| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Tor Apr 05, 2011 10:32 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | Torej?
Jaz bom sprobal vi pa pišite teorijo in ugibanja. |
LP
Ja res je, samo ugibanja in teorija !
Zakaj, ker že pri tistih komponentah, ki jih poslušaš vsak dan in nekaj malega zamenjaš ne moreš vedet kako se bo obneslo !
Zato tudi za tebe velja, če boš preizkušal samo predojačevalec boš vedno prišel do napačnih rezultatov !
Za preizkus boljše komponente je obvezno imeti boljše kable, boljši izvor zvoka in končno stopnjo !
( To je Kuzma pisal na forumu že pred leti ... )
Vsi na široka usta govorijo o nevtralnosti, a vsaka še tako draga komponeta ima svoj zvočni pečat, ki ga moramo slišat, da vemo ali nam bo všeč ali ne, oziroma ,če gre skupaj z ostalimi "zvočnimi pečati" !
Logika tukaj ne pomaga, velikokrat tri svetle komponente ne dajo svetlega rezultata...
Največkrat je rezultat slab, tako kot pri "barvah" ko mešaš različne barve in je rezultat "usrana rjava" !
Pathos gre seveda najbolje skupaj, njihova končna - mono bloki za cca 2 x ceno predojačevalca pri 80w ... Princip delovanja pa patantiran INPOL ... ...
Ker pa je pre-končna-kabli-dac veliko denarja nas "premami", da delamo "kompromise", kar nam v končem rezultatu prinese še večje stroške !!!
Moj nasvet ... Vrhunski integrirec in v tem nivuju DAC in kable bo občutno ceneje od ločenih komponent ( pri ločenih ne pozabi še na dodaten kabel in takoj strošek cca 1000€ in več ) ... ... _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Tor Apr 05, 2011 11:32 Naslov sporočila: |
|
|
Saj ravno o teh pečatih in karakterju sem spraševal. Mislil sem pač, da kdo pozna v detajle. Ker bom dobil pre na test,pa bom itak sam videl, kako se obnaša.
Imeti boljše kable, boljši izvor ,torej tudi boljši predojačevalec. Kateri pa to je?
Svetli karakter je bila opažena karakteristika na dotične komponente ali kar tako na splošno povedano?
Inpower, ki se ponavadi kombinira z Incontrol pa stane malo več kot preamp. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Tor Apr 05, 2011 17:52 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | Saj ravno o teh pečatih in karakterju sem spraševal. Mislil sem pač, da kdo pozna v detajle. Ker bom dobil pre na test,pa bom itak sam videl, kako se obnaša.
Imeti boljše kable, boljši izvor ,torej tudi boljši predojačevalec. Kateri pa to je?
Svetli karakter je bila opažena karakteristika na dotične komponente ali kar tako na splošno povedano?
Inpower, ki se ponavadi kombinira z Incontrol pa stane malo več kot preamp. |
LP
Uradni cenik : UKD
http://www.ukd.co.uk/assets/_managed/cms/files/PublicPricesdoc-March2011.pdf
Inpower je nekoliko cenejši od Incontrol ampak za en mono blok
Karakter Pathosa so zelo dobro zadeli v STEREOPLAYU, ko so testirali integrirce Unison Unica, Pathosa, Accuphaseja ... Pathos je nekje vmes med avtoriteto Unisona in nežnostjo Accuphaseja ... Karakter v ločenih komponentah se v ničemer ne razlikuje od int., seveda je vsega več na višjem nivoju, če so seveda dani pogoji v sistemu . _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Tor Apr 05, 2011 17:57 Naslov sporočila: |
|
|
Slučajno kak link do testa?
Glede cene pa res moja napača.  _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Tor Apr 05, 2011 21:50 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | Slučajno kak link do testa?
Glede cene pa res moja napača.  |
LP
Žal STEREOPLAY ne omogoča več hitri vpogled v pretekle teste  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sre Apr 06, 2011 18:23 Naslov sporočila: |
|
|
Zgleda da nihče ne ve nič o Pathos predojačevalcu (kot direktna izkušnja). Tudi nobene legende o njem ne krožijo. Na trgu pa je že kar nekaj časa.
Ko so pokazali Inpol so imeli instant uspeh - tudi v ZDA.
Da ni ta predojačevalec '..me too..' izdelek ? _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Sre Apr 06, 2011 18:53 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | Zgleda da nihče ne ve nič o Pathos predojačevalcu (kot direktna izkušnja). Tudi nobene legende o njem ne krožijo. Na trgu pa je že kar nekaj časa.
Ko so pokazali Inpol so imeli instant uspeh - tudi v ZDA.
Da ni ta predojačevalec '..me too..' izdelek ? |
Kaj si mislil s tem? Sem pač takšen tip, da vedno rad vrtam do konca.
Da je neke vrste kopija nečesa oz. da pač sledi drugim malo zapoznelo in ni prepoznaven ali trendseter? _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2011 10:14 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav,
kaj sem mislil - piše. Me too...izdelki so tisti, ko nimaš kaj povedati na to temo, narediš pa izdelek zaradi asortimana..
Pa bom vseeno obrazložil kako razumem zadevo :
nov izdelek nastane iz več razlogov,
- ker z njim premakneš meje mogočega
- ker določen nivo ponudiš za nižjo ceno (inpol)
- ker ti v marketingu rečejo da rabijo asortiman (me too..)
- špekulacija
Pathos sigurno ni nič slabši kot drugi izdelki iste vrste. Zakaj sem rekel, da sam izbiram med izdelki ki so dolgo na trgu - ker ti to nudi določeno varnost pri izbiri.
Od novitet, ki me srbijo za popenit, je predojačevalec Audio Knight - Enigma 1.0 R. Točno vem - če ga naročim danes, me stane ca 3000€. Če bom čakal leto dni - bo duplo dražji. Ta hip je, kot kaže, najbolj vroča žemlja. Italijani norijo, ker se primerja s top predojačevalci ki stanejo tri krat več. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2011 11:07 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav
Po drugi strani pa jaz gledam na te stvari tako. Vedno se odločim na osnovi testiranja, občutkov in splošnega mnenja(težko100% razbrati).
Res pa je, da je končni produkt in tvoje zadoščenje potem malo drugačno. A če si mož se soočiš tudi s tem in greš naprej. Edina pot je, da greš sam čez džunglo in gradiš obzorje na osnovi svojih lastnih odločitev, za katerimi tudi stojiš. Pa nima veze ali so bile vedno pravilne ali ne. Še več, iz nepravilnih odločitev se ponavadi naučiš še več. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojcb
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41 Prispevkov: 455 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2011 13:06 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: |
Od novitet, ki me srbijo za popenit, je predojačevalec Audio Knight - Enigma 1.0 R. Točno vem - če ga naročim danes, me stane ca 3000€. Če bom čakal leto dni - bo duplo dražji. Ta hip je, kot kaže, najbolj vroča žemlja. Italijani norijo, ker se primerja s top predojačevalci ki stanejo tri krat več. |
Točno to iščem, ambasador samo povej kje se dobi in "greva" v akcijo,
to je prava stvar.
LP. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2011 14:56 Naslov sporočila: |
|
|
| vojcb je napisal/a: | | ambasador je napisal/a: |
Od novitet, ki me srbijo za popenit, je predojačevalec Audio Knight - Enigma 1.0 R. Točno vem - če ga naročim danes, me stane ca 3000€. Če bom čakal leto dni - bo duplo dražji. Ta hip je, kot kaže, najbolj vroča žemlja. Italijani norijo, ker se primerja s top predojačevalci ki stanejo tri krat več. |
to je prava stvar.
LP. |
Prodaja je samo online na www.stereoknight.com za 2.950 USD.
Gre za lampaša (2x6H30 in 2x6922) s transformatorji za volume kontrolo in transformatorji na izhodu s prilagodljivimi impedancami (tudi balansirani vhodi in izhodi).
V reviji Suono (marec 2011) so ga testirali v verigi McIntosh 275 (monobloki) in Spendor SP100R2 zvočniki. Zamenjal je predojačevalec AudioResearch Ref.3, s katerim je tekla primerjava.
Zaključek je bil, da je to ista liga. AudioResearchu so dali kot plus večjo korektnost timbra - ampak bolj sramežljiv zvok, Enigmi pa bolj harmoničen in dinamičen zvok, pa tudi bolj 'poln'
Kot upgrade si potem lahko omisliš Mullard in DR / Telefunken lampe, ki spravijo stereo sliko do maksimuma. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2011 15:23 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Pazite se muh enodnevnic in črednega nagona ... Pred leti je taka enodnevnica, ki je prihajala iz zelo znanega "legla" obkrožila svet z naslovom najboljši predojačevalec na svetu ... Ne bom trdil ampak se mi zdi da ni bil niti dve leti na sceni, sedaj ga tudi omenijo ne v kakšnih referencah
V realnem audio svetu, se te reference malo drugače obnašajo, zato je treba slišat kaj od tega v več sistemih ,da potem znamo vrednotit pisano besedo . _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojcb
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41 Prispevkov: 455 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2011 16:25 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | vojcb je napisal/a: | | ambasador je napisal/a: |
to je prava stvar.
LP. |
Prodaja je samo online na www.stereoknight.com za 2.950 USD.
Gre za lampaša (2x6H30 in 2x6922) s transformatorji za volume kontrolo in transformatorji na izhodu s prilagodljivimi impedancami (tudi balansirani vhodi in izhodi).
V reviji Suono (marec 2011) so ga testirali v verigi McIntosh 275 (monobloki) in Spendor SP100R2 zvočniki. Zamenjal je predojačevalec AudioResearch Ref.3, s katerim je tekla primerjava.
Zaključek je bil, da je to ista liga. AudioResearchu so dali kot plus večjo korektnost timbra - ampak bolj sramežljiv zvok, Enigmi pa bolj harmoničen in dinamičen zvok, pa tudi bolj 'poln'
Kot upgrade si potem lahko omisliš Mullard in DR / Telefunken lampe, ki spravijo stereo sliko do maksimuma. |
Mcintosh je že doma, lampe notri so tudi že Telefunken.
Hvala za informacijo.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2011 16:47 Naslov sporočila: |
|
|
No pa bo spet nekaj za testirat. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ZZBOY
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 21:48 Prispevkov: 122 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pet Apr 08, 2011 10:15 Naslov sporočila: |
|
|
testiraj še to: http://www.digitalamp.com/cherryplus.htm slišal ))))), nakaj s super "punch"+etc.>>> da ti naviru suze na oči! lp i
p.s. mislim, da samo prodaja direct from factory |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|