Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Gramofon težava

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sakala1

Pridružen/-a: Sob Nov 2010 17:04
Kraj: CELJE

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2014 09:29    Naslov sporočila: Gramofon težava Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
imam hitachi gramofon in na njem je bila glava hitachi MT-30.Igla je bila že čisto na koncu pa sem se odločil za zamenjavo glave saj je stara preko 30 let.Kupil sem novo ortofon OM-3.Nastaja pa problem,da imam ogromno bobnenja,dodatnega basa nepravilnega in membrane zelo nihajo.Tega problema z staro glavo nisem imel in mi je pri enaki glasnosti lepo igralo.
Gramofon sem dal na konjice pa ni razlike,ga prestavil pa ni nič bolje.
Zanima me še kakšen nasvet.Res pa je,da gramofon ni vzmeten.
lp.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041614173
giroskop

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 16:48
Kraj: Idrija

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2014 10:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav !
Ortofonova glava je višja od Hitachijeve zato bo verjetno potrebno prvo nastaviti VTA kot. Treba je poravnati, dvigniti ročico glave, da bo le-ta vzporedna s ploščo. Tako naj bi izginili preveč povdarjeni nizki toni. Namreč, če ročico dvigaš, večaš VTA in s tem zmanjšuješ nizke in povdarjaš visoke tone. Ko ročko spuščaš zmanjšuješ visoke in povdarjaš nizke tone. Najboljša rešitev je takrat ko je ročka vzporedna s ploščo ali tam nekje. To je treba ugotoviti s poskusi. Ne pozabi na pravilni pritisk igle na ploščo in ustrezni antiskating.

Lp Franci
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2014 10:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ne verjamem da je problem v višini ampak resonanci ročke - beri pretežka ročka za premehko iglo. pa tudi nastavitev geometrije je lahko zgrešena, ne gre pač samo privijačit in povezat konektorje.....
Nazaj na vrh
sakala1

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2014 10:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glavo sem prestavljal in nastavljal v več položajih vendar imam še vedno prisotnost vibrianje basov v vseh položajih.Ne vem več??
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041614173
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2014 10:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ni pač vsaka glava za vsako ročko. kupi Audio Technico ki je med drugimi proizvajala tudi hitachjieve glave pa bo najverjetneje vse ok, ali samo originalno iglo za to Hitachi glavo...

ali pa z test ploščo zmeri resonanco glave-ročke da vidiš natančno kje si

pač se je tudi na gramofone potrebno vsaj malo spoznati
Nazaj na vrh
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2014 16:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ajde probaj varijanto Hiti ča. Very Happy Very Happy Very Happy OK, se malo hecam, ma poglej malo po netu kaj ti sploh gor paše.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
sakala1

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 19, 2014 07:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zadevo sem zapakal nazaj in j nesem danes v trgovino.Sem pa naročil novo iglo.Hvala za pomoč in odgovore.
lp.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu