| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Sob Apr 25, 2009 23:15 Naslov sporočila: Mnenja o avdiofilskih ploščah |
|
|
Tu nadaljujemo temo o avdiofilskih ploščah, začeto že večkrat, zadnjič pa odprto v rubriki "Kaj trenutno poslušate". _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sob Apr 25, 2009 23:23 Naslov sporočila: |
|
|
Kot sem že večkrat omenil, avdiofilskih plošč imam samo nekaj promilov. Med njimi ni več nobenega Cheskya in podobnih (so bili, pa šli) , ki ga postavljam v rubriko lepo opisano od ProJeta.
No ja, imam kar nekaj odlično posnetih plat, lahko bi rekel avdiofilskih, ki pa jih ne krasi ta "odvečna nalepka". Meni so oznake "avdiofilska" velikokrat prodajni nateg. Vsi 140 in večgramski vinili imajo avtomatično oznako Audiophile, kar pa sploh ni nujno. Teža vinila ima neko vlogo pri kvaliteti plošče, ampak pred njo je še veliko drugega. Enako mislim za najnovejše HD posnetke. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sob Apr 25, 2009 23:30 Naslov sporočila: |
|
|
Glasba sama ti more biti najprej všeč. Ne glede na produkcijo in kvaliteto posnetka(v zvokovnem smislu). Če ima to glasbeno delo za povrh še odličen zvok, potem super. Če ne, pa se da vseeno poslušat.
Kdaj si je lepo zavrtet kakšno referenčno plato (ali pa ni nujno referenčno, ampak samo dobro posneto), da človek sliši kaj spravijo same komponente ven. Ampak mislim da se vsi strinjamo da je najprej kvaliteta glasbe, kvaliteta zvoka pa ji sledi.
Obstajajo avtorji in glasbeniki ki jim dobra produkcija pomeni zelo malo ali nič. Pa kaj.
Jaz si kdaj recimo zavrtim kak demo posnetek rokerskih prijateljev, ki je posnet na integrirano zvočno kartico z tistim belim rač. mikrofonom za 3€(da ne omenim da je vsaka kitara posebaj nasneta ena za drugo + optični kompresor in kak hud limiter in gate), pa me to ne odvrne od poslušanja. Da ne omenjam demo posnetkov posnetih na mobitel.. Pa me glasba vseeno prevzame.
Dober zvok nam vsem nekaj pomeni, drugače ne bi bili člani tega foruma
Ampak mislim da nikomur, ali pa zelo majhnemu procentu pomeni kvaliteta posnetka več kot kvaliteta glasbe.
Dober primer je meni osebno recimo tole:
http://www.youtube.com/watch?v=Gh6ipMuczq8
Posneto nikakvo, ampak komad je must-listen, na urniku vsak dan že skoraj tri leta zapored:)
P.S. Audiophile nalepke pa mislim da nikomur nič ne pomenijo.
P.P.S. Ojej, kako zmeden post  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Ned Apr 26, 2009 08:57 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | | P.S. Audiophile nalepke pa mislim da nikomur nič ne pomenijo. |
S tem pa se ne strinjam! Avdiofilske plate imajo v nekaterih trgovinah celo svoj prostor... in svoje cene ... precej višje ... _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Ned Apr 26, 2009 15:49 Naslov sporočila: |
|
|
| Katere pa sploh so "avdiofliske" plošče? Najprej je treba definirati o čem govorimo... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Apr 26, 2009 16:09 Naslov sporočila: |
|
|
| Tiste na katerih to piše. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Apr 26, 2009 16:30 Naslov sporočila: |
|
|
| Ali pa najprej razjasnit kdo sploh je avdiofil. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Ned Apr 26, 2009 16:35 Naslov sporočila: |
|
|
| Citiram: | | Tiste na katerih to piše. |
To pa se mi zdi glih malce prevec preprosto... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Ned Apr 26, 2009 21:42 Naslov sporočila: |
|
|
Zame osebno je audiofilska plošča tista ki je dobro posneta. Torej tista pri kateri se je trudilo čim manj posegati v zvok in ga pacati. V zvrst glasbe se tukaj ne spuščam. Lahko bi šlo konec koncev tudi za narodnjake ali turbo folk - nima nobene veze, šteje edino kvaliteta posnetka. Tako na to gledam jaz.
Drugače pa jaz poslušam glasbo ki mi je všeč. Če je ta dobro posneta pa še toliko bolje. In takšne ki združuje oboje skupaj obstaja toliko, da mi še lep čas ne bo dolgčas.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Ned Apr 26, 2009 22:13 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Zame osebno je audiofilska plošča tista ki je dobro posneta. Torej tista pri kateri se je trudilo čim manj posegati v zvok in ga pacati. V zvrst glasbe se tukaj ne spuščam. Lahko bi šlo konec koncev tudi za narodnjake ali turbo folk - nima nobene veze, šteje edino kvaliteta posnetka. Tako na to gledam jaz.
Drugače pa jaz poslušam glasbo ki mi je všeč. Če je ta dobro posneta pa še toliko bolje. In takšne ki združuje oboje skupaj obstaja toliko, da mi še lep čas ne bo dolgčas.
lp |
jasno.
edino merilo je dober posnetek.
kdor je kdaj poslusaj jazzz-ove posnetke ve kako to mora biti.
lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Ned Apr 26, 2009 23:52 Naslov sporočila: |
|
|
| kraljmatjaz je napisal/a: | | Citiram: | | Tiste na katerih to piše. |
Ja, na Chesky to piše. Na RR tudi in tako naprej ... Na vseh 140 in 180g vinilih tudi ... Trgovci z novci vedo, kaj narediti za boljšo prodajo.
Pri vinilih je veliko založb, ki izdajo na 180 g vinilu in mislijo, da so naredili vse. Ceno krepko dvignejo, čeprav je produkcijska razlika med navadnim vinilom in 180g-skim manj kot en evro (imam cenik priznanih izdelovalcev LPjev). Niso vse založbe take. Nekatere se zelo potrudijo pri prenosu glasbenega material. Ampak pri njih bi tudi navaden LP zvenel izvrstno.
Isto velja za navadne in HD posnetke. Saj ne, da ni razlike(nekateri jo slišijo), ampak dober posnetek na 44.1/16 lahko zveni bolje od drugače posnetega 96/24. Samo da se HD posnetek lahko dosti dražje proda. Tudi oznaka "master" je v stilu "avdiofilske nalepke". Kot sem že omenil, master meni pomeni posnetek brez obdelave. Se zavedate, da je "master" 96/24 različen od mastra za izdelavo vinila (ja, vmes je DA pretvorba na studijskemu človeku ljubi napravi z ustreznimi nastavitvami) ? _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 27, 2009 10:54 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | kraljmatjaz je napisal/a: | | Citiram: | | Tiste na katerih to piše. |
Ja, na Chesky to piše. Na RR tudi in tako naprej ... Na vseh 140 in 180g vinilih tudi ... Trgovci z novci vedo, kaj narediti za boljšo prodajo.
|
Mogoče ti je tukaj jasno na katere "avdiofile" sem mislil v "tadrugi" temi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pon Apr 27, 2009 11:55 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | | JAZZZ je napisal/a: | | kraljmatjaz je napisal/a: | | Citiram: | | Tiste na katerih to piše. |
|
Mogoče ti je tukaj jasno na katere "avdiofile" sem mislil v "tadrugi" temi. |
Seveda, ampak kot vidiš, sam nisem v teh krogih in tudi prijatelji avdiofili ne. To sem ti skušal dopovedati, imaš take in drugačne. Tudi v neavdiofilskih krogih. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
Objavljeno: Pon Apr 27, 2009 19:07 Naslov sporočila: |
|
|
katere sploh so audiofilske založbe
chesky
2l
še katera?
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ReturnToForever

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:47 Prispevkov: 240 Kraj: LJ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|