| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pet Jul 25, 2014 08:51 Naslov sporočila: |
|
|
| simonceli je napisal/a: | "Phonopodi so nativno muzikalični, z čudovito živahno tonalnostjo, WBT Nextgen CU pa premorejo fantastično pravilno tonaliteto instrumentov in vokalov, globok oder do obzorja, poudarijo vse od spodnjih do zgornjih srednjih tonov in visokotonce, celo ribbone,(moj sistem jih premore kar 2 para) tako popolnoma umirijo, da ne ostane niti sledu ostrine ribboncev ali dinamičnih tvitov".
Toliko besed o .....konektorju. Sem bil ziher da kako lepotico opisuješ.
 | Po dveh mesecih vandranja po Španiji z opisom tamkajšnjih lepotic nimam problemov.
Slučajno imam na zadnji strani ampa in DACa kar zajetno zbirko različnih RCA konektorjev. Nekaj podobnega kot so imeli Nemci na testu WBTjevih versus ponaredki in cenejši WBTji.
Premorem tudi Oyaide http://www.vhaudio.com/oyaide-schuko.html in na digitalnem kablu http://www.audioaffair.co.uk/oyaide-slsb-bnc-plugs-2-pack, v steni pa
http://www.hifiadvisor.com/ft-sws-r-schuko-wall-socket.html.
Audio kable skoraj vseh vrst na podlagi 30 letnih izkušenj v audiu in po zaslugi ekspertne pomoči prijateljev, ki premorejo snemalne in audio studie in online prijateljev, ki si lastijo firme za izdelavo top audio kablov, izdelujem sam in kdorkoli jih je kupil, tudi budget modele, je bil prezadovoljen z njimi.
Roger Skoff je zadeve okoli konektorjev in dragih komponent nasploh preprosto pojasnil.
"Dandanašnji moraš, če želiš izboljšati zvok sistema za 10%, plačati za nove komponente vsaj 10Xno vrednost svojega sistema."
http://audiophilereview.com/cables/why-better-cables.html
Roger zdaj sodeluje z Knutom pri Skogrand cables.
http://www.skograndcables.com/
Isto velja za cenejše in za dražje konektorje in vtiče, s tem da je, presenetljivo, slišna razlika pri power konektorjih nekaj manjša, kot pri RCA.
Omenjenega WBT Cu Nextgen RCA sem dobil iz druge roke. Nekomu ni pasal v sistem.
Grajen je specifično, po isti metodi in filozofiji prevajanja nizkonapetostnega signala kot so grajeni Eichmann Bullet plugi. Lastnik WBT je kopiral Eichmanna in kopiral ga je odlično.
Eichmann Phonopod RCA 1 in 2 nista grajena po Eichmann metodi kot tanka žica tenkih prevodnikov, zato dobro delujeta z veliko poceni RCA vtičev.
Dočim je WBT Nextgen grajen enako kot Bullet plugi in šele na Bulletih ali WBT Nextgen vtičih pokaže kaj sistem v resnici zmore.
V nasprotju z Phonopodi 1, ki si jih lastim, ki niso zelo občutljivi glede povezovalnih kablov, WBT Cu "rabi" zelo dobre kable in več wattov moči za kontrolo signala, da "učinkuje".
WBT Cu v nasprotju z živahnim in "sočno zvenečim" Phonpod 1 ne impresionira z zvokom na prvo slišanje, še na drugo slišanje komaj, lep čas zveni malce rezervirano.
Nedolgo nazaj sem dal na vse tweeterje(en par je bending wawe mid tweeter)- http://www.partsconnexion.com/capacitor_film_mundorf_so.html, 1000VDC, kar je že tako "civilizirano" visokotonsko-srednjetonsko območje in supertweeterja še dodatno "odprlo".
Posledično so WBT Cu ravno v območju visokih in srednjih tonov lahko pokazali, česa vse je zahtevna top shit zasnova na videz preprostega RCA vtiča, kot je Nextgen Cu, sposobna.
Igrače zadnjega meseca, Mundorf SIO, WBT Cu Nextgen RCA in Oyaide BNC na "domači" kablaži so več kot vredne fičnikov, ki sem jih dal zanje.
Brez drage menjave komponent je zvok sistema odgalopiral na nivo užitka v glasbi, ki si ga nikoli prej nisem niti predstavljal. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hungryone
Pridružen/-a: Čet Feb 2013 0:03 Prispevkov: 26 Kraj: Trzin
|
Objavljeno: Pet Jul 25, 2014 09:16 Naslov sporočila: |
|
|
Torej če te prov razumem... so vse ostale komponente tvojega sistema na absolutno najvišji ravni topshit best in class...
samo konektorji so manjkali... hmmm... |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040470217 |
|
 |
ro-bi
Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55 Prispevkov: 238 Kraj: črna
|
Objavljeno: Pet Jul 25, 2014 10:06 Naslov sporočila: |
|
|
Pišeš, kot da so samo konektorji tisti, ki naredijo iz nekega sistema potem super sistem. Ponavadi podobno pišeš o kablih,...
Samo za info- pri Miru (Soulsonic) sem pred leti slišal en sistem, sestavljen iz yamaha ojačevalca, računalnik je bil vir in zvočniki so bili 3 sistemski horni z basom v TL. Kable je imel instalacijske, ker je bilo vse v prototipni fazi, je imel povezave z testnimi žicami in krokodilčki- to je brez vsakih konektorjev in posebnih kablov.
In lahko napišem, da je bil zvok tak, da ga ogromno avdiofilov lahko sanja!
Na sejmu v Munchnu je bilo samo nekaj sistemov, ki so se lahko kosali z tistim zvokom.
Saj ne rečem, da če je konektor slab, da poslabša stik in zvok, ampak tako ogromnih vplivov pa konektorji nimajo.
Tudi zvočniški kabli, če je ojačevalec zdrav in zvočniki primerno zasnovani, sicer imajo vpliv, ampak minimalen. Enako je z interkonekti- če pa imajo velik vpliv, potem so kabli slabi, ker nekaj sfiltrirajo oz. povdarijo.
Toliko z moje strani. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pet Jul 25, 2014 10:20 Naslov sporočila: |
|
|
Slučajno sta tudi Miro in Tromba po tistem, ko si poslušal pri Miru, kupila kup WBT robe za vgradnjo.
Zakaj bi vsakič šel pisat kaj vse sem naredil na napajalnikih, po konzultaciji z par top stručkoti in da je vsa pasiva zamenjana za audio standard pasivo ranga Nichicon Muse, z mkpji in špulami vred na kretnicah vred.
Da je večina mojih komponent predelana pri top slo stručkotih in je vse notranje in zunanje ožičeno z mojo solid core srebrno žico..
Da kup teh izboljšav ni za sharing, ker so mojih sodelavcev in moj "tools of the trade.. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pet Jul 25, 2014 11:53 Naslov sporočila: |
|
|
| hungryone je napisal/a: | Torej če te prov razumem... so vse ostale komponente tvojega sistema na absolutno najvišji ravni topshit best in class...
samo konektorji so manjkali... hmmm... | Nisem opazil, da bi mi bilo do čveka kaj imam in kako daleč mi zato nese.
Ker pa ima vsak zakaj svoj zato, nekaj o "zato."
V nekatere res drage komponente in zvočnike vgrajujejo audio standard pasivo in ožičenje in komur se ljubi in ve, da so njegove komponente vredne tega truda in materijalnega vložka in tisočev ur dela, lahko namesto industrijske robe vgrajuje, ko se nauči zakaj in kako, audio standard robo.
Seveda je treba prvo preveriti katero robo in kje v komponenti je smiselno nadgradit in na ta način do vsaj 80% vnaprej predvideti rezultate.
Celo pri odličnem ojačevalcu, ki si lasti največje število zadovoljnih lastnikov, Urošovem Freedom ampu, je par kasneje dodanih audio standard pasivnih komponent delovalo pozitivno na njegov zvok. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29 Prispevkov: 489 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pet Jul 25, 2014 21:07 Naslov sporočila: |
|
|
No nekaterim bo le uspelo najti sveti gral  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AndrejS
Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03 Prispevkov: 930 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Pet Jul 25, 2014 21:26 Naslov sporočila: |
|
|
Sej je kot radio GAGA, ma ne pogruntam koga oponasajo.
a.
Vsak nadaljni offtopic bo korigiran. Nadaljujte kot veli tema in sicer vaše nove audio&video pridobitve.
LP
Admin |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pet Jul 25, 2014 23:22 Naslov sporočila: |
|
|
LP
mestn pu@ si probal tole, hudo dobro za svoj in še kakšen denar več
 _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Sob Jul 26, 2014 09:37 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | LP
mestn pu@ si probal tole, hudo dobro za svoj in še kakšen denar več
 | Hvala Ajka. Poznam.
Toliko tega imam trenutno na testiranju, da bodo tile šli v čakalno vrsto za naročilo.
Včeraj sem samo zamenjal svoj Mantra napajalni kabel za identičnega, a z IECjem drugega proizvajalca in dober zvok je šel čisto v maloro.
Dejansko so tile WBTji zaradi svoje extra zasnove zelooooo zahtevni-občutljivi na pravo uglašenost vsega ostalega v sistemu.
Glede tega so Eicmann Phonopod 1 popolnoma nezahtevni in bojo vedno že na prvo poslušanje igrali malček bolje od večine RCA štiftov na trgu.
Na netu sem iskal objave audiofilov, če je kdo te dvoje RCA vtičnice podobnega ranga kje kdaj preskusil v kombinaciji, pa nič in sem to vzel kot izziv(in ob tem upal, da se bom na ta način spet kaj novega naučil in sem se).
Optimalno pošlihtana kombinacija obojih zelo spominja na zvok in sposobnosti Ortofon VMS30MK2 fine line nude MM gramofonskih glav, edina ekstremno muzikalična Ortofonka kar sem jih imel.
Razkošen, namenjen uživanju.
Od VMS30MK2 naprej Ortofon ni spreminjal brušenja svojih MM glav, tako da je tudi sedanji model brušen enako, kot predhodni in vsi ostali tudi. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Sob Jul 26, 2014 10:06 Naslov sporočila: |
|
|
Ma čakte......ma kaj ni kablom namenjeno že nekaj sto strani v drugih temah......ga je treba še tukaj srat!!!
Lp,Miran _________________ Chi suona, stona. Chi non suona, critica! (R.Muti) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sob Jul 26, 2014 12:29 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Ma koliko "žolča", ma niso to tudi "audio igračke", morda nekomu nepomembne, ampak poglejte ostale teme, pa prodajo, ljudje ne vedo kaj imajo, prodajajo dobro, obdržijo ali kupujejo "bljak", ma očitno so nekaterim "audio igračke" same sebi namen ali pa jim je zvok nepomembna reč ...  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Sob Jul 26, 2014 21:10 Naslov sporočila: |
|
|
| kraljmatjaz je napisal/a: | Ma čakte......ma kaj ni kablom namenjeno že nekaj sto strani v drugih temah......ga je treba še tukaj srat!!!
Lp,Miran | Phonopod še nikoli ni bil kabel..  _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jul 27, 2014 09:09 Naslov sporočila: |
|
|
V glavnem gre za nesporazume, kaj si kdo predstavlja za igrace. Ko je dr.sah pred 3 leti odprl temo je zgledalo, da so bolj misljene tovarnisko izdelane komponente.
Ker pa so mestnmu igrace tudi konektorji, pa naj se igra in uziva, ceprav bi na prvi pogled bolj sodilo v diy temo.
Bodimo strpni in se iz njegovih igrackanj kaj naucimo.
Da pa s tako vehemenco pise o novih konektorjih je pa razumljivo, ce je bil vec mesecev na potovalni audio dieti.
lpm _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
Primus
Pridružen/-a: Tor Okt 2008 11:03 Prispevkov: 38 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 28, 2014 11:26 Naslov sporočila: Pa da vid'mo to čudo.... |
|
|
Pa da vid'mo to čudo....
http://youtu.be/6OI2QEqFjEU
Nazadnje urejal/a Primus Sre Jul 30, 2014 13:15; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Jul 28, 2014 16:24 Naslov sporočila: |
|
|
Moram se ob priliki mestnemu osebno zahvalit in mu vsaj za pivo dat.
S svojimi prispevki mi je pomagal do hude poslovne ideje.
Torej...Če ob menjavi kablovja in konektorjev ne zaznate kake drastične razlike ali je le-ta manjša kot bi si želeli, vam za razumno ceno priredim komponente cd, pre, končna stopnja ali integrirc.
Po dodelavi se bo vsaka menjava konektorjev, interkonektov...bolj poznala v zvoku.
Velja pa tudi obratno...po dodelavi mojega preampa se je vpliv menjave interkonektov zmanjšal na komaj zaznavnega, pa še to le v posameznih primerih.
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|