| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
benz220d
Pridružen/-a: Čet Jul 2012 20:37 Prispevkov: 237 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Ned Sep 30, 2012 15:40 Naslov sporočila: |
|
|
predlagam, da vsak napiše kateri posnetek mu je nevtralen in napiše na podlagi česa ga je izbral mogoče bomo tako lažje debatirali...
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Ned Sep 30, 2012 20:21 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | Sprašuješ napačne osebe. Nimam (pa tudi soforumaši, kot vidim, ne) izkušenj s snemanjem. Tako se ne da prebiti v prvo ligo snemalcev. Boljši bi bil kak tečaj pri priznanih snemalcih. |
Še vedno me ne razumeš, pa nič zato. ali pa nočeš razumeti Jaz da se hočem prebiti v prvo ligo snemalcev - šala stoletja Bruno. Le zakaj bi se hotel prebiti v prvo ligo? Spet te bom vprašal, pa povej kakšno delo prve lige snemalcev... dokler sem v nikakršnji ligi lahko delam, kot hočem in kar se mi zdi prav in ne kar narekujejo pravila produkcije. Kot sam jadikuješ nad moderno produkcijo-naj bom jaz del nje? Hvala lepa.
Glede na to, da nisi snemalec in nimaš izkušenj s snemanji ne razumem, od kje tvoji nasveti, kako kaj dobro posneti ? Je to tako enostavno in če je, zakaj bi potem potreboval prvo ligo snemalcev...
Drugače pa slabo vidiš ali bereš, so forumaši, ki imajo veliko izkušenj s snemanji-verjetno več od mene. Torej, spet strel v prazno ...
Pa ko že omenjaš prvo ligo, je kakšen tak pri nas in če, lahko poveš naslov njegovega(ih) izdelkov , ki to potrjuje ? Z veseljem poslušam dobre izdelke in se tudi iz njih učim ... _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6263 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Ned Sep 30, 2012 21:33 Naslov sporočila: |
|
|
.....Glede na to, da nisi snemalec in nimaš izkušenj s snemanji ne razumem, od kje tvoji nasveti, kako kaj dobro posneti ?
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Jaz da sem rekel - to moraš delati tako-pa-tako? Niti pod razno.
Da pa sem rekel, da za res veren posnetek - se napačnih improvizacij ne sme delati, to je tako splošno, da o nasvetih ne moreš govoriti. Kot bi športniku svetoval naj zmaga. Ni slabo kot 'nasvet', samo kaj si s tem pomagaš?
Po tvojem izvajanju pri tvojem snemanju ne gre za verne posnetke, amapk za efekte, ki jih iščejo glasbeniki skupaj stabo vred za določene učinke. To nima nobene zveze z verno reprodukcijo in tako ne pride v povezavo z mojim izvajanjem.
Očitno govorimo eden mimo drugega.
Se opravičujem, da nisem zaznal nobenega snemalca med soforumaši. Samo tebe je slišati v tej vlogi. _________________ Carpe Diem
Nazadnje urejal/a ambasador Ned Sep 30, 2012 22:27; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Ned Sep 30, 2012 22:18 Naslov sporočila: |
|
|
Ajajaj...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 876 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Ned Sep 30, 2012 22:44 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj sem potem jaz polprofesionalec, ali amater pa čeprav so moji posnetki verni.
Če kdo igra na kakšna glasbila se povabim na snemanje.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Ned Sep 30, 2012 22:55 Naslov sporočila: |
|
|
| longplay je napisal/a: | Kaj sem potem jaz polprofesionalec, ali amater pa čeprav so moji posnetki verni.
Sorry, kje si ko jazzzz sprašuje po nasvetih? Na koncu hoče nekaj od mene, kar mu ves čas dopovedujem, da mu ne morem nuditi. Ampak vztraja in noče nehati, pomoči izkušenih pa ni od nikoder.
Ker rečem da nočem slabih posnetkov, smatra to za nasvet in me sprašuje kako naj naredi dobre in potem sem v zagati, rad bi mu pomagal, ma ne vem kako. In ni nobenega, ki bi vskočil, pomagal. On ve, kdo so snemalci, ki imajo več izušenj od njega - amapk njih ne sprašuje - mene mrcvari, ki hočem samo dobro. Ker jaz nočem razumeti, da se ne da narediti narediti dobro. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2012 09:59 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: |
Sorry, kje si ko jazzzz sprašuje po nasvetih? Na koncu hoče nekaj od mene, kar mu ves čas dopovedujem, da mu ne morem nuditi. Ampak vztraja in noče nehati, pomoči izkušenih pa ni od nikoder.
Ker rečem da nočem slabih posnetkov, smatra to za nasvet in me sprašuje kako naj naredi dobre in potem sem v zagati, rad bi mu pomagal, ma ne vem kako. In ni nobenega, ki bi vskočil, pomagal. On ve, kdo so snemalci, ki imajo več izušenj od njega - amapk njih ne sprašuje - mene mrcvari, ki hočem samo dobro. Ker jaz nočem razumeti, da se ne da narediti narediti dobro. |
Ha ha Ambasador. Res me ne zastopiš . Samo ti mi hočeš dajati nasvete, ki jih sploh ne pričakujem .In potem razpreš tezo, da ni nasvetov ali pomoči od izkušenih. Svašta...  _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz
Nazadnje urejal/a JAZZZ Pon Okt 01, 2012 12:01; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2012 10:00 Naslov sporočila: |
|
|
| longplay je napisal/a: | Kaj sem potem jaz polprofesionalec, ali amater pa čeprav so moji posnetki verni.
Uči se od prve lige Bo še bolj verno ... _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz
Nazadnje urejal/a JAZZZ Pon Okt 01, 2012 10:09; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2012 10:08 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | Da pa sem rekel, da za res veren posnetek - se napačnih improvizacij ne sme delati, to je tako splošno, da o nasvetih ne moreš govoriti. Kot bi športniku svetoval naj zmaga. Ni slabo kot 'nasvet', samo kaj si s tem pomagaš?
Po tvojem izvajanju pri tvojem snemanju ne gre za verne posnetke, amapk za efekte, ki jih iščejo glasbeniki skupaj stabo vred za določene učinke. To nima nobene zveze z verno reprodukcijo in tako ne pride v povezavo z mojim izvajanjem. |
Ja Ambasador, vem kaj je veren posnetek, pa zato ni treba biti prva liga, niti snemalec ni potrebno biti. Stvari so enostavne za reči(in to ti gre) in veliko težje za izpeljati. Preberi si malo, kako so včasih snemali s par mikrofoni in kako bi to lahko izpeljali danes. Snemanje za privatne namene ni problem(sej si kaj takega proslušal pri Zvočniku, ki ima kar nekaj mojih 2 mikrofonskih posnetkov).
Zanimivo je tudi, koliko se Ambasador ceniš. Jazzz ve, da nimaš pojma o snemanju, pa vendar naj bi od tebe pričakoval nasvete? Halo ...
Koliko moji posnetki niso verni? Si sploh kakega poslušal?
Tole "brez efektov" ti ne da miru, ko pa te vprašam za posnetek brez efektov, pa nič ... no ja, nekaj v stilu OPUS je to delal. Ampak, povej mi nekaj plošč z minimalno ali nič efekti? Efekt je vsak dodatek(če še ne veš), tudi uporaba limiterja, kompresorja, pretvorba formata, kopiranja iz traka na trak .... _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2012 19:56 Naslov sporočila: |
|
|
Super.
Razrešili smo nekatere dileme okoli komunikacije.
Če nekoliko strnem, nevtralnost sistema pri reprodukciji ni pogoj za uživanje v glasbi, ki tega ne predvideva že v fazi snemanja. Sem noter gre večina rocka, pop-a, bluesa, veliko jazza itd.
Seveda, če nekdo posluša pretežno tako glasbo v nevtralnosti težje najde svoj interes oziroma je veliko manj pomembna kot pri poslušanju orkestralnih del. Pride pa na površje če poslušamo več različnih zvrsti.
Kameleonska sposobnost sistema da se podreja posnetku je v takih primerih zelo zaželjena. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Tor Okt 02, 2012 10:33 Naslov sporočila: |
|
|
| vojko je napisal/a: | | benz220d je napisal/a: |
Bolj važno je da se naučiš glasbo poslušat in uživat v njen, pa če poslušaš na sistem za 211€ ali pa 22.111€ , nevtralen ali obarvan...
t... |
Jasno.... to razglabljanje je brez veze. Hecna mi je obsedenost z "mašinami" , kaj tako težko razumete, da je glasba tisto, kar je magično in nam je všeč?
Sej ni poanta v tem, ali je lahko posnetek čimbolj enak originalu, kaj je nevtralno, kaj je slišal snemalec in kako prenesel na posnetek, lampe ali d klasa....to so minorne stvari.
99,9% magije je samo v tem, da so berlinski simfoniki v Berilnu 1943 igrali Bethovna, in če imam ploščo lahko to DANES podoživim doma! Da je Oscar Petersom imel genalen session v Montreuxu l.77, da je Shelley More genialna vokalistka z genialnim bandom (če primerjaš Norah Jones se ti zdi, da te danes sploh ne znajo pet), da so Blue Rondo delal genialmo muziko.....
Setup je časovni stroj. Vsaj zame je to to je 99,9% magije in zadovoljstva tega hobija.. Fantastične muzike je srhljivo veliko. Vse to pa lahko kadarkoli podoživiš doma-to je vsa magija. Je pa treba imet kaj muzike in kakšno ploščo.' '.
To na CD-ju ' '.....se sliši faraway od originala, in tega kar v resnici je. Če nimaš original plate, -od tega ne ostane nič, tega sploh ne poznaš in nikoli ner boš!
Leb i sol ali Azra v živo v Kulušiču..ravno to je magija, da se slišijo kot Leb i sol v Kulušiču v živo l. 1982, ali Smak ali Yu grupa. Hočem da se slišijo tako kot l. 80, in hočem da so iz "Jugotonke". Ker je to ta zvok, ta čas. Briga me za kvaliteto v tehničnem in absolutnem smislu!
Pa je čisto vseeno al na Sansuju SR525 al Kuzmi reference. Ok, kolikor boljši setup, toliko bolje.
Zdaj razglabljat o finesah posnetkov, ne vem kakem high-endu pa recimo to poslušat s cd-ja je čisto deklasirano. Razlika kot med pravim 20 let starim Borgundcem in kemičnim zvarkom za 2€.
Če banaliziram, 99 % resnične vrednosti tega, kar posname iztok je v tem, da je POSNETO, in ostaja za vekov veke, in lahko to muziko kadarkoli poslušamo! To je bistvo in smoter, stari grki bi rekli "Thelos" njegovega početja. To da posname vrhunsko in čimbolj realno živemu dogodku je bonus, ki bo tem posnetkom samo zviševal dragocenost in vrednost. Zdaj je to 1% pomembnosti njegovega početja., čez 40 let pa bo ta magija "vredna" vse več in več. Dobro ujet "trenutek časa" je neprecenljiv. Naj bo to film, muzika, ali pa steklenica vina...
....Music is the best therapy and an important aspect for the positive transition of your social life quality. Spending time for music and enjoying it with high quality systems will let you catch your inner rhythm.... |
Hehe, po takšnih komentarjih pa ne vem ali še velja tista malo denarja, malo muzike. Dovoj je že tranzistor in boste podoživljali glasbeno zgodovino. Forum se lahko kar ukine, ker je brez veze razpravljati o mašinah. Nevtralnost je brez veze. Očitno, boljši sistem ni bolj nevtralen, ampak je enostavno boljši. Boljši je pa zato, ker ima boljše lampe, boljšo iglo za gramofon, boljše kable in tube damperje. To so ključne stvari Ampak pazite z boljšo iglo za gramofon bo pa zvok za 50% boljši!!!! Tega nikakor ne pozabit.
Kako zanimivo se lahko stvari zasuknejo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Tor Okt 02, 2012 22:30 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | Mestn - si odlično opisal kako se sliši preko nevtralnega ojačevalca - CD player brez J....c in žmohta. No, tudi analogni gramofon ne zaostaja v temu, če mu daš neustrezno MC glavo in phono ki ne velja dosti.
En moj prijatelj je to opisal z enim stavkom - namreč vprašal me je, ako prinesem moj ojačevalec (Krell 400) na probo. Rečeno-storjeno. Odigramo nekaj ploščkov in on reče :...sem mislil da bo več naredil.... Da bo naredil kaj ? Tisto česar ni prišlo dol iz playerja bo nadomestil ojačevalec?
In res - single ended 300B to naredi. Si ga je kupil.
Na drugi strani preveč feedbacka v tranzistorskih ojačevalcih prekinja ta iznihavanja (japonski ojačevalci, ki stanejo manj kot šopek tisočev evrov, so tak primer).
mestn:
Zakaj eni pevci preko mikrofona imajo tako bogat glas, drugi pa izpadejo tako 'suho' da je potrebno dodajati efekte? | Ker so tisti, ki jim "dodajajo" samo lutke producentov z povprečnim glasom, kar pa za pravega vokalista ni nujno.
Tu sva.
Ti boš vedel, ker si že nekajkrat nekaj o tem povedal.
Zakaj uporabljam tube "bufferirano" japonsko ojačevalno masivo brez predojačevalca in z manj feedbacka, v območju pod 1500Hz, sinhrono z lampaškim ampom- v istem frekvenčnem območju na 4ih wooferjih(midbasi so na lampah) in zadeva ne samo, da ne pači ampak...?  _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Sre Okt 03, 2012 08:14 Naslov sporočila: |
|
|
Na italijanskih tv kanalih je res veliko oddaj, ko gostijo pevce. Neštetokrat so peli tudi brez glasbe v ozadju. Ali kar v fotelju nakazali kak refren. Povečini so jim takoj ponudili drugi mikrofon, včasih pa tudi ne. V takih situacijah se sliši marsikaj.
Nazadnje sem v oddaji (TV SLO) o dirigentu Kleiberju slišal Placida Dominga - na suho v mikrofon za intervju - nakazati nekaj refrenov. En vokal - velja skoraj za pol orkestra, bogat glas.
V hifiju ni dosti drugače. Če je izvor zvoka bogat (omogoča bogatim posnetkom priti na plano) ne potrebuješ dodatnih 'resonatorjev' v nadaljevanju audio verige. Nevtralen ojačevalec je kar ok. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Sre Okt 03, 2012 12:14 Naslov sporočila: |
|
|
V glavnem moj sistem bazira na driverjih, ki imajo bolj bogat raznos zvoka od večine in na dipolnih midtweetih, Stylos modul v tube DACu tudi ni od muh, vse ostalo v sistemu je v piko prilagojeno temu, da maksimalno izkoristi pluse sistema, ne da bi minusi prišli do izraza.
Na solidnem sistemu se razlike med odličnim vokalom in zmiksanim povprečnim slišijo. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
 |
Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu
-> HI-FI |
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Naslednja
|
| Stran 9 od 10 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|