Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Swans vgradni zvočniki
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 27, 2010 03:48    Naslov sporočila: Swans vgradni zvočniki Odgovori s citatom

Zanima me kje se da naročit Swans zvočnike za samogradnjo.Zanimajo me ribbonski midi in tweeterji.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 27, 2010 03:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.swanspeaker.com/dealers/dealers.aspx
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 27, 2010 08:12    Naslov sporočila: Re: Swans vgradni zvočniki Odgovori s citatom

MitjaF je napisal/a:
Zanima me kje se da naročit Swans zvočnike za samogradnjo.Zanimajo me ribbonski midi in tweeterji.

http://www.europe-audio.com/Producten_c.asp?Productgroep_B_ID=1117&Productgroep_A_ID=208
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 28, 2010 22:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hec pa tak! Very Happy Na precejšnje presenečenje mi je na avstrijskem e-bayu tako iz heca uspelo izlicitirat zvočnike Swans rm600 za 431,1€(izgleda, da je bilo teh 0,1€ odločilnih), ki bi naj sicer stali preko 2000€(prodajalec navaja, da jih je kupil za 2400€).Takole na fotki in po specifikacijah je stvar čisto OK, mnenja in testi(neštevilni)so pa tudi zelo dobri.
Pravzaprav mi vse izgleda celo predobro!
Ve kdo kaj več okoli teh zvočnikov?
http://www.swans-europe.eu/swans_rm600_heimkinolautsprecher+M52087573ab0.html
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 01, 2010 09:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Swans je stara USA firma, ki jo je pobralo, potem pa se je kot mnoge druge pred njo "pokitajčila".
Njihovi inženirji naj bi bili ameriški.

Znova so štartali z zelo nizko ceno, v zadnjem letu so driverje podražili za prbl 50%.
Njihove driverje že najdemo v zvočnikih drugih proizvajalcev, tudi višjih cenovnih razredov(Ajka je nekoč prilepil slike nekih IT zvočnikov, ki uporabljajo Swans), čeprav pri Swans vztrajno trdijo(enako kot pri Mirage, le da ti upravičeno, ker gre pri njih za omnipolarni princip pri katerem je sweetspot težko določljiv), da so njihovi zvočniki namenjeni izključno surround aplikacijam.
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 01, 2010 21:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za izčrpno informacijo! Very Happy
Me pa vseeno zanima vaše mišlenje, ali se mi je s to zlicitirano ceno res posrečilo narediti tako dober nakup kot se zdi?! Shocked Sicer bom zvočnike osebno prevzel na Dunaju, kar seveda pomeni dopolnilni strošek za nafto cca 30-40€.In ker bom vzel še boljšo polovico s seboj malo na zrak, bo stalo še kaj po poti(seveda pa je na Dunaju ne mislim spustiti v kako trgovino! Twisted Evil ).Pod črto moram tako računati z blizu 500€.Ampak to bi naj bilo manj kot 1/4 cene novih!
Vse je pa bilo povsem slučajno!V bistvu sem imel neke vrste trening za bidanje čisto drugje in sem pravzapeav proučeval tehniko pri dviganju cen.
Nisem pa pričakoval, da mi bo uspelo, saj to niti ni bil moj namen(kjer je že bil, sem v zadnjem trenutku izgubil za par EUR).Povrh vsega so zvočniki skoraj novi!Uporabnik pa ima tudi 100% pozitivnih glasov!
Je lahko kje kaka caka?
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 01, 2010 21:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Važno, da špilajo in da imajo garancijo, kar je plus, če ti ne bodo všeč in jih boš prodal naprej in ne boš na izgubi..

Sam sem takole trefil že kar nekaj novih kosov audiofilije za manj denarja od cene novih in sem jih preposlušal in večina je potem šla od hiše za isti denar, kmalu, ali kako leto, dve kasneje, kakšnega pa sem tudi obdržal..

Dunaj je lep ob tem času, če boš trefil vreme.. Laughing
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 01, 2010 23:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V št. 11/2009 nemškega Stereoplaya je objvljen velik primerjalni test zvočnikov med 3500€ in 5000€, med njimi pa so tudi Swans M6.Po fotki so sila podobni RM60, so le par kil težji.Predvidevam, da so uporabljene nekoliko boljše zvočniške enote, saj naj bi cena za par M6 bila 4400€.Ocene vseh so sicer v podobnem rangu(med drugimi Burmester, Adam, Sonus Faber...).
Očitno sem (res nehote)profitiral s tem, da je firma v Evropi zelo nepoznana(to ugotavlja tudi Stereoplay), čeprav naj bi šlo za enega največjih proizvajalcev zvočniških enot(a tudi gotovih zvočnikov) na svetu.
Firma pa je kanadska!Kar pa je tudi v Ameriki, čeprav ne v ZDA!
No, očitno je nekaj na oni slepi kuri! Wink Very Happy
Nazaj na vrh
glasba

Pridružen/-a: Tor Dec 2009 12:30
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 02, 2010 00:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

si vprasal prodajalca zakaj jih prodaja? saj lahko rece bilo kaj, samo vseeno..
Nazaj na vrh
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 02, 2010 00:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://cgi.ebay.at/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=290406336677

Tole je tvoj plen krokar? Laughing
Hitro plačaj jodlarju, da te ne bo nategnil in se boš vozil u beč brez veze. Shocked

Mal te zezam, ampak, če si bolj frišen na ebayu malo pazi.

lp
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 02, 2010 09:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, to je to!
Danes bi mu plačal preko pay-paya, pa v soboto šel po njih(mi je že potrdil).
Nisem izkušen z e-bayem, se tudi malce bojim, po pravici povedano!OK, če bi tele zvočnike zlicitiral tam nekje s 700€ ali 800€(tako daleč niti nebi šel), ampak tehle 431€ je res nizko!
Kake 3 leta nazaj mi je tudi uspelo z Infinity Kappo, pa me je potem lastnik lepo prosil, če sem pripravljen odstopiti od nakupa.Bil je ves srečen, da sem mu ustregel.Pri e-bayu okoli teh stvari ni heca!
No, tale me ni nič prosil! Shocked
Nazaj na vrh
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 02, 2010 11:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi meni je enkrat uspelo preko ebaya za smešno nisko ceno kupiti komponento. Do zadnjega sem se sekiral, ali me bo nategnil, bo vse ok...Ko mi je DHL izročil robo sem pred njimi paket odpru in na hitro vizualno pregledal, bilo je vse ok. Poznam pa primer, ko je kolega plačal preko paypala in dobil od angleža mačka v žaklju-sploh ni bilo tisto kar je zleticiral. Dolgo časa se je moral dokazovati in celo advoka si je moral privoščiti...še do danes ni dobil kupnine nazaj (2100€)

Poročaj kako boš uspel z nakupom.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 02, 2010 11:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz nimam izkušenj s tovrstnim kupovanjem - vendar - če greš po zvočnike na Dunaj, ali se ne moreš dogovoriti, da mu jih plačaš tam?
krokar

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 02, 2010 11:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne, ker ga potem zabrišejo iz e-baya zaradi kršenja pogodbe!Od plačila jim gre pač neka posredniška provizija.
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 02, 2010 13:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, da bi sicer šlo tudi v cashu, a potem mora stvar gotovo javljat in je malce zakomplicirano.Vsaj predvidevam, da je tako!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu