| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Jul 31, 2011 13:07 Naslov sporočila: |
|
|
| matijagrdina je napisal/a: | In kakšen ojačevalec bi mi predlagali za "poganjanje" omenjenih Jamo zvočnikov?
Zanimajo me konkretni modeli.
Za te zvočnike že vem, da jih bom lahko dobil za test na domu. Jih bom pa vsekakor poskušal stestirati čim več.
Hvala, lp. |
Pa, saj ti je Njegoš zgoraj enega predlagal: Asty Digital !
http://www.monrio.it/en/product_detail.asp?cacod=79 _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
glinik
Pridružen/-a: Pon Avg 2010 16:09 Prispevkov: 172 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Avg 01, 2011 16:16 Naslov sporočila: |
|
|
No da se še jaz malo "nardim pametnega" po dolgem času
Če nisi v "audio svetu" ti pošteno povem, da boš zadovoljen z vsemi zvočniki, ki jih boš domov pripeljal. Razliko boš spoznaval, ko boš te nove zvočnike primerjal med seboj, seveda ob pogoju da jih z dovolj kvalitetnim ojačevalcem poženeš.
Takšni mali zvočnike klasike NE igrajo, to je dejstvo! Lepo igrajo kakšne akustične zadeve, majhne zbore itd ... Fizike se ne da prelisičit
Kot so že nekateri ostali omenjali, NE kupuj zvočnikov, ki imajo 84dB. VSAJ 87 in več ... Ker dvomim, da imaš doma oz. boš imel doma klasično mrcino, ki zmore 150-200 PRAVIH Wattov na kanal. To so to "mašine" s vsaj 30 kg in več!
Jaz imam npr. doma inegrirca Primare 30.1 in zvočnike PMC DB1+, zadeva igra zelo solidno za taki $. Novi PMCji (DB1i) igrajo bistveno bolje. Če hočeš še kaj več, potem kak USHER Be-718 Diamond DMD. Za 1000EUR bi se znalo kaj z malo sreče dobit. Če to kje najdeš, samo navali !
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Avg 02, 2011 10:42 Naslov sporočila: |
|
|
Dobro povedano !
Poudarek je na preskusu v lastnem prostoru.
lp _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Avg 02, 2011 10:50 Naslov sporočila: |
|
|
@ matijagrdina
Ja, čaka te še kar nekaj ''dela'' !  _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Danni
Pridružen/-a: Čet Jul 2010 10:38 Prispevkov: 41 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Avg 02, 2011 11:31 Naslov sporočila: |
|
|
Doma imam zgoraj omenjene B&W CM1 z "nizko" občutljivostjo. Poganja jih stari Cyrus 3, ki ima nominiranih 60W po kanalu, če se ne motim.
Ste vabljeni na poslušanje tele simfonije. Tako, da ne brcat v prazno.
Sem bil na tem, da vse skupaj prodam in presedlam na Surround. Sem si hvala bogu pravi čas premislil in to je ena najboljših odločitev, ki sem jih na področju glasbe sprejel v svojem življenju. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antun
Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52 Prispevkov: 192 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Tor Avg 02, 2011 12:09 Naslov sporočila: |
|
|
Še vedno sem mnenja, da za zvočnike s tako nizko občutljivostjo potrebuješ moč, da igrajo tako kot je potrebno in da dajo od sebe najboljše kar lahko dajo.
Pri priključitvi na kakšno kvalitetno "elektrarno" bi se ta razlika hitro slišala, sem prepričan. _________________ Audiatur et altera pars!
De gustibus non est dispuntandum. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

|
Objavljeno: Tor Avg 02, 2011 12:25 Naslov sporočila: |
|
|
| Danni je napisal/a: | Doma imam zgoraj omenjene B&W CM1 z "nizko" občutljivostjo. Poganja jih stari Cyrus 3, ki ima nominiranih 60W po kanalu, če se ne motim.
Sem bil na tem, da vse skupaj prodam in presedlam na Surround. Sem si hvala bogu pravi čas premislil in to je ena najboljših odločitev, ki sem jih na področju glasbe sprejel v svojem življenju. | [/b]
Važno, da je tebi zvok všeč !
Če je pa res tako dobro kot praviš, je pa že druga pesem !  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Danni
Pridružen/-a: Čet Jul 2010 10:38 Prispevkov: 41 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Avg 02, 2011 12:30 Naslov sporočila: |
|
|
| Citiram: | | Če je pa res tako dobro kot praviš, je pa že druga pesem ! |
Se opravičujem. Res je tako, kot praviš ti. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

|
Objavljeno: Tor Avg 02, 2011 13:04 Naslov sporočila: |
|
|
| Danni je napisal/a: | | Citiram: | | Če je pa res tako dobro kot praviš, je pa že druga pesem ! |
Se opravičujem. Res je tako, kot praviš ti. |
Opravičilo sprejeto !  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
glinik
|
Objavljeno: Sre Avg 03, 2011 00:39 Naslov sporočila: |
|
|
No sej, zadeva je zelo relativna in se resnično ne more posploševat - da neka naprava mora imeti toliko in toliko neke vrednosti. Je pa sigurno bolje, če ima zvočnik več, kot pa manj dB
Je pa tukaj še ena resnica.
Kdor ima soliden sistem srednjega razreda, bo večina mnenja, da sistem igra zelo dobro. Če nato priklopiš en resnično kvaliteten ojačevalec oz. končnico ... Najverjetneje bodo to njegove naslednje besede: Madonca, sedaj pa igrajo zvočniki !
To sem jaz doživel, ko smo menjali Tabuja za končnico. Se ti kar nasmeh naredi na licu, ko vidiš kaj vse si pridobil
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sre Avg 03, 2011 11:15 Naslov sporočila: |
|
|
Končna stopnja posebej in predojačevalec posebej (ne pasivni!) je pravilna kombinacija.
Integrirane ojačevalce pa izdelujejo praviloma tako, da končni stopnji spredaj dodajo potenciometer. Tako zasnovan integrirc nima dinamike. Pa tudi končna stopnja s pasivnim predojačevalcem se obnaša isto.
Ker so predsodki v hifi- ju pomemben dejavnik, se realnost le stežka spreminja. Dokler bo večina avdiofilov za normalno elektroniko trdila da je notri pol stvari preveč in brez veze nametanih komponent..bo tako.
Mi je smešno, ko nekateri na sejmu skoraj omedlevajo ob pogledu na votle škatle. Meni pride tudi omedlevica, samo iz drugih vzgibov, hahaha
..sem na dopustu, se pozna.. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
glinik
|
Objavljeno: Sre Avg 03, 2011 11:59 Naslov sporočila: |
|
|
Se strinjam!
Integrirc je nekakšna bližnjica. So pa na trgu vrhunski integrirci. Upam, da bo kdaj možnost, da slišim kakega Karana Mk3 hmmmmm
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antun
Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52 Prispevkov: 192 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Sre Avg 03, 2011 22:55 Naslov sporočila: |
|
|
| Danni je napisal/a: | Doma imam zgoraj omenjene B&W CM1 z "nizko" občutljivostjo. Poganja jih stari Cyrus 3, ki ima nominiranih 60W po kanalu, če se ne motim.
Sem bil na tem, da vse skupaj prodam in presedlam na Surround. Sem si hvala bogu pravi čas premislil in to je ena najboljših odločitev, ki sem jih na področju glasbe sprejel v svojem življenju. |
Ali narobe vidim ali vse skupaj prodajaš? _________________ Audiatur et altera pars!
De gustibus non est dispuntandum. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24 Prispevkov: 775
|
Objavljeno: Sre Avg 03, 2011 23:13 Naslov sporočila: |
|
|
| zaradi opustitve hobija.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Avg 04, 2011 07:45 Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj pa spet vse prodajaš !?
Toliko o brcanju v prazno !  _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|