Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Glasbeni stolp tudi za gramofon
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
quignard

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 0:19
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 18, 2013 19:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ok, hvala...bom upošteval navodila. Drugače pa imam trenutno bas na recimo pet čez uro, treble pa petnajst čez (bom menda malo znižal) - sliši se neverjetno dobro, fenomenalno. Res pa je, da bi s pozicijo, nastavitvami itn. rad izcimil kar se da dober zvok!!!
Tako, da upam, da se pri postavitvi glasnosti petnajst do ure membrana ne premika rizično. ? Malo namreč se.

Sem pa "uredil" problem postavitve sobe Smile...bom postal slike, da bomo malo pokomentirali...

Ne vem pa kaj bi dal pod zvočnike preden nabavim stojala...nekdo je predlagal plastelinske kroglice...je to ok? Ali raje špice, marmor...?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2013 19:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj pa se mora premikat, tako se dela zvok. Bolj ko se glasneje igra. Če stoji je tišina. Smile

Tisto pet čez uro, pa petnajst čez, ne pove nič o tem ali se zvočnik matra. Preveri enkrat po principu, ki sem ga opisal, da boš vedel do kam lahko greš z glasnostjo da še ostaneš na zdravi strani. Majhne zvočnike v velikem prostoru lahko zelo hitro preteraš, ker niso v stanju zapolnit sobe z zvokom in jih je treba bolj odpret da se sliši, pa si lahko hitro tam. Še s pojačanimi basi zraven pa je sploh smrt.

Ne vem koliko linearnega hoda notri in ven imajo vgrajene tvoje bas enote. Mogoče kje izbrskaš podatek. Ponavadi premorejo enote velikosti tvojih tam nekje med 3 in 5 milimetri hoda notri in ven (razen kake boljše za sub skonstruirane enote, te lahko imajo več). Kar je več pa že ni linearno oziroma kontrolirano. Tako informativno če boš gledal kako jih meče.
Nazaj na vrh
fuego

Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2013 23:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vidim, da smo že prišli na 9. stran. Kje pa je sedaj ta gramofon povezan na stolp?
quignard

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 12:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

res je fuego...glasbenega stolpa ni Smile. Še sreča, da sem se tekom forumskih razprav preobrnil! Hvala vsem za to, resnično. Sicer pa, če dobro pomislim, sem pečen, saj se navdušenje ne bo ustavilo...

Kakorkoli, obljubil sem slike postavitve...prilagam

Postavitev je v teku...trajala bo še toliko dlje, kajti akustike prostora in kako bi naj kaj stalo ne poznam...
"Stojala" so seveda začasna - se vidi, da so iz spalnice privlečene omarice - tisti dve mizici pa sem imel doma na zalogi, kot zmeraj.

Laično lahko rečem, da zveni krasno. Nightclub Patricie Barber (prvi plošček, ki sem ga na tem poslušal), me je popeljal v daljave. Dobesedno v Nightclub! Smile Postavitev pa še iščem... Bližam k steni, raztegujem razdaljo med zvočnikoma itn. Prav tako se igram z nastavitvami - saj ste videli kje se gibljem, glede na prejšnje poste, kjer sprašujem kakšen hod naj ima membrana oziroma ali ga sploh lahko ima...javascript:emoticon('Embarassed')
Skratka, še iščem...če ima kdo kak komentar, predlog bi prosil za mnenje...
Bi kaj podstavil pod zvočnike, komponente preden zadeva dobi kar ji pritiče? Smile Imam pa še nekaj vprašanje glede priklopa zvočnikov in cd playerja, ampak bom objavil kasneje s slikami, da ne bo tukaj prevelike zmede...Smile. [/img]
Nazaj na vrh
Edvard

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 15:50
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 13:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se mi zdi da boš hitro premikal opremo “višje” Very Happy
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 13:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bravo stari, tak se dela! Cool

Ne vem sicer kaj pravi tvoja lepša polovica na novo preureditev dnevne sobe, ali je všeč ali ne, vsekakor je za mir v bajti treba upoštevat tudi njo. Z vidika umestitve zvočnikov v prostor pa si za začetnika in sam štart naredil boga in pol napram prvotnemu stanju tule.

Ni ti več spasa, si že okužen, dobrodošel v klub. Smile

Že vidim počasi en lep velik tepih, pa take pa to... lepo korak po koraku. Cool

lp
Nazaj na vrh
3000ES

Pridružen/-a: Sre Jul 2012 8:19
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 13:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

quignard je napisal/a:
... Postavitev pa še iščem... Bližam k steni, raztegujem razdaljo med zvočnikoma itn. Prav tako se igram z nastavitvami ...

Na dobri poti. Kar tako naprej. Cool
In nekega lepega dne boš odkril tudi gumb "Source Direct" in pozabil na tonske kontrole. Wink
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 14:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Super!

Če je možno daj pod zvočnike namesto teh omaric solidna stojala.
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 15:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lepo, resnično lepa soba in sistem.

Poskusi samo zvočnike postaviti tako, da tvorijo enakostranični trikotnik z mestom poslušanja.
Live and let live.
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 15:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na pogled zelo lepo izgleda.
Jaz teh omaric sploh nebi dajal stran, prav pašejo.
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 17:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vojko je napisal/a:

Seveda jaz ne pišem o tem, kako kaj estetsko "paše", pač pa o tem, kaj bi utegnilo pozitivno vplivati na zvok.
Stefi

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:58

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 19:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zelo simpatična postavitev.

Mizici sta verjetno iz Ikee - lack. Iz njih nekateri naredijo zanimiv rack - v google vpiši "ikea lack hifi table", pa boš našel polno idej.

Mene bi verjetno motil TV (in komponente) pred oknom. Morda bi poskusil s kakim zanimivim rolojem kot dekorativnim in akustičnim elementom?

Pa obilo veselja ob poslušanju in vstopanju v audiofilski svet!
Stefi

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:58

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 19:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pasuljaris je napisal/a:
vojko je napisal/a:

Seveda jaz ne pišem o tem, kako kaj estetsko "paše", pač pa o tem, kaj bi utegnilo pozitivno vplivati na zvok.

Se popolnoma strinjam, ti omarici sta oz. morata biti le začasna rešitev.

Tudi "estetsko" ne pašeta, preveč zapolnita prostor.
quignard

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 21:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala fantje...resnično cenim mnenja in "pohvale"...
Seveda...tako mizici, kot omarici na katerih sta zvočnika sta začasna rešitev...sem pred nabavo stojal in bolj solidnega "hi-fi racka"!

O stojalih iščem podatke in kukam po galerijah, kaj bi bilo optimalno...tudi višine še ne vem - najbrž nekje 58 cmm. Edino kar me skrbi, je stabilnost zvočnika, namreč mali se bo počasi plazil po tleh in bi morebiti zadevo lahko prekopicnil.

Seveda še me čaka veliko dela - tudi nabava gramofona. Ampak pustimo to vprašanje za kasneje.

Me pa zanima nekaj glede priklopa kablov. Namreč tako zvočniška kabla, kot RCA konektor sem priklopil tako, da gre puščica od ojačevalca do enote. Je to vredu?

Zraven tega sem na dvožilnem kablu za + in - upošteval tisto črno črto na enem delu kabla. Upam, da se vidi. Je tako vredu? Torej črno črto na črni pol? Je to to?

Pri priklopu kablov na zvočnik pa malo žice "štrli" ven...upam, da se vidi. Najbrž to ne more vplivati na kvaliteto zvoka, je tako?
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 22:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

puščice kažejo smer signala, po rca konektorjih gre v ojačevalec in ne iz njega, zvočniški kabel pa si priklopil pravilno
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Naslednja
Stran 9 od 11

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu