Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

boljši zvočniki ali boljši ojačevalec?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
fuego

Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2014 10:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sobo imam veliko cca. 17m2, zato sem kupil bookshelf-e. Verjetno bi moral kupit RX2, ki so malce večji. Sem se pa včeraj mal igral z postavitvijo in sem dal zvočnike še malce bližje k steni ( cca 25cm stran) in sedaj je malce več basa. Bo pa morala investicija počakat do zime, ker sedaj se je pa začela kolesarska sezona in bom rabil kar precej zadev. Je kr jeba, če ma človek preveč hobijev pa delavsko plačo.
uroš

Pridružen/-a: Sre Dec 2013 18:30
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2014 10:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

^^

Nazadnje urejal/a uroš Ned Sep 28, 2014 01:43; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2014 11:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fuego je napisal/a:
Sobo imam veliko cca. 17m2, zato sem kupil bookshelf-e. Verjetno bi moral kupit RX2, ki so malce večji. Sem se pa včeraj mal igral z postavitvijo in sem dal zvočnike še malce bližje k steni ( cca 25cm stran) in sedaj je malce več basa. Bo pa morala investicija počakat do zime, ker sedaj se je pa začela kolesarska sezona in bom rabil kar precej zadev. Je kr jeba, če ma človek preveč hobijev pa delavsko plačo.

V tem primeru je treba pač enemu hobiju dati prednost. Ni druge...

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2014 11:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pred leti je Ken Ishiwata na Top Audiu v Milanu prikazal heretičen sistem:

Marantz CD 63 KIS (s plexi pokrovom zgoraj, pomemben detajl, pravi Ishiwata), replika famoznih Marantz lampašev 7 in 9 (monobloki s 70W, kvartet EL34), Tannoy najmanjši in najcenejši zvočniki, ki so jih takrat delali - priklopljeno z debelimi kabli, ki so jih morali z lepilnim trakom povezat na stojalo da ni prekucnilo Tannoyčkov.

Pa sem vprašal Ishiwato: zakaj tako sestavljen sistem? Je rekel da pokaže kako se da dobiti dober zvok tudi s poceni mini zvočniki.

Zvok je bil seveda bolj tihe sorte in limitiran na basu. A to kar je ostalo, je bilo pravilno, sočno, polno, naravno. Vedno polna soba, poslušalci so se stalno vračali...
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2014 11:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Pred leti je Ken Ishiwata na Top Audiu v Milanu prikazal heretičen sistem:

Marantz CD 63 KIS (s plexi pokrovom zgoraj, pomemben detajl, pravi Ishiwata), replika famoznih Marantz lampašev 7 in 9 (monobloki s 70W, kvartet EL34), Tannoy najmanjši in najcenejši zvočniki, ki so jih takrat delali - priklopljeno z debelimi kabli, ki so jih morali z lepilnim trakom povezat na stojalo da ni prekucnilo Tannoyčkov.

Pa sem vprašal Ishiwato: zakaj tako sestavljen sistem? Je rekel da pokaže kako se da dobiti dober zvok tudi s poceni mini zvočniki.

Zvok je bil seveda bolj tihe sorte in limitiran na basu. A to kar je ostalo, je bilo pravilno, sočno, polno, naravno. Vedno polna soba, poslušalci so se stalno vračali...

LP

Če gre za isti sistem, ki ga imam tudi jaz v spominu, je šlo za super zvočno kombinacijo, samo tamali Tannoyčki pa niso poceni, glede na velikost(10cm midbas) so med dražjimi (cca 2000€)kar pa seveda ne znižuje ocene, samo potrjuje, da lahko zelo mala škatlica "igra" in to "veliko" ... Wink

bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2014 12:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če se ne motim je to model Autograph Mini. Basa res nima nobenega, ampak ker ima koaksialni drajver (punktstrahler) je pa oder zelo trodimenzionalen.

LpM.
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2014 14:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Veliko zvočno sliko za dosti manj denarja kot Tannoyev otročiček prikaže full range Cabasse. Je malo večji od omenjenih Tannoyčkov in mislim, da od vintage tamalih cukrčkov drži še najvišje cene.

Cabasse mod 221 - Dinghy

canyonn

Pridružen/-a: Pon Apr 2009 15:53
Kraj: kanal

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2014 15:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sem za ,da če imamo male (ni nujno poceni) zvočnike je najbolje narediti rez na 100 Hz pa imamo resolucijo,ali pa kar odklopit bas pri cenjših večjih komercijalnih drvarnicah ,pa je mir ,nimamo več parazitnih intermodolacij,je bistvena razlika projekt Cd 200-20 000 euro ali zvočniki 200-20 000 euro,pa še tu ni pravila ,je malo konstruktorjev ki še kaj naredijo za ta 20keuro denar,ojačevalec je klasika ,čim več vatov ...in čim manj polprevodnikov ?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041775119
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
Stran 5 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu