Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zvočniški kabli - kateri ?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
hungryone

Pridružen/-a: Čet Feb 2013 0:03
Kraj: Trzin

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 17:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vojko je napisal/a:
hungryone je napisal/a:
Sem gledal XTZ shop in majo kr drago poštnino za kable (40€ iz švedske).

Je kak zastopnik v sloveniji? Pa ne mi rečt Rajko iz dupleka, ker ne poznam slovenske audio scene po imenih Very Happy

NEL Audio, Boris Breskvar- Vrhovci 031 495 794 če jih še ima kaj.

Hvala za odgovor.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040470217
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 19:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Interkonekti so kap. Mislim da so 30€, pa dejansko ne rabiš čisto nič več-če je sistem v osnovi pošlihtan, enako zvočniški. Sem jih po tednu pustil gor, 30X dražje transparente pa v kevder-čist zares.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 21, 2014 22:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V sistemih z manj kot 10000 euriča, so vprašanja o kablih samo kraja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 22, 2014 10:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vojko je napisal/a:
Interkonekti so kap. Mislim da so 30€, pa dejansko ne rabiš čisto nič več-če je sistem v osnovi pošlihtan, enako zvočniški. Sem jih po tednu pustil gor, 30X dražje transparente pa v kevder-čist zares.
Transparenti so fake. Škatlice s filtri na njih-filtrirajo.
Moj najcenejši interkonekt za 50EUR je drage bratove Transparente poslal v penzijon na prvo noto. Laughing
dule80

Pridružen/-a: Pet Jun 2014 14:33
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2014 21:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lp
Zanima me če je kabel MFA Silverado 4mmx2 za kakšno rabo ali ne?
Nazaj na vrh
jernejx

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 22:42
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 25, 2014 19:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kabla ne poznam, vendar ti toplo priporočam, da kupiš kable od Mestnega Puja. Kot vidim si iz Domžal, on je tudi iz Domžal. Zapelji se do njega, dogovori se za test, ne bo ti žal, pri meni njegovi kabli pojejo, da je veselje Wink

Jernej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
simon740

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 25, 2014 19:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tako je....tudi jaz priporočam kablovje od Mestnega...
Se mi je odprl popolnoma drug svet..imam tako napajalne kable kot tudi zvočniške....pa še bom naročil pri njem, ker so res izvrstni...

LP,
Simon
Nazaj na vrh
lumpi

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 11:23
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 27, 2014 20:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po testiranju napajalnih kablov od mestnga sem opravil nakup in v predal pospravil precej dražjega. Trenutno imam naročena še dva. Takoj po dobavi prevzamem na test še interkonekt in zvočniške in če so vsaj tako dobri kot napajalci, bo moj sistem zaigral kot še nikoli! Ni od muh tale mestn pu.
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 28, 2014 10:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lumpi je napisal/a:
Po testiranju napajalnih kablov od mestnga sem opravil nakup in v predal pospravil precej dražjega. Trenutno imam naročena še dva. Takoj po dobavi prevzamem na test še interkonekt in zvočniške in če so vsaj tako dobri kot napajalci, bo moj sistem zaigral kot še nikoli! Ni od muh tale mestn pu.
Hvala.

Vsi moji kabli, od povezovalnih, do zvočniških in power, so zasnovani tako, da so zvočno popolnoma usklajeni med sabo, kar je predpogoj, da sistem pokaže vse kar zmore in še dosti več.

Večina kablov na tržišču se preverjeno "tepe med sabo" zaradi različnih materijalov in zasnov, tudi kabli istih proizvajalcev, niti ena firma, nima optimiziranih in medsebojno zvočno usklajenih kablov v svojem programu.

Kabli so muzikalični in hi res hkrati, to, kot vsak kupec pričakuje od pravega hi fi kabla in nimajo problemov kot hi end kabli, ki znajo biti tečni ali igrajo nekatere zvrsti glasbe slabše ali boljše od drugih.

Vse zvrsti glasbe igrajo odlično, seveda je odvisno tudi od sistema in drugih kablov v njem. Izkušnje kažejo, da en par zvočniških in en power kabel, sistem že poživita do te mere, kot, da bi ga, z kabli vred, zamenjal za dosti dražjega.

Bas je izjemno globok in jasen in artikuliran, visoki, pretočni in niansirani, vokali naravni, z jasno izraženimi čustvi, zvok v celoti je zelo realističen že pri majhni jakosti, ker pa so zasnovani na zelo močnem sistemu, tudi z močnimi ojačevalci nimajo problemov, tranzijenti pa so hitri, točni in čisti, da so na meji neverjetnega. Priznam, da sem glede tranzijentnega odziva, nijans, izraženih čustvenih not, dosegel v sami zasnovi kablov več kot sem nekoč samo sanjal..
Oder, višina, globina-stereo je tak, kot si ga lahko samo zaželiš.

Čeprav so vsi kabli videti presenetljivo preprosti in minimalistični, je vsak med njimi, tudi najcenejši, zgrajen tako, da je popolnoma dognan skozi stotine ur testov v raznih studijih, kjer so prijatelji z ogromno izkušnjami zelo pomagali pri njihovem razvoju in temu so sledile množice prototipov, narejenih po njihovih željah in po potrebah njihove vrhunske opreme, šele nato so začeli nastajat končni izdelki.
Mnenja in znanja o pravilni gradnji kablov so skozi leta debat prispevali strokovnjaki na FB audiofilskih skupinah, kot je Roger Skoff in drugi.

Zato je lahko vsak kabel tehnološko in zvočno usklajen do te mere, da vsaka sprememba na njem poslabša zvok do te mere, da zveni samo še kot povprečen hi end kabel...
Osnovno idejo usklajenosti modelov kablov sem pobral pri Shimano menjalnikih za kolesa, ki so vsi, od najdražjega do najcenejšega modela usklajeni tako, da lahko kupec kombinira najdraji in najcenejši model in vse modele vmes.

Zato tudi kombinacija najcenejših in najdražjih kablov deluje odlično. Seveda imajo najdražji kabli vgrajene ustrezne presežnike, ki se jih sliši samo v najdražjih sistemih, s tem, da je tudi dokaj ne predragih sistemov z njimi pokazalo marsikaj kar nihče ni pričakoval od njih.

Vsi kabli so zasnovani kot vzmet(edini na tržišču), tako da ne potrebujejo cable lifterjev-visijo v zraku, kar je optimalno(potrdil roger Skoff), saj preprečuje ground efekt, seveda pa je potrebno premerit razdaljo med zvočniki in ampom in ji dolžino kabla prilagodit.

Skratka.
Vanje je vgrajeno toliko več presežnih tehnologij, materijala in brezkompromisne zasnove, ki jih ne srečamo pri tovarniških modelih kablov, da se to na izhodu-zvočnikih, sliši.

Nazadnje urejal/a mestn pu Tor Okt 28, 2014 10:44; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
ReturnToForever

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:47
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 28, 2014 10:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:
niti ena firma, preverjeno, nima optimiziranih in medsebojno zvočno usklajenih kablov v svojem programu.

Nordost je prva, ki mi pade na pamet...vendar ti verjamem, ker si napisal, da si preveril.
Nazaj na vrh
ReturnToForever

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 28, 2014 10:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:
niti ena firma, nima optimiziranih in medsebojno zvočno usklajenih kablov v svojem programu.

Transparent Audio mi kot druga pade na pamet...ampak, ti NE verjamem, ker nisi preveril... Wink
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 28, 2014 11:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ReturnToForever je napisal/a:
mestn pu je napisal/a:
niti ena firma, preverjeno, nima optimiziranih in medsebojno zvočno usklajenih kablov v svojem programu.

Nordost je prva, ki mi pade na pamet...vendar ti verjamem, ker si napisal, da si preveril.
Vallhale so znane po tem, da, če sistem ni porihtan v piko zanje, znajo pokazat manj kot bi lahko.
Moji kabli imajo teh problemov dosti manj in neizogibno je v njih tudi nekaj tehnologije, ki je v Valhallah in podobno zasnovanih, le da je izvedena drugače.
Valhalle imajo znotraj vgrajene distančnike med žicami. Problem, ki ga s tem rešijo, sem rešil na drug način, ki ni nič slabši, saj je stroj, ki vgrajuje distančnike v žico, pošastno drag..
ReturnToForever

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 28, 2014 11:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mestni,

Ni govora o Valhallah, ampak o optimiziranih in medsebojno usklajenih kablih za katere posredno trdiš, da le tvoji ustrezajo tem kriterijem. Nordost ima trenutno vsaj 4 razrede medsebojno usklajenih in komplementarnih kablov.
Tudi ostali proizvajalci ne zaostajajo.

Nič nimam proti tvojim kablom, saj se dobro blago samo hvali, moti pa me neznosna lahkost razmetavanja z nebulozami.
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 28, 2014 11:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mestn, naslednji teden bo v Vklopu baje predstavitev kablov enega od domacih izdelovalcev. Kaj ce bi se pridruzil in bi imeli primerjalni test ?

lpm
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 28, 2014 11:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ReturnToForever je napisal/a:
mestn pu je napisal/a:
niti ena firma, nima optimiziranih in medsebojno zvočno usklajenih kablov v svojem programu.

Transparent Audio mi kot druga pade na pamet...ampak, ti NE verjamem, ker nisi preveril... Wink
Transparent sam je na neki točki začel ponujat nove škatlice za izboljšavo starih modelov kablov.

Kje je tu potem kaka sled o usklajenosti materijala?

Ker sem dokaj takih škatlic na "odsluženih žrtvah" mojih kablov odprl, vem kaj je v njih.

V nekaterih je zoblov filter, v drugih so druge, zelo preproste mehanske rešitve, ki v nasprotju z zoblom, služijo malenkostnemu izboljšanju tonalne usklajenosti žice...

Poglej si kako so narejeni Yamamura kabli.

http://www.audioreview.com/cat/cables/speaker-cables/yamamura/millenium/prd_116711_1584crx.aspx

Z bivšim lastnikom XLO in njihovim avtorjem, Skoffom sva predebatirala tone o gradnji kablov in Roger danes ve dosti več kot v časih XLO in rezultat njegove pomoči Knutu, so Skogrand kabli, ki so bližje zasnovi Yamamure kot XLO.

http://hometheaterreview.com/xlo-electric/

Seveda znam narediti Skogrand kopijo kablov in jo verjetno še izboljšat, ker razumem kako so narejeni in zakaj delajo kot delajo, pa ga ne bom, ker Knuta in Rogerja globoko spoštujem in ker prisegam na moje zasnove, ki so bližje Yamamuri, le izvedbe so popolnoma drugačne kot pri Yamamuri.

http://www.skograndcables.com/
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Naslednja
Stran 8 od 11

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu