Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

4K TV
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 14, 15, 16  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Video oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Zuluf

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2015 15:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.avsforum.com/forum/167-plasma-flat-panel-displays/1721618-f8500-vs-h7150-testing-thoughts.html

Kar zanimivo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Zuluf

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2015 10:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je kdo sploh pogledal česa je zmožna takoimenovana "zastarela" tehnologija.
Slike so kot noč in dan. LED sije preveč in nenatančno, zato pri svetlih zadevah kar požre vse sence, enostavno premalo kontrasta oz. saturirano, da bi bil v isti ligi. V temi je še huje. Pri ips-ih, pa še slabše. Ker je vse presvetlo delujejo slike motne, meglene. Plazma na drugi strani, čista jasnina, barve kot noč in dan. In tukaj nismo prišli niti go gibanja, kjer ima lcd največje specifične artefakte. Teh plazma sploh ne pozna.

Edino 20eur nižji letni račun za elektriko in neslišnost aparata je to kar ponuja lcd (hd ali uhd), no pa trpežnost. Do konc življenja ga lahko gledaš.
Nazaj na vrh
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2015 21:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LCD tehnologija je za odpis. To je zame kot da bi v zaslon nalil vode zadaj pa postavil močan reflektor. Potem dobiš efekt svetlobe z plavajočo sliko. Noter dodaš še ribo pa že si na morju. Ker pike nimajo lastne osvetlitve pride do katastrofalnih slikovnih rezultatov.
Panasonic AX 904 z UHD ločljivostjo stane za borih 65" velikosti diagonale 5800 eu. Konkurenca je za 65% cenejša z enakimi diagonalami. Pa vrag po tej lokalni osvetlitvi saj zaradi tega slika nič ni boljša pa je vseeno če je Panasonic. Z ukinitvijo PDP tehnologije jim gre vse slabše z prodajo ne dosegajo niti 30% te količine kot so jih z plazma zasloni.
Nazaj na vrh
NLP

Pridružen/-a: Tor Nov 2009 10:01
Kraj: Drugje

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2015 22:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

... če bi bil finančni minister bi dal Gorenju nepovratna sredstva z namenom da odkupi stare Panasonicove linije za plasme (pa še partnerja sta, bi dobili skoraj zastonj) pa da začnejo na novo plazme... minimalno pol brezposelne SLO bi se lahko zaposlilo Smile
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2015 23:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To sem tudi jaz razmišljal.Gotovo se bo našla kaka mala "hi end" firma, ki jih bo drago prodajala.
Je pa res, Panasonic se je ustrelil v kolen, tudi mene zanima kako so lahko upali na povečano prodajo z inferiornim izdelkom za višjo ceno.Še sami v reklami za Pana. AX904 priznajo, da je "skoraj" tako dober kot zadnja serija plasme.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2015 08:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dragi "starci" v glavi, če bi bila plazma obetavna, bi jo, verjemite, še naprej razvijali. Tudi v monitorjih je Barco ali Sony z 19" trinitronom odnehal proti LCD, mogoče ne, imate na mizi 100kg in 1m3 jajc? Plazma ima boljše črne, LCD pa boljše bele, zdaj pa je na vas, da se odločite kaj boste propagirali. Sploh ni razvoja plazem na 4K, čeprav bi to zlahka obdelali zaradi hitrosti procesiranja. V LCD še vedno prednjači Panasonic z najmanj 1,3kHz vzorčenjem/upscalingom, pa še fejst na višje. Seveda pa je cena eksotična in močno bebava. Samsung sicer zna, pa samo za HighEnd modele, tudi za bebavo ceno, jezi me še obljuba, da lahko dokupimo možnost nadgradnje USB2 z modulom (vosli!!!), ki bo seveda nekdaj upgradala slabotni SW za sliko, ki bo podpirala format 4K/60hZ/4.4.4. kar pa obstoječi LG 65" za ceno 2300€(!) že kar ima in deluje. Zato prosim, da ne zavajate morebitnih novih kupcev s starimi filozofijami in propagiranjem odpisanih jajc. Kar uživajte tisto briljantno črno na malih ekranih.

http://www.lg.com/rs/televizori/lg-65UB950V-ultra-hd-tv
http://depel.si/165-cm-65/675-led-tv-lg-65ub950v-4k-uhd.html

Imam 40" Samsunga, da ne bo pomote, iščem pa 4K 65", s ceno pod 2k€, ker nerad preplačam tržne ekscese. Zavedam se, da je prihodnot v OLED-u, za ponujeno ceno in še celo s skrivljenim ekranom za igralniške zasvojence in komaj HD resolucijo, ne pride v poštev niti v sanjah za naslednjih 10 let do naslednjega nakupa. Bo, ko bo, v pravem formatu, raven, brez krivin in kretenskih 3D in pod 2k€.
Še enkrat si pojdite pogledat razliko med HD in 4K v trgovino, če slabo vidite, si vzemite očala. Recenzije iz AVS foruma pa so plačane, preplačane, da prodajo stare zaloge.

Nazadnje urejal/a joztom Pet Jan 30, 2015 11:39; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
NLP

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2015 09:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moj post je bil mišljen sarkastično, seveda če bi bila prihodnost v plasmi bi jo še naprej razvijali.
Nastala je neka "vrzel", dokler ne pridejo novejše tehnologije za neko normalno ceno, in so nekateri pač "melanholični"Smile
Zuluf

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2015 10:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A ste slepi? LCD nima nič za ponudit v primerjavi s plazmo. To je slepa ulica kar se tiče kvalitete. Pa kako procesiranje, če so osnove mimo. Tisti ki nikoli ni imel plazme itak nikoli ni iskal kvalitete. Joztom si 5 let al ne vem koliko nazaj plazmo ocenil kot slabšo in zato vzel najmodernejši lcd. Blage veze nimaš. Odločil si se za šparanje pa za ziher.
Nazaj na vrh
NLP

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2015 10:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj prihajajo novejše tehnologije, ki bodo boljše od plazem (pa še se bo našel nekdo, ki ne bo mogel pozabiti plazme...).
Zuluf

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2015 10:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ma jaz jo kamot pozabim, samo kdor pravi, da je prehod iz stare nikakve plazme na super nov lcd prehod na bolje, laže. Pa saj se na gornjih slikah vidi, kako prostorsko plazma prikaže npr. listke na drevesih, kako s****e je pa lcd. Pa kadarkoli je kje bela barva je kar vse svetlo okrog tiste bele. Poglej si ramo prvega vojaka. To je boljša bela? Pa vsa bela žari tut če je kilometer stran. Se kar svetijo vojaki na lcd-ju. O barvah je pa brez veze zgubljat besede. Če so ti rdeči konji lepši kot rjavi, potem je 4k pač prava stvar. imaš 2x bolj natančno narisanega rdečega konja, brez kontrastov in brez prostorskega občutka. Pa 1,3 giga herca ti nič ne rabi, ker premikanje slik po lcd-ju plazmi ne seže do kolen. In to najbolj zjebani 10 let stari.
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2015 11:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V času moje nabave (Samsung LE40F86BDX, konec leta 2007) ni bilo na voljo veliko HD LCDjev, kaj šele plazem. Zato sem ga takrat iz Munchna pripeljal za 1250€. Danes je precej oddaj tudi v HD in bi se že lep čas fejst po glavi tolkel, če bi se odločil za stari format. Slika je pa, kljub letom, še izjemno dobra. Takratne plazme so imele vse zaležane slike in so se silno grele, pa ste ja bili na kakšnem letališču, kjer so visele.
Nazaj na vrh
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2015 12:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@zuluf
Ne me narobe razumet, ampak spominjaš me na kakega vegetarijanca, ki mi na vsak način skuša vzbuditi slabo vest, ker jem odojka: Wink

Tukaj je še veliko drugih dejavnikov (pri oceni slike). Fotoaparat, nastavitve fotoaparata, enkrani na katerih gledamo slike in beremo forume... Ni vse tako črno in belo kot skušaš prikazati. ko bi le bilo... Pač zate je slika na plasmi bolj sprejemljiva. Spoštujem to. Ampak meni je še vedno čisto vredu na mojmu Samsungu, verjetno še komu... tudi v primerjavi s plasmo.

Se pa strinjam s tabo, da trenutno ni pravi čas za nabavo 4k TVja. Še ena marketinška fora pač. Kdo pa bo gledal 50" ali 55" ekran s 4k demo materialom na 1m oddaljenosti? 4k pride v poštev za nekoga, ki mu ni problem kupit 70" TV ali več. Za vse kar je manj, nima smisla.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Zuluf

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2015 15:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joztom je napisal/a:
V času moje nabave (Samsung LE40F86BDX, konec leta 2007) ni bilo na voljo veliko HD LCDjev, kaj šele plazem. Zato sem ga takrat iz Munchna pripeljal za 1250€. Danes je precej oddaj tudi v HD in bi se že lep čas fejst po glavi tolkel, če bi se odločil za stari format. Slika je pa, kljub letom, še izjemno dobra. Takratne plazme so imele vse zaležane slike in so se silno grele, pa ste ja bili na kakšnem letališču, kjer so visele.

Dej no, šparat si hotel. Takrat ni bilo nobene dileme. Slika lcd-ja je bila sekret. Samo navajen si slabe reprodukcije po vseh teh letih lcdja.

@Soundfreak
Jaz sem se sam zajebal, ker se nisem potrudil, da bi tudi zdaj pogledal za plazmami. Sem mislil, da je po vseh teh letih lcd super, ampak ni. Žal mi je, ampak saj bo samsung 7000 ok. Za 1100 eur ni za jamrat, od jodlarjev uvožen. So pa kompromisi vsepovsod, samo pri kvaliteti slike, jih je pri plazmi manj. Pa vsak naj si pogleda slike tamle zgoraj, ki so od uporabnika in lepo vidi kako in kaj. Lahko sicer še naprej trobezljamo, ampak slikic še nihče ni pošteno komentiral. Samo gonimo vsak svoje naprej kot bi bili slepi. Kontrastov ni, rama vojaka pove vse. Tukaj zdaj jaz zaključim.

Nazadnje urejal/a Zuluf Pet Jan 30, 2015 16:54; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2015 16:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj, poznam prednosti plazme sem jo imel. Tudi pri odlocanju o nakupu sem gravitiral med Panasonic ST60. Gledal sem tudi ZT60 in pa Sony W905A. Pa sem se odlocil za Sony-a. Predvsem dobre uporabniske izkusnje, nekajkratni fizicni ogled TVja v razlicnih salonih in pa raba skupaj s HTPC. Zdaj na zacetku je bila slika prevec nasponana in bila prevec atraktivna. Barve prevec zive in to ni blo natur. Tocno to kar pravi Zuluf. Tudi prevec saturacije. Uporabil sem tudi kalibrirane nastavitve uporabnikov AVSForuma. Sicer tam so bile nastavitve za W900A, ki je ameriski model in morda so manjse razlike med modeloma W900A in W905A in ameriske nastavitve pri meni niso dobro delovale. Prevec rumenkasta slika. Po osebni kalibraciji pa lahk recem, da je to to. Natur. Trenutno TVja ne menjam, pa ce ga placajo po polni ceni, ki sem jo placal in v sobo se ekstra postavijo en drug nov 4K LED TV Smile.

Zdaj glede slik, ki so objavljene na tistem linku, ki ga je podal Zuluf in primerjave s plazmo pa ja. Vsekakor je lahko rezultat tak kot je na sliki. Ampak za nastavitve na LED si moras vzet mal casa. Se mi zdi, da bi lahko user zadevo kompenziral s settingsi. Ali manj backlighta, ali manjsi gamma, ali pa nastavitve bele, da ne preziga. Ne vem sedajle imena nastavitve. Tudi rdeca je na sliki katastrofalna, ce je res taka. Tudi to se da pomoje popraviti, ce le ni to kaka hiba Samsunga? Ne vem. Sony ima morje nastavitev in barve se najboljse nastavi tudi z lagom testom. Tudi glede bele saturacije gre Sony W905A globoko. Moram pocekirat doma se enkrat z Lagom testom do kod ga nese sem pozabil.

lp, d.
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2015 19:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem kupil TV predvsem za gledanje filmov, zato me zanima predvsem kvaliteta slike in to pri formatih v katerih dejansko gledam filme, ne pa v katerih bom gledal čez 15let.
Kupit UHD TV 65inč za dve jurja pa zraven govort o kvaliteti je mal smešno.To lahko razlagaš edino kaki punčki ki bo prišla na obisk, nam "strcem v glavah" pa malo težje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Video oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 14, 15, 16  Naslednja
Stran 9 od 16

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu