Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Stikalni napajalniki

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 30, 2014 17:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mestni zakaj pa svičerji ne bi bili primerni za daljši rok za audio?

Sam sem jih dal skozi že nekaj vse od svojega prvega digidagija dalje pa mi dozdaj še noben ni crknil. V monoblokih mi veselo predejo 24/7 že več let. Zakaj meniš, da pa je takšno napajanje slaba rešitev?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 30, 2014 18:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:

Sam sem jih dal skozi že nekaj vse od svojega prvega digidagija dalje pa mi dozdaj še noben ni crknil. V monoblokih mi veselo predejo 24/7 že več let. Zakaj meniš, da pa je takšno napajanje slaba rešitev?
Laboratorijske switcherje za laboratorijsko opremo dajejo redno obnavljat.
Serviser pravi, da se deli switchrjev obrabljajo neenakomerno.
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 30, 2014 18:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ro-bi je napisal/a:
Glede na enormen vpli kablov in konektorjev pri tebi bi sklepal da imas slabo narejeno tole friziranje. In pa gainclon je tecen na srednjih in visokih samo ce je slabo narejen. Drugace ima to podrocje odlicno.
Mnenje je kot anus. Vsak ga ima.
Drugačnega.
Pričakoval sem, da bo še kdo delil svoje izkušnje z različnimi RCA vtiči na komponentah.
Kaj čmo, anus.
Jah napajanje imam pa res slabo narejeno. Še posebej do amena nafrizirano napajanje v A klasi.
Prej so bili tranzijentni odzivi ležernejši in manj kontrolirani, zdaj pa tranzijent že kar nasilno in s skoraj(popolno ni nikoli) popolno kontrolo "užge" iz zvočnikov že pri srednji jakosti.
Nekako verjamem, da se temu reče dober tranzijentni odziv.

Si že kdaj poskusil nafrizirat kak res top shit audio kondenzator(industrijskim kondijem to ne zaleže kaj dosti) ali raje kar serijo napajalnih, da postanejo skoraj popolnoma imuni na mikrotresljaje? Ne da bi se zato pregrevali?
To je samo en "prijemček" pri friziranju.
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 30, 2014 20:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:
audiofill je napisal/a:

Laboratorijske switcherje za laboratorijsko opremo dajejo redno obnavljat.
Serviser pravi, da se deli switchrjev obrabljajo neenakomerno.

Deli/sklopi vseh naprav na tem planetu se neenakomerno obrabljajo, tako tudi v audio tehniki. Deli klasičnih napajanj tu niso izvzeti, zvočniki tudi ne, še kablovje sčasoma menja zvočne karakteristike.

Ampak se uporabnik svičerjev, napram neenakomernim obrabam, ki so jim izpostavljene lampe, gramofoni, A klasa kjer vročina na grozovit način zdeluje el. material,... česar vsega sem izvzet, prav nič ne sekiram. Smile
Nazaj na vrh
ro-bi

Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55
Kraj: črna

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 31, 2014 16:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mestni , a ti se spravis na vsakega ki ti pove nekaj kar ni v skladu s tvojim zeljnikom?
Glede stikalnikov-na enem gainclonu ga imam ze vrsto let in ker je za racunalniske zvocnike mi dela ogromno casa. Brez vsakega problema. Sem pa mnenja da z dobrim klasicnim napajalniko ojacevalec igra bolje kot z stikalnim. Kako je to pri d klasi ne vem a pri ab je bolje klasika.
Nazaj na vrh
kalimero

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 21:25
Kraj: Šmartno pri Litiji

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 01, 2014 00:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:
ro-bi je napisal/a:
Glede na enormen vpli kablov in konektorjev pri tebi bi sklepal da imas slabo narejeno tole friziranje. In pa gainclon je tecen na srednjih in visokih samo ce je slabo narejen. Drugace ima to podrocje odlicno.
Drugačnega.
Pričakoval sem, da bo še kdo delil svoje izkušnje z različnimi RCA vtiči na komponentah.
Kaj čmo, anus.
Jah napajanje imam pa res slabo narejeno. Še posebej do amena nafrizirano napajanje v A klasi.
Prej so bili tranzijentni odzivi ležernejši in manj kontrolirani, zdaj pa tranzijent že kar nasilno in s skoraj(popolno ni nikoli) popolno kontrolo "užge" iz zvočnikov že pri srednji jakosti.
Nekako verjamem, da se temu reče dober tranzijentni odziv.

Si že kdaj poskusil nafrizirat kak res top shit audio kondenzator(industrijskim kondijem to ne zaleže kaj dosti) ali raje kar serijo napajalnih, da postanejo skoraj popolnoma imuni na mikrotresljaje? Ne da bi se zato pregrevali?
To je samo en "prijemček" pri friziranju.

Daj prosim objavi eno slikco tvojega "nafriziranega top šit napajalnika v A klasi" da vidmo to čudo.
AndrejS

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 01, 2014 04:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri switcherju ponavadi zaradi starosti spustijo kondenzatorji, kot v vsaki drugi opremi. Kaj dosti pa nima z obrabo.

V kolikor je stikalna frekvenca nekajkrat visja od audio spektra so cisto vredu napajalniki.

mestn pu je napisal/a:

Drugačnega.
Kaj čmo, anus.

Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people.

Admin? Tokrat mislim, da ne mores zgresiti koga opozoriti.
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 01, 2014 07:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

AndrejS je napisal/a:
Pri switcherju ponavadi zaradi starosti spustijo kondenzatorji, kot v vsaki drugi opremi. Kaj dosti pa nima z obrabo.

V kolikor je stikalna frekvenca nekajkrat visja od audio spektra so cisto vredu napajalniki.

mestn pu je napisal/a:

Drugačnega.
Kaj čmo, anus.

Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people.

Admin? Tokrat mislim, da ne mores zgresiti koga opozoriti.

Ja Andrej, samo mestn je tak pametnjakovič, da se čuti poklicanega celo da podučuje o anusih, hkrati pa je sveto prepričan in prepričuje še vse ostale, da je le njegov anus čisti bonus.

Kaj čmo, blogovanje ludom radovanje. Že vsa leta ista lajna-Smile
Nazaj na vrh
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 02, 2014 00:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot mi je znano, en soforumaš uporablja kvalitetne stikalne napajalnike za mosfet končne stopnje in zadeva igra odlično.
Ne gre vsepovprek posploševati.
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 02, 2014 00:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tromba je napisal/a:
Kot mi je znano, en soforumaš uporablja kvalitetne stikalne napajalnike za mosfet končne stopnje in zadeva igra odlično.
Ne gre vsepovprek posploševati.

Če misliš slučajno Projeta... na diyaudio je povzročil pravo evforijo s svojim projektom mosfet ojačevalca s Hypex svičerskim napajanjem. Tema je deležna veliko obiska, hvalospevi širom sveta, vsake toliko malo pokukam kaj dogaja Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu