Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Magneplanar MG 3.6 - najbolj zanimiv test do sedaj
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 15, 16, 17  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
boombox

Pridružen/-a: Tor Nov 2008 16:28
Kraj: Brezno

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 21, 2009 19:37    Naslov sporočila: Magneplanar MG 3.6 - najbolj zanimiv test do sedaj Odgovori s citatom

ker vem, da ima nekdo na forumu malo večje Maggie planarce, mu bo verjetno pričujoči link zabaven:

http://www.avrev.com/home-theater-loudspeakers/floorstanding-loudspeakers/magnepan-magneplanar-mg-3.6-loudspeakers.html

pa tudi ostalim bo dal misliti (ni klasični "picajzlarski" audiofilski test).

nlp
miro
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
zvocnik

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12
Kraj: Piran

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 21, 2009 20:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

se bolj zanimiv kot test je zvocnik sam. maggiji so res enkratni zvocniki in za tisto kar dobis 'poceni'.

prav zal mi je, da sem svoje prodal v nemcijo in to vse samo zato, ker v slo ni bilo dovolj zanimanja. prav 3.6r dosegajo dobro ceno na trgu rabljenih, ker jih ni prav veliko.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 737 410
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 21, 2009 21:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zvocnik je napisal/a:
se bolj zanimiv kot test je zvocnik sam. maggiji so res enkratni zvocniki in za tisto kar dobis 'poceni'.

prav zal mi je, da sem svoje prodal v nemcijo in to vse samo zato, ker v slo ni bilo dovolj zanimanja. prav 3.6r dosegajo dobro ceno na trgu rabljenih, ker jih ni prav veliko.

lp
Meni je pa žal, ker imam premalo prostora, če ne bi jih vzel.. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
megane

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 20:28
Kraj: Benedikt

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 22, 2009 00:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če je prostor za tisto veliko kompozicijo zvočnikov, bi za magnepane tudi bil.
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 22, 2009 10:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

megane je napisal/a:
Če je prostor za tisto veliko kompozicijo zvočnikov, bi za magnepane tudi bil.
Čudno, da nisi opazil, da so Magnepani kot široke španske stene, floorstanderji pa so ozki in visoki...In da sem večkrat napisal na ex forumu, da zato ciljam na manjše Maggieje..

V vsaki manufakturi ali tovarni zvočnikov boš videl tako "kompozicijo", ki jo testirajo na najbolj nenavadne načine...
Ne bom še enkrat razlagal zakaj in kaj vse se tako preizkusi, kakšne povratne informacije dobiš na ta način, ker tako in tako več kot očitno nihče tega ne bere in je dejansko malo ljudi v SLO, ki to razume(se pa taki pogovarjamo o tem), veliko več pa jih preprosto nekaj kupi, našnicla, naredi kišto, ki lepo paše k pohištvu, da PCju, da izračuna krivulje in potem dela ali kupuje jovo na novo, ker mu nekaj sika, je preostro, premalo basa ali pač karkoli že.

Recimo, da, če jaz dobim tak kos v roke in ima vsaj malo potencijala, ne bo več ne sikal, ne nabijal, imel bo vse kar lastnik pričakuje od zvočnika in dosti tistega kar niti slutil ni, da njegova šniclarija z dragimi ali manj dragimi driverji, sploh zmore..
Nazaj na vrh
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 23, 2009 09:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Osebno na Megijih večkrat demonstriram kake AC/DC ali Lynyrd Skynyrd, ponavadi samo za pokušino. Se pa doslej še ni zgodilo, da so še tako ortodoksni jazz privženci pri meni na obisku poslušali samo en rock komad.

Če kdo ne verjame, kako dobro zna Maggie odšpilati rock muziko, lahko pride kdaj na obisk. Res je, da lahko zvočnik odkrije prenekatero slabost v posnetku, toda dobri posnetki zvenijo veličastno.

Review, o katerem govorimo, sem prebral šele, ko sem nabavil svoj prvi parček Megijev. Je pa močno pripomogel, da sem se kasneje odločil za večje Magneplanarje s true ribbon visokotoncem.

Ker je ravno debata o prostoru: res, da Maggie, tako kot vsak drug planarni zvočnik potrebuje več prostora, ampak tudi v manjših sobicah zna iz sebe iztisniti VELIKO. Potrebuje pa malo več premišljenih potez glede akustike, to pa drži.

V.
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 23, 2009 11:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hi_musica je napisal/a:
Osebno na Megijih večkrat demonstriram kake AC/DC ali Lynyrd Skynyrd, ponavadi samo za pokušino. Se pa doslej še ni zgodilo, da so še tako ortodoksni jazz privženci pri meni na obisku poslušali samo en rock komad.

Če kdo ne verjame, kako dobro zna Maggie odšpilati rock muziko, lahko pride kdaj na obisk. Res je, da lahko zvočnik odkrije prenekatero slabost v posnetku, toda dobri posnetki zvenijo veličastno.

Review, o katerem govorimo, sem prebral šele, ko sem nabavil svoj prvi parček Megijev. Je pa močno pripomogel, da sem se kasneje odločil za večje Magneplanarje s true ribbon visokotoncem.

Ker je ravno debata o prostoru: res, da Maggie, tako kot vsak drug planarni zvočnik potrebuje več prostora, ampak tudi v manjših sobicah zna iz sebe iztisniti VELIKO. Potrebuje pa malo več premišljenih potez glede akustike, to pa drži.

V.

Hvala za povabilo na obisk..Več kot rade volje si bom vzel čas zanj.. Wink

Like a rolling stone verjetno imaš ali ga prinesem s sabo?

Sobo imam sicer dovolj veliko, sta pa obe stranski steni zasedeni z omarami, in točno za zvočniki je ogromno okno.
In ker mi dvoletni vnuk vedno napade membrane driverjev, čim jih zagleda, bom moral počakat z Maggieji, da fant še malo odraste. Laughing
Nazaj na vrh
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 23, 2009 15:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Otroci imajo neverjetno radi zvočnike. To sem tudi sam opazil. Pri meni velja zelena cona, če gre kak froc čez - potem skupaj s starši frči iz sobe. Pa nisem tako zelo strog, ampak red je red in to tudi vsakemu posebej razložim, predno se poda v nevarne vode. Se domeniva za obisk. V.
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 23, 2009 22:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hi_musica je napisal/a:
Otroci imajo neverjetno radi zvočnike. To sem tudi sam opazil. Pri meni velja zelena cona, če gre kak froc čez - potem skupaj s starši frči iz sobe. Pa nisem tako zelo strog, ampak red je red in to tudi vsakemu posebej razložim, predno se poda v nevarne vode. Se domeniva za obisk. V.
Velja. Bom prinesel še kak skromnejši hardware, velik za pod pazduho..
Nazaj na vrh
AUDIOEXPERT

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50
Kraj: CELJE

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 13:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mestn Pu, ti ne da mira šniclarija zvočnikov,a ne?Prav smešen si s to tvojo samohvalo! Glede na to,da si tak mojster, prosim razloži,kako se začne samogradnja zvočnikov,drage enote ali pa cenejše,ni važno!
Verjetno imaš sposobnosti Supermana,malo zapreš oči,malo čira čara s čarovniško palčko in to je to ! ali kako ? razsvetli nas prosim !
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 040 557 500
pinc76

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:09
Kraj: Tabor

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 14:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo

Pač nekaterim pašejo k pohištvu, Laughing nekaterim pa nepašejo nikamor Crying or Very sad

LP Pinc76

www.rmsound.si
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
megane

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 20:28
Kraj: Benedikt

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 14:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:
Čudno, da nisi opazil, da so Magnepani kot široke španske stene, floorstanderji pa so ozki in visoki...In da sem večkrat napisal na ex forumu, da zato ciljam na manjše Maggieje..

To že da so florstanderji ozki, samo če imaš plac za tole kompozicijo bi bili zate magnepani mala malca. Vsaj prostorsko. Če pa so finančno mala malca pa veš le ti sam.

K čemu je pa Shakespeare pripomogel?

LP, Dejan
Nazaj na vrh
AUDIOEXPERT

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50
Kraj: CELJE

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 15:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mene pa zanima,če bi bilo z Mein Kampf kaj drugače ! Question
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 040 557 500
gligo

Pridružen/-a: Ned Jul 2008 15:26
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 15:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko je ravno govora o Magnepanih, bi vas rad spomnil, da še vedno prodajam izredno zanimiv set Maggijev, če koga zanima, naj malo pobrska po oglasih pa bo...
Za vse informacije sem rade volje na razpolago...
Very Happy
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 16, 2011 16:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako je kaj z novimi 1.7 in 3.7, vedno bolj em zanima zvok teh zvočnikov. Kje bi se dalo kaj od tega slišati? Kakšen je primerni pogon za te? So tudi tako zahtevni, kot se je govorilo o starejših modelih? Bi res bil potreben ojačevalec ala ASR emiter(čeprav je to kar bi si želel +aku, da lahko vse powercorde stran vržem..) Wink
Tisti, ki imate z njimi (Magnepan, Anaysis Audio, Quad, Apogee)izkušnje bi vas prosil za več informacij in razlage.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 15, 16, 17  Naslednja
Stran 1 od 17

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu