| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
matijagrdina
Pridružen/-a: Pet Jul 2011 20:28 Prispevkov: 5 Kraj: Dramlje
|
Objavljeno: Pet Jul 29, 2011 20:46 Naslov sporočila: Katere Hi-fi zvočnike kupiti? |
|
|
Pozdravljeni.
Na vas se obračam z naslednjim vprašanjem:
Namen imam menjati zvočnike za hi-fi. Zaradi razporeditve pridejo v poštev samo zvočniki, ki niso samostoječi (tavisoki, ki stojijo na tleh), ampak tisti nižji, ki jih lahko pozicioniraš na primer na TV regal.
Sedaj imam JAMO dynamic d2 120w 4-8ohm zvočnike, ki so že resnično stari (mislim da 20 ali več let), a še vedno dajo dosti od sebe (vmes so bili tudi obnovljeni - mislim da membrana). Za boljšo predstavo prilagam tudi sliko teh zvočnikov.
Sedaj pa bi kupil druge (nove) zvočnike v cenovnem rangu do 1000 eur in me zanima, kaj lahko dobim za to ceno in če bo rezultat sploh kaj boljši kot s sedanjimi.
Razmišjal sem o čem podobnem:
http://www.mimovrste.com/artikel/1210048521/par-zvocnikov-bw-cm1-crni
Preseneča me dimenzija teh zvočnikov, saj so res občutno manjši od teh, ki jih imam sedaj.
Poslušam zelo raznoliko glasbo (razen kak tehno in heavy metal ravno ne), dosti tudi klasike in podobnega.
Na samem začetku sem sicer razmišljal tudi o kakšnem boljšem hišnem kinu (verjetno Philipsovemu), a se ravno zaradi slabše produkcije zvoka (pri poslušanju glasbe) za le te nisem odločil.
P.S.: sedaj uporablam približno enako strar ROTEL ojačevalec, ki pa prav tako v kratkem zamenjan.
Vnaprej hvala za odgovore in nasvete
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mzi.perx
Pridružen/-a: Čet Jun 2008 0:06 Prispevkov: 167 Kraj: PIRAN
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
honza

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 10:45 Prispevkov: 188 Kraj: KOČEVJE
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pet Jul 29, 2011 21:33 Naslov sporočila: |
|
|
Za začetek ti polagam na srce, da pozabi na te B&W, ki si jih predstavil na povezavi in vse podobno majhne, sploh pa če imajo tako nizko občutljivost(84dB)! Zvočniki z tako nizko občutljivostjo potrebujejo veliko moči od ojačevalnika, da zaigrajo tako kot najbolje zmorejo. Drugi razlog je majhnost bas/srednjetonske enote in ohišja, saj od tako majhne membrane po vseh pravilih fizike ne moreš dobiti dovolj basa, niti ta ne seže v območje kateremu bi lahko upravičeno rekli bas. Glede na to, da iščeš zamenjavo za obstoječe zvočnike, vzami v izbor takšne, ki so podobnih dimenzij, nato pa se med njimi odločaj na podlagi ostalih karakteristik. Seveda bi bilo idealno, če bi lahko katere iz najožjega izbora poslušal v svojem prostoru in na svojem sistemu. Konkretnega predloga pa ti žal ne morem dati, je pa izbor tovrstnih zvočnikov zelo pester. Ozri se po kakšnih JPW (model AP-3), cenejši seriji Dynaudio, KEF, Jamo, Triangle, B&W... _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matijagrdina
|
Objavljeno: Pet Jul 29, 2011 21:54 Naslov sporočila: |
|
|
Najprej hvala za tako hiter odziv.
Kaj pa na primer JAMO c 803? pri nas jih je mogoče dobiti za 799 eur.
http://www.jamo.com/eu-en/products/c-803-description/
(mzi.perx - bom razmislil o ponudbi
Tile nasveti so mi res v korist, ker se sam resnično ne spoznam na te zadeve, mi pa poslušanje glasbe pomeni ogromno, tako da bi res rad dobil nekaj kvalitetnega za ta denar.
Lahko mi še kdo svetuje kakšen ojačevalec bi potreboval za takšna zvočnika (skoraj gotovo bom ostal pri stereo sistemu, čeprav bodo zvočniki služili tudi za gledanje filmov na TV).
Evo, za boljši občutek prilagam še sliko, kakšna bo postavitev.
Tu sem se malo igral s Photoshopom na hitrom, ker je dnevna soba še "v izdelavi"
Na tej sliki so še tisti res mali zvočniki od B&W, tile Jamo c803 pa so skoraj enake velikosti kot moji sedanji zvočniki. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pet Jul 29, 2011 22:20 Naslov sporočila: |
|
|
Pri tej postavitvi večjih (primernejših!) zvočnikov ne boš mogel umestiti v prostor, saj bi ti kazili izgled. Zato ti predlagam, da razmisliš o kombinaciji manjših zvočnikov in subwooferja, ki ga lahko postaviš na mesto, kjer ti ne bo v napoto. Woofer boš nujno potreboval, sploh če poslušaš, kot praviš, tudi klasiko in za gledanje filmov. Glede teh Jamo zvočnikov pa mislim, da imajo premajhno občutljivost (87dB). Poišči takšne z občutljivostjo 89dB ali več! _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matijagrdina
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Jul 30, 2011 01:05 Naslov sporočila: |
|
|
''Prime'' sem slišal, B&W tudi, drugih ne. Moj favorit vsekakor ''Prime'' !
Za druge zvočnike bi rekel, da če jih po netu hvalijo, to še nič ne pomeni kako se bo to slišalo pri tebi !
Vsekakor se, ko bo čas za nakup, pozanimaj tudi za ''Prime'' in jih poskušaj poslušati pri tebi doma !!!  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Jul 30, 2011 10:33 Naslov sporočila: |
|
|
Se strinjam.
Seveda, če bodo zvočniki namenjeni tudi resnejšemu poslušanju, če bodo pa le za občasno poslušanje in bolj za okras (''važn, da pašejo'') je pa itak vseeno !  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matijagrdina
|
Objavljeno: Sob Jul 30, 2011 21:28 Naslov sporočila: |
|
|
Definitivno bodo v prvi vrsti namenjeni poslušanju Kot sem že rekel, mi to zelo veliko pomeni, se pa na te zadeve žal ne spoznam kaj dosti.
Hkrati pa mora seveda tud "pasat" v prostor.
Če prav razumem je zlo pomembna stvar tud ta, da zvočnik slišiš tam, kjer se bo uporabljal - se pravi v svoji dnevni na primer.
Tud če je na splošno super zvočnik, ni to zagotovilo, da bo tudi pri meni doma super. (?) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antun
Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52 Prispevkov: 192 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Sob Jul 30, 2011 22:22 Naslov sporočila: Zvočniki |
|
|
Jaz ti ne bom rekel katere zvočnike ampak kakšne. Predvsem glej, da imajo občutljivost vsaj 88 dB da ti ne bo treba imeti "elektrarno" za poganjajnje. Frekvenčni razpon pa naj se začne dovolj nizko recimo od 45 Hz
V razredu do 1000 EUR se da dobiti dobre zvočnike.
Pa obvezno poslušanje pred nakupom kar pa že verjetno veš. _________________ Audiatur et altera pars!
De gustibus non est dispuntandum. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Jul 31, 2011 00:15 Naslov sporočila: |
|
|
| matijagrdina je napisal/a: | Definitivno bodo v prvi vrsti namenjeni poslušanju Kot sem že rekel, mi to zelo veliko pomeni, se pa na te zadeve žal ne spoznam kaj dosti.
Hkrati pa mora seveda tud "pasat" v prostor.
Če prav razumem je zlo pomembna stvar tud ta, da zvočnik slišiš tam, kjer se bo uporabljal - se pravi v svoji dnevni na primer.
Tud če je na splošno super zvočnik, ni to zagotovilo, da bo tudi pri meni doma super. (?) |
Prostor je (žal) ena od najpomembnejših komponent audio sistema !  _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Njegoš
Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31 Prispevkov: 331 Kraj: LUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Jul 31, 2011 09:49 Naslov sporočila: |
|
|
The new Asty Digital is an intelligent and very versatile product from Italian manufacturer Monrio.
Designed to answer the requirement for better quality sound from computer-based
sources (PC, laptop, internet radio etc), portable digital devices (iPod, MP3), it also has the full range of
inputs for traditional music sources such as AM/FM tuner, CD and phono.. If you spend time listening to music
at your computer desk you`ll really appreciate this - the Asty Digital has a power output of 70 watts per channel
and the built-in 24bit/192kHz DAC provides a step-up in sound quality for digital sources.. Just add a pair of decent
speakers and enjoy a bigger and more generous quality of sound . |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matijagrdina
|
Objavljeno: Ned Jul 31, 2011 13:00 Naslov sporočila: |
|
|
In kakšen ojačevalec bi mi predlagali za "poganjanje" omenjenih Jamo zvočnikov?
Zanimajo me konkretni modeli.
Za te zvočnike že vem, da jih bom lahko dobil za test na domu. Jih bom pa vsekakor poskušal stestirati čim več.
Hvala, lp. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|