| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Sre Jul 16, 2014 00:10 Naslov sporočila: HI-FI in majhni otroci - gre to skupaj? |
|
|
Pozdravljeni kolegi audiofili.
Zanima me kako rešujete problem postavljenega HI-FI sistema, doma pa imate majhne otroke, ki se ravno ne zavedajo, da HI-FI sistema se pa ne smejo dotikat. Odkar imamo malega divjaka po bajti sam nimam postavljenega HI-FI sistema in je vsa oprema zapakirana po škatlah. Pri kolegu Viliju sem videl, da ima zadevo rešeno tako, da ima komponente v podolgovati omari, komponente pa so zaščitene s steklom - steklo se drsa levo in desno za dostop do komponent. Pri nas bi zagotovo odpiranje teh steklenih površin že "pogruntal" pa smo spet na istem. Si lahko zamislite, da v sobo spustite otroke, notri pa vrhunski kompaktni zvočniki na stojalih?
Kako imate ostali rešeno?
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sre Jul 16, 2014 06:24 Naslov sporočila: |
|
|
Sem že mislil, da smo doma končali s proizvodnjo otrok in sem rešen vsega tega, pa evo spet jovo na novo se počasi moral zopet začeti ubadati s tem. Zdaj pa najnovejši član šteje že štiri mesece, prihaja plazenje, postavljanje na noge, pa smo počasi že tam.
No pri tem pamžu sem malo na boljšem kot pri prejšnjih. Zdaj hifi v svoji sobi kamor ne bo mogel brez mene, tako da straha da bi kaj nenadzorovan počel ni. Zdajšnja feršterkerija pa tudi nima nobenih gumbov, displejev ali lučk kar bi lahko pritegovalo pozornost, vse se upravlja preko fončka/tablice. Problem vidim edino v zvočnikih na stojalih, tu pa bo treba nekaj narediti proti prevračanju. Ziher je ziher. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi
Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55 Prispevkov: 238 Kraj: črna
|
Objavljeno: Sre Jul 16, 2014 07:18 Naslov sporočila: |
|
|
Imam dva, ki sta svoje kobacanje preživljala ob hifi sistemih in nikoli ni bilo problema. V stanovanju je tudi recimo peč na drva, pa se ni nikoli noben opekel.
Pokažeš, da se ne sme dotikat in nekajkrat vztrajaš in to je to.
Pri prvem sem imel celo 1m ribbon, kateri bi se uničil takoj, ko bi ga otrok prijel, pa se ni dotaknil.
Se je pa nekajkrat zgodilo, da je kateri prižgal kako komponento, a pri tem nisem bil tako dosleden. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Jul 16, 2014 07:19 Naslov sporočila: |
|
|
| jaz sem prodal Densena, ki je imel vrtljiv gum, in nabavil nekaj drugega, kjer si moral pritiskati gum za glasnost. To sem imel edini problem, ker je mala parkrat navila glasnost na full. Ostalo pa ji nisem niti prepovedoval, enostavno sem pusil (in pazil), tako da ji moja fršerkarija niti ni bila zanimiva. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40 Prispevkov: 291 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jul 16, 2014 09:09 Naslov sporočila: |
|
|
Pri otrocih samo doslednost pa se vse da  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Edvard

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 15:50 Prispevkov: 317 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Jul 16, 2014 09:26 Naslov sporočila: |
|
|
Pri meni otroci nikoli niso predstavljali nevarnost za moj setup. Tudi jaz sem dal audiu enak status kot fikusu poleg, zato ni bil nikoli zanimiv za raziskovanje. Ko so otroci postali dovolj veliki, sem jim razložil zadevo in zadeva je sedaj na varni strani.
Sem pa bil deložiran iz dnevne sobe zaradi morskega prašička in “kao” njegove občutljivosti na hrup. Ta vikend sem po enem letu naprave privlekel nazaj v dnevno sobo. Da se prikupim ženi, ji občasno zavrtim Gibonija, ob kosilu Jarretta, ko pa je ati sam doma... prašiček pa mirno spi ob Jarrettu ali Zeppelinih. Ni nam lahko... _________________ “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20 Prispevkov: 335 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Jul 16, 2014 21:51 Naslov sporočila: |
|
|
Zvočnika sem moral poriniti čisto nazaj do stene; bas zbija kot da bi imel woofer
Pred zvočnika pa nastavil kartonaste škatle iz Ikeje, v katerih je pospravljena krama.
Problem ostajajo vabeče lučke na komponentah. Sedaj ko je mali shodil sem mi zdi da itak samo še Ne, Ne, Ne govorim... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1117 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Čet Jul 17, 2014 10:15 Naslov sporočila: |
|
|
Moja 20-mesečna tamala se je enkrat opekla na lampah in je sedaj mir  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1117 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Čet Jul 17, 2014 13:54 Naslov sporočila: |
|
|
| peterpan je napisal/a: | Zvočnika sem moral poriniti čisto nazaj do stene; bas zbija kot da bi imel woofer
Pred zvočnika pa nastavil kartonaste škatle iz Ikeje, v katerih je pospravljena krama.
Problem ostajajo vabeče lučke na komponentah. Sedaj ko je mali shodil sem mi zdi da itak samo še Ne, Ne, Ne govorim... |
Ne to, ajsi to, ak je to.. hhh |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Jul 17, 2014 14:47 Naslov sporočila: |
|
|
Kakšen čuden topic?
Pa sej Hifi je itak, in je od nekdaj bil za - otroke?
Eni so pač malo večji, ne:)' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jul 18, 2014 17:21 Naslov sporočila: |
|
|
nimam teh problemov,oziroma sem že pozabil,če sem jih sploh kdaj imel...
matr sem že star...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|