Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

"Poceni" zvočniški kabli
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ZZBOY

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 21:48
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 04, 2009 12:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ali pa mogoče kdo uporablja te kable? http://www.the-music-cable.com/default.asp izkušnje? na Audioreview zasedajo prva mesta! lp i.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 04, 2009 14:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jazz

Seveda pišem o stvareh, ki jih poznam (ali vsaj malo poznam), za razliko od nekaterih, ki o stavreh pišejo, pa jih sploh ne poznajo.
Ja ljudje smo si pač različni in razlike so OGROMNE (od Gandija do Hitlerja), za razliko od kablov, kjer so razlike majhne. In kadar so razlike ogromne je pisanje dokaj enostavno, kadar pa pišemo o majhnostih se je potrebno pa posebaj potruditi.

Če bi vedel, kdo je bil Narcis, bi ti bilo morda tudi jasno, kaj pomeni narcisoiden. Za človeka tvojih let sem pričaloval, da ti bo izraz poznan. Ta izraz nima popolnoma nobene zveze s tvojimi komponentami kot zmotno misliš in pišeš temveč s tabo in posledično tvojim odnosom do ostale audio srenje.

In ker očitno ne moreš iz svoje kože, si zapisal, da iščemo izgovore, da si pri tebi ali kje drugje nismo izposodili kablov. To pravzaprav že presega zgoraj navedeni izraz.

Ne vem zakaj bi moral jaz in ostali iskati izgovore in TEBI polagati račune. Kdo pa misliš da si ti nam (meni), da bi se morali mi pred tabo zagovarjat ali iskat izgovore, da nekaj, kar nam ti tako "prijazno " ponujaš, nismo naredili (in zato nismo našli HIFI "grala"). Iz tvojega pisanja izhaja, da se imaš v tej mali Sloveniji za Alfo in Omego audiofilstva (kablofilstva), ki je poleg tega absoluten vladar kateremu so ostali audiofili dolžni polagat račune, če kaj ne naredijo po njegovem.

Vidiš tudi zaradi takega tvojega pisanja sem napisal, da dojemam tvoje pisanje kot pisanje samozadostnega narcisoidnega audiofila. Nikjer nisem napisal, da si tak (kot očino misliš da sem), ampak tvoje pisanje vsekakor dojemam tako. Glede na tvoje zadnje pisanje, pa se k temu lahko še kaj doda.

Jaz svojega mnenja ne negujem, ampak ti s svojim pisanjem skrbiš, da se težko spremeni.
To o sovražnikih, ki naj bi jih "slovenclni" potrebovali pa pri meni ne gre. Tisti, ki nima enakega mnenja kot jaz pač ni moj sovražnik, kako pa je s tem pri tebi, pa ne vem. Glede na tvoje pisanje bi rekel, da tistih, ki ne trobijo v tvoj rog nimaš za sovražnike so pa to pomilovanja vredni morda tudi malce omejeni in fovšljivi poslušalci glasbe, ki so preveč škrti, da bi dali nej EUR za kable.

Na koncu si me posmehljivo vprašal če bo šlo (torej če se bo moja uboga audio para udeležila sejma in srečanja na Vranskem). Ne vem kaj ti pričakuješ da se bo tam zgodilo? Kakšno moje AUDIO razsvetljenje ali kaj?
Ali pa morda to, da me bo končno doletela posebna čast, da te osebno spoznam.
Kako je s teboj sicer ne vem, ampk jaz na sejme in na prireditve ne hodim zato, da bi tam delal psihoanalizo udeležencev (niti z beđem niti brez), ampak da bi morda tam izvedel, videl in predvsem slišal kaj novega in dobrega na audio področju. Če se pri tem s kom zapletem v daljši prijeten pogovor, potem se mi zdi popolnoma normalno, da se s tako osebo poznam po imenu. Ne vidim pa nobene potrebe po nošenju beđov na sejmu. Vransko bi lahko bila popolnoma drugačna zadeva. Tam lahko organizator zahteva obvezno nošenje beđa z navedbo imena (pravega in forumaškega oziroma vsaj pravega za nečlane foruma). V takem primeru, bi si beđ pripel.
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 04, 2009 15:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ZZBOY je napisal/a:
ali pa mogoče kdo uporablja te kable? http://www.the-music-cable.com/default.asp izkušnje? na Audioreview zasedajo prva mesta! lp i.

Na Audioreview so mnenja uporabnikov in tile so videti zelo zadovoljni s temi kabli(ne gre za testiranje, primerjanje in rangiranje po mestih) , s tem, da si lastijo razne Monster, QED in Kimber in podobne kable približno istega cenovnega razreda.
Opremo uporabnikov bi večinoma lahko karakterizirali kot solidno+.

Eden je omenil, da je RCA konektorje na kablih uspešno menjal z Eichmann konektorji(originali so kitajskega porekla, dobiš jih tudi pri nas, kar ni nič slabega, saj je kitajski notranji audio trg zagotovo trenutno najpropulzivnejši in ogromen in že lahko govorimo o kitajski filozofiji audia).

Drug je primerjal zvočniške kable z QED Silver Anniversary in ocenil, da imajo SA trše visoke in manj kontrole v basu, da pa so malce muzikaličnejši, kar popolnoma drži glede zvoka QED SA.

Nekako se da razbrat iz vseh ocen lastnikov, da imajo ti kabli dokaj uravnotežen zvok v celotnem spektru in nezatežene visoke tone ter dobro kontrolo v basu, kar za ta cenovni razred ni povsem običajno.
Nazaj na vrh
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 04, 2009 15:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

stormsonic je napisal/a:
JAZZZ je napisal/a:
stormsonic je napisal/a:
Pa nekako ne verjamem, da poceni zvočniki z dragimi kabli naenkrat zaigrajo v referenčni klasi Laughing

Spet nekdo, ki polaga v usta besede, ki niso bile izrečene Laughing

Vem, namerno nisem hotel dobesedno citirat Laughing

Razmišljam, da bi dal naviti nov trafo. Žica bi bila ročno lakirana, 6 slojev laka, lakirale bi lahko samo device, navijale pa izključno ob polni luni. Misliš, da bi bila opazna razlika v zvoku, glede na to, da je trafo enakovreden del sistema? Very Happy

Tole je pa neverjetno smešno Smile Ko sem bral ta odgovor sem se valjal po tleh od smeha.
Malo zlobno sicer, kaj češ takšen je slovenski humor, ampak svaka čast za foro.
Lp
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 00:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ck je napisal/a:
Seveda pišem o stvareh, ki jih poznam (ali vsaj malo poznam), za razliko od nekaterih, ki o stavreh pišejo, pa jih sploh ne poznajo.

WRONG. Dobrih kablov niti nisi in niti nočeš testitari, veš pa vse o njihovem vplivu na zvok. Ko sem ti se že pred časom ponudil, da pridem k tebi s kabli, si to zavrnil.

ck je napisal/a:
Če bi vedel, kdo je bil Narcis, bi ti bilo morda tudi jasno, kaj pomeni narcisoiden. Za človeka tvojih let sem pričaloval, da ti bo izraz poznan. Ta izraz nima popolnoma nobene zveze s tvojimi komponentami kot zmotno misliš in pišeš temveč s tabo in posledično tvojim odnosom do ostale audio srenje.

Tidi ti ne veš kaj je Narcis, veš pa dobro, kaj sta Janko in Metka. Moj odnos do ostale avdio srenje je ravno nasproten od tvojega. V tej temi nisem edini, ki zagovarja kable. nekoč sem te že vprašal, pa nisi odgovoril, pa poskusimo še enkrat: So naši prodajalci HIENDA (Kuzma, NEL, Canyon..), ki prodajajo tudi napajalne kable bleferji, ki samo molzejo naše novce? Po tvojih odgovorih DA.

ck je napisal/a:
In ker očitno ne moreš iz svoje kože, si zapisal, da iščemo izgovore, da si pri tebi ali kje drugje nismo izposodili kablov. To pravzaprav že presega zgoraj navedeni izraz.

Pa povej še enkrat, zakaj si nisi že pred časom izposodil kablov pri meni ali kjerkoli drugje. Ponavljam(ker določene stvari kar lepo spregledaš in udariš po osebi), kjerkoli drugje.

ck je napisal/a:
Ne vem zakaj bi moral jaz in ostali iskati izgovore in TEBI polagati račune. Kdo pa misliš da si ti nam (meni), da bi se morali mi pred tabo zagovarjat ali iskat izgovore, da nekaj, kar nam ti tako "prijazno " ponujaš, nismo naredili (in zato nismo našli HIFI "grala"). Iz tvojega pisanja izhaja, da se imaš v tej mali Sloveniji za Alfo in Omego audiofilstva (kablofilstva), ki je poleg tega absoluten vladar kateremu so ostali audiofili dolžni polagat račune, če kaj ne naredijo po njegovem.

Smešen si. kar naenkrat govoriš v množini! Za alfa in omego se imaš ti, ki brez testa ugotavljaš pomen kablov. Kar naenkrat govoriš tudi v množini. Kable sem ponudil(pa sem res narcisoiden, alfa in omega avdiofilstva, absoluten vladar - pa res nimaš pojma, kaj pomenijo ti izrazi) vsakomur, ki jih še ni preizkusil in ne verjame v njih delovanje na zvok sistema. Nekateri taki potezi pravijo drugače. Mogoče dobra volja?

ck je napisal/a:
Vidiš tudi zaradi takega tvojega pisanja sem napisal, da dojemam tvoje pisanje kot pisanje samozadostnega narcisoidnega audiofila. Nikjer nisem napisal, da si tak (kot očino misliš da sem), ampak tvoje pisanje vsekakor dojemam tako. Glede na tvoje zadnje pisanje, pa se k temu lahko še kaj doda.

So narcisoidni tudi ProJet, Ajka, Gorko in veliko ostalih, ki zagovarjajo dobre kable?

ck je napisal/a:
Jaz svojega mnenja ne negujem, ampak ti s svojim pisanjem skrbiš, da se težko spremeni.

Neguješ, neguješ. Pridi na srečanje in se bova pogovorila. Potem pa govori o meni kot narcisu in podobnih kvakah.

ck je napisal/a:
Glede na tvoje pisanje bi rekel, da tistih, ki ne trobijo v tvoj rog nimaš za sovražnike so pa to pomilovanja vredni morda tudi malce omejeni in fovšljivi poslušalci glasbe, ki so preveč škrti, da bi dali nej EUR za kable.

Spet laž. V bodoče te prosim, da ta obmetavanja podkrepiš s Copy/Pastom teksta, kjer kaj takega izrečem.
Pomilovanja pa so vredni tisti, ki imajo veliko povedati o stvareh, ki jih niti niso preizkusili. In jih tudi NOČEJO preizkusiti.

ck je napisal/a:
Na koncu si me posmehljivo vprašal če bo šlo (torej če se bo moja uboga audio para udeležila sejma in srečanja na Vranskem). Ne vem kaj ti pričakuješ da se bo tam zgodilo? Kakšno moje AUDIO razsvetljenje ali kaj?
Ali pa morda to, da me bo končno doletela posebna čast, da te osebno spoznam. .

Če je tebi to čast, ti je ne bom jemal. Meni je enkratno, da med drugim na srečanjih v živo lahko rešiš "nesporazume", se pokažeš kot resnična oseba, ne oseba iz črk, ki jo sestavljajo tudi lažnjivi teksti in podtikanja .

ck je napisal/a:
Kako je s teboj sicer ne vem, ampk jaz na sejme in na prireditve ne hodim zato, da bi tam delal psihoanalizo udeležencev (niti z beđem niti brez), ampak da bi morda tam izvedel, videl in predvsem slišal kaj novega in dobrega na audio področju. Če se pri tem s kom zapletem v daljši prijeten pogovor, potem se mi zdi popolnoma normalno, da se s tako osebo poznam po imenu. Ne vidim pa nobene potrebe po nošenju beđov na sejmu. Vransko bi lahko bila popolnoma drugačna zadeva. Tam lahko organizator zahteva obvezno nošenje beđa z navedbo imena (pravega in forumaškega oziroma vsaj pravega za nečlane foruma). V takem primeru, bi si beđ pripel.

Psihoanaliza udeležencev? Od kje ti to pride na um. Delaš pa jo na forumu na meni? Je potem na sejmu lahko drugače?
Jaz sejem vidim bolj kot prijetno druženje, kjer srečam avdiofilske prijatelje(ja, kar veliko jih je), med njimi tudi veliko forumašev.
Zakaj bomo imeli bedže že na sejmu. Ker smo verjetno vsi narcisoidi?
Zelo enostavno je, če seveda ne komplicraš pri vsaki stvari, da daš bedž gor samo v avdio-kontakt sobi. Ki je namenjena predvsem forumašem.

Da zaključim po tvoje. Ali naj bi vsi mi, ki smo kupili napajalne kable po nekaj sto evrov in več kimali tvojim izjavam o majhni ali nikakršni razliki na zvoku. Priznali, da smo vsi zapeljani z imeni firm in lažnjivimi testi. Da vsi mi nasedamo bleferskim trgovcem. Da se pokorimo in da te imamo za rešitelja. Da ti pošljemo vse račune in jokaje obljubimo, da tega ne bomo več počeli. Če pa slučajno že, v čisto popolni tajnosti.
Ker je najin pogovor zašel, pričakujem odgovor samo na zadnji odstavek. Ostalo se lahko pogovoriva na srečanju.
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 05:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jazz

Če že tako želiš odgovor pa naj bo. Žal te bom razočaral, pa bom napisal malce več kot samo odgovor na zadnji odstavek. Pa tudi Copy/paste bom malo uporabil, na tvojo željo.

Jazz je napisal:
Citiram:
Dobrih kablov niti nisi in niti nočeš testitari, veš pa vse o njihovem vplivu na zvok. Ko sem ti se že pred časom ponudil, da pridem k tebi s kabli, si to zavrnil.

Priznam, grešil sem in odpusti mi, da sem samo pred nekaj leti sprobal nekaj malega kablov, pa v zadnje pol leta še dva, pa malce naokoli pri prijatlih in trgovcih poslušal, ampak obljubljam, da bom od danes dalje preizkusil vse kable, ki obstajajo, tako da bom do konca življenja imel dovolj dela i tako mi bo morda uspelo da bom pri kakšnem dol padu Glede na to, da nisem več tako mlad naj mi bo oproščeno, da vsi kabli pač ne bodo mogli priti na vrsto.

Sedaj pa malce bolj resno.
Glede na to, da si sprobal ogromno različnih kablov in zato po tvoje o tem veliko veš, bi bilo za pričakovati, da ti enkrat napišeš koliko doprinesejo kabli k zvoku. Pa v procentih kot sem to naredil jaz, da se bova lažje pogovarjala.

Jazz je napisal:
Citiram:
Tidi ti ne veš kaj je Narcis, veš pa dobro, kaj sta Janko in Metka. Moj odnos do ostale avdio srenje je ravno nasproten od tvojega. V tej temi nisem edini, ki zagovarja kable. nekoč sem te že vprašal, pa nisi odgovoril, pa poskusimo še enkrat: So naši prodajalci HIENDA (Kuzma, NEL, Canyon..), ki prodajajo tudi napajalne kable bleferji, ki samo molzejo naše novce? Po tvojih odgovorih DA.

O trgovcih sem ti v temi o napajalnih kablih napisal vse, kar je potrebno in si lahko mirno prebereš. Šlo je pa v tem stilu: Trgovec je prvi vrsti trgovec.
Če jaz ne bi vedel kdo je Narcis, potem tega nebi napisal. Tvoj odnos do ostale audio srenje si dokaj točno zadel. Zelo je drugačen od mojega, skoraj nasproten.

Jazz je napisal:
Citiram:
Pa povej še enkrat, zakaj si nisi že pred časom izposodil kablov pri meni ali kjerkoli drugje. Ponavljam(ker določene stvari kar lepo spregledaš in udariš po osebi), kjerkoli drugje.

O ljubi BOg,
A ti trikrat ali kolikokrat si me že to vprašal (in dobil odgovor) ni dovolj? Takole tvoje pisanje pa res ne morem razumeti drugače, kot sem že opisal v mojih prejšnih postih.

Jazz je napisal:

Citiram:
Smešen si. kar naenkrat govoriš v množini! Za alfa in omego se imaš ti, ki brez testa ugotavljaš pomen kablov. Kar naenkrat govoriš tudi v množini. Kable sem ponudil(pa sem res narcisoiden, alfa in omega avdiofilstva, absoluten vladar - pa res nimaš pojma, kaj pomenijo ti izrazi) vsakomur, ki jih še ni preizkusil in ne verjame v njih delovanje na zvok sistema. Nekateri taki potezi pravijo drugače. Mogoče dobra volja?

Množina? Mislim, da si tudi nekaj ostalim ponujal svoje "usluge" in spraševal, zakaj jih ne sprejmejo. Ampak lahko ostaneva tudi pri ednini.
Če nekomu ponujaš nekaj z dobro voljo, potem ga po zavrnitvi ponudbe pač ne posiljuješ kar naprej s sto svojo puonudbo, predvsem pa ne terjaš od takega odgovorov zakaj je nios prejel in ga ne obtožuješ da išče izgovore. Vsaj tako si jaz prestavljam "dobro voljo", kako pa sem razumel tvoje pisanje sem pa že napisal.

Jazz je napisal:

Citiram:
So narcisoidni tudi ProJet, Ajka, Gorko in veliko ostalih, ki zagovarjajo dobre kable?

In ti meni očitaš množino?
Če boš pa moja prejšna pisanja še enkrat prebral, boš morda opazil, da niti za tebe nisem napisal, da si tak temveč da tako dojemam tvoje pisanje, kar je pa OGROMNA razlika,

Jazz je napisal:

Citiram:
Neguješ, neguješ. Pridi na srečanje in se bova pogovorila. Potem pa govori o meni kot narcisu in podobnih kvakah.

Očitno nisi razumel, pa tako lepo po Slovensko sem napisal, da tvoje pisanje jaz tako dojemam in ne da si ti tak. Drugače pa ni problem, lahko tudi po Angleško, Francosko in Nemško. Za Špansko se bi pa bilo potreno malo bolj potrudit, amp če že po naše ne razumeš....
Poleg tega, jaz nimam navade o ljudeh, s katerimi se pogovarjam na 4 oči (ali morda pri zasebni pošti,...) ali drugače, okoli govoriti kakšni so. To svojo navado pa lahko na tvojo željo izjemoma spremenim (malce se hecam, to bi bilo pod mojim nivojem)
Pri pisanju ki je javno, pa se ne odrekam pravici da napišem, kako sem pisanje razumel.

Jazz je napisal:

Citiram:
Spet laž. V bodoče te prosim, da ta obmetavanja podkrepiš s Copy/Pastom teksta, kjer kaj takega izrečem.
Pomilovanja pa so vredni tisti, ki imajo veliko povedati o stvareh, ki jih niti niso preizkusili. In jih tudi NOČEJO preizkusiti.

Tole si napisal dne 6.7.2009

Citiram:
krokar je napisal/a:
Zakaj le?Bog si itak Ti, a ne?Vsaj ko se gre za ta forum! Very Happy

Postajaš žaljiv. Sicer pa če bi bil jaz Bog, bi ti dal možnost da vsaj enkrat v življenju poslušaš kvaliteten sistem in dobre PCje. In ker nisem, ti še vedno nočeš testirati stvari, o kateri pa še vedno govoriš žaljivo. Laughing

krokar je napisal/a:
Po eni strani me kvazi vzpodbujaš k pisanju, po drugi strani mi nekaj mečeš pod nos Klipsche kot da sem se kdaj hvalil z njimi(le prijazno sem skušal opozoriti na to, da se pri nas dobijo zelo ugodno in so super protivrednost za ceno;na ZS sem dobil par zahval zaradi nasveta, saj so jih nekateri kupili in bili zelo zadovoljni...).Tudi o svojih sedanjih Usherjih in Focalih sem pisal zgolj v kontekstu, da naj bodo ljudje pozorni na res dobre ponudbe, ker lahko za relativno malo denarja dobiš super stvar.Imam pa močan občutek, da gre točno to komu tudi na živce! Idea

Tudi mi(nisem samo jaz pisal) smo samo prijazno skušali povedati o vplivu napajalnih kablov. In tudi mi smo dobili kar nekaj potrdil o pravilnosti svetovanja.
Nihče ti ne meče naprej Klipše. Hočem ti samo pokazati, da ti ni bilo vseeno, če je kdo kaj rekel nad tvojimi zvočniki(poglej si, kaj si pisal) in je tebi igralo OK-za pametne denarce. Pač, imel si dobro izkušnjo in si jo hotel deliti z drugimi. Zelo lepo. Ko pa nekdo drug pove svojo izkušnjo(PC), boš ti brez kakršnekoli izkušnje na tem področju(razen neke teorije) delil svoja pametna mnenja in ljudi označeval z naivci ... To je to, itak pa si boš razložil po svoje.

krokar je napisal/a:
Sem že preveč v letih, pa tudi o hi-fiju vem ravno še dovolj, da se me ne da nategovati s kablovjem kar tja v tri dni.To nekateri lahko počnete pač z mladimi hohštaplerčki ali lahkoverneži!
And happy and good business!Glavna poanta je itak v tem, zvijanje kablov pa niti ni tako slaba ideja! Cool Twisted Evil
Sicer pa vsem "štromarjem" še naprej prijetne prisluhe!In ne pozabite tudi svoj mikrosistem v spalnici(ali kje drugje) priključiti s pravim kablom, se bo slišalo kot da bi imeli gor Avalone na Mark Levinsonu! Razz

Poglej kako si žaljiv. Mladi hohštaplerčki, lahkoverneži ... In potem boš Ti mene označil za boga tega foruma. Ne seri. Jaz bi na tvojem mestu utihnil, dokler se ne bi prepričal, o čem govorim. Imam kolega, ki večino denarja da za HIFI in glasbo(nima niti svojega stanovanja, niti avtomobila...). Ni hohštapler, ni lahkovernež... le glasba mu veliko pomeni. Zaradi takih kot si ti noče pisati na forumu. In lahko bi veliko povedal.
Res ne vem, kaj te na ljudeh, ki dajo več denarja za HIFI moti? Si tako zbadljiv tudi do vseh, ki kupijo avto za 20.000 in več? Ali pa kupijo stanovanje za 120.000(da ne govorim o hiši). Verjetno . Si pač globoko fovšariten. In to je to ...

Kar nekaj nas je v letih in kar nekaj nas ima desetletja izkušenj. kaj misliš, da je Nomad mladi naivnež. Pa Zvočnik. Pa Ajka .

Sicer pa moja stava še velja in ti je še nisi sprejel. Ljudje se sprašujejo, zakaj nočeš pobasati 10.000 evrov od hohštaplerja in lahkoverneža. Ali naivca. Povej jim zakaj Laughing Lahko jih daš v dobrodelne namene. Jaz bi celoten znesek dal glasbenikom. Ki jim itak (kot Bog, e ne de Question ) pomagam po svojih zmožnostih.

Enkrat sem te že pozval, da priložiš pisanje iz tvojih "omiljenih strokovnih" revij.Saj veš. o čem govrim. Pa ni bilo še ničesar. Si mogoče lagal Wink

Enkrat sem te že prosil, da mi poveš ime vsaj enega, ki ima poceni sistem in drage PCje. Pa nič (no ja, nekoga si po krivem obtožil). Ti bo sedaj uspelo?

Pa še kaj se najde, samo se mi ne ljubi brskat. O pomilovanju si pa tako ravnokar napisal. Je pa res, da nisi napisal izraza fovšljiv temveč fovjšjeriten.

Jaz sem o stvarh (kablih) napisal toliko kot vem, moram pa ponovno napisati svoje začudenje nad tem, da ti ne ovrednotiš doprinosa kablov k zvoku, glede na to da navajaš veliko preizkusov.

Pa še nekaj, če me slučajno kdaj "sreča pamet": koliko kablov moram sprobat, na kakšnih sistemih, katere in kako, da bom po tvojem tebi enakovreden govorec? Pa kaj se zgodi, če bom že pri prvem dol padu. Bom postal vernik z napako?

Jazz je napisal:
Citiram:

Psihoanaliza udeležencev? Od kje ti to pride na um. Delaš pa jo na forumu na meni? Je potem na sejmu lahko drugače?

Ne ti si napisal okarakteriziratl. To pa se lahko dobro naredi samo na podlagi analize - pa ne kablov ampak psihe.

Jazz je napisal:
Citiram:

Da zaključim po tvoje. Ali naj bi vsi mi, ki smo kupili napajalne kable po nekaj sto evrov in več kimali tvojim izjavam o majhni ali nikakršni razliki na zvoku. Priznali, da smo vsi zapeljani z imeni firm in lažnjivimi testi. Da vsi mi nasedamo bleferskim trgovcem. Da se pokorimo in da te imamo za rešitelja. Da ti pošljemo vse račune in jokaje obljubimo, da tega ne bomo več počeli. Če pa slučajno že, v čisto popolni tajnosti.

Tole pač ni moj zaključek ampak tvoj.
Zaradi mene lahko imate kakršno koli mnenje in ga lahko prosto izražate. V končni fazi gre nepriznavanje določenih dejstev tako samo vam v škodo.
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 09:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naslov teme govori o "poceni" zvočniških kablih, zato vsem, ki ne slišite razlike med različnimi izvedbami in materiali, ponujam HAIYAN HERUN MACHINERY kabel "made in china" za samo 99,99 EUR/m. Cool

Slišali boste vse, tudi petje ptičkov, če bodo le na posnetku. Laughing

Nazaj na vrh
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 09:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

CK, od tebe pričakujem samo en poštene direktne odgovore(pa ne v stilu trgovci so trgovci). Mogoče pričakujem preveč od vrhunskega poznavalca HIENDa, najvišje slovenske kapacitete na ravni kablov in ostalih komponent.
Ali so zate vsi trgovci z dražjimi(nekaj sto evrov in več) napajalnimi kabli BLEFERJI. Ali so vsi kupci takih kablov naivneži ? Izjasni se ! In brez leporečja in ostalih navlak, ki prikrivajo dejstva ! Kratko in jedernato(saj veš, kaj to pomeni)?.

P.S.: Pa še to povej, katere kable si testiral ? (če ti seveda ni odveč in če to ni vdor v tvojo zasebnost). Laughing
P.S.1: Copy/Pastaj pa samo tisti del, na katerega pišeš repliko. Prvi primer je "pomilovanje", ki ga sam ne najdem. Dej prosim, olajšaj delo bralcem.

Nazadnje urejal/a JAZZZ Pon Okt 05, 2009 09:33; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 09:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prav zanimivo, kako se na forumu lahko podpihuje mržnja, obrekovanje in natolcevanje. Kako drugače bi bilo, če NEBI sedeli v varnem zavetju svojega računalnika. V pogovoru iz oči v oči, se človek marsikdaj ugrizne v jezik in besedo plasira prijazneje.

Predlagam, da se tale debata resnično odvije v živo. MATEJ, DAJ ORGANIZIRAJ TERMIN (dan in uro) na sejmu v sobi Audiokontakta, kjer bo tekla beseda o kablovjih.

V živo smo audiofili vseeno krotka bitja Very Happy.

Primer: Sem eden od tistih, ki na sosednjem forumu s strani "lastnika" BH nisem bil zaželjen (čeprav nisem bil direktno bennan, tako kot nekateri ključni kolegi s tega foruma). Pa vendarle sem se z Bojanom večkrat sestal v živo in je tip čisto "fredi dedec". Smatram torej, da smo vsi tule vredu desci in bi nam debata v živo res lahko prej koristila kot škodovala za nadaljne sodelovanje na forumu.

Vili
Nazaj na vrh
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 09:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hi_musica je napisal/a:
Prav zanimivo, kako se na forumu lahko podpihuje mržnja, obrekovanje in natolcevanje. Kako drugače bi bilo, če NEBI sedeli v varnem zavetju svojega računalnika. V pogovoru iz oči v oči, se človek marsikdaj ugrizne v jezik in besedo plasira prijazneje.

Predlagam, da se tale debata resnično odvije v živo. MATEJ, DAJ ORGANIZIRAJ TERMIN (dan in uro) na sejmu v sobi Audiokontakta, kjer bo tekla beseda o kablovjih.

V živo smo audiofili vseeno krotka bitja Very Happy.

Primer: Sem eden od tistih, ki na sosednjem forumu s strani "lastnika" BH nisem bil zaželjen (čeprav nisem bil direktno bennan, tako kot nekateri ključni kolegi s tega foruma). Pa vendarle sem se z Bojanom večkrat sestal v živo in je tip čisto "fredi dedec". Smatram torej, da smo vsi tule vredu desci in bi nam debata v živo res lahko prej koristila kot škodovala za nadaljne sodelovanje na forumu.

Vili

Vili, to sem že nekajkrat predlagal tako Krokarju, kot tudi CKju. Primer je zadnje srečanje na Vranskem, kjer sva s Pikotom čisto lepo kontaktirala in se celo domenila za obisk, ki pa ga jaz še nisem izpeljal. Žogica je na strani CKja in Krokarja.
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 09:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V soboto sem imel namen malo potestirati zadeve kar se tiče kablov. Torej v sobi bo entry level sistem za cca jurja, da ne bo potem kakšnega jamranja, glede ne vem kakšnih dragih sistemov, ki niso dosegljivi smrtnikom. S sabo bom imel kar nekaj različnih kablov in bomo brez problema lahko testirali. Se lahko v soboto zmenimo, kdaj bi lahko prišli tisti, ki razlik med kabli do sedaj še niso slišali.
Have a nice Day

Matt
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 10:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

trancedeejay je napisal/a:
V soboto sem imel namen malo potestirati zadeve kar se tiče kablov. Torej v sobi bo entry level sistem za cca jurja, da ne bo potem kakšnega jamranja, glede ne vem kakšnih dragih sistemov, ki niso dosegljivi smrtnikom. S sabo bom imel kar nekaj različnih kablov in bomo brez problema lahko testirali. Se lahko v soboto zmenimo, kdaj bi lahko prišli tisti, ki razlik med kabli do sedaj še niso slišali.
Have a nice Day

Matt

A je možno, da imaš dva enaka CDP ja? Vsakega z različnim napajalnim kablom? Jaz lahko prinesem EG Ultra Khan in Nordost Brahma. Obenem lahko svojemu demo CDju naredim kopijo in lahko naredimo dober A:B test!
hi_musica

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 12:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če bi že testirali A-B, potem bi morala biti v sobi popolna tišina. Vrata bi morali zakleniti za 1 uro, sicer ni pomena, ker razlike v tistem šundru ne bodo opazne. Torej bi bilo treba na vrata nabiti točno uro pričetka primerjalnega testa in zraven opozoriti, da bodo zamudniki ostali "praznih rok".

Nejeverni Tomaži naj SAMI izberejo svoje referenčne posnetke! To je bistveno! Razliko med kabli se lepo sliši tudi na kakšni rock zadevščini (Dire Straits, Pink Floyd ...), torej ne nujno audiofilskemu posnetku.

Vili
Nazaj na vrh
hi_musica

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 12:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Skeptiki. Menim, da imate once-in-a-lifetime šanso, da pocukate JAZZA (Iztok, visok možakar s hecnimi očalci) za rokav in se morda zmenite za test dveh odličnih kablov, katere omenja. Izkoristite priliko, to bo za večno spremenilo vaš pogled na audio!!!
Vili
Nazaj na vrh
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 13:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še en predlog (če je možno).
Postavili bi še tretji CDP(iste firme kot ostala dva)-za eno ali dve stopnji višji model. Potem bi cenejši CDP "opremili" z ustreznimi napajalnimi kabli in interkonekti in potem izvedli A:B test ? Recimo, da prinesem Nordost Valhallo in Cardas Golden Cross interkonekte.
Nekateri bodo rekli, da so ti kabli nekajkrat dražji od CDPja. Res je. Ampak taisti tudi trdijo, da so spremembe z menjavo kablov minimalne ...

Vse to, samo v soboto za vas od vašega narcisoidnega, slo Alfo in Omego audiofilstva (kablofilstva) ... pa še kaj bi se našlo, a ne CK Laughing Laughing Laughing Mogoče pa bo kak narcisoidnež prinesel še Odina ali kaj podobnega. Kdo ve?

Vili, za blef bom vzel normalna očala. Da ne bodo koga preveč motila Laughing
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Naslednja
Stran 9 od 11

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu