| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 25, 2013 17:35 Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče pa ima pri poslušanju na glavi slušalke.?Take za delo s kompresorjem, da lahko navije do konca !
LpM. _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37 Prispevkov: 342 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pet Okt 25, 2013 17:36 Naslov sporočila: |
|
|
| AndrejS je napisal/a: | Zivjo,
naj omenim, da je CRV na prvi strani trdil, da je s sistemom zadovoljen. Zdej pa ze 7 strani ugibamo kaj mu ni vsec. Meni se vidi, da vlece ostale za nos.
LP, Andrej |
ne ga srati,situacijo sem že razložil.Zadeva ni slaba,ampak ob nekje polovico glasnosti! Na 1/4 je premalo basov,manjka loudnes ! Na več kot polovico membrane nabijajo nenormalno. Ojačevalec je nekje polovico močan glede na zvočnike ! tip zvočnika 3-sistemski zvočniki, Bassreflex
izhodna moč RMS 280 W, maks. moč 450 W
frekvenčni razpon 20 - 52.000 Hz, crossover frekvence: 250 / 3400 Hz
upor 4 - 8 Ohm
magneti da
dimenzije (ŠxVxG) [cm] 288 x 1205 x 418 mm
masa [kg] 41 kg
drugo občutljivost: 92 dB
Če taki zvočniki niso dobri,potem naj kupim kaj ?
Nazadnje urejal/a CRV Pet Okt 25, 2013 17:43; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 25, 2013 17:43 Naslov sporočila: |
|
|
CRV @ v prejšnjem postu sem se malo pohecal, ne zameri.
Mogoče bi bilo pa dobro, da se dogovoriš s katerim od forumašev, ki je od elektrofoha, ter da oba skupaj v živo najdeta rešitev ?
LpM. _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
CRV

|
Objavljeno: Pet Okt 25, 2013 17:47 Naslov sporočila: |
|
|
| gwb je napisal/a: | | kraljmatjaz je napisal/a: | Kakšno glasbo pa sploh posluša CRV, da "trga base" in mu je potrebna +10dB ekvalizacija in posledično gre amp v kliping in ....
Ma so ti Celani sploh narejeni za tako glasbo?
Lp,
Miran |
Ravno na to sem namigoval v prejšnjem postu - in spraševal po SPL-u na posnetku. Meni vse skupaj deluje kot da res nekdo tera ojačevalec daleč v kliping območje in sprašuje zakaj zvok je kakršen je.
Če govorimo o nekih približno standardnih stopnjah ojačanja za akt. preamp - kdo sploh obrne potenciometer do polovice, kaj šele na 3/4?!? Sam vem da bi že 3x bežal ven...
V tem primeru, sumim, ne bo pomagal še tako kvaliteten zvočnik, ampak kot rečeno, PA, pa da "buta"
(Lahko pa da sem situacijo čist narobe precenil, in je CRV v resnici umirjen jazzer ) |
Ne nisem jazzer.Najrajše poslušam italo disco in pop in tudi kaj drugega razen kakšnih kitar Tko,da ja nizki in visoki toni  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Okt 25, 2013 18:10 Naslov sporočila: |
|
|
Za tako glasbo so to popolnoma neprimerni zvočniki.
Glede na to, da uporabljaš +10 dB EQ na basu je tudi opletanje srednjetonca možno pri takem navijanju. Nizka rezna frekvenca, blag filter...
Amp gre jasno v klip, kar zadevo še močno poslabša.
Če poslušaš nizke in visoke, potem se ozri po PA, tam pa po mili volji nastavljaš EQ, Z dobrim izborom PA zvočnikov pa boš tudi ti prej ušel iz prostora, preden bo ojačevalec pokleknil.
Pa ne se zanašat na tiste številke o 200W ali koliko že na zvočnikih. To je vse bulšit.
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
galop
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 25, 2013 18:55 Naslov sporočila: |
|
|
Potrebuješ 2 x 18" basa in pa kakšne fajn horne ! _________________ vintage , Diy |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

|
Objavljeno: Pet Okt 25, 2013 19:46 Naslov sporočila: |
|
|
...na kanal  _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1976 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 25, 2013 20:29 Naslov sporočila: |
|
|
| Da sam sebi silo narediš. Muzkontarji dosti stage opreme prodajajo, npr kakšna Yamaha proti 500W, pa da imaš saj kaj od tega. Stage sub od Yamahe je 1kW, pa je le predivji, razen za kakšno veselico. Ne sramuj se svojega okusa, drugi imajo pa druge bolane finte. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29 Prispevkov: 489 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pet Okt 25, 2013 20:38 Naslov sporočila: |
|
|
| Pa zvočnike še vedno nisi sprobal na sosednji steni ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

|
Objavljeno: Pet Okt 25, 2013 21:21 Naslov sporočila: |
|
|
Jah glede okusa tudi ne maram ogromno hrupa,mogoče te prime za minuto ali dve,ampak rad slišim globok ne preveč trd bas.
Sem pa probal sedaj sub priklopit iz B kanala na končni na vhode na sub L in D bolše suva bom reku da dobim enih 10-15 % več globokega basa Ampak celani so še zmeraj bogi in protestirajo na istem volumnu.
Samo je pa ena caka,ker sem imel za kratek čas priklopljen še izhod iz resiverja cinch in poslal signal hkrati v sub kot iz končne hitro je začelo smrdeti izklopim in dela normalno naprej dobr vse je ok,samo tako hkrati ne sme bit priklopljen 
Nazadnje urejal/a CRV Pet Okt 25, 2013 21:56; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

|
Objavljeno: Pet Okt 25, 2013 22:01 Naslov sporočila: |
|
|
| drago67 je napisal/a: | | CRV je napisal/a: | Jah glede okusa tudi ne maram ogromno hrupa,mogoče te prime za minuto ali dve,ampak rad slišim globok ne preveč trd bas.
Sem pa probal sedaj sub priklopit iz B kanala na končni na vhode na sub L in D bolše suva bom reku da dobim enih 10-15 % več globokega basa
Samo je pa ena caka,ker sem imel za kratek čas priklopljen še izhod iz resiverja cinch in poslal signal hkrati v sub kot iz končne hitro je začelo smrdeti izklopim in dela normalno naprej dobr vse je ok,samo tako hkrati ne sme bit priklopljen  |
ti pa moj brat sta podobna ..prid enkrat k njemu, da ti priklopi njegovih 30 kw ...pa bosta skupaj uživala...na kaki fešti..npr..summer night na vranskem...  | Ja mal se mi pozna,da sem v mladosti vrtel v mladinskih sobah,takih norcev nas je več,ki ne razumemo kako lahko nekdo posluša jazz in oni ne razumejo kako mi poslušamo nabijanje  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

|
Objavljeno: Pet Okt 25, 2013 22:03 Naslov sporočila: |
|
|
Dobr sam zdej pa res ne vem kaj je smrdelo ali nebi smel met vklopljen iz dveh virov na sub ? Sem pa sedaj ugotovil,da se veliko bolje ujame sub pri glasbi iz vira direk iz končne,kot pa iz resiverja na cinche,ker tam je samo za kino.
Nazadnje urejal/a CRV Pet Okt 25, 2013 22:09; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 25, 2013 22:03 Naslov sporočila: |
|
|
| CRV je napisal/a: | | drago67 je napisal/a: | | CRV je napisal/a: | Jah glede okusa tudi ne maram ogromno hrupa,mogoče te prime za minuto ali dve,ampak rad slišim globok ne preveč trd bas.
Sem pa probal sedaj sub priklopit iz B kanala na končni na vhode na sub L in D bolše suva bom reku da dobim enih 10-15 % več globokega basa
Samo je pa ena caka,ker sem imel za kratek čas priklopljen še izhod iz resiverja cinch in poslal signal hkrati v sub kot iz končne hitro je začelo smrdeti izklopim in dela normalno naprej dobr vse je ok,samo tako hkrati ne sme bit priklopljen  |
ti pa moj brat sta podobna ..prid enkrat k njemu, da ti priklopi njegovih 30 kw ...pa bosta skupaj uživala...na kaki fešti..npr..summer night na vranskem...  | Ja mal se mi pozna,da sem v mladosti vrtel v mladinskih sobah,takih norcev nas je več,ki ne razumemo kako lahko nekdo posluša jazz in oni ne razumejo kako mi poslušamo nabijanje  |
kar se muzke tiče smo na isti valovni dolžini.....tud men dostikrat paše old disco...
smo pač ta generacija,kateri se je takrat najbolj dogajalo...
samo jaz živim v bloku....pa ne smem pretiravat z muzko..  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

|
Objavljeno: Pet Okt 25, 2013 22:16 Naslov sporočila: |
|
|
| jernejc je napisal/a: | Za tako glasbo so to popolnoma neprimerni zvočniki.
Glede na to, da uporabljaš +10 dB EQ na basu je tudi opletanje srednjetonca možno pri takem navijanju. Nizka rezna frekvenca, blag filter...
Amp gre jasno v klip, kar zadevo še močno poslabša.
Če poslušaš nizke in visoke, potem se ozri po PA, tam pa po mili volji nastavljaš EQ, Z dobrim izborom PA zvočnikov pa boš tudi ti prej ušel iz prostora, preden bo ojačevalec pokleknil.
Pa ne se zanašat na tiste številke o 200W ali koliko že na zvočnikih. To je vse bulšit.
LP Jernej |
Ob priklopu suba sem znižal na +7 drugač tudi ne maram srednje tone,ker jih imam že v delavnici preveč tko da težim po nastavitvah eqvilajzerja v črko V
Drugač sem pa že priložil video direkt iz cdp brez obarvanega glasu.
Torej ali niso ok kretnice,ali je končna prehuda za hecote  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

|
Objavljeno: Pet Okt 25, 2013 22:26 Naslov sporočila: |
|
|
Iz videa ni moč razbrati reprodukcije v zadostni meri, da bi lahko karkoli sklepal.
Treba je slišat v živo.
Ojačevalec je ćisto ok, zvočniki pa niso primerni za tvojo glasbeno zvrst. _________________ Ohm sweet ohm.
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|