| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2010 00:20 Naslov sporočila: 32" bass driver? |
|
|
Zanima me ,če je kdo imel veselje kdaj slišati 32" (80cm) bass driver?
Edini zvočnik, ki ga poznam s tem driverjem je EV Patrician (leto izd. 1984).Danes 32" driver izdeluje Fostex (cca. 2600eur), ampak ne poznam zvočnikov,ki bi uporabljali tak bass.
Če kdo ve kaj več o tem eksotičnem zvočniku, naj prosim napiše. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2010 00:33 Naslov sporočila: |
|
|
Poiskusim naložit foto EV Patrician
[url]
[/img][/url] |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2010 01:25 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Evo slikice ...
 _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2010 08:00 Naslov sporočila: |
|
|
Včasih noben resen box ni mogel brez najmanj 300mm bas enote, višja liga pa je bila pri 380-420mm.Takšnih danes ne uporabljajo več niti v subwooferjih.Problem teh velikih membran je, da so zelo počasne, res pa je, da premikajo velike količine zraka zaradi velike površine.A se isti efekt doseže z večjim številom manjših enot, ki pa so zato za povrhu tudi hitrejše.
Stvar torej lahko uvrstimo med zanimivosti, dvomim pa, da bi resnično dobro zvenela. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2010 08:05 Naslov sporočila: |
|
|
Meni so zanimivi, ravno ob zadnjih zvočnikih ki sem jih privlekel domov, sem prišel do sklepa da ne bom imel več zvočnikov z malimi membranami. Enostavno bas ni za moj okus. Mogoče bi me prepričali kaki dražji z več membranami, kar mi pa ni dosegljivo, pa še to sem jih slišal nekaj pa ni to to za moj okus.
Pa še dobro izgleda tale model, v stilu kakih Star Wars ali Kubricka, sci-fija iz sedemdesetih ali osemdesetih... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PrimozS
Pridružen/-a: Pon Jan 2009 10:00 Prispevkov: 90 Kraj: VG
|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2010 08:38 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa mislim, da pod 10" (pa še to stežka, raje 12") ne grem več. Pa še kompresija za povrh. Ali pa OB princip.
Vse ostalo mi je z leti postala navadna "mlaka voda". _________________ OK
LP
Primož |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2010 08:52 Naslov sporočila: |
|
|
Stvar osebnega okusa in preferenc!Tudi jaz bi svoj Luxmanov ojačevalnik najraje kombiniral s kako pravo kišto iz 70-tih ali 80-tih s kakim 38cm basom(JBL, Infinity, Altec ipd.), a gre za nostlgijo.
Malce dvomim, da razvijalci niso šli v aktualno razvojno smer brez zelo trdnih razlogov in enega sem omenil.
Tudi dvostezni princip delovanja je z velikimi bas membranami skoraj nemogoče kakovostno realizirati(morda z velikimi elektrostati), ker mora biti prehod že nekje pri 200Hz.
Na temo pa sicer gledam(ponavljam) kot na zanimivost.Tudi sam nisem vedel, da je obstajal bas s tolikšno membrano!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PrimozS
Pridružen/-a: Pon Jan 2009 10:00 Prispevkov: 90 Kraj: VG
|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2010 09:41 Naslov sporočila: |
|
|
Vsekakor. Zato pa sem napisal, da to velja zame. _________________ OK
LP
Primož |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2010 09:58 Naslov sporočila: |
|
|
Je bil EV včasih bolj doma v HiFi-ju? Z tem podjetjem sem se bolj srečal na področju pro audia.
Z krčenjem membran ima nekaj povezav tudi tržišče. Sploh evropsko bolj pada na ožje in bolj globoke zvočnike, američani pa so pogosto doma tudi pri širših omaricah. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2010 10:03 Naslov sporočila: |
|
|
američani imajo malo večje hiše in stanovanja pa si verjetno lažje privoščijo velike kište kot evropejci  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2010 10:10 Naslov sporočila: |
|
|
LP
"Pravega basa" NI, če ni velike membrane ... Z večjim številom membran lahko povečamo energijo "malega basa" ;nad 50Hz ...
Sploh kakšen "keramik" z 13 - 20 cm ne zmore "subsonica" ...
Ker pa je velik bas za konstruktorja velik zalogaj jih redkeje srečamo v "audiofilskih" zvočnikih ... Tukaj imamo še veliko rezerve !!!
Fostex 40-80cm _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2010 10:11 Naslov sporočila: |
|
|
Electro Voice so bili 30-40 let nazaj pojem tudi v hi-fiju.Posebej legendaren je bil njihov model Senry III.Ogromna kišta z neverjetnim izkoristkom!
Se pa v tem trenutku ne spomnim naziva njihovih velikih bookshelfov, ki so bili zelo cenjeni in popularni v 70-tih, so pa koristili poseben equilizer za ojačanje spodnjega frekvenčnega področja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2010 10:30 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | Electro Voice so bili 30-40 let nazaj pojem tudi v hi-fiju.Posebej legendaren je bil njihov model Senry III.Ogromna kišta z neverjetnim izkoristkom!
Se pa v tem trenutku ne spomnim naziva njihovih velikih bookshelfov, ki so bili zelo cenjeni in popularni v 70-tih, so pa koristili poseben equilizer za ojačanje spodnjega frekvenčnega področja. |
LP
Ti je bil in je še sedaj "pojem dinamičnega zvočnika"
Ko sem prvič slišal ta zvočnik me je bilo dobesedno strah ali bom "zdržal zvočne pritiske" !!!!!! _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2010 10:42 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: |
"Pravega basa" NI, če ni velike membrane ... |
To pravim tudi jaz.
Tako kot večji zvočnik bolje diha in razvaja z globljim, bolj prostorskim zvokom. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05 Prispevkov: 527 Kraj: Posr.Park
|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2010 14:43 Naslov sporočila: Re: 32" bass driver? |
|
|
| MitjaF je napisal/a: | Zanima me ,če je kdo imel veselje kdaj slišati 32" (80cm) bass driver?
Edini zvočnik, ki ga poznam s tem driverjem je EV Patrician (leto izd. 1984).Danes 32" driver izdeluje Fostex (cca. 2600eur), ampak ne poznam zvočnikov,ki bi uporabljali tak bass.
Če kdo ve kaj več o tem eksotičnem zvočniku, naj prosim napiše. |
Tak driver ponavadi slišiš na simfoničnih koncertih s programom 1850+, tudi do 40˝+. soft-kompresijsko ohišje
Včasih "pride" zvok pozno do ušes(velikost)  _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|