| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
dvx
Pridružen/-a: Pon Maj 2014 17:36 Prispevkov: 5 Kraj: Sl.Konjice
|
Objavljeno: Pon Maj 12, 2014 17:54 Naslov sporočila: Zvočniki za dodatni tv |
|
|
Pozdravljeni! Sem nov tukaj in tehnično ne preveč podkovan. V spalnici imam manjši LED tv Philips, ki pa ima obupen "plehnat" zvok, saj gre za sorazmerno poceni in nezahtevno zadevo. Nanj bi želel (preko vhoda za slušalke) priključiti enega, ali dva manjša dodatna zvočnika (stereo ni nujen), če je mogoče brez ojačevalca, da bi zvok vsaj malce izboljšal. Nekateri so mi svetovali računalniške zvočnike, a se na zadeve resnično ne spoznam in ne želim kupovatim mačka v žaklju, saj bi se lahko pripetilo, da zvok na koncu ne bi bil bistveno boljši. Ne želim pa takih z ojačevalcem saj moram potem vstajati iz postelje in dodatno ugašati zadevo.
Mi lahko svetujete kakšno rešitev, ki je cenovno sprejemljiva in nezahtevna, torej zadostuje da ga-jih priklopim, glasnost in ostale nastavitve pa urejam s pomočjo tv daljinca oz. equalizerja na tv sprejemniku. _________________ Zvok in slika kot se šika |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pon Maj 12, 2014 19:57 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj,
npr. Audioengine A2. Ima vgrajen ojacevalec v zvocnikih samih. So aktivci. Ko jih ne uporabljas se le-ti samodejno izklopijo. Cenovno niso ravno najbolj poceni, so pa zelo dobri.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dvx
|
Objavljeno: Pon Maj 12, 2014 21:24 Naslov sporočila: |
|
|
Najlepša hvala za pomoč in odgovor. Je pa ironično, da je cena zvočnikov enaka tisti od Tv sprejemnika. Obstaja kaj cenejšega? Malce "boljše" zvočnike že imam v dnevni sobi za svoj HIFI sistem, ki mi zaenkrat povsem zadoščajo, Za tisti "pleh" pa bi dal, kupil zgolj kaj do 50 EUR. _________________ Zvok in slika kot se šika |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 13, 2014 10:34 Naslov sporočila: |
|
|
| dvx je napisal/a: | Najlepša hvala za pomoč in odgovor. Je pa ironično, da je cena zvočnikov enaka tisti od Tv sprejemnika. Obstaja kaj cenejšega? Malce "boljše" zvočnike že imam v dnevni sobi za svoj HIFI sistem, ki mi zaenkrat povsem zadoščajo, Za tisti "pleh" pa bi dal, kupil zgolj kaj do 50 EUR. |
dvx ...brez zamere prosim a ravno pri zvočnikih ponavadi tisti rek pride najbolj do izraza...kolikor denarja toliko muzike....se bojim ,da boš za "pleh " zvočnike od 50 -100 eur poslušal ravno tako plehnato glasbo....moj nasvet raje vzemi tiste svoje malce "boljše "zvočnike in poceni rabljen receiver ali ojačevalnik zraven k televizorju pa bo....kasneje pa kupi ene malo bolj "resne" zvočnike.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37 Prispevkov: 342 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Tor Maj 13, 2014 11:54 Naslov sporočila: |
|
|
če gledamo računalniške zvočnike se dobijo za zelo malo denarja in verjamem,da je bolši zvok,ampak dobro je pa nekaj najti za avtomatski vklop preko izhoda za slušalke,to sploh ni slaba ideja  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dvx
|
Objavljeno: Tor Maj 13, 2014 12:22 Naslov sporočila: |
|
|
| drago67 je napisal/a: | dvx ...brez zamere prosim a ravno pri zvočnikih ponavadi tisti rek pride najbolj do izraza...kolikor denarja toliko muzike....se bojim ,da boš za "pleh " zvočnike od 50 -100 eur poslušal ravno tako plehnato glasbo....moj nasvet raje vzemi tiste svoje malce "boljše "zvočnike in poceni rabljen receiver ali ojačevalnik zraven k televizorju pa bo....kasneje pa kupi ene malo bolj "resne" zvočnike.  |
Se strinjam z napisanim a "spalnični" tv gledam le kratek čas, morda kakšno urico ali do dve. Zato ne potrebujem zvočniškega sistema, ki bo cenovno presegel dvakratnik, ali celo štirikratnik cene tv sprejemnika. Gre zgolj zato, da malce "popravim" zvok, ki je resnično obupen. Doma že imam ustrezno velik ter kakovosten tv, ki je priključen še na HIFI, ko se mi zahoče posebna zvokovna poslastica jih "nažgem", v spalnici pa tega ne potrebujem. Zato sem se oglasil na tem forumu, da mi pomagate najti ustrezno trešitev. Tudi PC zvočniki bi bili vredu, potrebujem zgolj nasvet o tipu oz. proizvajalocu ter možnostih priklopa, da po nepotrebnem ne podvajam "piksne", imam že eno dovolj. Tv sprejemnik je resnično skromnih tehničnih karakteristik. Gre za PHILIPSOV 22PFL2908H/12, izhodna moč zvočnikov pa je (Wramsrms-rms)(10%TDH) 2x2,5. Scart in HDMI sta že zasedena, proste imam še priključek za slušalke, USB 5V dc-max 500 mA, SPDIF (coax AUT ter SIDEAV. Cela znanost . Evo na to "feršterkerijo" bi rad priključil nekaj manj zahtevnega a še vedno boljšega od sedanjih integriranih "konzervic". _________________ Zvok in slika kot se šika |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dvx
|
Objavljeno: Tor Maj 13, 2014 12:49 Naslov sporočila: |
|
|
| CRV je napisal/a: | če gledamo računalniške zvočnike se dobijo za zelo malo denarja in verjamem,da je bolši zvok,ampak dobro je pa nekaj najti za avtomatski vklop preko izhoda za slušalke,to sploh ni slaba ideja  |
Vsekakor, saj se mi ne da montirati podaljška s stikalom privezanim nekam na posteljo, da bom potem ugašal vgrajeni, ali ločeni zvočniški feršterker. V bistvu me zanima ali obsataja kakšne solo zvočnik, nekaj sem slišal o samostojnih podolgovatih (ležečih) dodatnih tv zvočnikih, ki imajo vgrajen visoko ter nizkotonec in ga lahko priključiš kar na tv sprejemnik. Nisem pa se poglobil v zadevo, saj imam drugega dela čez glavo. Vesel bom, če mi kdo od vas sporoči za kakšne primerne zvočnike oz. zvočnik, kar cenovno ne bo preseglo 50 EUR. Ko grem iz službe jih kupim, priklopim in to je to.
Pred leti, ko trg še ni bil tako bogato založen z audio izdelki smo kupovali male PC zvočniške sisteme in jih priklapljali na tv, ali pa na PlayStation, da smo lahko uživali ob gledanju ter poslušanju filmskih efektov ter igric. Danes so drugi časi. Ker spalnični tv ne gledam prav veliko bom resnično hvaležen za kakšen cenovno ustrezen namig, ali pa naj mi kdor koli sporoči kateri tip oz. vrsto zvočnikov naj kupim, da mi prišpara čas za letanje po razno raznih trgovinah in centrih. Zadostuje tudi link do internetnega ponudnika (trgovine), seveda pa ne tistega iz Avstralije, Kitajske ali Amerike, da me poštnina in carina ne bosta stala več kot sam predmet nakupa.  _________________ Zvok in slika kot se šika |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19 Prispevkov: 1027 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Maj 13, 2014 13:19 Naslov sporočila: |
|
|
| dvx je napisal/a: | | CRV je napisal/a: | če gledamo računalniške zvočnike se dobijo za zelo malo denarja in verjamem,da je bolši zvok,ampak dobro je pa nekaj najti za avtomatski vklop preko izhoda za slušalke,to sploh ni slaba ideja  |
Vsekakor, saj se mi ne da montirati podaljška s stikalom privezanim nekam na posteljo, da bom potem ugašal vgrajeni, ali ločeni zvočniški feršterker. V bistvu me zanima ali obsataja kakšne solo zvočnik, nekaj sem slišal o samostojnih podolgovatih (ležečih) dodatnih tv zvočnikih, ki imajo vgrajen visoko ter nizkotonec in ga lahko priključiš kar na tv sprejemnik. Nisem pa se poglobil v zadevo, saj imam drugega dela čez glavo. Vesel bom, če mi kdo od vas sporoči za kakšne primerne zvočnike oz. zvočnik, kar cenovno ne bo preseglo 50 EUR. Ko grem iz službe jih kupim, priklopim in to je to.
Pred leti, ko trg še ni bil tako bogato založen z audio izdelki smo kupovali male PC zvočniške sisteme in jih priklapljali na tv, ali pa na PlayStation, da smo lahko uživali ob gledanju ter poslušanju filmskih efektov ter igric. Danes so drugi časi. Ker spalnični tv ne gledam prav veliko bom resnično hvaležen za kakšen cenovno ustrezen namig, ali pa naj mi kdor koli sporoči kateri tip oz. vrsto zvočnikov naj kupim, da mi prišpara čas za letanje po razno raznih trgovinah in centrih. Zadostuje tudi link do internetnega ponudnika (trgovine), seveda pa ne tistega iz Avstralije, Kitajske ali Amerike, da me poštnina in carina ne bosta stala več kot sam predmet nakupa.  |
Kaj pa tole:
http://www.teal.si/si/soundbar-philips-htl3120-htl3120-12-i77876.shtml _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Tor Maj 13, 2014 13:54 Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da avtor posta potrebuje nekaj poceni in da ima funkcijo avtomatske izkljucitve, ko na zvocnikih pac ni signala. Za 50EUR sigurno kaj obstaja, ampak ob silnem izboru teh plasticnih jajck zal sam ne vem, ker pac ne gledam in ne poslusam tega. Audioengine je npr. zame en tak minimum minimuma, da se dobi se kolikor toliko spodoben zvok.
Da bi se naslo korekten odgovor je pomoje bolje zaviti na Slo-Tech forum, ker so tam locirani uporabniki, ki so bolj podkovani o podatkih in zmogljivosti PC zvocnikov.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jože
Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30 Prispevkov: 321 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Tor Maj 13, 2014 13:59 Naslov sporočila: |
|
|
| dvx je napisal/a: | | CRV je napisal/a: | če gledamo računalniške zvočnike se dobijo za zelo malo denarja in verjamem,da je bolši zvok,ampak dobro je pa nekaj najti za avtomatski vklop preko izhoda za slušalke,to sploh ni slaba ideja  |
Pred leti, ko trg še ni bil tako bogato založen z audio izdelki smo kupovali male PC zvočniške sisteme in jih priklapljali na tv, ali pa na PlayStation, da smo lahko uživali ob gledanju ter poslušanju filmskih efektov ter igric. Danes so drugi časi. Ker spalnični tv ne gledam prav veliko bom resnično hvaležen za kakšen cenovno ustrezen namig, ali pa naj mi kdor koli sporoči kateri tip oz. vrsto zvočnikov naj kupim, da mi prišpara čas za letanje po razno raznih trgovinah in centrih. Zadostuje tudi link do internetnega ponudnika (trgovine), seveda pa ne tistega iz Avstralije, Kitajske ali Amerike, da me poštnina in carina ne bosta stala več kot sam predmet nakupa.  |
Glede priklaplanja in ugašanja aktivnih računalniških zvočnikov obstaja elegantna rešitev, priključni razdelilnik Master-Slave.
V master vtičnico vključiš TV, ko je prižgan, avtomatsko vključi še ostale porabnike, ki so na isti priključni letvi v vtičnicah Slave.
Še slika ene take priključne letve.
Glede zvočnikov, bi jaz izbral kaj takega
http://www.ideo.si/a/zvocniki_SP_HF_1800A_31730908100_Genius |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
|
Objavljeno: Tor Maj 13, 2014 14:44 Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj pa bi rad poslušal TV preko zunanjih zvočnikov? Meni za navadno gledanje zadošča zvok vgrajenih zvočnikov. Itak imajo TV kanali obupen zvok. V kolikor pa imaš v bližini HI-FI ga lahko priklopiš tudi preko optike ali pa preko izhoda za slušalke na ojačevalec. Drugače pa je na youtube-u ogromno glasbenih oddaj, serij, koncertov ... in to v boljši kvaliteti kot na TV programih. Sam imam priklopljen notesnik na TV za sliko, zvok pa preko DAC-a na HI FI. _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sg
Pridružen/-a: Pon Maj 2013 10:39 Prispevkov: 73 Kraj: Lj
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dvx
|
Objavljeno: Tor Maj 13, 2014 23:23 Naslov sporočila: |
|
|
Vsem še enkrat najlepša hvala za nasvete ter linke. Takoj, ko utegnem grem v akcijo. Lepo se imejte in uživajte v svojih "mašinah".  _________________ Zvok in slika kot se šika |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|