Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Infinity Kappa
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PURPLE

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 19:27
Kraj: Savinjska

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 22, 2012 10:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sporočam, da mi je uspelo kupit model Kappa 6.1i Very Happy Po nekaj dneh lahko povem nekaj o zvoku, čeprav mi ravno ne gre z opisovanjem.

Zvok je dosti bolj živ - odprt kot na Reference modelu, zvočnik nekako bolje diha, zvok je bolj dinamičen. To mislim na srednje in visoko tonsko področje. Zvok je zelo čist, jasen, prodoren, skoraj malo oster - zato sem na zvočnik rahlo znižal nivo srednjih in visokih tonov.

Nizko tonsko področje igra zelo definirano, bas ni prenapihnjen. Edina stvar, ki me je nekako zmotila je globina basa. Bas se ne spusti tako nizko kot na Referenčnem modelu - ga ne manjka ampak ga malo pogrešam pri določenih komadih npr. Floydih itd.

Ker me je prej omenjena situacija malo "zmotila" sem pogledal spec. podatke, kjer se vidi da gredo Reference do 35 HZ, Kappa pa 45 HZ - teh 10 HZ se pa kr pozna - dokler se jih nebom navadil v smislu "pomanjkanja"

Ker imam smolo s postavitvijo zvočnikov, ti so zelo blizu zadnje stene imam na steni nekakšen "absorbent odboja zvoka", ki odlično opravlja svojo nalogo.

Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 22, 2012 13:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zamenjaj še linke med priključki z istim kablom kot ga uporabljaš za povezavo zvočnikov z ojačevalcem.

LP; Aleš

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 22, 2012 15:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

purple,

ajej, prostor ni nič kaj prijazen za postavitev zvočnikov. Manjka odzadaj, od strani, simetrije ni..
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 22, 2012 15:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PURPLE je napisal/a:

...
Nizko tonsko področje igra zelo definirano, bas ni prenapihnjen. Edina stvar, ki me je nekako zmotila je globina basa. Bas se ne spusti tako nizko kot na Referenčnem modelu - ga ne manjka ampak ga malo pogrešam pri določenih komadih npr. Floydih itd.

Ker me je prej omenjena situacija malo "zmotila" sem pogledal spec. podatke, kjer se vidi da gredo Reference do 35 HZ, Kappa pa 45 HZ - teh 10 HZ se pa kr pozna - dokler se jih nebom navadil v smislu "pomanjkanja"

Ker imam smolo s postavitvijo zvočnikov, ti so zelo blizu zadnje stene imam na steni nekakšen "absorbent odboja zvoka", ki odlično opravlja svojo nalogo.

Teh 10 Hz ni krivih za tvoje občutenje pomanjkanja basa. 35-45 Hz so tako nizke frekvence, ki jih prej občutiš, kot pa slišiš. Razvijejo pa se lahko le v precej velikem prostoru. Po moje je za "pomanjkanje basa" pri tebi krivo to, ker imaš neposredno zadaj za bas refleks odprtino postavljen absorber. Shocked Pri kompresijskih zvočniških sistemih, kakršen je tvoj nekdanji Reference 51, to ni problem, ker ta sistem deluje drugače, pri bass-refleksnem sistemu pa... Svoje pa k "problemu" prispeva tudi to, ker imaš nova še nerazmigana, toga vpetja bas enot.

Poizkusi absorberje toliko dvigniti od tal, da BR cev ne bo "streljala" direktno vanj. Seveda bi bilo idealno brez absorberjev in čim bolj vstran od sten, ampak v tvojem primeru, ko to ni mogoče, pa poizkusi z predlaganim.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PURPLE

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 22, 2012 17:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ambasador - prostor je kakršen je - zaenkrat ne gre drugače. Ko bo sistem stal v drugem prostoru - zvočnikom bolj prijaznem, v prihodnje, bo seveda užitek poslušanja še toliko večji.

Befor mala opomba, 1. model Reference 50, katerega si imel ti je bil kompresijski, naslednja 2 - 51i in 51mkII pa sta oba bax reflexna. S tem, da ima Kappa 6.1i skoraj enkrat manjši fi odprtine kot Reference 51 mkII.

Tvoj nasvet glede dviga absorberja bom poskusil in videl kaj bo.
before

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 22, 2012 18:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PURPLE je napisal/a:

Tvoj nasvet glede dviga absorberja bom poskusil in videl kaj bo.

Probaj, zgubit nimaš kaj. Wink

Audiohedonist
Nazaj na vrh
diyfreak

Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 00:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dvomim da tile absorberji kaj vplivajo na nizke frekvence ki ti manjkajo prej bi rekel da je problem v bas enotah če imajo nova vpetja. Problem novih vpetij je seveda ta - govorim če niso originalna - da so ta ponavadi trša - to pa pomeni višjo resonanco , manjši qts , sprememba odzivnosti in potek frekvenčne krivulje .... skratka to ni več zvočnik ki bi pasal v to ohišje in na to kretnico !!!
Nazaj na vrh
PURPLE

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 09:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Absorberji vplivajo na dušenje zvoka - da le ta ne "seka" direktno v steno od zadaj - in se čudno odbija, ker so zvočniki zelo blizu zida - dela v pozitivnem smislu.

Bas enoti pa imata nova vpetja - stara teden dni. Zamenjana so bila V Vklopu in bi naj bila originalna - takšna kot prejšnja.

Da nebo pomote v razumevanju zvočniki igrajo bistveno drugače kot model Reference - saj so višja klasa - omenil sem samo spodnje področje do koliko se spustijo in tukaj grejo moji Reference 10 HZ nižje kar se pa pozna pri poslušanju rock in metal glasbe. 45 oz 35 HZ je razlika - v kolikor se je ne "sliši" se jo pa vsaj malo "začuti"

Skratka - z zvočniki sem zadovoljen, to je to kar šteje Very Happy
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 25, 2012 01:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gotovo se bo potem bass še malo uigral, pa bo bolje.Potem boš še "ugotovil" da je bil na reference malo prenapihnjen pa ti bo lahko še všeč.
Sigurno še mal počakaj preden se spraviš v kakšen "upgrade".
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 26, 2012 00:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če je na reference napihnjen,zakaj je potem to reference?Po mojem so to j***a.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
diyfreak

Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 26, 2012 00:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Purple ne mi zamerit ampak če si z zvočniki zadovoljen tudi po vseh naštetih pomanjklivostih potem ne vem zakaj le te sploh omenjaš ? Glede manjka nizkega basa sem skoraj prepričan da je to posledica pretrdih vpetij saj kolikor se spomnim ti zvočniki znajo zaigrati kar zelo nizko kljub f-3db 45 hz . Sem tudi sam dvakrat dal menjavat vpetja na infinity-jih ter enkrat na dynaudio 24w 75 mojstru v LJ - lahko preko ZS povem kateremu - pa je vedno bil rezultat v basu porazen. Torej škoda krasnih zvočnikov v primeru da niso strokovno popravljeni ( upam da se v tvojem ptimeru motim in je vzrok kje drugje ). Za prenapihnjen bas pa v večini primerov niso krivi zvočniki ampak njihova postavitev oz. odboj zvoka v bas področju , ki se na mestu poslušanja združi z direktnim zvokom ter se sumira , prav tako se lahko zaradi kontra faze frekvence izničijo - stojno valovanje - in potem bi spet za isti zvočnik marsikdo rekel kako je zanič v basu. Torej spet bom rekel da je za neko ocenjevanje zvočnika predpogoj dobra akustika sobe !!!!!! Glede absorberjev za zvočniki pa vse pohvale.
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 26, 2012 09:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

CASTOR je napisal/a:

LP

To je pri Infinityu hecno: če ne bi poznal njihovih serij, bi glede na
poimenovanje logično sklepal da je serija "Reference" višja kot "Kappa", ampak ni.

Sicer pa Reference serija nima nič kaj prenapihnjenega bas področja, le postavitev zvočnikov mora biti pravilna. To trdim, ker sem jih imel 10 let (reference RS 50).

Fotografije so iz leta 2000, ko še nisem imel spodobnejšega digitalca,zato tudi bolj slaba kvaliteta!

Audiohedonist
Nazaj na vrh
PURPLE

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 29, 2013 12:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ponosno sporočam, da je prišel k hiši večji model Infinity-ev in sicer Kappa 8.2i kateri bojo zamenjali Kappo 6.1i.

Prvi vtis - they are huge Very Happy presenetijo že s svojo velikostjo. O zvoku pa čez nekaj časa ko jih vključim v sistem. Slika je z neta.

vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 29, 2013 13:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
CASTOR je napisal/a:

LP

To je pri Infinityu hecno: če ne bi poznal njihovih serij, bi glede na
poimenovanje logično sklepal da je serija "Reference" višja kot "Kappa", ampak ni.

Sicer pa Reference serija nima nič kaj prenapihnjenega bas področja, le postavitev zvočnikov mora biti pravilna. To trdim, ker sem jih imel 10 let (reference RS 50).

Ima kdo osebne izkušnje z vintage serijo Quantum 2,3,4,5 ali line source? Vgrajene so imeli zelo cenjene Watkins woofer-je.

P.S.

Se oproščam, da z vprašanjem uletavam v Infinity Kappa serijo !
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 29, 2013 13:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nad prav takšnimi zvočniki sem se pred mnogimi leti slinil tudi jaz, ko sem jih lahko opazoval v trgovini z jeansom, na Trgu svobode v Mariboru. Sedaj je tam trgovina Comshop/Comtron (no nisem ravno prepričan če še, ker že dolgo nisem hodil v tem delu mesta). Da se vrnem k bistvu: v tem času sem imel Infinity reference 50 - jaz veliki audiofil, tele Kappe pa so životarile v izložbi trgovine, kot kup ničvrednega ambientalnega pohištva in njihovemu lastniku najbrž niso pomenili kaj dosti. Twisted Evil Priznam, bilo je malo frustrirajoče. Sad Ampak sedaj je čisto drugače, imam tako željene Kappe, sicer ne teh, ampak vendarle. Wink

PURPLE, čestitke za nakup!

------------------------------------------------------------------
Ker je pred oddajo tega uletel še en prispevek - da ne bo napak razumljeno, moje pisanje je v zvezi z Kappami, kakršne ima odslej PURPLE!

Audiohedonist

Nazadnje urejal/a before Pet Mar 29, 2013 13:24; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu