Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Subwoofer ojacevalci
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 24, 2011 18:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa si preveril vse možnosti postavitve in nastavitev suba, da bi dosegel najboljši blend in? Implementacija suba ni enostavna in hitra stvar.
Nekaj malega je tudi tu, čeprav je bolj govora o postavitvi Martin
Logan zvočnikov.
http://www.youtube.com/watch?v=ckoqpBmS_mw&feature=bf_prev&list=ULd5czBm86_vA&index=9
Basic room treatments

http://www.youtube.com/watch?v=vsBUFCsyP4s&feature=bf_next&list=ULd5czBm86_vA&index=1
Setting toe in

http://www.youtube.com/watch?v=OHWP6Bq8rHw&feature=bf_next&list=ULd5czBm86_vA&index=5
Set up overview including rake

http://www.youtube.com/watch?v=uzCIMufCQLk&feature=autoplay&list=ULd5czBm86_vA&index=8&playnext=1
Subwoofer set up
Live and let live.

Nazadnje urejal/a berni Ned Apr 24, 2011 19:48; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 24, 2011 18:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Berni ne ne, ni se slo za problem blend-ina. Tu je slo za problem, da so mi zvocniki preprosto kakovostno slabse spilali, pa ne v basu, ampak v srednjih in visokih. Prislo je do degradacije zvoka, verjetno zato, ker je bil integrirc obremenjen tako preko zvocniskih konektorjev kot tudi preko pre-outa. Zakaj? Verjetno zato, ker je tu prislo do padca napetosti al toka (ne vem, bi blo treba merit). Jaz sem to slisal, sem prislonil glavo med srednje in visoke in imel sub amp ugasnjen in v naslednjem koraku sem ga prizgal. Vedno, ko sem ga prizgal je bilo dosti manj attacka v srednjih in visokih.

Nastavitve sem poskusil vse, tudi skrajne in sicer, da sem dal rezno frekvenco na minimum, volume sub-ampa na minimum, gain na minimum. Torej tu sploh ni prisel skoraj noben signal iz sub-ampa na zvocnike. Tudi v tem primeru je prislo do degradacije. Kot receno v prejsnjih dveh postih, bi moral verjetno poskusit se povezavo neposredno preko zvocniskih konektorjev in se izognit pre-outu popolnoma.

lp, d.
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 24, 2011 18:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To je pa res čudno, mogoče ravno čudna kombinacija vhodnih in izhodnih impendanc in s tem povezana degradacija. To bi lahko omilil oz. zaobšel, če bi priključil kot je predlagal @ambasador. On bo tudi znal bolje razložiti to kar bom spodaj skušal opisati. Wink
Jaz sem ravno preiskušal tri preampe in je bila razlika tako očitna, da še zdaj skoraj ne verjamem. Nekaj je bilo razlike zaradi vhodno izhodnih impendanc, nekaj pa zaradi različnih topologij. En preamp(najboljši!) je imel zaradi tega, ker je bil testni primerek 3 različne vhode. Vsi so bili le rahlo drugačni(ne obarvani) z različno topologijo, da bi se kar najbolje spojili z ostankom sistema.Sprva so se mi zdeli enaki a so razlike hitro prišle na dan. Vpliv pa lahko ima takšna zadeva seveda na vse.
Live and let live.
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 24, 2011 19:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Razlage so tvegana reč. Isto kot napoved kako se bo slišalo.

Ena od razlag je ta, da hifi veriga tvori resonančni sistem - niha od izvora do zvočnikov istočasno. Vsak člen, ki se na kateremkoli delu spektra upira ali ne more slediti temu nihanju kazi harmonično podobo. To se čuje.
Iz zgodovine so znani primeri odličnih predojačevalcev in končnih stopenj istega proizvajalca - samo niso smeli biti skupaj !

V Gallo primeru pa je očitno šlo za to, da ima predojačevalni del previsoko impedanco in ni bil sposoben 'drajvati' obeh bremen hkrati kot bi se to hotelo.
Kadar daš dva ojačevalca na izhod predojačevalca - od slednjega 'pocuca' dvakrat toliko toka. Da ne govorimo koliko lahko tako breme postane kompleksno in težko 'prebavljivo' za preprosta vezja.

Vrhunski pre-ji imajo nizko izhodno imedanco od nekaj ohmov in še enakomerno po spektru. Na njih lahko obesiš kar hočeš pa se ne sesede.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu