| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 03:15 Naslov sporočila: |
|
|
| CA je D-class ojačevalnik, in zato ga osebno nebi vzel.Ga pa nisem poslušal.Sem pa poslušal Yamaho S2000, katera me je razočarala, ter HK990,ki pa mi je bil kar všeč. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 07:41 Naslov sporočila: |
|
|
| MitjaF je napisal/a: | | CA je D-class ojačevalnik, in zato ga osebno nebi vzel.Ga pa nisem poslušal.Sem pa poslušal Yamaho S2000, katera me je razočarala, ter HK990,ki pa mi je bil kar všeč. |
To ni res!!!
CA 840A V2, ki je predmet debate, ni digitalni ojačevalnik, če si z D-klaso mislil to. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 09:25 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa misliš z izrazom nemški zvok? Jaz sem samo rekel, da če je neka stvar delana za nemško tržičše, da to ni pravilo da bi bila bolj naravna ali transparentna. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 10:17 Naslov sporočila: |
|
|
ja, to sem imel v mislih
da je boj nevtralna (flat) kot pa npr. angleške firme...
če je to res pa ne vem.. nisem slišal nobenega od teh dveh
zanimivo je to da je cena v slo skoraj enaka kot za ca 840a, v tujini pa je vincent precej dražji
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 11:11 Naslov sporočila: |
|
|
| kumer je napisal/a: | ja, to sem imel v mislih
da je boj nevtralna (flat) kot pa npr. angleške firme...
če je to res pa ne vem.. nisem slišal nobenega od teh dveh
zanimivo je to da je cena v slo skoraj enaka kot za ca 840a, v tujini pa je vincent precej dražji
LP |
Brez zamere, ampak res ne razumem - nisi slišal še nobenega od teh, pa si vseeno ustvaril svoje mnenje. Saj ti ni za očitati, po netu se valja toliko neke teorije, ki ji potem preprosto nasedamo. Gre za to, da je treba k stvari malo bolj resno pristopiti in zadeve preposlušati. S tem konkretno lahko podaš svoje kredibilno mnenje o napravi in tega bomo na forumu zelo veseli. Pa še enkrat - brez zamere, moja opazka velja bolj na splošno!
Pa še to:
Vincent je dizajniran v Nemčiji, kompletna proizvodnja pa teče na Kitajskem. CA je dizajniran v Angliji, proizvodnja pa je prav tako na Kitajskem.
Tu bi sedaj dodal malo filozofije in med CA in Vincenta postavil še eno Kitajsko podjetje ChiChaChoHai, ki "ukrade" koncept neke ameriške firme po znanem načinu reverse engineeringa. Imamo torej tri kitajska podjetja, prvo z "angleškim" zvokom, drugo z "nemškim" zvokom in tretjo z "ameriškim" zvokom.
Če trdite, da je CA anglež in Vincent nemec, potem bi naj bil tudi ChiChaChoHai američan !?
Vili |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 11:45 Naslov sporočila: |
|
|
ni nobene zamere
nisem si ustvaril nobenega mnenja, le naglas razmišljam
v mislih sem imel predvsem to da je vincent bil verjetno razvit za nemški trg in posledično je zvokovno prilagojen za nemce...
če se motim pa me popravite
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 15:12 Naslov sporočila: |
|
|
Pa misliš da švaba sliši drugače kot ti? Si kdaj poslušal Burmester in Avantgarde Acoustic (made in DE). Ali pa Pass in Avalone (made in USA). Mene ti stvari nič ne spominjajo na karakter kakega od evropskih ali svetovnih narodov, če me zastopiš. Stvar preprosto špila! Če primerjamo nizkocenovni razred, pa je itak vse narejeno na Kitajskem, pa me zvokovno tudi ne spominja na Kitajčke.
Bi pa lahko podkrepil tvojo tezo, da je končna izdelava produktov, ki nosijo ime Made in Germany za odtenek boljša kot tista Made in Romunia. Lahko, ni pa nujno .
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40 Prispevkov: 291 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2009 00:01 Naslov sporočila: |
|
|
toliko o kitajčkih. Vse je narejeno na kitajskem... no skoraj vse... in povem da sem slišal v Parizu prejšnji teden v trgovini sound symphony zraven gare de lyon neko zadevo od kitajčkov. Kao njihov razvoj. "neko" pravim zato, ker je vse pisalo v njihovih znakih na zadevi in si imena nisem zapomnil, pa saj ni važno ime, verjetno kitajci tega mnogo producirajo. gre pa za receiver s cd playerjem v klasični širini in dva stereo zvočnika (ista firma komplet). Naj bi bila hi-end zadeva, ki stane v kompletu 2.500 eur. Bil sem skeptičena, ampak ker je tergovec imel čas, jaz pa tudi sem poslušal. In igralo je top (nič slabše od davisov, ki jih je francoz zelo hvalil in sem jih v isti sobi poslušal). Boljše od vseh teh kao evropskih kombinaciji ki jih po Sloveniji hvalimo kao naš system fidelity ali danski dali in razne yamahe (ki so jo tudi sam lastim), da ne govorim o KEF kombinacijah , ki se pri nas hvalijo kao uh. Kitajčki so naredili top zadevo. Komplet stereo za 2,5 k in špila boljše kot večina evropkega kar mi v big bangu priklopijo.
Torej čas je da opravimo s predsodki o Kitajcih. Tako pač je, kar se produkcije tiče so boljš in cenejši, samo vprašanje časa je kdj bomo to sprejeli, tako kot smo sprejeli japonce, ki so danes dominantni, tako kot bodo Kitajci v tem biznisu čez 15 let.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2009 00:28 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | | MitjaF je napisal/a: | | CA je D-class ojačevalnik, in zato ga osebno nebi vzel.Ga pa nisem poslušal.Sem pa poslušal Yamaho S2000, katera me je razočarala, ter HK990,ki pa mi je bil kar všeč. |
To ni res!!!
CA 840A V2, ki je predmet debate, ni digitalni ojačevalnik, če si z D-klaso mislil to. |
Imaš prav sem si zdaj podrobno prebral, prej sem samo videl da je class XD in sem bil prepričan da je to to.Res čudna oznaka. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33 Prispevkov: 638 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2009 00:54 Naslov sporočila: |
|
|
| gash je napisal/a: | toliko o kitajčkih. Vse je narejeno na kitajskem... no skoraj vse... in povem da sem slišal v Parizu prejšnji teden v trgovini sound symphony zraven gare de lyon neko zadevo od kitajčkov. Kao njihov razvoj. "neko" pravim zato, ker je vse pisalo v njihovih znakih na zadevi in si imena nisem zapomnil, pa saj ni važno ime, verjetno kitajci tega mnogo producirajo. gre pa za receiver s cd playerjem v klasični širini in dva stereo zvočnika (ista firma komplet). Naj bi bila hi-end zadeva, ki stane v kompletu 2.500 eur. Bil sem skeptičena, ampak ker je tergovec imel čas, jaz pa tudi sem poslušal. In igralo je top (nič slabše od davisov, ki jih je francoz zelo hvalil in sem jih v isti sobi poslušal). Boljše od vseh teh kao evropskih kombinaciji ki jih po Sloveniji hvalimo kao naš system fidelity ali danski dali in razne yamahe (ki so jo tudi sam lastim), da ne govorim o KEF kombinacijah , ki se pri nas hvalijo kao uh. Kitajčki so naredili top zadevo. Komplet stereo za 2,5 k in špila boljše kot večina evropkega kar mi v big bangu priklopijo.
Torej čas je da opravimo s predsodki o Kitajcih. Tako pač je, kar se produkcije tiče so boljš in cenejši, samo vprašanje časa je kdj bomo to sprejeli, tako kot smo sprejeli japonce, ki so danes dominantni, tako kot bodo Kitajci v tem biznisu čez 15 let.
lp |
Pa saj to ni nič novega. Kitajci imajo zadeve, ki se z lahkoto postavijo ob bok precej bolj renomiranim proizvajalcem.
Bolj je problem v tem, da smo si ljudje v glavo utrli, češ da če je iz Kitajske, da je zanič, kljub temu, da verjetno se več kot 50% stvari proizvede v Aziji oz. na Kitajskem. Obenem pa imajo kitajske stvari slab renome predvsem zaradi "šalabajzerskih" kopij hiend zadev, ki dostikrat ne delajo niti približno dobro kot original, crkujejo pa še bi lahko našteval. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2009 09:03 Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da je res to problem. Kitajci imajo dobre stvari, imajo pa tudi precej slabih. In s temi slabimi si kvarijo renome. Ne gre pa metati vseh stvari v isti koš, s tem se pa strinjam.
BTW: koliko pa je Evropskih audio firm v segmentu low-budget HIENDA, ki bi svoje izdelke proizvajali direktno v EU? 5%?
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2009 11:02 Naslov sporočila: |
|
|
Ko je beseda že ravno nanesla na made in China stvari... da pridodam še jaz svoj piskerček.
V zadnjih letih so bili na Kitajskem postavljeni najnovejši proizvodni obrati, ki so na takšnem kvalitetnem nivoju, da lahko večina ameriških in evropskih proizvajalcev to samo sanja. V to so bile vložene težke milijarde. S takšnimi stroji in pa smešno poceni delovno silo, se da v nekem cenovnem razredu spraviti skupaj proizvode ki za tren oka pofurajo vso obstoječo "non-china made" konkurenco. Če se tu sploh lahko govori o bilokakršni konkurenci. Tega so se proizvajalci še kako zavedli in hitro preselili proizvodnjo na Kitajsko. Bodisi investirali in postavili tam svoje obrate, bodisi za njih tam izdelujejo drugi.
Vendar pa zgoraj napisana teorija v praksi dostikrat ne drži. Krivec temu pa je pomanjkljiv "quality control". Če nek proizvajalec ki izkorišča njihove usluge oziroma proizvodne zmogljivosti, nima zaposlenega svojega osebja, ki tekom delovnega procesa tam "durh marš" diha za ovratnik, potem bo vse skupaj bolj ubogo. Kitajčki bodo s svetlobno brzino štancali, brez da orenk pregledajo spakirali in razposlali, rezultat pa bo polovica škarta na kontejner...
Evo spodaj par primerov pomanjkljivega "quality controla". Gre za Kitajski audio-gd (Krell clone ) o katerem sem enkrat že pisal. Z vidika nizkih cen po katerih nudijo svoje naprave, jim verjetno ni moč očitati čisto ničesar, če pa se recimo pogleda malo bolj picajzlersko, pa v oči takoj zabode sledeče:
... na spodnji fotki enake barve činča za levi in desni kanal
http://www.audio-gd.com/Pro/amp/SA-300/SA3005.jpg
... na spodnji fotki šlampasto barvano s prelivajočimi se barvami
http://www.audio-gd.com/Pro/amp/FBI/FBI5005.jpg
... ponekod pa se jim barva celo razliva, evo:
http://www.audio-gd.com/Pro/amp/SA-300/SA3002.jpg
Da se vrnem nazaj s Kitajske... MitjaF, odklanjaš D klaso samo na podlagi poslušanega enega takšnega primerka (Yamahe), ali na temelju več izkušenj? Si že probal kakšno novo stvar v tem segmentu? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2009 12:10 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | http://cgi.ebay.co.uk/Musical-Fidelity-NU-VISTA-M3-super-Integrated-amplifier_W0QQitemZ330387640752QQcmdZViewItemQQptZUK_AudioTVElectronics_HomeAudioHiFi_Amplifiers?hash=item4ceca351b0
Sicer ne vem ali ima main in, ampak baje je tale amp ok.
lp |
Da dam odgovor na Dolarjev prispevek. Omenjeni Amp MF Nu-vista M3 ima Nu-vista lampice in je prva liga! Narejenih je zgolj 500 primerkov. Ti ampi so bili narejeni v letu 2001 in 2002. Amp ima tudi locen ojacevalni del od napajalnega. Dve skatli torej. HT bypassa pa nima. Lahko pa se pogleda po kaksnih cenah se prodaja na kontinentalnem delu Evrope http://www.audio-markt.de/. Pomoje je tole super priloznost, da se ga da dobit po ugodni ceni iz UK, seveda ce posiljajo to ogromno kilazo k nam. Sam sem ravno pred kratkim ubodel MF Nu-vista 3D CD player, ki je komplet ravno s tem ojacevalcem. Narejeno je tudi zgolj samo 500 enot. Moj review s slikami pa sledi kmalu. lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|