Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

32" bass driver?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2010 00:20    Naslov sporočila: 32" bass driver? Odgovori s citatom

Zanima me ,če je kdo imel veselje kdaj slišati 32" (80cm) bass driver?

Edini zvočnik, ki ga poznam s tem driverjem je EV Patrician (leto izd. 1984).Danes 32" driver izdeluje Fostex (cca. 2600eur), ampak ne poznam zvočnikov,ki bi uporabljali tak bass.
Če kdo ve kaj več o tem eksotičnem zvočniku, naj prosim napiše.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2010 00:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poiskusim naložit foto EV Patrician

[url]
[/img][/url]
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2010 01:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Evo slikice ...

krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2010 08:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Včasih noben resen box ni mogel brez najmanj 300mm bas enote, višja liga pa je bila pri 380-420mm.Takšnih danes ne uporabljajo več niti v subwooferjih.Problem teh velikih membran je, da so zelo počasne, res pa je, da premikajo velike količine zraka zaradi velike površine.A se isti efekt doseže z večjim številom manjših enot, ki pa so zato za povrhu tudi hitrejše.
Stvar torej lahko uvrstimo med zanimivosti, dvomim pa, da bi resnično dobro zvenela.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2010 08:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni so zanimivi, ravno ob zadnjih zvočnikih ki sem jih privlekel domov, sem prišel do sklepa da ne bom imel več zvočnikov z malimi membranami. Enostavno bas ni za moj okus. Mogoče bi me prepričali kaki dražji z več membranami, kar mi pa ni dosegljivo, pa še to sem jih slišal nekaj pa ni to to za moj okus.

Pa še dobro izgleda tale model, v stilu kakih Star Wars ali Kubricka, sci-fija iz sedemdesetih ali osemdesetih...
Nazaj na vrh
PrimozS

Pridružen/-a: Pon Jan 2009 10:00
Kraj: VG

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2010 08:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz pa mislim, da pod 10" (pa še to stežka, raje 12") ne grem več. Pa še kompresija za povrh. Ali pa OB princip.

Vse ostalo mi je z leti postala navadna "mlaka voda".

LP

Primož
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2010 08:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Stvar osebnega okusa in preferenc!Tudi jaz bi svoj Luxmanov ojačevalnik najraje kombiniral s kako pravo kišto iz 70-tih ali 80-tih s kakim 38cm basom(JBL, Infinity, Altec ipd.), a gre za nostlgijo.
Malce dvomim, da razvijalci niso šli v aktualno razvojno smer brez zelo trdnih razlogov in enega sem omenil.
Tudi dvostezni princip delovanja je z velikimi bas membranami skoraj nemogoče kakovostno realizirati(morda z velikimi elektrostati), ker mora biti prehod že nekje pri 200Hz.
Na temo pa sicer gledam(ponavljam) kot na zanimivost.Tudi sam nisem vedel, da je obstajal bas s tolikšno membrano! Shocked
Nazaj na vrh
PrimozS

Pridružen/-a: Pon Jan 2009 10:00
Kraj: VG

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2010 09:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsekakor. Zato pa sem napisal, da to velja zame.

LP

Primož
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2010 09:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je bil EV včasih bolj doma v HiFi-ju? Z tem podjetjem sem se bolj srečal na področju pro audia.

Z krčenjem membran ima nekaj povezav tudi tržišče. Sploh evropsko bolj pada na ožje in bolj globoke zvočnike, američani pa so pogosto doma tudi pri širših omaricah.
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2010 10:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

američani imajo malo večje hiše in stanovanja pa si verjetno lažje privoščijo velike kište kot evropejci Very Happy
Nazaj na vrh
ajka

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2010 10:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

"Pravega basa" NI, če ni velike membrane ... Z večjim številom membran lahko povečamo energijo "malega basa" ;nad 50Hz ...
Sploh kakšen "keramik" z 13 - 20 cm ne zmore "subsonica" ...
Ker pa je velik bas za konstruktorja velik zalogaj jih redkeje srečamo v "audiofilskih" zvočnikih ... Tukaj imamo še veliko rezerve !!!

Fostex 40-80cm
krokar

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2010 10:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Electro Voice so bili 30-40 let nazaj pojem tudi v hi-fiju.Posebej legendaren je bil njihov model Senry III.Ogromna kišta z neverjetnim izkoristkom!
Se pa v tem trenutku ne spomnim naziva njihovih velikih bookshelfov, ki so bili zelo cenjeni in popularni v 70-tih, so pa koristili poseben equilizer za ojačanje spodnjega frekvenčnega področja.
Nazaj na vrh
ajka

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2010 10:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
Electro Voice so bili 30-40 let nazaj pojem tudi v hi-fiju.Posebej legendaren je bil njihov model Senry III.Ogromna kišta z neverjetnim izkoristkom!
Se pa v tem trenutku ne spomnim naziva njihovih velikih bookshelfov, ki so bili zelo cenjeni in popularni v 70-tih, so pa koristili poseben equilizer za ojačanje spodnjega frekvenčnega področja.

LP

Ti je bil in je še sedaj "pojem dinamičnega zvočnika"

Ko sem prvič slišal ta zvočnik me je bilo dobesedno strah ali bom "zdržal zvočne pritiske" !!!!!!
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2010 10:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:

"Pravega basa" NI, če ni velike membrane ...

To pravim tudi jaz.
Tako kot večji zvočnik bolje diha in razvaja z globljim, bolj prostorskim zvokom.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
orc.perc

Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05
Kraj: Posr.Park

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2010 14:43    Naslov sporočila: Re: 32" bass driver? Odgovori s citatom

MitjaF je napisal/a:
Zanima me ,če je kdo imel veselje kdaj slišati 32" (80cm) bass driver?

Edini zvočnik, ki ga poznam s tem driverjem je EV Patrician (leto izd. 1984).Danes 32" driver izdeluje Fostex (cca. 2600eur), ampak ne poznam zvočnikov,ki bi uporabljali tak bass.
Če kdo ve kaj več o tem eksotičnem zvočniku, naj prosim napiše.

Tak driver ponavadi slišiš na simfoničnih koncertih s programom 1850+, tudi do 40˝+. soft-kompresijsko ohišje Laughing
Včasih "pride" zvok pozno do ušes(velikost) Laughing Laughing
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu