Concept 2 so sigurno solidni zvočniki.Sem jih poslušal v BB in niso slabi.Sam bi ,če bi kupoval poceni, sigurno pogledal za takimi "bookshelf" zvočniki, sploh če je prostor manjši od 25qm.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
lesinar

Pridružen/-a: Čet Jan 2009 19:28
Kraj: koper

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 26, 2011 11:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja tista aiwa s trojnim cd in dvojnim kasetarjem daljincem in pomožnosti ima na vrhu še praktično nerabljen gramofon z original novo gramofonsko glavo in pokrito iglo v celofan (pearl sumiko) me prav rajca možno da bi zamenjal za moje ELTAX (model: hollywood front) zvočnike seveda z mojim doplačilom.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu