| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19 Prispevkov: 223
|
Objavljeno: Tor Feb 17, 2009 00:03 Naslov sporočila: custom made omarica |
|
|
Delam eno omarico, ubistvu hi-fi rack, nekaj v tem stilu ( http://www.musictools.eu/ENG/prodotti/alica.html ), pa me zanima kje bi dobil take bolj heavy duty spice za spodaj. Ali bi dal kar nogice iz terne, ali pa tiste MSPS - 20/GO (to imajo v katalogu).
Kaj svetujete in kje naj to dobim (najbolje da v SLO in da posiljajo po posti )
za profil pri strani mislim uporabit nekaj takega
http://metalurgija.alpos.si/default.asp?id=659
potem razmastit, pobrusit malo, pobarvat z minijem, pol pa sprej v zeljeni barvi (verjetno srebrna, glede na to da bom imel crne police)
edit:
dodajam se slike, kaksno omarico sem si zamislil. Spodaj bo predalcek za LP plosce, to se mi zelo dopade in tudi nimam jih nikamor za dat.
se 3 slike
NARIS:
http://www.shrani.si/?38/Rc/4boVGp6R/naris.png
STRANSKI RIS:
http://www.shrani.si/?3J/hR/1OxzZIqq/stranskiris.png
TLORIS:
http://www.shrani.si/?3K/S3/32ZkDiD7/tloris.png
Nazadnje urejal/a aljo Pon Feb 23, 2009 15:18; skupaj popravljeno 4 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Feb 17, 2009 00:04 Naslov sporočila: |
|
|
| V terni sem zadnjič dvojne videl. Ene so bolj drobne, druge pa imajo premer kaka 2cm, ali pa kakšen palec. Izgledajo kar heavy duty. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
senior
Pridružen/-a: Pet Sep 2008 14:24 Prispevkov: 119 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zmatjaz
Pridružen/-a: Sre Apr 2008 17:45 Prispevkov: 59 Kraj: KRANJ
|
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 068650802 |
|
 |
AUDIOEXPERT
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50 Prispevkov: 407 Kraj: CELJE
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

|
Objavljeno: Sre Feb 18, 2009 00:03 Naslov sporočila: |
|
|
| danes sem kupil aluminijaste L-profile, pa so malo grdi, pa jih bom dal verjetno eloksirat. Koliko to kaj stane, ali imam sploh se kaksno drugo moznost? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 15:20 Naslov sporočila: |
|
|
torej, profile sem dal eloksirati na naravno barvo aluminija v Teroxal. Cena je 2.5 evra na kilo, torej 11 evrov. Zares poceni, ceprav imajo nekaj napak, bom pac tiste stranice, ki niso popolno eloksirane obrnil stran.
Zdaj rabim samo se les, potem pa zmontiram in moja "musictools" omarica bo narejena. No bolj gre za stelazo, ampak saj me razumete. Pridejo tudi slike |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 15:24 Naslov sporočila: |
|
|
Boš prodajal staro?
Jaz bi imel nekaj, samo problem je ker mora biti nižje od 73cm da gre pod mizo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 15:54 Naslov sporočila: |
|
|
Aljo, jaz sem imel namen delati prav tako mizico, pa sem se po tehtnem razmisleku odločil za malce obskurnejšo varianto. Takole nekako.
Dizajn bo močno podobem temu na spodnji fotografiji:
Pod vsako poličko bodo lesene nožice, čez nožice bo nalepljen aluminijast profil, ki bo služil zgolj kot make-up). Celoten sistem bo elementaren in bo skupaj slonel na špičkah. Zgornja polička - špička - nožica - špička - polička itd. Gre za to, da se vibracije iz ene na drugo poličko popolnoma eliminirajo. Druga prednost pa je v tem, da je omarica popolnoma razstavljiva po elementih in močno prilagodljiva.
"Osnovna sredstva" so povečini že pripravljena, med drugim 6 hrastovih poličk 4 cm debeline (lepljenci) in pa ALU profili. Malo me baše timing, sicer bi bila omarica že narejena. Izdelani pa bosta dve omarici, vsaka s 3 poličkami, kar pomeni, da bodo naprave imele ogromno prostora za "dihanje".
Vili |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 16:00 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem imel tudi nekaj podobnega v mislih.
Pa se bom zaradi finančnih razlogov raje lotil tiste verzije z štirimi navojnimi cevmi, nekaj maticami ter nekaj lesa. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 16:04 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | Jaz sem imel tudi nekaj podobnega v mislih.
Pa se bom zaradi finančnih razlogov raje lotil tiste verzije z štirimi navojnimi cevmi, nekaj maticami ter nekaj lesa. |
Kako se ti pa moja sedanja dopade Bo na voljo, močno, močno ugodno. (Poglej v galerijo. Češnjev furnir, navojne palice rostfrej).
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 16:08 Naslov sporočila: |
|
|
Dopade? Zelo
Koliko pa bi hotel za njo? Lahko na PM.
Tu pa nam lahko še izdaš kako je narejena..
Navojna palica, ter potem čez tista kovinska cev, ali je tudi modularno narejena kot naj bi bila tvoja naslednja?
lp, matej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 16:16 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | | Koliko pa bi hotel za njo? |
Toliko, kot bi mi kdo bil pripravljen dati.
Navojna palica je po celotni dolžini, torej ni sestavljen modularno. Lahko pa se razstavi in npr. spremeni razmak med poličkami, kaka od poličk se lahko vzame tudi ven. Ampak to ni namen. Omarica je zdizajnirana tako, da zadovolji večino potreb za klasično konfiguracijo: končno stopnjo, predamp, cdp in pa gramofon.
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 16:21 Naslov sporočila: |
|
|
hi_musica, se mi tudi zelo dopade ja, ampak sam sem se raje odlocil za takole malo bolj minimalisticno verzijo. Se mi zdi da vseeno ne bo kaksnih velikih vibracij, med profile in police pa nameravam dat se tanko (1-2 mm) plast plute...
Moja je malenkost manjsa kot originalna, ker take velikosti ne rabim. Tisto policko spodaj za plosce pa sem sedaj eliminiral. Me pa zanima koliko si dal za les, ce imas kaksne okvirne cene? Prosim na PM ali pa kar tu
pa tvoja omarica se mi zdi malenkost "majava". Jaz svojo vcasih butnem in mi bo to prislo zelo prav, da bo zelo TOGA |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 16:31 Naslov sporočila: |
|
|
| aljo je napisal/a: | hi_musica, se mi tudi zelo dopade ja, ampak sam sem se raje odlocil za takole malo bolj minimalisticno verzijo. Se mi zdi da vseeno ne bo kaksnih velikih vibracij, med profile in police pa nameravam dat se tanko (1-2 mm) plast plute...
Moja je malenkost manjsa kot originalna, ker take velikosti ne rabim. Tisto policko spodaj za plosce pa sem sedaj eliminiral. Me pa zanima koliko si dal za les, ce imas kaksne okvirne cene? Prosim na PM ali pa kar tu |
Kvaliteten les je kar drag. Jaz sem izbral masivni hrast, lepljenec. Hrast mi je všeč, zdi se mi šik, mora pa biti lepljenec, sicer se rad krivi. V Hobby programu na Brnčičevi v Ljubljani sem za 6 poličk odštel kar 200€ (upam, da moja žena tega ne bere). Hvala bogu, imam zelo razumevajočega kolega - mizarja, ki mi jih je zastonj finaliziral in polakiral.
MDF ali iverke so seveda cenejše, ampak to potem ni več tisto pravo, vsaj kar se mene tiče. Enako velja za smreko.
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|