| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
simon740
Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59 Prispevkov: 980 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Čet Mar 06, 2014 09:34 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | | simon740 je napisal/a: |
Ja saj to mi je jasno, itak zdaj iščem primerne zvočnike za v moj prostor, čeprav moram reči, da ti C607 zvenijo zelo dobro, gredo pa enostavno preveč nizko, no v bassreflex sem natlačil neke zadevce in je veliko boljše, pa vendar ojačevalec preveč pritiska nizko, zato je potrebno urediti akustiko in tudi kasneje menjat zvočnike.
Seveda vse prej testirat doma..nič več na slepo. |
Kako lahko gredo zvočniki prenizko?!!!
Najbrž si mislil, da je basa preveč, da je (pre)poudarjen. Praviš, da si delno zaprl basrefleks odprtino in s tem odpravil problem. Pa ne opažaš, da si s tem tudi stisnil (zmanjšal) dinamiko bas področja? Ker to je namreč (lahko) eden od hujših stranskih negativnih učinkov tega dejanja. |
Mogoče sem se nepravilno izrazil, seveda je preveč basa, vsaj za mojo dnevnico...Tako je tudi dinamika basa je drugačna, pa vendar bolje to, kot pa da mi pol bloka podre in non stop wuuffaa wuufaa..
Res bi moral probati z kakšnimi absorberji bass-a..neposredno za zvočniki.
Se bom ravno zdaj spravil po material v bauhaus
Je pa res, da bi bilo najbolje kakšne bass trape naredit v obliki stebričkov, ker je itak malo prostora in da me žena ne nažene z hifijem vred  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Čet Mar 06, 2014 09:54 Naslov sporočila: |
|
|
@simon740
Popolnoma se lahko postavim v tvojo kožo, ker sem se še pred nedavnim ubadal z istim problemom, kot ga imaš ti, ker po preselitvi v precej drugačni sobi od prejšnje, nikakor nisem uspel odpraviti resonanc določenih nizkih frekvenc. Glede na to, da si ne moreš (oziroma ne smeš! ) privoščiti pretiranih vizualnih posegov v bivalni prostor, raje pozabi na bass trape in ostale akustične aplikate, ker z njimi ne boš dosegel opaznih rezultatov. Bolje, da res zamenjaš zvočnike. Jaz sem sicer svoj problem uspešno razrešil na precej drugačen način:
http://www.dspeaker.com/en/products/20-dual-core.shtml _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|