Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zbiralci HI-FI opreme
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 16:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

meni so pred časom eni dejali,da imam samo staro šaro,kasneje so mi predlagali naj se raje posvetim pesmicam,itd.....zato bom raje tiho...

p.s. če bo koga kaj zanimalo o vintage tehniki mu bom po najboljših močeh še naprej (tako kot doslej,če bom seveda vedel) rad kaj povedal na zs....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 16:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
.....zato bom raje tiho...

Če boš res "tiho", ( ni nikakršne potrebe po temu Wink ) nam vsaj "nalimaj" kako fotko tvoje kolekcije, razen če ni "Strictly Confidential" . Čisto tako za "gušt", no. Laughing
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 19:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri meni v audio verigi šest stvari, toliko kot je potrebno, da špila kot sem si zamislil. Če se prav spomnim v zadnjem letu nisem izdvojil za hifi niti centa, kar mi je bilo še nedavno nazaj nepredstavljivo. Doma je zmeraj bilo kaufen vsega na probi, skoz neko špilanje, pa tole bi še bilo treba, pa tole se mi tudi lušta, pa,... ma ne da se mi več ubadat s tem. Sem si "pošlihtal na podstrešju" da je to kar imam vrh glave dovolj dobro, ne rabim nič več in samo uživam. No sicer v zadnjem mesecu zaradi renovacije bajte vse odklopljeno, drugače pa je to to. Vse ostalo kar je bilo viška je šlo papa, pogrešam ne čisto nič. Smile
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 20:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Pri meni v audio verigi šest stvari, toliko kot je potrebno, da špila kot sem si zamislil. Če se prav spomnim v zadnjem letu nisem izdvojil za hifi niti centa, kar mi je bilo še nedavno nazaj nepredstavljivo. Doma je zmeraj bilo kaufen vsega na probi, skoz neko špilanje, pa tole bi še bilo treba, pa tole se mi tudi lušta, pa,... ma ne da se mi več ubadat s tem. Sem si "pošlihtal na podstrešju" da je to kar imam vrh glave dovolj dobro, ne rabim nič več in samo uživam. No sicer v zadnjem mesecu zaradi renovacije bajte vse odklopljeno, drugače pa je to to. Vse ostalo kar je bilo viška je šlo papa, pogrešam ne čisto nič. Smile

Tudi jaz v tem trenutku nimam v planu, razen iPad-a, nič. Nobene audio komponente: ne kabla, ne zvočnika, ne antivibracijskih podstavkov, ne DAC-a, skratka nič.
Ampak Aljoša veš, takšna obdobja pridejo in grejo... Twisted Evil Laughing

Audiohedonist
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 20:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:

Ampak Aljoša veš, takšna obdobja pridejo in grejo... Twisted Evil Laughing

Ti čisto verjamem. Bomo videli kaj bo prinesel čas. No v tem stadiju mi je že kakšno leto odkar ne prešaltujem več nič tako fajn, kot da bi bil na kaki drogi hehe. Samo uživam in ne pogrešam čisto nič. Smile
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 20:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:

Kako je čuden občutek, ko po mesecu ali dveh spet vse priklopiš.. Rolling Eyes
Pri meni bo to ta teden. Wink
Live and let live.
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 20:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Berni, poročaj, da vidim kaj me čez kakšen mesec, po dveh mesecih tišine čaka ko spet priklopim nazaj. Very Happy
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 21:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Bomo videli kaj bo prinesel čas. No v tem stadiju mi je že kakšno leto odkar ne prešaltujem več nič tako fajn, kot da bi bil na kaki drogi hehe. Samo uživam in ne pogrešam čisto nič. Smile

Točno tako! Želja po "friziranju" sistema s katerim si v tem trenutku tako zadovoljen bo, če bo, prišla spontano. Nima se smisla siliti v karkoli. Do takrat pa samo uživaj(mo). Cool

Audiohedonist
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 05, 2011 00:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vintagesonic je napisal/a:
mestn pu je napisal/a:

Sicer pa sem do danes uspešno "friziral"-predelal že vse mogoče, od daljinskih modelov avtomobilov, modelov ladij, modelov oklepnikov, letalskih modelov 1 in 2SV in modernejših, do gorskih koles, celo rollerje sem si "nafriziral" in še cel kup drugih reči, očitno imam friziranje v krvi, kupa reči, ki jih ne uporabljam, pa ne maram, ker me nekako ovira pri novih projektih.

Bolj za šalo kot zares.

Jaro, če te prav razumem, imaš ti po domače povedano "frizerski salon",čeprav nisi po poklicu frizer, kajne ?Wink

LP

Vintagesonic

Očitno res.
Laughing Laughing
Znam tudi strič in frizirat(žensk še ne, edino tu mi ne pustijo blizu) in jasno tudi kuhat in doma vse pošraufat in porihtat, tudi na teh področjih se da marsikaj nafrizirat, OS in PCja(nekje četrti lastne izdelave in HDW frizure) imam nafriziran, da dela prva inštalacija OS že skoraj 10 let, čeprav bi kamot not dal 7ko, plošček je v predalu in 7ka mi laufa v Atomu.
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 05, 2011 18:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zamenjal sem recimo 20 komponent v zadnjih dveh letih, zbiratelj nisem. Na Ebayu kupim komponento ki mi je zanimiva, večino prodam, ponavadi sem na negativni ničli kar se stroška tiče.

Za kakšno mi je velikokrat žal ker gre naprej, ampak sem se naučil toliko obvladat da čustva ne igrajo kakšne vloge pri celi stvari.

Žal mi je recimo za nek Leak Delta ojačevalec, vreden borih 50€, ampak sem si ga zapomnil zelo dobro. Pa mogoče pogrešam Sony 5ES in 333ES.

V glavnem me zanimajo vintage zadeve, videz tudi igra veliko vlogo.

Če bi imel kakšno ekstra sobo, pa vprašanje, še dobro da ni budgeta za te stvari zadnje čase. Laughing
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 23, 2011 17:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam imam doma kar nekaj komponent in zvočnikov, predvsem slednjih. Zanimivo je, da imam od teh samo ene samostoječe, vsi ostali so bookshelve. Bomo verjetno v kratkem izvedli neko manjso razprodajo.
Moram pa priznat, da se vcasih na kaksen kos opreme navezem in jo imam raje doma, kot da bi jo prodal. Se mi je ze zgodilo, da sem kaksen kos dal med oglase, ko pa je prišlo do zanimanja, sem oglas izbrisal.
Ali sem zbiratelj? Niti ne, le preden kakšno zadevo postavim med oglase, premislim, kje bi dotično zadevo lahko postavil namesto, da bi jo prodal.
Glede na to, da sem sredi gradnje imam nekaj opreme na zalogi, katera ze vnaprej v skatlah caka za montazo v nove prostore. (multiroom sistem, vgradni zvocniki)
Antun

Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2011 23:57    Naslov sporočila: Zbiranje Odgovori s citatom

Pri zbiranju se je treba zavedati, da je potrebno naprave tudi vzdrževati oz. menjavati določene elemente že zaradi samega staranja. Tako, da zbiranje zahteva tudi stroške vzdrževanja ali pa naprave postanejo počasi "neuporabne" in vrednost še dodatno pade. Razen, če gre res za kakšne bisere ali pa "state of the art" naprave.
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 21, 2011 00:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
..drugače pa je to to..

Laughing Laughing Laughing

khm.. sorry..

p.s. Laughing
Nazaj na vrh
330i

Pridružen/-a: Sob Dec 2011 20:12
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 21, 2011 00:43    Naslov sporočila: Vintage Odgovori s citatom

Po mojem mnenju je moj Thorens TD 160 MkII s Shure VN35E glavo je že tudi zelo vintage (imam ga vsaj 20 let) pa mi še zmeraj dobro služi, vinilk nimam preveč in ga ni smiselno menjati. Ga je pa vsake toliko časa zanimivo spet vklopiti.
Tudi Revox B250 ne zaostaja dosti za njim. Ko sem nazadnje (pred cca. 10 leti) spreminjal sistem, sem ga želel zamenjati s kakšnim Rotelovim predojačevalcem in končno stopnjo ali pa evtl z NAD-om, Musical Fidelity-jem... Niso mu bili dorasli. Na koncu sem se odločil, da bom Rotelovo končno stopnjo uporabil samo za base pod 100Hz.
Poglavje zase pa so kabli - imel sem vse živo od Van den Hull-a, Monstra, QED-a in si pulil lase zaradi koloracij v različnih spektrih... Potem pa me je en prijatelj spomnil, da lahko kvaliteten audio kabel narediš iz računalniškega kabla (32 ali 64 žilni) s pravilnim prepletom. Od kar sem ga uporabil, me kaj drugega ne zanima več. Ali ima kdo podobne izkušnje?
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 21, 2011 12:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Špilferderber je napisal/a:
audiofill je napisal/a:
..drugače pa je to to..

khm.. sorry..

p.s. Laughing

khm.. khm.. I just got punk'd! Embarassed

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu