| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Okt 10, 2014 12:13 Naslov sporočila: |
|
|
| nek_do je napisal/a: | Pa še ena reportaža z res fantastičnimi fotografijami in izrednim smislom za foto objektiv. Z žalostjo pa ugotavljam, da pri nas nismo sposobni oz. ni prave volje naredit nekaj podobnega - ene konkretne reportaže. Ja saj je odgovor že "na dlani", saj je brez veze saj se itak ne splača! Tipično Slovensko-bravo!
http://tooloud.co/hifi-multimedia-show-2014/ |
Ja, Nebojša zna; se vidi, da je ''od foha'' !  _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 10, 2014 13:53 Naslov sporočila: |
|
|
Odlicna reportaza. Tako po oblikovni kot vsebinski strani.
lpm _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
MAre007
Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23 Prispevkov: 605 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 10, 2014 15:40 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
show sem prešprical, pa mi je žal, še posebej ko sem videl sliko 1/18 oz. spoznal, kaj sem zamudil
lp MAre |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16 Prispevkov: 967 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pet Okt 10, 2014 15:57 Naslov sporočila: |
|
|
Hm, ja, odlična reportaža po oblikovno(foto) in vsebinski plati..
Po tehnični pa kratko, nič novega..
Zanimivo da imata, kot kaže, z g Pecotičem, milorečeno, precej "drugačno" mnenje o TAD sistemu..
Glede na slišano (kratko, ni mi bilo potrebno viseti tam celo predstavitev, sem zadevo slišal že v Milanu..), mislim , da sta obe trditvi "skrajni"..
Glede tega zadnjega bi se deloma strinjal in dodal, da ima zadeva (posebej za ta denar) velike težave s kreacijo soudstagea (predvsem globina, pa višina, glede širine - pa je zvok ostajal v zvočnikih, žal tudi potem, ko je bila na moj predlog zamenjana faza na plajeryu, za več, pa ni bilo časa...). Pa še nekaj - kot vidite - njih večje zadeve z "pravimi" wooferji so ostale doma - po sejmih jih je seveda zelo težko "postavit", pa tudi cena je tam "drugačna"...
To, da je za ta denar skoraj "odsotna" spodnja oktava, pa ne, hvala..
Zvok je treba začutit tudi fizično (pa ne mislim na diskoteko)..
Tako pa imamo, kot je nekdo že omenil, zvok na sejmih (govorim "nasplošno"), ki je potenciran "zgoraj", nagnjen k hiperdetajlom in ob nekoliko daljšem poslušanju , se pokaže neka nervoznost, ki nas pelje stran od "naravnosti"...
Pa ne se razburjati - je samo moje mnenje...lp |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 030-353370 |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1381 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Sob Okt 11, 2014 02:43 Naslov sporočila: |
|
|
Še nekaj slik z mojega arzenala:
 _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Njegoš
Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31 Prispevkov: 331 Kraj: LUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Okt 11, 2014 18:25 Naslov sporočila: |
|
|
Dooober ojacevalnik se je na multimediji predstavil in zanimivost, da ni noben zlatoušnik tega opazil.
V vseh pogledih korektna zadeva!
Bravo za INVIVO
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1120 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Sob Okt 11, 2014 18:42 Naslov sporočila: |
|
|
| O ja, pa se kako smo ga "opazili", vrhunska zadeva... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
|
Objavljeno: Sob Okt 11, 2014 18:48 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, res je zelo dober ojačevalec. Poznam ga že od prej. Zmore precej več, kot je lahko pokazal v postavljenem sistemu in prostoru.
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
Objavljeno: Ned Okt 12, 2014 10:14 Naslov sporočila: |
|
|
Kolega izkušen audiofil, je lepo rekel... zelo dobro, samo škoda, ker ni gor napisano Mark Levinson, Dan D'Agostino ali Jeff Rowland...
Bi bilo verjetno tudi lažje kaj dobrega napisat.
Kar se tiče postavitev v sobah M-hotela, so tam blazne omejitve za postavitev, predvsem pri spodnjih oktavah.
@pinus je napisal: Tako pa imamo, kot je nekdo že omenil, zvok na sejmih (govorim "nasplošno"), ki je potenciran "zgoraj", nagnjen k hiperdetajlom in ob nekoliko daljšem poslušanju , se pokaže neka nervoznost, ki nas pelje stran od "naravnosti"...
Če želiš, da zadeva zveni vsaj približno v smislu hi-enda, brez bass overhanga in "helikopterja", je treba spodnje oktave dušit, pri tem niti ne moreš izbirat sredstev - z vsem, kar imaš na rapolago: bass trapi, absorberji, kabli itd., predvsem pa izbrati take zvočnike, ki niso bogati spodaj, ali raje monitor.
Skratka, sejem je kompromis in kar na koncu uspeš naredit-rešit, je največ kar lahko v danih pogojih. Če sistem vsaj v zgornjem mid/high področju dela kot je treba, predvsem z dobro resolucijo, si lahko zadovoljen.
Vsak izkušen audiofil, lahko kljub tem omejitvam hitro prepozna, ali je v sisitemu nek presežek, in taki odzivi so tudi bili. _________________ The only way to do great work is to love what you do |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Okt 12, 2014 15:10 Naslov sporočila: |
|
|
| Mene letos na sejmu ni bilo zaradi drugih obveznosti. Ampak po vsem temu napisanem se čudim... Ali ni koneckoncev sejem prvenstveno namenjen druženju in predstavitvi izdelkov? Za kako resnejše poslušanje pa se je potem bolje dogovoriti z samim predstavnikom, ker verjamem, da hotelske sobe niso ravno terna za take zadeve (pa čeprav mogoče spominjajo na domače okolje)... Ker potem dobiš, tako kot v tej temi, cel kup "skreganih" audifilov... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
canyonn
Pridružen/-a: Pon Apr 2009 15:53 Prispevkov: 642 Kraj: kanal
|
Objavljeno: Ned Okt 12, 2014 20:09 Naslov sporočila: |
|
|
| bogomir 4051 je napisal/a: | Ja, res je zelo dober ojačevalec. Poznam ga že od prej. Zmore precej več, kot je lahko pokazal v postavljenem sistemu in prostoru.
lpm |
vedno se da boljše,a dejstvo,da je sistem na sejmu predstavil organski zvok,ki ga boste doma le s težavo dosegli
jasno je da se na sceni pretenzira neki spran spoliran zvok,ki z življenjem nima zveze. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
|
Objavljeno: Ned Okt 12, 2014 23:19 Naslov sporočila: |
|
|
No, ne bit takoj uzaljen. Hotel sem povedati, da ojacevalec pac zmore vec. Ni pa bilo misljeno, kot kritika ostalih elementov sistema.
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
canyonn
Pridružen/-a: Pon Apr 2009 15:53 Prispevkov: 642 Kraj: kanal
|
Objavljeno: Pon Okt 13, 2014 10:05 Naslov sporočila: |
|
|
| navedel sem lastnosti kombinacije,ki je očitno zelo redka na hi fi sceni |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 13, 2014 12:46 Naslov sporočila: |
|
|
| Kaj je to za ena zadevščina? Google ne najde nič... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 13, 2014 12:57 Naslov sporočila: |
|
|
| gwb je napisal/a: | | Kaj je to za ena zadevščina? Google ne najde nič... |
Najde samo je treba malo "pokombinirat dejavnike". _________________ Lep je dan
Nazadnje urejal/a nek_do Sob Apr 30, 2016 14:20; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|