| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
galop
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sob Nov 16, 2013 20:41 Naslov sporočila: |
|
|
Pred časom sem si izdelal predojačevalnik in pomotoma namesto 12 v pripeljal 24 v gretje. Zvok se mi je zdel zelo dober ,je pa res da je veselje trajalo kratek čas ....Drugače pa imam vprašanje, doma imam 10 cevi pl 36 in me zanima kaj bi lahko naredil iz njih... _________________ vintage , Diy |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 24, 2013 12:14 Naslov sporočila: |
|
|
no o tonewin mc-5881 a ojačevalcu je bilo že mnogo napisanega pa malo konkretnega....torej tovarniško nastavljen bias pri njemu je 0.32 v...
ker sem vanj dal ruske nos 6p3se lampe smo bias dvignili na 0,37...in razlika je očitna...čeprav jih kar nekaj audiofilov tera tudi na 0.4 v se mi zdi to pretirano.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bojc08

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 16:56 Prispevkov: 643 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Ned Nov 24, 2013 14:24 Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno si mislil namesto 0,32v je v resnici 32v. Jaz sem izmeril 30v.
Ker je skupni katodni upor za en par elektronk je tok 60mA/2=30mA po elektronki. Rk=500ohm.
Po datashit bi moral biti okoli 66mA po komadu.
Če mu povišaš bios napetost, mu z tem zmanjšaš tok in ima ojačevalec več popačenja. Zveni ti svetleje zaradi večjega harmoničnega popačenja!
Lampa je manj linearna!
Če ti paše tak način, je prvi znak da sistemu primankuje svetlosti.
lp
Bojc
ps
je pa lahko tudi druga delovna točka, v kateri je že zelo linearen in ne leti na pretiranem toku, tako kot sem naredil enemu soforumašu in z tem podaljšaš življensko dobo elektronk. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bojc08

|
Objavljeno: Ned Nov 24, 2013 19:09 Naslov sporočila: |
|
|
300B MASH v čisti A-class.
lp
Bojc |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bojc08

|
Objavljeno: Pon Nov 25, 2013 17:50 Naslov sporočila: |
|
|
Proizvodnja 300B mash
V ojačevalcu
lp
Bojc |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16 Prispevkov: 967 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pon Nov 25, 2013 21:47 Naslov sporočila: |
|
|
Ravno ,ker je Bojc objavil v bistu "sexy" (lep nočni videz) lampe...
Pred meseci je nekdo iz Srbije prodajal nov par teh lamp Shuguang 300BS, za solidno ceno..
Me je že imelo da jih kupim - za rezervo, pa jih nisem.... Potem je nekdo na AK prodajal eno samo tako lampo in sem jo vseeno vzel za smešno ceno, da testiram zvok (- samo na enem monobloku). Prodajalec je rekel,da mu je ena šla po 50urah,tako je ta ,ki sem jo vzel imela 50, pri meni pa naredila še 20ur in "usahnila"... Zvok sicer"prijeten",a s "pomankanjem"na visokih..
Dobro ,da nisem kupil novega para - očitno teh Kitajskih j**c.. Ali zgolj slučaj? lp |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 030-353370 |
|
 |
bojc08

|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 17:27 Naslov sporočila: |
|
|
pinus
Imam te lampe že 3 leta in so po meritvah o.k., samo mehansko so "deformirane" (3000-5000ur).
Kupil sem poceni uparjen par. Tonsko so dobro uravnotežene!
Zelo linearne po meritvah!
Mogoče ti z drugih razlogov manjka svetlosti, ali pa se ti dopadejo lampe z več harmonskega popačenja.
Verjetno pa si naletel na defektno lampo, da ti je tak hitro "usahnila".
Ne vem zakaj so za tebe kitajske lampe slabe, seveda priznane firme. Imajo tako dolgo tradicijo in razvoj kot ruske. Shuguang že obstaja preko pol stoletja.
Prodajajo pa se še pod drugim imenom TJ, ki so po testih odlične.
ps
malo si preberi zgodovino teh kitajskih lamp.
lp
Bojc |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinus

|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 17:44 Naslov sporočila: |
|
|
Bojc - ne se razburjat, sem samo navedel "dogodivščino" okrog te posamezne lampe.. Mogoče je, kot sem napisal - zgolj slučaj (je bil defekten par, mogoče posledično ne ravno vrhunski zvok)..
Sicer pa je Shuguang 300B "black bottle" - verjetno naj 300B, poleg že zelo "redkih", "astronomskih", Westeren Electric 300B...lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bojc08

|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 17:55 Naslov sporočila: |
|
|
Saj se ne razburjam, samo moje opažanje sem podal.
Pred temi sem poslušal usa in ruske 300B.
In so te kitajske igrale boljše.
Ne bom opisoval zvoka. Lahko omenim da je zelo linearna.
"Sicer pa je Shuguang 300B "black bottle" - verjetno naj 300B, poleg že zelo "redkih", "astronomskih", Westeren Electric 300B...lp"
Jih imam ravnokar naročene.
Za poganjat te "black bottle" pa sem naročil special verzijo ECC32.
lp
Bojc |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinus

|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 18:03 Naslov sporočila: |
|
|
Bojc - dobro naročilo.. Ker sem imel te že pred časom v "radarju" in bo treba pač v kratkem nabavit en nov par - lahko zaupaš ceno in od kod..?
Če "ne gre" tukaj, pa lahko na ZS...Hvala. Lp. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 18:05 Naslov sporočila: |
|
|
"NAJ" 300B naj bi bile trenutno japonske "Takatsuki".
Žal se tudi cenovno gibljejo v teritoriju Western Electric...
LP,
Miran _________________ Chi suona, stona. Chi non suona, critica! (R.Muti) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinus

|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 18:30 Naslov sporočila: |
|
|
| Ja res je, te "japonke" morajo biti res hude.. Saj so lahko, za 1800-2000 dolarjev par... lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bojc08

|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 18:32 Naslov sporočila: |
|
|
SHUGUANG Treasure Series 300B-Z
Uporabljajo novost @High Polymer Compound Carbon (HPCC)"
Shuguang is the oldest and largest tube manufacturer in China, established in 1958 by engineers educated and trained in the United States in the 30-40s. Shuguang's vacuum tube production accounts for the world's 40% total tube output nowadays, either under their own brand "Shuguang" or under OEM brands. Generic Shuguang tubes are constructed in clear glass enclosure.
The Treasure series use a carbon compound coating inside the tubes making them appear to be 'black bottle'.
This series were released in Dec 2008 to celebrate Shuguang's 50th anniversary, after 3 years of testing under extreme conditions, Shuguang has successfully adopted technology in vacuum tube construction to achieve directional solidification and single crystallization, which greatly improving the ability of electron emission and electron current stability.
As a result of Shuguang's 50-years' of expertise in vacuum tube design and production. - High Polymer Compound Carbon (HPCC) coating is for the first time used on vacuum tube production. Compared to traditional carbon spray technology, HPCC coating allows greater concentration of electrons to enhance and maintain stability of the electron flow,which also maximizes "secondary electron emission supression" from the glass enclosure,which in turn reduce effects of electron swirl which can generate internal noises from the vacuum tube itself. - 'Super Alloy' technology is used for the first time in constructing vacuum tubes, this technology is a spin-off from aviation, aerospace, and military usage.
lp
Bojc |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jože
Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30 Prispevkov: 322 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 20:05 Naslov sporočila: |
|
|
Ko berem tole o B300 lampi, me je zopet navdušilo, da bi šel v diy projekt za B300 lampaša.
Sem našel eno dobro karikaturo.
Škoda, da ni kakšnega takega lokala. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bojc08

|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 20:32 Naslov sporočila: |
|
|
"Škoda, da ni kakšnega takega lokala."
Ja res bi blo fajn, da bi lahko koštuval lampe.
lp
Bojc |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|