| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
sap99
Pridružen/-a: Pet Feb 2012 22:21 Prispevkov: 4 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 14:41 Naslov sporočila: |
|
|
Ja saj se verjetno najde celo kdo iz tujine, ki bi rad v resnici kaj kupil. Večina pač verjetno ne.
Maili v takem stilu me pač ne prepričajo, da se gre za zaresnega kupca:
Hello Seller,
I will like to know if you still have this post for sell, What is the present condition of it? and what is your last price?? please get back to me asap.
Have a nice day.
Hello friend do you have it for sale?am okay with your asking price.i will like to know the present condition of it.payment is through PayPal.thanks
hello seller,i'm interested in buying it.what is your price and the present condition?i wait your soonest reply. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1776 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 14:44 Naslov sporočila: |
|
|
ne bo držalo...LB isti dan nakazuje...govorim iz izkušenj...ne napamet... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 14:47 Naslov sporočila: |
|
|
sap99@...točno tak mail sem dobil...torej pušiona...a tako sem bil vesel...  _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 15:08 Naslov sporočila: |
|
|
| fjaka je napisal/a: | | ne bo držalo...LB isti dan nakazuje...govorim iz izkušenj...ne napamet... |
Ja v kolikor ti nakazuješ v tujino (dopoldan) je skoraj gotovo naslednji dan na tujčevem računu. Obratno pa se malo "zakomplicira" ker naše banke (vsaj največja) po stari jugo praksi par dni "vrtijo keš". Sem zadnjič čakal 5 dni na denar iz DE pa točno vem kdaj je bil nakazan. _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 15:15 Naslov sporočila: |
|
|
torej delajo proti zakonu... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 16:00 Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče pa odpreš bančni račun samo za take primere, tako, da tudi če je nategator, ti ne more s praznega računa ukrasti nobenega denarja ?
Obvezno pa se prej posvetuj z banko. Najbrž delajo tudi ob nedeljah, na telefonu, ki je za prijavo bančnih kartic.
LpM. _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 19:10 Naslov sporočila: |
|
|
| nek_do je napisal/a: | | fjaka je napisal/a: | | ne bo držalo...LB isti dan nakazuje...govorim iz izkušenj...ne napamet... |
Ja v kolikor ti nakazuješ v tujino (dopoldan) je skoraj gotovo naslednji dan na tujčevem računu. Obratno pa se malo "zakomplicira" ker naše banke (vsaj največja) po stari jugo praksi par dni "vrtijo keš". Sem zadnjič čakal 5 dni na denar iz DE pa točno vem kdaj je bil nakazan. |
Ne bo vse držalo ! Tudi tuje banke ''vrtijo keš'' kot ti praviš !
To, da je bil denar nakazan še ne pomeni, da bo takrat ali dan kasneje tudi na tvojem računu !
Odvisno je od datuma valutacije, ki ga je na nalog dala tuja banka !  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
klemc
Pridružen/-a: Ned Dec 2009 12:57 Prispevkov: 32 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 28, 2014 12:21 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pravite kako varen je prejem plačila iz tujine na Paypal za zvočnike vrednost 2.000€? Predvsem sem skeptičen zaradi možnosti krive prijave kupca, da z zvočniki kaj ni bilo vredu ali so bili poškodovani in Paypal vrne denar kupcu.
Ima kdo izkušnje s prodajo v tujino preko Paypala kot fizična oseba, na kaj je treba v tem primeru paziti, da ne ostaneš brez denarja in zvočnikov?
Hvala za odgovore. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Jan 28, 2014 14:13 Naslov sporočila: |
|
|
tu je glede tega vedno nekaj rizika, čeprav verjami da 99,9% nima tega namena, drugo pa je da so zvočniki bolj v tako tako stanju ti pa jih opisuješ kot super oh in sploh potem seveda si vsak to stanje po svoje razlaga in v primeru da se pritoži skoraj ziher vračaš denar ali se dogovoriš za delno vračilo kupnine...
Delno seveda je varovalka da vse detajle -npr slike najmanjših poškodb- kupca informiraš, ali še bolje da jih osebno prevzame, lahko se tudi namreč poškodujejo pri prevozu in če se ne pritoži dostavljalcu glede vidnih poškodb je rizik spet tvoj..če pa se izkaže kasneje da kaj ni tako kot mora biti pa si zopet tam... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20 Prispevkov: 335 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Jan 28, 2014 14:33 Naslov sporočila: |
|
|
| Če ima kupec recimo ebay account, lahko po njegovem feedbacku sklepaš o resnosti. Pri kupovanju iz tujine ga jaz ponavadi prodajalcu navedem kot referenco, da mu je potem lažje prodati. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sg
Pridružen/-a: Pon Maj 2013 10:39 Prispevkov: 73 Kraj: Lj
|
Objavljeno: Tor Jan 28, 2014 16:21 Naslov sporočila: |
|
|
Po mojih izkušnjah je na eBayu neprimerno manj poskusov nategov, kot na bolhi. Na bolhi so fotografije drobnih lepotnih napak redka izjema (pravilo je, da se jih skuša prikriti), na eBayu pa pravilo - vsaj pri prodajalcih z visokim ratingom.
Smo očitno tako pod vtisom balkanskega načina prodaje rabljene robe, da potem kar pričakujemo težave tudi tam kjer se redko pojavljajo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20 Prispevkov: 335 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Jan 28, 2014 17:00 Naslov sporočila: |
|
|
Se strinjam. Poleg teba bi dodal, da ljudje na bolhi prodajajo stare stvari za skoraj ceno novih. Meni je stran postala neuporabna.
Moj prejšnji komentar je bil namenjen Klemcu, kjer je on prodajalec.
Dodatno varovalo je tudi, če ima kupec "verified paypal account": tako vsaj veš, da je to ta oseba (ampak ne pomeni, da ni nategator). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Jan 28, 2014 17:17 Naslov sporočila: |
|
|
| ni povsem tako...že davno sem prodal dražjo gramofonsko glavo, najprej čakal na plačilo celo večnost... potem pošljem in po mesecu dni da jo je kolega šele sedaj probal.... da ni to in to moral sem vrniti denar po dolgem pričkanju dobim nazaj sesuto podobno glavo ampak ne mojo .... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
klemc
Pridružen/-a: Ned Dec 2009 12:57 Prispevkov: 32 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 28, 2014 18:42 Naslov sporočila: |
|
|
Ja to je očitno prevelik riziko, saj se kupec lahko zmisli karkoli, da mu ni všeč in Paypal brez kakšnih hudih problemov vrne denar.
Kaj je potem sploh varen način prodaje v tujino? Plačilo na osebni račun in počakati toliko časa, da banka potrdi, da je šlo plačilo naprej in ga kupec ne more storirati? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mitja
Pridružen/-a: Ned Mar 2009 20:28 Prispevkov: 95 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Sre Jan 29, 2014 00:15 Naslov sporočila: |
|
|
Evo zgodbo, koliko je v evropi kupec ''kralj ''
Kos za kosom sem počasi sestavljal precej konkreten sistem za domači kino, nakar ugotovim, da se manjkajoča zvočnika ne proizvajata več. Pošljem povpraševanja glede dobavljivosti na vsaj 20 naslovov in dobim zgolj par negativnih odgovorov. Potem najdem na angleškem e-bayu ex demo zvočnike in kupim. Istega dne ko sem jih plačal me nek drug uradni prodajalec dotične firme obvesti, da mi lahko dobavi manjkajoča zvočnika ( odprta embalaža,nikoli priklopljeni) Anglež pristane na vračilo denarja( še 1x hvala Adamu) , ki ga po enem mesecu tudi dočakam, iz Francije pa navsezadnje dobim tole
[/img]
Bruha se mi razlagat, kakšne pravljice sem bral namesto odgovore na moje emaile. Po posredovanju proizvajalca ( in plačilu 800€) sem prejel nova ohišja zvočnikov. Prej sploh nisem vedel, da obstajajo tudi s fronto v visokem sijaju, in me seveda moti ker tako odstopajo od preostalih kosov ki so mat barve. Ko to reklamiram ''proizvajalcu'' mi svetuje, naj bookshelfe uporabim kot sprednje zvočnike, floorstanderje pa za zadnje ( pri ceni blizu petmestne številke) Tako sem na lastni koži izkusil od kje rek '' delati se Francoza'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|