Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nasveti za izboljšanje zvoka obstoječega sistema
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 15, 2014 10:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja seveda se strinjam iztok tudi tako zakuriš visokotonce...variant je veliko.
se mi pa zdi ,da tisti koertingi( če misliš tiste mini komponente) tudi 100wat niso imeli.če me spomin ne vara so imeli tam nekje max. 2x 50 wat na 8 omih.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 15, 2014 11:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je imela končna Körting PA 102 ravno 100W sinusa na 4 Ohm. Pa še dobro je špilala, če je delala, ker je imela določene hibe.

drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 15, 2014 18:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nekdo ..napisal si 100 wat sinusa na 4 ome....oba pa veva ,da se resne meritve moči podajajo v rms 20-20000 hz na 8 omih....če so pa te merive še v din normah pol je pa to itak en šmorn...
tudi če ima 100 wat sinusa na 4 omih rms koliko je to na 8 omih?

še ena splošna....berite podajanje moči nad komponent-ojačevalcev ali receiverjev ...ponavadi so v treh meritvah...pa boste videli kaka razlika je tam...
Nazaj na vrh
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 15, 2014 20:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja ja seveda, da ni to "ta zdravih" 100W. Sem šel pa prav prečekirat podatke in jih preplonkal iz radiomuseum-a, ker mi je ostalo v spominu, da sva pred leti s prijateljem poslušala to končno na nekih no name zvočnikih. Pa se ne spomnim več ali sva cd player priklopila direkt na končno ali preko pripadajočega predojačevalca + tunerja RP 102 s tistimi silnimi "unikatnimi DIN" priključki. V glavnem je bilo zelo dobro in če bi bilo vse skupaj za zaveso bi vsak debelo pogledal kaj špila za skoraj nič denarja.

polanc

Pridružen/-a: Pet Dec 2013 21:00
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 16, 2014 21:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja,točno takega sem imel.Delal je meni skoz dobro,dokler nisem res enih 80 W rabu,pol je pa postal piroman in požgal D21tke ki so ble drage ko pesek
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 554 028
uzitek123

Pridružen/-a: Sob Dec 2013 16:12
Kraj: OPLOTNICA

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 20, 2014 22:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še eno vprašanje : Hčerki sem zmontiral av receiver. videorekorder ter dvd yamaho v njeno sobo, sedaj si želi karaoke, pa me zanima kaj storiti ? naj dokupim tole zadevo ali je kakšna druga možnost ?
http://www.bolha.com/avdio-in-video/avdio/hi-fi-komponente/cd-predvajalniki/karaoke-cd-dvd-player-1289408888.html?aclct=1387980767&kw=cd%20player
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 23, 2014 00:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

uzitek123 je napisal/a:
Še eno vprašanje : Hčerki sem zmontiral av receiver. videorekorder ter dvd yamaho v njeno sobo, sedaj si želi karaoke, pa me zanima kaj storiti ? naj dokupim tole zadevo ali je kakšna druga možnost ?
http://www.bolha.com/avdio-in-video/avdio/hi-fi-komponente/cd-predvajalniki/karaoke-cd-dvd-player-1289408888.html?aclct=1387980767&kw=cd%20player

To ni niti približno v temi, kjer gre za izboljšavo zvoka obstoječega sistema, pri čemer se izpostavlja kompletnost glasbene predstave pri nizki glasnosti.
Kar se rešuje z napravami ki premorejo resolucijo na nizki jakosti - zvočniki in ojačevalci pri mali moči.
Karaoke so ena zadevš'na, ki je na nivoju igrač..
uzitek123

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 23, 2014 17:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

res je igrača ,zato je navedeno za drug sistem, ki je romal v otroško sobo.
Če pa si želel povedati, da takšno vprašanje sploh ne sodi v to temo oz. forum, lahko zbrišem...
Ker vidim ,da si pogostu na forumu, bi lahko opazil ,da je vsaka tema zasmetena in ni skoraj nikjer speljana od "glave" do "repa".
V kolikor sem koga z vprašanjem o igračkah užalil,lahko temo zbrišem, odgovor itak nisem dobil....
BZ
Nazaj na vrh
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 01:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

uzitek123 bravo !!! Wink
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 11:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

markoni je napisal/a:
uzitek123 bravo !!! Wink

Bravo! 3x hura! jupi!
multiscan

Pridružen/-a: Čet Avg 2008 18:00

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 28, 2014 11:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Manj basov pri tihem poslušanju preprosto rešiš s pojačanjem tonske kontrole, ki je temu namenjena na ojačevalcu.
Hudič je drugje - ne da se uživati v tihem poslušanju..
Večina niti ne ve, da jim hifi slabo dela na nizki jakosti - ga uporabljajo samo za rogoviljenje. Včasih je bila to osnovna zahteva, ker se je veliko poslušalo radio. Tisti ko cenijo vintage, so večinoma avdiofili ki poslušajo potiho. Današnji hifi je optimiran za višje jakosti, kar pa vintage praviloma ni bil.
Kakšni slučaji, a ne?

Slučaji, čudni slučaju

Močno razmišljam o tem, da bi na AV Reciever na preamp izhod obesil en vintage integrirc. Vem, dvojne tonske kontrole sam......
Integrirca odprem na pol - s tem sicer verjetno zmanjšam loudeness, nekaj ga še ostane.
Eh, sploh kaj naredim s tem? Se je kdo že igral v to smer?
Nazaj na vrh
uzitek123

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 12, 2014 11:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Trenutno vrtim cd-e na yamahinem dvd s657, pa me zanima če bom kaj pridobil na kakovosti zvoka , če dokupim star cd player - yamaha cdx-396, cena se mi zdi ugodna - 30€, vseeno pa mi ni gnarja za metat čez okno, kriza Sad

Prosim za hiter odgovor.
Trenutno me dražji playerji ne zanimajo, no zanimajo že ,ampak € ni za to.
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 12, 2014 12:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če moreš, najdi boljšo Yamaho. Če gledamo, je od firme Yamaha S2300 najboljši SACD ali DVD-A player od vseh sploh, nekoliko slabše res igra klasični CD del. Tukaj pa je Yamaha CDX580 zakon, če že želiš korak nazaj, je to edina ideja za nabavo od starin. Predelaš izhod, torej lahko samo čip 5532, še bolje pa menjava izhodnih elektrolitov!!! za styroflex ali polypropilen in nimaš boljšega zvoka za klasičen CD, preverjeno. Kolega v ZG je vgradil še Bursona namesto NJM, BB ali AD čipa na izhod, pa da ne govorim, šele potem je odnesel TD160 in Ortofon MC10 in ročno izdelano specialno RiAA v klet za zmeraj. Zdaj seveda je predelal tudi zadnji Denon 3910 SACD z Bursoni, ki pa so dragi in je še toliko bolje za slišat, zvočniki so bili pa res lastne izdelave in to po enem letu dopisovanja s Trols Gravesenom, ki je presenetljivo zelo komunikativen in izjemno prijazen (vsi driverji SEAS, sistem TL).
Torej, poišči Yamaha CDX580, je 22 bitna in klasične 16 bitne posnetke z internim algoritmom spreminja v original master posnetek, ki je bil takrat 22-bit (če ne verjameš, dobiš za par dni na probo mojo, ki je v skladišču). Zdaj bodo mojstri skočili, da je to pretvarjanje fake, se pa sliši edini CD, ki igra kot analogno gladki zvok, obenem tudi direkt 22-bit posnetke HDCD, ki so bili nekdaj v veljavi in imam nekaj plošč (Kari Bremnes, Almeida, Charlie Byrd...). Phillips, takrat najcenejši-najboljši, je bolj isker, bolj svetel (ringing na visokih), pa nikakor ne naraven in je tipični tip CDja za odvračat okus in za odvadit.
Kar se tiče pa loudnes dodatkov, mojstri, so, pri dobrih zvočnikih in predvsem končni stopnji, popolnoma nepotrebni, ker zadosti hitra končna napolni sobo po polnoči in potihem s polnim in jasnim basom do najnižjih oktav. Z veseljem ti demonstriram, če ne verjameš, vse straight-signal, brez ovinkov,

Nazadnje urejal/a joztom Sre Feb 12, 2014 12:42; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 12, 2014 12:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

multiscan je napisal/a:

Slučaji, čudni slučaju

Močno razmišljam o tem, da bi na AV Reciever na preamp izhod obesil en vintage integrirc. Vem, dvojne tonske kontrole sam......
Integrirca odprem na pol - s tem sicer verjetno zmanjšam loudeness, nekaj ga še ostane.
Eh, sploh kaj naredim s tem? Se je kdo že igral v to smer?

Hoj, vprasanje, kaksen je tvoj cilj, kaj zelis doseci s tem priklopom?

To je praksa, pri uporabi prednjega para zvocnikov za uporabo pri poslusanju glasbe in gledanju filmov, da ne rabis imet dveh sistemov. Res pa je da je praksa bolj taka, da se tja vmesti stereo ojacevalec s HT bypassom. Na ta nacin tako nimas podvojenih volume kontrol in se izognes preja na stereo ojacevalcu, pri gledanju filmov, saj gre povezava za L in R kanal iz A/V receiverja direktno na koncno stopnjo stereo ojacevalca.

Je alternativa, ampak je uporaba lahko malce nevarna, ce npr. gledas filme in pozabis volume na stereo ojacevalcu v kaksni ekstremni legi. Zatem pa se lotis poslusanja glasbe in ti lahko fajn rukne. Drugace pa ja, tudi to je alternativa.

lp, d.
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 12, 2014 14:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekdanji loudness v vintage aparaturah je bil odvisen od glasnosti predvajanja, pri nekaj nadstandarne glasnosti je bil že popolnoma izklopljen. Pri driverjih 10˝ za bas je vse to, ob primerno hitri končni stopnji, nepotrebno.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 2 od 7

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu