Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

SREČNI, VESELI IN ZADOVOLJNI AUDIOFILI
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 07, 2014 22:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:

...
Tako sem v začetku tega meseca začel študirat kako naprej, nečemu se bo nažalost pač treba odpovedat. In po parih neprespanih noči sprejel odločitev, da se posvetim kolesarstvu. Dokler sem še pri močeh in zdravju še želim tako sam kot z otroci doživeti, izkusiti, dati skozi z biciklom še marsikaj. Kot ljubeč oče bi rad otrokom nabavil dobra gorska kolesa & opremo in omogočil nepozabne športno pustolovske dogodivščine, ki meni kot otroku nikoli niso bile dane, vse to pa še preden mi odrastejo in gredo po svoje, česar pa nisem finančno zmožen z dvema hobijema hkrati.
...
Adrenalin me je odkar se preganjam z gorcem zasvojil, še toliko bolj pa odkar sem notri pritegnil otroke, ki jih obožujem, kjer mi skupna družinska uživancija pomeni več kot hifi.
...
Lep pozdrav vsem!

Absolutno pravilna odločitev!

Ampak kolikor te poznam vem, da ne boš dolgo zdržal brez glasbe na kvalitativnem nivoju, do kakršnega si "dogurao" skozi vsa ta leta in boš ob prvi priložnosti in ko bodo finance to dopuščale spet "padel not". Lahko pa, da se tudi motim. To bo pokazal čas...

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gero

Pridružen/-a: Sob Dec 2011 15:03

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 08, 2014 00:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ok., audiofill, dobro povedano, naj ti bo... Wink
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 08, 2014 09:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Enkrat okužen .. ni več povratka.
To razumem kot željo, da se ponovno premešajo karte in začne znova. Prišel do kakega spoznanja? 'Folgorato sulla via di Damasco'? (po biblijsko prešinilo na poti v Damask?)

Sem moral isto narediti leta 1982, leto po poroki. Pa ne zaradi drugega hobija. S tem denarjem sem kupil pralni stroj, pa raztegljiv kavč, regal za dnevno sobo.. Kar nekaj let se nisem 'pobral'. Pa še gramofon sem si moral narediti nekaj let za tem, ker ni bilo denarja za nakup. Prihajala so leta divje inflacije, če nisi denarja takoj po plači zamenjal v nemške marke, si po enem mesecu za plačo kupil samo še eno vrečko robe v marketu.

Nazadnje urejal/a ambasador Sre Okt 08, 2014 10:21; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
3000ES

Pridružen/-a: Sre Jul 2012 8:19
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 08, 2014 10:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Morda malo tečen ob tistem ... 30 ... 29 ... 28 ... VALVE WARM-UP ... potem pa naprave izginejo. Very Happy
Me ne brigajo več. Ostane le glasba in ukvarjanje z drugimi hobiji.
Nazaj na vrh
xray80

Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 09, 2014 17:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aljoša te čisto razumem, ni lahko v teh kriznih časih. Športna aktivnost in druženje z družinskimi člani sigurno uplivajo pozitivno na počutje Wink Mimogrede trenutno sem v fazi sestavljanja sistema s slušalkami in sem presenečen kako dobro lahko igrajo. Verjetno že naslednji teden grem preiskusit M2tech produkte. Upam, da ti uspe čimprej sestavit novi audio sistem Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 10, 2014 08:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

xray80 je napisal/a:
Aljoša te čisto razumem, ni lahko v teh kriznih časih. Športna aktivnost in druženje z družinskimi člani sigurno uplivajo pozitivno na počutje Wink Mimogrede trenutno sem v fazi sestavljanja sistema s slušalkami in sem presenečen kako dobro lahko igrajo. Verjetno že naslednji teden grem preiskusit M2tech produkte. Upam, da ti uspe čimprej sestavit novi audio sistem Very Happy

Sem zadnjič poslušal fukiš slušalkarski sistemček za nekih 450 eur vse skupaj in samo zijal ko bik v nova vrata kako je to igralo. Kako šele mora zveneti sistemček za jurja, dva, tri. Smile

E tale prenosni mališan z lastnim baterijskim napajanjem, ki po svetu vzdiguje veliko prahu. Izdelek razvili džeksoni iz AMR:

http://www.audiostream.com/content/ifi-nano-idsd-dacheadphone-amp

In pa Philips Fidelio X1 slušalke za nekih 250 eur, ki jih v mojih očeh tepeta dve stvari. Ime Philips ki v audiofilskem svetu kao ni hiendovsko in premala cena, da bi jih audio scena jemala resno. Slušalkarski biser za svoj denar:

No pod ta rang ne bom šel, to ali višje. Smile
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 10, 2014 19:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zadnjič si rekel da tega ne rabiš, hehe.
Nazaj na vrh
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 10, 2014 19:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

K smo že pri slušalkah:

Sin si je pred kakšnim letom za kakšno urico Shocked sposodil moje 25 let stare AKG 270, pa sem mu jih kar pustil in si pred cca 3 tedni kupil nove AKG 702.

Špica zadeva. Za 210€ ne dobite boljšega, pa tudi tako se težko najde kaj bistveno boljšega.

Na multimediji sem izvedel, da AKG uporablja RTV SLO ter da jih ima tudi @akacijan, ki jih je kupil potem, ko so v Nemčiji za Deutche Gramophone nekaj snemali in so jih imeli mojstri v studiju.
akacjan

Pridružen/-a: Tor Maj 2010 19:39
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 10, 2014 19:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja, @akacjan jih ima ( rad ) ...pa tudi Fidelio pozna in misli, da je to najbojša slušalka v svojem razredu
Nazaj na vrh
xray80

Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 10, 2014 20:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Srečo sem imel, da sem poiskusil tudi AKG K-702. Na netu sem videl ogromno pohval glede tega modela, vendar so me še bolj navdušile Beyerdinamic DT770 PRO - 250 Ohm iz štirih razlogov. So bolj komot, imajo več basa, so zaprte, se pravi ne motijo okolice in cena je zelo ugodna. Moje sem dobil za 149 eur. Vsekakor se jih splača preiskusit.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pipster123

Pridružen/-a: Sre Mar 2012 14:27
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 16, 2014 12:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kje si pa našel po tej ceni?
Nazaj na vrh
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 16, 2014 19:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri thomanu so po 139€ + 25€ poštnine.
http://www.thomann.de/gb/beyerdynamic_dt770pro.htm

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu