Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kakšen ojačevalec potrebujem ?
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
denis

Pridružen/-a: Pon Apr 2014 17:38
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 21, 2014 17:44    Naslov sporočila: Kakšen ojačevalec potrebujem ? Odgovori s citatom

V kratkem grem po zvočnike JAMO S718 pa na nevem kakšen ojačevalec/reciver potrebujem cena naj bo do max 1000eur.Prostor bo 6x11.5 pa nevem če bodo zadosti glasni zvočniki.Večino časa bo za poslušanje glasbe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Antun

Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 21, 2014 20:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Obstaja mnenje, da se z Jamo zvočniki ujema Onkyo. Najboljše, da si narediš ožji izbor 5 ojačevalcev in se zmeniš za preizkus.
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 22, 2014 07:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hmm... ne vem če so tile zvočniki dovolj veliki, da tako velik prostor napolnijo s (kvalitetnim) zvokom. Pa tudi dovolj močan (za prostor 11,5x6m) in kvaliteten ojačevalnik boš težko našel za 1000 evrov (razen morda rabljenega).

Audiohedonist
Nazaj na vrh
denis

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 22, 2014 10:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

v mislih trenutno imam ONKYO TX-NR626 cena 440eur NR1010 cena 1350eur ter da bi zraven zvočnikov imel še JAMO SUB660 da bi dodatno napolnil zvok.Zdaj pa nevem kako se ta reciver obnese al pa da kdo ve kaj boljšega za ta denar.
Nazaj na vrh
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 22, 2014 19:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

denis imaš velik prostor kot jaz in zato je lahko problem,seveda je pa pomembno kakšno glasbo poslušaš in kaj pričakuješ od sistema.Potem ko boš nekaj podobnega slišal se boš pa lahko odločil,ampak spet v tvoji ogromni sobi pa ne bo tako kot nekje drugje Confused
Nazaj na vrh
denis

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 22, 2014 20:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja v teh 69m2 imam kuhinjo jedilnico ter dnevno...zvočniki so po 200rms in sub nekje 300 tako da nevem no ..... Confused
Nazaj na vrh
simon740

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 22, 2014 20:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

denis je napisal/a:
Ja v teh 69m2 imam kuhinjo jedilnico ter dnevno...zvočniki so po 200rms in sub nekje 300 tako da nevem no ..... Confused
-

Če že hočeš Jamo, potem je mogoče bolje kak C607 model - sem si jih lastil in če ne bi igrali v premajhnem prostoru, bi jih obdržal.
Za moj okus igrajo veliko bolje kot pa s718...
Nazaj na vrh
denis

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 22, 2014 21:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

simon740 je napisal/a:
denis je napisal/a:
-

Če že hočeš Jamo, potem je mogoče bolje kak C607 model - sem si jih lastil in če ne bi igrali v premajhnem prostoru, bi jih obdržal.

Ja toda s718 so močnejši ter glasnejši in cenješi par je 360eur Very Happy
Največji problem je ojačevalec/reciver ker nevem kateri gre zraven Confused
Nazaj na vrh
simon740

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 22, 2014 21:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

denis je napisal/a:
simon740 je napisal/a:
denis je napisal/a:
-

To je samo na papirju... v praksi je drugače. Pokliči v A do Ž trgovino (Celje) in vprašaj za ceno C607 - se da marsikaj dogovoriti Wink
Sicer pa je to samo predlog. Tudi jaz sem bil nekaj časa na kombinaciji Jamo/Onkyo - res pašeta skupaj, pa vendar če kupiš 1x te znamke, se z njimi poročiš - jih enostavno nihče več ne kupuje, vsaj pri nas ne. Ali pa na koncu prodaš za male pare, tako da si na izgubi.
Je bolje pogledati za second hand robo in lahko dobiš za tak denar veliko muzike....od tu dalje pa ti bodo svetovali ostali mojstri z foruma, tako kot so meni Wink
je pa res da jaz več nič ne kupim, dokler se ne testira doma. Samo tako veš na čem si..

LP,
Simon
Nazaj na vrh
denis

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 22, 2014 22:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

simon740 je napisal/a:
denis je napisal/a:
simon740 je napisal/a:
denis je napisal/a:
-

To je samo na papirju... v praksi je drugače. Pokliči v A do Ž trgovino (Celje) in vprašaj za ceno C607 - se da marsikaj dogovoriti Wink
Sicer pa je to samo predlog. Tudi jaz sem bil nekaj časa na kombinaciji Jamo/Onkyo - res pašeta skupaj, pa vendar če kupiš 1x te znamke, se z njimi poročiš - jih enostavno nihče več ne kupuje, vsaj pri nas ne. Ali pa na koncu prodaš za male pare, tako da si na izgubi.
Je bolje pogledati za second hand robo in lahko dobiš za tak denar veliko muzike....od tu dalje pa ti bodo svetovali ostali mojstri z foruma, tako kot so meni Wink
je pa res da jaz več nič ne kupim, dokler se ne testira doma. Samo tako veš na čem si..

LP,
Simon

Čist možno Smile drugače pa doma ima oče Jamo s 608 z Yamaho rx-530rds pa igrajo kar dobro za svoj denar .... nevem če ve kdo kakšne boljše za ta denar naj predlaga Wink
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 23, 2014 09:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz bi priporocal second hand. Se dobi toliko vec za veliko manj denarja. Evo, ce je ze namerkan Jamo, tole pocekiraj Classic 10 serija. Klik.

lp, d.
Nazaj na vrh
denis

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 23, 2014 09:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kako se pa obnesejo klipsch rf-82 ii ? In ali bi šel zraven ojačevalec Yamaha as700 ?
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 23, 2014 10:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Klipsch bo pomoje, glede na to kar sem slisal, dal se najvec basa v tem cenovnem rangu.

lp, d.
Nazaj na vrh
denis

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 23, 2014 11:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po vsej verjetnosti bom vzel Klipsch-ove amapk nevem če bo ta yamaha as700 zadosti ker ma samo 90w na 8ohm zvočniki so pa 150w Confused
Nazaj na vrh
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 23, 2014 11:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kakor vem imajo Klipschi velik izkoristek, zato se jih da poganjat tudi s švoh ojačevalci. Evo ravno gledam rf-82 ima 98dB @ 2.83V / 1m ...
In pozabi te Waateeee, ki ne pomenijo praktično nič.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu