| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Sre Jul 16, 2008 13:51 Naslov sporočila: |
|
|
Po nekaj tednih spet malo časa za forum. Beseda je bila ravno o dizajnu. Pred nekaj tedni sem prišel do tele zverine. Tule sem našel kolikor toliko spodobno fotografijo.
BAT VK-51SE
Oblikovno je stvar daleč pod nivojem Pionerja, Marantza itd., ampak ko mrcino primeš v roke (in dvigneš), ko natančno pogledaš izdelavo - takrat ti je jasno. Na zunaj ne duha ne sluha o kaki plastiki. Built like tank. Še daljinec je komplet iz brušenega aluminija, prav tako tudi vsi gumbi na aparatu. Po kilaži bi prej rekel, da gre za pošten močnostni ojačevalnik, kot pa predamp.
Hočem samo reči, da dizajn ne gre vedno z roko v roki s kvaliteto.
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sob Jul 19, 2008 12:01 Naslov sporočila: |
|
|
V tem primeru gre, meni je ta komponenta prelepa  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19 Prispevkov: 223
|
Objavljeno: Tor Jul 22, 2008 00:04 Naslov sporočila: |
|
|
| mene pa zanima kje bi lahko pri nas dobil kaksen Linn gramofon? Ali je kaj boljsega v rangu <400€-450€ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Tor Jul 22, 2008 14:57 Naslov sporočila: |
|
|
Jst mam Linn Basik / Akito Arm.
Za neko pošteno ceno bi se lahko zmenila. No ja, bi moral prespati, sem namreč precej navezan nanj. Že dlje časa imam namreč namen nabaviti dražjega Sondeka LP12.
Je pa Linn specifika, to moraš vedeti. Če si pripravljen tvegati, ti bo zvok prirasel k srcu in težko boš "prešaltal" na kaj drugega.
V.
PS: bom ob priliki objavil kako fotko |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40 Prispevkov: 418 Kraj: M.Sobota
|
Objavljeno: Čet Jan 22, 2015 16:04 Naslov sporočila: |
|
|
Si bom tole temo sposodil
Torej ... počasi sem se naveličal trenutne kombinacije NAD M3 - Davis acoustic Vinci II. Trenutna kombinacija mi ne ponuja užitka poslušanja ROCK glasbe - nikakor ne morem ujet "duha" rocka 70/80 let.
Primanjkuje tiste udarnosti in prašenja činel. Verjamem, da k temu pripomore preveč "prefina" kombinacija NAD-Davis. Da se razumemo, kašen jazz, akustika, vokalna glazba je milina, za vse ostalo...
Prostor je v bistvu akustično netretirana družinska dnevna soba/jedilnica v izmeri 50 m2!
Zvočniki bi morali imeti visok WAF faktor (nikakor ne kakšne škatle v stilu starih JBL-ov, altec lansing ipd - me definitivno šutne iz bajte ta boljša, če to privlečem v dnevno). Se pravi kakšni "modernejši" Klipsch Rf-7, Acoustic Research AR-312, Dynaudio Excite x (?), Aurum Orkan in nekaj v tem stilu. Išče se pa tista udarna energija, ki jo začitiš na kakšnem rock koncertu - in to brez kakšnega subwoferja.
Rang zvočnikov (novo/rabljeno) tam do 3 jurje, raje manj kot več.
Kar se tiče amplifikacije je še vse odprto oz. kaj sploh spasat k zgoraj opisanim zvočnikom ? Lampe, tranzistorje, D-klaso, A-klaso?
Kaj porečete na kombinacijo kakšnega vintage malowatažnega ojačevalnika in zvočnike z visokim izkoristkom? Ali pa obratno?
Rang ampa do 2 jurja (novo/rabljeno).
Izvor glasbe? Gramofon ali CD player? Mogoče celo Audio server baziran na kakšnem playerju ali mini PC-ju (sicer to ni v tem duhu ampak je pa praktično).
Rang do jurja, mogoče kaj preko (novo/rabljeno).
Kako torej bi si zamislili "ubitačno" kombinacijo za rock glazbo?
Prosim z predlogi, idejami, nasveti na plano...
Aurum montan - Vincent combo
Klipsch RF-7
 _________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
artofsound
Pridružen/-a: Ned Mar 2014 18:47 Prispevkov: 48 Kraj: Dramlje
|
Objavljeno: Čet Jan 22, 2015 18:07 Naslov sporočila: |
|
|
| Klipsch . |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|