| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Mar 30, 2012 20:09 Naslov sporočila: Moj "ultimativni" Thorens |
|
|
Tole staro kljuse čaka na obnovo...
Mimogrede zbiram predloge za novo ročko. S to sicer ni kaj posebnega narobe, tudi uteži so kompletne, Igla je v pi... s sposojeno iglo zadeva igra, da je veselje.
Spet malo igranja za čez leto.
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Mar 30, 2012 20:59 Naslov sporočila: |
|
|
Luštn.
Jaz bi absolutno pustil gor kar original to ko je, da izgleda res pravi vintage in original.
Če pa že, pa Ortofon AS 212. Pocen, solidna, vintage.
Da nekak vseskupaj ne izgubi vintage toucha.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Mar 30, 2012 21:31 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz sem na svojega dal Syrinx Le one in igra z A&R 77 več kot solidno, še okvir sem naredil z santos palisandra in Linn Valhala napajanje.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1775 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Mar 31, 2012 00:33 Naslov sporočila: Re: Moj "ultimativni" Thorens |
|
|
| jernejc je napisal/a: | Tole staro kljuse čaka na obnovo...
Mimogrede zbiram predloge za novo ročko. S to sicer ni kaj posebnega narobe, tudi uteži so kompletne, Igla je v pi... s sposojeno iglo zadeva igra, da je veselje.
Spet malo igranja za čez leto.
LP Jernej |
na AK je kar nekaj moji slik predelave...in končnih produktov...TD 150...vprašaj kaj te zanima...zato smo tukaj.... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

|
Objavljeno: Sob Mar 31, 2012 16:15 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za prve nasvete, bom malo prečekiral tudi za kako ortofon AS 212.
Sem pa odločen menjat ročko. Če že moram podret cel gramofon, je to odlična osnova za nabiranje izkušenj.
Evo nekaj slik iz delavnice...
Tule se mi je malo ustavilo...nimam tako finih zegerc, da bi snel te obročke. Rešujemo naslednji teden.
Pištola za odstranjevanje barve dela čudeže. Malo pogreješ, (si opečeš prste ) in snameš alu ploščo brez deformacij.
Morda ne bi bilo treba čisto vsega razdret, a ko sem zadevo odprl, sem videl, da bo nemalo čiščenja. Pločevinko alkohola, nekaj krpic, pa ven na prepih.
V naslednjih dneh bom izbral les za nov okvir.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
|
Objavljeno: Sob Mar 31, 2012 19:57 Naslov sporočila: |
|
|
Pa šahta in osi ne pozabi spolirat (oksidacija).
Ko boš rabil olje pa povej, (agresivna niso ok., tudi Thorensova ne vsa).Imam originalno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Sob Mar 31, 2012 22:06 Naslov sporočila: |
|
|
| jaz sem jo potem zamenjal z karbonsko, enako armboard.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Ned Apr 01, 2012 02:02 Naslov sporočila: |
|
|
"Sem pa odločen menjat ročko"
menjava ročke za sabo potegne še kakšno menjavo...ortofon as 212 je odlična solucija...vendar....če boš obdržal armbord z org. armrestom in org. liftom , priporočam SME 3009 brez org. lifta in tirnic...Thorensovi integrirani lifti so boljši kot velika večina ki jih poznam...če daš ročko z liftom ti ostanejo dve luknji odveč...estetsko ni lepo...na armbordu in na plehu.... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

|
Objavljeno: Ned Apr 01, 2012 09:04 Naslov sporočila: |
|
|
Armbord bo tudi drug, zadošča lesena ploščica ustreznih dimenzij, s pomočjo šestila odmerjena ustrezna točka za center osi ročke...
Original lift pri tem garamofonu ne funkcionira najbolje. Glava pade na ploščo kot kamen. Ali bom to popravljal in uporabil, še ne vem. Če bom uporabil drug lift z ročko, bom originalnega odmontiral, v luknjo namestil majhen star odslužen potenciometer, nanj pa nataknil originalen gumb. Bo odlično izgledalo, pa čeprav brez funkcije.
Sicer pa...ko bom imel drugo ročko se bom lažje odločil. Ena ortofonka mi je včeraj ušla za 182 funtov.
Vesel sem vašega pozitivnega odziva.
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

|
Objavljeno: Ned Apr 01, 2012 10:59 Naslov sporočila: |
|
|
Ja je preveč, zato je pa tudi šla drugam. Takole nahitro sem si mislil..."150 funtov dam zanjo".
Pa saj vemo kam letijo cene na ebayu, tudi za sam šrot  _________________ Ohm sweet ohm.
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Ned Apr 01, 2012 12:14 Naslov sporočila: |
|
|
| jernejc je napisal/a: | Ja je preveč, zato je pa tudi šla drugam. Takole nahitro sem si mislil..."150 funtov dam zanjo".
Pa saj vemo kam letijo cene na ebayu, tudi za sam šrot  |
ča imaš veliko željo za Ortofon 212 se oglasi na ZS...
drugo...če na novo režeš obod , okvir , ga razširi za 2,5 cm...Linn , TD 160...z tem boš dobil širši armbord in lepše proporcije...ročka bo na sredini...lažje boš montiral vse 9 inchne ročice... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

|
Objavljeno: Ned Apr 01, 2012 13:34 Naslov sporočila: |
|
|
Ne preferiram nobene ročke, v projekt sem se vrgel iz lastnega veselja in ker dejansko potrebujem nek soliden gramofon. Stara j***a Pioneer PL300 in Thorens TD 180 mi nista dovolj ne glede na to kaj z njima počnem.
Tale posodobljen bi mi moral dobro služit za pridobivanje novih izkušenj, zato ni izključena niti kasnejša ponovna menjava ročice... Morda se pa kasneje spravim na kak še zahtevnejši projekt.
Sem pa videl, da imajo tudi SME 3009 na ebayu kar visoke cene. To je bila pravzaprav že prej ena izmed favoritov glede na to, da sem jo imel možnost takole nahitro spoznat pri znancu.
Tisto glede širšega okvirja in armboarda mi je že prej prišlo na misel in sem postavil notranjo širino okvirja na 40 cm (prej 37,6).
Kakšne so kaj vaše izkušnje glede uporabe lesa za armboard? Trši, mehkejši, težji, lažji... les? Morebitno dampiranje spodaj? Kompozitni materiali in izdelava so mi dobro poznani in je to tudi ena od možnosti, imam pa raje naraven lesen izgled. Morda list furnirja čez karbonsko ploščico?
Preveč kompliciram?
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Ned Apr 01, 2012 16:56 Naslov sporočila: |
|
|
| aerolam, potem dolgo nič potem pa brezova plošča plus furnir ali karbon--drugače pa glej kot za Linn lp 12 imaš tisoč firm ki delajo pleksi, alu ali kaj podobnega, zelo zanimiva je balsa i furnir.. pa diy vatianta KEELa -spodnja plošča in armboard v enem kosu.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Apr 01, 2012 22:35 Naslov sporočila: |
|
|
imam točno takega thorensa. z identičnimi problemi......vendar....bom pustil času čas....glede na to, da imam še nekaj dosti kvalitetnih gramofonov..(ki jih ne prodajam) in naj ta thorens 150 še malce počiva.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|